Keresés

Részletes keresés

Langels Creative Commons License 2024.12.14 0 4 22453

Jó lenne, ha minden probléma ilyen gyorsan megoldódna.. :)

Előzmény: Langels (22450)
Withoutshadow Creative Commons License 2024.12.14 0 3 22452

Ezt a mait úgy vigyük tovább, hogy a triplázáson azért javítsunk egy jókorát mert az olaszoknál így kevés lesz.

Meccsek óta sajnos nagyon gyengék vagyunk ebben a műfajban.

Gratulálok a csapatnak!

Előzmény: Petike1797 (22448)
B0nyi Creative Commons License 2024.12.14 0 1 22451

Nem volt egy vértizzadós meccs. Több szép dolgot láthattunk - végre.

Ami mellett ezzel együtt sem tudok elmenni, az a triplázás. H 5/20at produkálunk megint... H Diggs (4/6) meg Pongi (1/3) aztán ennyi... Rááll vki Diggsre, és kb le leszünk nullázva. Vmit kell ezzel kezdeni, m tendencia. :-/

Előzmény: Langels (22449)
Langels Creative Commons License 2024.12.14 -1 0 22450

Egyébként nincs is igazam.. a Szolnoknak is egy veresége van egyelőre, úgyhogy ha veretlenül jönnek hozzánk, az tétmeccs lesz a kupa szempontjából..

Előzmény: Langels (22449)
Langels Creative Commons License 2024.12.14 0 2 22449

Grat a Csapatnak! A félelmem alaptalan volt.. ennél kicsit nagyobb ellenállásra számítottam az Albától. Szépen megalapoztuk a meccset az első negyeddel, ahol kis túlzással csak büntetőből volt tiszta dobóhelyzetük! Ma szinte mindenki jól nyomta! Külön öröm, hogy Ponginak kijött a lépés. Milos még fent hagyhatta volna 1 assist erejéig.. :P Szép volt! Akkor a Kupa sorsolást már mindenképp az első helyről várhatjuk! Szerdán remélem felszabadultan folytatjuk Olaszországban! 

Petike1797 Creative Commons License 2024.12.14 0 3 22448

Gratula a srácoknak,ez ma kiváló volt,ezt vigyük Olaszországba és akkor bármi lehet..

Sajnálom egyébként,hogy ez az Alba meg sem közelíti az elmúlt évekbelit..

Real013 Creative Commons License 2024.12.14 0 2 22447

100.

Gratulálok!:)

reYKK Creative Commons License 2024.12.14 -5 2 22446

Na, mait komolyan vesszuk, nagyon szep eddig

nForce Creative Commons License 2024.12.14 0 2 22445

Mai insta videón ott van a többiekkel együtt. 

Előzmény: pool59 (22442)
_Espada Creative Commons License 2024.12.13 -2 6 22444

Tűpontos.

Annyival kiegészíteném, hogy ezenkívül a lengyel csapat 7 légióst is foglalkoztat a keretében.

Előzmény: nForce (22443)
nForce Creative Commons License 2024.12.12 -5 10 22443

Aki a légiósválasztást kritizálja, annak javaslom a proballerst vagy bármelyik kosaras oldalt, hogy pörgesse végig a BL csapatok légiósainak előéletét. Vagy akár a hazaiakét. Igen, akár a tegnapi Wroclaw keretét is. Elárulom, nem összevethető a mi 4 játékosunkéval. Egy Whitehead, D.J. Cooper, Lynch vagy Senglin kaliber eljönne a magyar bajnokságba? A közelébe sem. Nem mellesleg meg sem tudnánk fizetni őket. És a BL mezőny egyik alacsonyan jegyzett csapatától beszélünk, akikkel szemben azért mégis csak jobbak vagyunk és megvan a továbbjutás.

A szintlépés pedig faék egyszerűségű: nagyobb büdzsé, amiből futja a magyar válogatottak mellett komoly légiósokra, akik mondjuk idejönnek a BL és egy ABA liga miatt. Minden más esetben az egész BL történetben kb ennyi van, amit évek óta kihozunk és pár évente egy 16 közé jutás. Ez ennyire egyszerű.

pool59 Creative Commons License 2024.12.12 0 3 22442

Popovicsról valami info ?

Langels Creative Commons License 2024.12.12 0 0 22441

Tudom, de a matematikai esélye megvan! 
Nekünk 1-1 BL-meccs után jön a bajnokság 3-4. “legerősebb” csapata, a Paksnak meg 2 láblógatás (már bocs az érintettektől..).

Előzmény: B0nyi (22433)
RJBarrett Creative Commons License 2024.12.12 0 1 22440

Ja akkor itt keveredtek a szálak, mert TDA-ról is szó volt :D Popovicról tényleg nem láttam megosztva semmit. 

Előzmény: B0nyi (22439)
B0nyi Creative Commons License 2024.12.12 0 1 22439

Jah, h TDA, nem Popovic :-) Csak mert Circo Popovicról írta, h ápolni kellett meccs után.

Előzmény: RJBarrett (22436)
B0nyi Creative Commons License 2024.12.12 0 7 22438

Popovic tegnapi(!) teljesítményét kis túlzással Krivi is hozta volna. De: Nikola a második legmagasabb efficiency-vel rendelkezik a csapatból a BL-ben. 

Sokkal inkább baj volt tegnap a gyalázatos triplázás. Megint. Holott azért senki sem fakezű kintről... De pl Marci is kemény 12%ot hozott. eddig a BLben, tegnap 0/5... De a triplagyárosnak hozott Diggs is 0/2. Mindezt hazai pályán ugye :-(

Csapatszinten a büntető 60%. Vicc.

Kiragadhatjuk Popovicot, mert tegnap tényleg nem ment neki, de csapatszinten több helyen sem voltunk rendben.

Előzmény: Petike1797 (22415)
pool59 Creative Commons License 2024.12.12 -5 7 22437

Bajnokok Ligájában hosszú idő után ez volt az első gyengébb meccsünk, erre ugranak az okos hiéna kutyák. Az elmúlt években szinte minden szezonban volt olyan légiós igazolásunk aki nem azt hozta amit vártunk, de minden évben megoldottuk azt amit meg kell oldani. Az idén is így lesz. Saját jogon harcoltuk ki a BL-t és minden évben kiharcoljuk a főtáblát. Az idén is így lesz. A kutya ugat a karaván halad.

RJBarrett Creative Commons License 2024.12.12 0 1 22436

Insta bejegyzés volt novemberben, hogy izomsérülés és kb. 1 hónap kihagyás. Lehet csak ott volt megosztva?

Előzmény: B0nyi (22434)
kutyara der Creative Commons License 2024.12.12 -3 2 22435

feltételezem egyszerre írtuk(időben) a hsz-t nem is láttam a tiéd közvetlenül a sajátom előtt de ez lényegtelen.

azért írtam hogy az eredményesség (amit perl-pongo-váradi-keller kvartett szavatol valójában) elfedi a légióspolitikát,mert ez a véleményem. amíg ők vannak(nagyjából) itthon sok izgulni való nincs.

de nem gondolhatod komolyan hogy a lengyel 10.nek több pénze meg presztizse van arra a fekete centerre(ha nem ra de ilyen kaliberre)  mint nektek lenne(lett volna)ha nem somogyit szöktetitek haza,vagy tda-t vásároljátok ki.

bognárt is írta valaki…  be van szegény szorulva a két sorozatotok közé,bl ben súlytalan,bajnoksághoz nem létszükség.(de legalább a számai visszaestek meg a válogatottól is meszebb kerül)

de nem veszekedni jöttem isten látja lelkem,meglesz nektek szerintem idén is sok sikert;) (mmint a blben:)))

u.i.körmenden 150en,zártkapus edzomeccsen szoktak lenni ugyis tudod,mint ahogy enis azt hogy gyalazatosan szar volt a nezoszamunk (bajnoksaghoz kepest) az fec ben az utolso evekben. Teny.

Előzmény: Withoutshadow (22432)
B0nyi Creative Commons License 2024.12.12 0 2 22434

Nem találtam sehol. Remélem, nem komoly, mert ha szombaton nem is, de az olaszok ellen nagyon kellene...

Előzmény: RJBarrett (22426)
B0nyi Creative Commons License 2024.12.12 0 2 22433

Most csak a kupára reagálnék:

Mivel a Paksot vertük, ezért ha lenne is egy vereségünk, még mindig első helyen maradnánk. De nem hinném, h az Alba a mai állapotában szét tudna dobni minket. Az egyetlen kérdés, h Medford milyen formában érkezik hozzájuk. 

Előzmény: Langels (22429)
Withoutshadow Creative Commons License 2024.12.12 -2 6 22432

Erről beszéltem közvetlenül előtted, de csak nehéz megérteni látom.

Ez a Falco büdzséből illene hozni duma...mert a Pot meg ilyen Popovicsok a gyűrűt sem találják el.

Szerinted akkor ennyire hülye a Falconál mindenki, hogy megvan a pénz egy Joe Ragland-ra, Marcelinho Huertas-ra vagy Giorgi Shermadini-re csakhogy a közelmúltbeli BL ellenfeleink játékosaira gondoljak, de nem, nekünk elég lesz egy Barac vagy Diggs mert ha sokat fizetünk nekik akkor ők is tudnak úgy játszani.

Tényleg nehéz felfogni, hogy ilyen légiósokra marad keret, a BL-ben ez a büdzsé az utolsók között van?

De ha nyitott szemmel jársz akkor azt is észrevehetnéd, hogy Benkének vajon mennyit fizethetett hozzánk képest egy Paks, ha otthagyott érte egy bajnokcsapatot biztos BL szerepléssel együtt?

Az a többszörös költségvetés a többi csapathoz képest egy óriási nagy parasztvakítás azoktól, akik le akarják degradálni a Falco eredményeit és ráfogni arra, hogy mindez csak a pénz miatt van.

De nem akarlak ám én sem hergelni Téged, meg a körmendieket sem, de képzeld nekem hogy leesett az állam akkor, amikor az MTE kupameccsein nemhogy hazamentek, el sem indultak a szurkolók a csarnokba kivéve azt a 150-200 embert aki kimerészkedett megtekinteni a mérkőzést.

Előzmény: kutyara der (22431)
kutyara der Creative Commons License 2024.12.12 -7 4 22431

bocs hogy beleszolok-

-egyébként haveri unszolásra (mert barátnak az ilyet nem mondanám:))))) tegnap volt szerencsém részt venni a találkozón

rengeteg dolgot tudnék írni,de sok pozitívum nem lenne benne,mire jönne a replika hogy legalább láthattam bl meccset stb.stb ne is kezdjük el.

haveri társasággal csoportnyomásra mentem tejesen semlegesként. ha szombathelyi lennék és ez lett volna az első kosármeccsem akkor valószínűleg az utolsó is.

sok szakmai dolgoba én kevésnek érzem magam beledumálni,meg ki vagyok én hogy innen beleszóljak amúgyis…viszont ha megengeditek egy dolgot fejtenék ki,szerintem ami látszik.

három évvel ezelőtt amikor ezüstérmes lett a Körmend,akkor annak kapcsán mondta azt -egyébként jogosan- mindenki hogy ez a jó eredmény mint fogalom Önmaga elfedi a legalapvetőbb szakmai hibákat.(ekkor látták bebest mindenható sztár gm-nek,meg a ciprusi edzőt konakovot lemeccselő gurunak ha emlékeztek még) 

na én most ugyanezt érzem a falconál. Hogy a borítékolható bajnoki cím, az alapszakasz menetelés meg az egésznek a marketingje, nemhagyja kilógni a lólábat pedig ottvan az…

a szerintem achilles sarok itt (és már nem első éven) az a légiósválasztás. Nemtudom van e összefüggés a sztár státuszú magyarok évről évre megtartása és ennek bérköltségei között,de a ha van akkor azért gáz,ha nincs akkormeg azért hogy ilyeneket sikerül találni.

Nagy gáz nincs nyugi,Perl mindig lesz akkora király (le a kalappal előtte amúgy) meg Kellerbe is van még 1-2év ezen a szinten hogy ne lógjon ki az a bizonyos lóláb és beleférjenek ilyen érthetetlen légiós igazolások mint barac meg pot,vagy mint idén popovic meg diggs. akinek van szeme az pontosan tudja hogy a különbséget a javatokra mindig is az aktuális magyar mag jelentette meg fogja is jelenteni amíg ilyen urakat szerződtettek.

le merem írni -majd lemínuszoljátok nagy dolog- az egyszem tibyn kívűl aki óriási upgrade lenne nekünk palánk alatt, egy légiósotok sem kéne akárcsak az idei körmendbe sem.

falco büdzsével már bocsánat de olyan hátvédet illene hozni aki egy leütésből belép a védője mellé és helyzetet teremt magának vagy a csapattársának…(ilyen játékos egy van,zolika) falco büdzsével már bocsánat de olyan fizikális benga center illene hozni aki büntetőn belül két kézzel zsákol nem átdobja a gyűrű mint szerencsétlen popovics.

nem akarom ebben a topikba feszíteni a húrt,de amúgy a nézők/szurkolók aránya illetve közönség bevonódása (be nem vonódása)a meccsbe körmendről nézve valami egészen szürreális. a b közép helye sem az igazi tegnap öt sör után is kijött a szemem mint a csigának mikor a vége előtt 1-2percel a kápó a korláton megafonnal vezényel,előtte-mögötte-mellette meg a papókák,mamókák veszik a kabátjukat szállingóznak haza… :)))

(mielőtt bárki letámadna tv-s meccs óminozus jelenteket óra perc másodperc pontosan vissza lehet nézni bárkinek,és értem hogy ott a folyosó -ezért mondom hogy rossz helyen van az egész…)

Withoutshadow Creative Commons License 2024.12.12 -1 6 22430

Könnyű ezt kívülről mondani, hogy benézte az edző Popovicsot.

Sok mindent nem tudunk mi kívülállók, az egyik legnagyobb tévedés főleg a nem Falco szurkolók részéről, hogy itt feneketlen pénz áll rendelkezésre a szakmai stáb számára.

Pár évvel ezelőtt lenyilatkozták miután elkezdődött a csapat sikerszériája, hogy itt elsősorban a magyar játékosokra épül a csapat és a légiósokat kiegészítő szerepekre hozzák.Ezzel burkoltan kifejezték, hogy minőségi légiósra már nem marad keret.

Ami erre az útra terelhette a csapat stratégiáját az lehet, hogy komolyabb légiósok, még ha lenne is rá anyagi fedezet, egyszerűen nem jönnek a magyar bajnokságba, még így BL szereplés mellett sem.Úgy lehet valaki "minőségi" itthon, hogy hoznak egy újonc amerikait aztán kiderül róla, hogy sokkal magasabb szintet képvisel a magyar átlagnál.De ehhez meg óriási szerencse kell, látjuk is, hogy rengeteg statgyáros vagy csak szimplán gyenge képességű játékos fordul meg hazánkban, amelyik meg kiemelkedik egy kicsit a mezőnyből annál meg nyaktól fölfelé vannak problémák.

Anno Szolnokon megvolt ehhez a büdzsé, ott azért tudtak komoly spílereket hozni (Andric, Milosevic, Holiday, Jones), de a Falco még mindig eggyel alacsonyabb ligában játszik anyagi tekintetben.

Előzmény: - Marky - (22428)
Langels Creative Commons License 2024.12.12 0 2 22429

Gratulálok a Csapatnak a továbbjutáshoz! 
Hát.. nem volt jó meccs a részünkről. És nem igazán értem, hogy miért. Bár legalább végig rágtam a körmöm ès őszintén tudtam örülni a végén a mínusz 7-nek! :D 

Igazából nehéz bármit írni, mert ha valaki végre rá tudna jönni, hogy mitől függ a dobószázalék, akkor annál lenne a “kosárlabda kulcsa“. 6/26-tal BL-ben meccset nyerni… mission impossible. És a többi dobásnál is katasztrófa volt a hatékonyság. Pedig megvoltak a tiszta dobóhelyzetek. Az ellenfél pedig hozta legalább 3 pontosok szintjén amit ilyenkor kellene, 47%. Egyébként semmi extrát nem csináltak, nem gondolnám, hogy jobb csapat mint mi. Ha csak egy elfogadható/gyenge jó szintet hozunk a 3-asokból, vagy legalább párat bedobunk 2-esekből a palánk alatt állva, akkor megvan a meccs.. 

Valahogy amióta “elvárások” vannak BL-szinten is, sokkal kevésbé teljesít jól a csapat, mint amikor még az “egy győzelemnek is örülünk” kategória volt.. Egy biztos, a play-in-ben több kell. 
Remélem Nikolának nincs komolyabb baja, mert szombaton az Albát meg kell verni, nehogy a végén ne első helyről várjuk a sorsolást a Kupában..

Hajrá Falco!!

- Marky - Creative Commons License 2024.12.12 0 5 22428

Gratulálok a továbbjutáshoz, sok sikert a play Imre!

Szezon elején már írtam, fura a Popovic igazolás, akkor még sokan hummogtek itt.

De alapjában véve a légiós állomány képességén kéne egy szintet emelni a komoly BL eredményekhez.

Bognár bére simán mehetett volna légiós upgrade-, bár gondolom Popovic nem olcsó, őt csúnyán benezte Konakov. Minőségibb állomány elbirna -1 főt szerintem 

Váradival valamiért nem állt vissza a korábbi kémia, érdekes helyzet ez is önmagában.

Ha komolyak a BL tervek, cserélni kell, de nálatok az nem szokás, kíváncsi leszek mi lesz a döntés 

Az újabb bajnoki aranyhoz azért elég ez a társaság is nagy eséllyel elég lesz 

Withoutshadow Creative Commons License 2024.12.12 -1 3 22427

Ok, akkor erről lemaradtam bocs.

De ezek a dobószázalékok akkor is megdöbbentőek számomra, bármilyen körülmények is játszottak szerepet ebben.

(Büntetőnél nem lógnak a nyakán, nem zavarják dobás közben, az olyan mértékű fizikai fejlesztést amire rámegy a dobása azt meg nem szezon közben szokták elvégeztetni.) 

Előzmény: RJBarrett (22426)
RJBarrett Creative Commons License 2024.12.12 0 3 22426

A Falco oldal is megosztotta hogy lesérült, ha jól emlékszem. 

Előzmény: csege (22424)
Godemperor Creative Commons License 2024.12.12 -1 4 22425

Na ja. Amikor idejött én is azon csodálkoztam, ahogy a büntetőket dobta. Már-már Shengelia szintű volt. Amúgy ezt soha nem értettem. Egy nyarat kéne rááldozni, aztán rászórni napi ezret. Mert ez azért gyakorlással jócskán javítható lenne. 

Előzmény: Withoutshadow (22423)
csege Creative Commons License 2024.12.12 -3 5 22424

Nem azért védem TDA-t, mert szerintem is alternatíva lenne a jelenlegi helyzetben, de úgy bírálni a teljesítményét, hogy csak a statisztikát nézed, szerintem nem fair. Kezdjük azzal, hogy jelenleg tudtommal sérült, és ezért nem játszik. Arról viszont nincs tudomásunk, hogy milyen edzésmunkát végzett el eddig. Mert ha éppen az izomfejlesztésén dolgoznak, vagy újra össze akarják rakni a dobását, akkor bizony ez az eredményességre is hatással lehet. Nem azért ment oda, hogy húzóember legyen, hanem azért, hogy fejlődjön. Ha majd egyszer visszajön, akkor kiderül, hogy ez milyen mértékben sikerült. Addig ne törjünk pálcát felette.

Előzmény: Withoutshadow (22423)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!