A Keresztanyu 2021-ben bemutatásra kerülő televíziós vígjátéksorozat, melyet a Drága örökösök alkotói készítenek és 2021 januárjában fogják bemutatni az RTL Klubon.
Na meg hogy Karlo hirtelen megjelent B.p.en,gipsz nel kul,mint rendor..Engem az oreg borbely jelenete nagyon idegesitett Karloval.A tejfakaszto mulatozas a ferfiaknak szinten..de a csajok takaritasa is ..:(
Mas is van így a sorozatban, Petráról és Zozóról sem emlékszem, hogy valaha dolgoztak volna valamit, a makkosszállási fiatalok közül csak Laura, Ildi, Jani meg Karlo van vagy volt munkaviszonyban, no meg a rendőr srácok szolgálati jogviszonyban. Ez főleg Petránál fura, mert egyébként ő az egyik legagilisabb szereplő a sorozatban. Zozó meg néha edzéseket tart az edzőteremben, de ennyi.
Mi lett a producerekkel, forgatókönyv irókkal, rendezőkkel?! A tegnapi és a mai rész, basszus, egy két évadnyi ötletet elpuffogtat egy részben, végre!!
Tegnap a Harangozó lányok rockzenére takarítása, ma meg ez a mulatós cigányzenére bulizás. Bravó!!
Általában pár hetes vagy hónapos babákkal oldják meg a szülések bemutatását a filnekben, akiket tisztán mutatnak. Csak pár kivételt láttam, a leginkáb realisztikus talán Mészáros Márta Magzat c. filmje volt a 90-es évek elején, ahol a Kováts Adél által játszott női főszereplő szülésénél mintha egyenesen az ő szülőcsatornájából segítették volna ki a babát, aki úgy nézett ki, ahogy a valóságban szokott. Gondolom, egy valódi szülést vágtak be, legalábbis teljesen olyan volt a hatás, mint egy élőben filmezett szülés. De a KA készítőitől ilyesmit nem várok el.
Nem gondoltam volna, hogy beleírják a kisbabát a sorozatba. (A valóságban "Laurának" kislánya született úgy emlékszem, a sorozatban pedig kisfia.) Vajon mennyi különbség van a valós szülés és a sorozatbeli szülés között? Aztán, a továbbiakban elrejtik Laura hasát?
Amúgy, valóban túl tiszta volt a kisbaba, nem így születnek meg a babák. :) De tényleg aranyos volt. :)
A másik, hogy vannak ott egyéb dolgok is még az anyával kapcsolatban (placenta). De ezt hagyjuk is. :)
Egy kis faluban, ami tele van öregasszonyokkal, talán akadt volna néhány néni, aki segédkezett már szülésnél. Régen gyakran előfordult, hogy nem volt szakképzett segítség. Ha megkérdezik Róza mamát, kapásból mondta volna, hogy kiért szaladjanak a falu végére. :)
Ez nem kizárólag Petra hibája, valahogy becsipődött a makkosszállásiaknál, hogy Jóska a kiropraktőr képesítéssel együtt a teljes orvostudományt is magába szippantotta. Ráadásul az erősen korlátolt Borika is folyton doktor úrnak nevezi, mert ha fehér köpenyt visel és rendelője van, ráadásul asszisztense is, akkor már akár orvosnak is tekinthető, nem? :) Mondjuk a "csontkovács úr" nem túl bizalomgerjesztő, a "kiropraktőr" szót pedig sokan még kimondani sem tudják. Kis leegyszerűsítéssel talán "kézgyógyász úrnak" lehetne nevezni, merthogy lényegében manuálterápiát és masszázst végez.
A mai részben szép, jól fejlett, tisztára mosdatott, elvágandó köldökzsinór nélküli kisbabát sikerült szülnie Laurának, már legalábbis a Petra által előkapott csecsemő megközelítőleg sem olyan volt, mint egy abban a pillanatban világra jött újszülött.
Az sem volt érthető, hogy az egyetemet végzett, eddig nagyon okosnak bemutatott Petra miért gondolta, hogy egy OKJ-s tanfolyamot végzett csontkovácsnak értenie kellene egy szülés levezetéséhez, Birka Jóska odarángatásánál még annak is több értelme lett volna, ha például a három gyereket szült anyjukat hívta volna oda segíteni, de biztos az nem lett volna olyan vicces....
Őszintén szólva, a sokkal kirívóbb életszerűtlenségek mellett az ilyen kicsiségekre már nem is adok. :) Ilyen kirívó dolog pl. az, hogy Jóskáék rendőrautóval furikázzák a csempészárut, átlátszó magyarázatokkal jutnak át a határon, és le sem buknak.
Nagyon életszerűtlen volt, hogy a nő otthon felejtette a kosarat és mindössze egy műanyag dobozzal és evőeszközzel vágott neki az útnak. Jó, tudom, a rendezőnek oda kellett vinnie Hubát, hogy meghallja a dolgokat, de ennyi erővel pl. a süteményes doboz is ott maradhatott volna, amit utána visz az anyjának.
Amikor a tegnapi részben Anatolij és Szvetlána a pajtában összeszólalkozott, az az adott ķörnyezetben pont olyan volt, mint egy realista népszínmű egyik jelenete, különösen, ha a hallgatózó Hubát és az elemózsiás kosarakat is hozzávesszük. :)
Mint kiderült, valóban nem, ugyanakkor nem értem, hogy akkor a rendőrségi fogdában, amikor kettesben volt az alvó Imivel, ott a lelépésekor (amikor nem látta senki) miért/kinek játszotta el, hogy ütődött lett? Saját magának?
Igen, végül is Gyurka készített tervet, nem Róza mama, akkor ő tekinti sakkfiguráknak a családja tagjait. :) Maga a hálózat is már régen szétesett, mindenki a saját szakállára bizniszel, már a bánya dolgait is Ludmilla vette a kezébe, hiszen ő találta Jo-Jót. Róza mamának tényleg csak annak megvalósítása maradt, hogy Gyurka hazakerüljön. És még a Madonnát is újra meg akarják szólaltatni...
Remélem, nem valami oltári katyvasz lesz a finálé. Egyébként én október végére várom a befejezést, az eddigi évadok is nagyjából 70-80 részből álltak.
Még senkinek nem világos, mert nem Róza mama terve az egész. Gyurka -egy szimpatizáns őrrel- kék borítékban küldözgeti az üzeneteket (benne az óhajaival), hogy mit készítsenek elő. Valóban az újratemetés idejére időzítenek, ez kb. 2 hét múlva esedékes, mert 51 rész után már nem sok lehet hátra a sorozatból.
Róza mama íróasztalnál ücsörgésének és "dolgozásának" (a valós okon kívül) nincs jelentősége, mert már nem ő tartja kézben sem a kávé, sem a kaviár bizniszt, a benzin már rég nem opció. Esetleg a bányával kapcsolatban tervezget, de úgy gondolom, az sem az ő feladata.
Két egymás után következő részt kihagytam, ezért nem világos, hogyan képezi Róza mama tervének reszét ez a bohóckodás a rendőrautókkal és az egyenruhákkal, de jelenleg úgy látom, ennek se füle, se farka. És tartok tőle, hogy Szent Adalbert agyonforszírozott újratemetésére időzítik a finálét.
A Róza mama-féle tervben még az is zavar, hogy az egésznek lényegében az a célja, hogy Gyurka kiszabadítása annyi viszontogság után persze jogos lenne, de ehhez Róza afféle sakkfigurákként használja a családját es a hálózat kapcsolt tagjait, akik a hosszú távollét miatt nem is ismerték Gyurkát, nyilván olyan nagyon nem is hiányolják. Ez még az egyetlen lányára, Mariannra is igaz, nemhogy az unokákra. A terv részleteit is cseppenként adagolják, ami inkább időhúzás, mint különösebben izgalmas mozzanat. Illetve még mindig nem tudom, hogy Jóska es Zozó rendőrnek öltöztetése hogyan szolgálja Gyurka kiszabadítását. Mert ha álrendőrökként meg is szöktetik, attól még körözést adnak ki ellene és keresni fogják.Vagy majd Szent Adalbert tesz valami csodát? :)
Azonkívül Róza mama karakterével kapcsolatban fura, hogy ő címszereplőként a jelenetek 80%-ában egy író- vagy ebédlőasztal mögött ül és terveket szövöget, igazán aktív jelenete kevés van (ennek tudom a valós okát, de most a koncepcióról beszélek). Némi túlzással élve kicsit hasonló szerepe van, mint anno a Charlie angyalaiban csak hangjával jelenlevő Charlie-nak, azzal a különbséggel, hogy utóbbival ellentétben Róza mama azért látható. :)