Keresés

Részletes keresés

0101008 Creative Commons License 2020.11.19 0 0 45

Rosszul értetted.

A buddhista világkerék minden állomása a nirvánába igyekvők szerint kerülendő, beleértve az istenek világát is. Igen, a buddhizmusban újászülethetsz istenségként.

Előzmény: Blade-Runner (41)
Blade-Runner Creative Commons License 2020.11.18 0 0 44

nyomozok hol van konkretizálva a "gyalázatra és örök utálatra."

mer ugye az lenne a gyehenna, az örök szenvedés, kénköves tűz meg egyebek.

Előzmény: Blade-Runner (43)
Blade-Runner Creative Commons License 2020.11.18 0 0 43

Halál utánról szól:

Dániel próféta könyve 12:2 Azok közül, akik alusznak a föld porában, sokan felébrednek majd: némelyek örök életre, némelyek gyalázatra és örök utálatra.

Előzmény: Blade-Runner (42)
Blade-Runner Creative Commons License 2020.11.18 0 0 42

Állítólag nem is kell bogarásznom, mert ebbe össze van gyűjtve:

https://moly.hu/konyvek/grozinger-sandor-a-feltamadas-hite-az-oszovetsegben-es-az-okori-zsido-irodalomban

Előzmény: 0101008 (38)
Blade-Runner Creative Commons License 2020.11.18 0 0 41

Akkor nem lenne értelme a Nirvanának. Amit olvastam az a buddhista pokol purgatóriumhoz hasonló

Előzmény: 0101008 (39)
Blade-Runner Creative Commons License 2020.11.18 -1 0 40

Wiki szerint is keresztény-zsidók a címzettek. A zsidó zsidó és a keresztény-zsidó között pl az a különbség, hogy utóbbi csak fedetlen fővel járulhat Isten színe elé. I Kor 11,4 Míg a zsidó zsidó csak kipával a fején megy istene elé.

Előzmény: 0101008 (36)
0101008 Creative Commons License 2020.11.18 0 0 39

A buddhizmusban nincs a nyugati fogalmak szerinti pokol.

Előzmény: Blade-Runner (37)
0101008 Creative Commons License 2020.11.18 0 0 38

Bogarászd ki. EZ A LÉNYEGE az egész projectnek. Ha akár egy téma iránt felmerült benned az érdeklődés, JÁRJ UTÁNA, és ne az alaptalan marhaságokat szopd be, hanem OLVASD EL VÉGRE. Mert az nyilvánvaló hogy a papok hazudnak, hogy a kkkindex modijai fundik, hogy a fideszkdnp 0-t tud erkölcsről, kultúráról, demokráciáról (na jó, az megy nekik hogy demokrácia = 1 ember, 1 szavazat - és az az ember Orbán Viktátor).

Előzmény: Blade-Runner (35)
Blade-Runner Creative Commons License 2020.11.18 0 0 37

azt aláírom, hogy nincs konkretizálva, mint a buddhista pokol

Előzmény: Blade-Runner (35)
0101008 Creative Commons License 2020.11.18 0 0 36

Nézd, én azt látom, a "zsidók"-at győzködi, hogy Jézusban higgyenek, nincs szükség tovább az/egyes ószövetségi Törvényekre.

További infó a levélben nem lévén, és mivel kezdetben a keresztények egy szidó szekta voltak, a kérdést feszegeteni jobbára értelmetlen, mert a zsidó-zsidók és a keresztény-zsidók egy ponton még annyira sem váltak el, hogy ezt a különbséget meg lehessen tenni.

Az nyilvánvaló azonban, hogy mikor nem íródott a levél, azaz mikor a zsidó-zsidók már a Sátán Zsinagógájának számítottak, és a keresztény-zsidók között kitört a (mai fogalmaink szerint) antiszemitizmus.

Előzmény: Blade-Runner (32)
Blade-Runner Creative Commons License 2020.11.18 0 0 35

van 1 tonna igerész a túlvilággal kapcs, de idő mind kibogarászni

pl

„Hová menjek a Te Lelked elől, a Te orcád elől hová fussak? Ha a mennybe hágok fel, ott vagy, ha a seolba vetek ágyat, ott is jelen vagy.”

Zsoltárok 139,8

https://sola.hu/folyoirat/az-emberi-lelek-es-a-halal-kerdese-a-zsoltarokban/

Előzmény: Blade-Runner (33)
0101008 Creative Commons License 2020.11.18 0 0 34

Egy Újszövetséghívő teológus semennyire nem megbízható a kérdésben.

A Bibliát elolvasva az Ószövetségben EGY helyen merül fel a halhatatlanság kérdése, és az az Élet Fájának Gyümölcsének behabzsolása.

Vmi túlvilág van amúgy (Sheol), de nincs kifejtve.

Ha a kérdés a továbbiakban érdekel, kérdezz meg egy "zsidót", rögtön egy rabbit ha lehet.

Keresztényeket, pláne keresztény papokat inkább ne.

Előzmény: Blade-Runner (33)
Blade-Runner Creative Commons License 2020.11.18 0 0 33

Én olvastam valamiket, de mások is, ami szerint van

https://proteo.hu/hu/eloadas/8702

Előzmény: 0101008 (30)
Blade-Runner Creative Commons License 2020.11.18 0 0 32

én úgy tudom, hogy a zsidókhoz írt levél címzettjei megkeresztelkedett zsidók, akik nem értettek magyarul és csinálták a hülyeségeket egymás után. Mint ahogy szokták. Lásd világtörténelem.

Wiki mondja:

A levél címzettjeiről is megoszlanak a vélemények: Palesztinában, száműzött zsidó keresztényeknek szólhatott, de nem tudni, hogy pontosan hol.

https://hu.wikipedia.org/wiki/A_zsid%C3%B3khoz_%C3%ADrt_lev%C3%A9l

Előzmény: 0101008 (31)
0101008 Creative Commons License 2020.11.18 0 0 31

Zsidó levél, aka. ZsidóKhoz írt levél:

Nyilvánvalóan a zsidó-zsidókról van szó, nem a keresztény-zsidókról. Ez egyébként sokat elárul a keletkezés koráról is. És nem, nincs szó róla, hogy nevesítve lenne a szerző, pláne nem hogy Pál.

" ez utolsó időkben szólott nékünk Fia által," - tehát marad, hogy i.sz. 100 előtt, inkább i.sz. 50 körül voltak az "utolsó idők" ami Jézust illeti. mint tudjuk az "utolsó idők" amúgy nem Az Utolsó Idők-et jelent, csak EGY utolsó időket.

"Mert kinek mondotta valaha az angyalok közül: Én Fiam vagy te, én ma szűltelek téged? és ismét: Én leszek néki Atyja és ő lesz nékem Fiam?" - ide vonatkozó kérdés, az író vajon tudott-e, és minek gondolta az ószövetségi "isten fiai"-t?

"Ámde a Fiúról így: ... annakokáért felkent téged az Isten, a te Istened, örömnek olajával a te társaid felett." - miféle felkenés ez így? Elkomolytalankodják. És hát ugye hiába ez a "metaforikus" felkenés, az egybesült Júda/Izráel trónjára nem kenték fel. Legfeljebb metaforikusan. De az úgy komolytalan.

"Sőt bizonyságot tett valahol valaki, mondván:" - valahol, valaki. Ez ám az ellenőrizhető elmondás!

"Ahol a ti atyáitok próbára tevéssel megkísértének engem és látták az én cselekedeteimet negyven esztendeig." - az Egyiptomi Fogság #Álhír

"Kiknek esküdött pedig meg, hogy nem mennek be az ő nyugodalmába, hanemha az engedetleneknek?" - igazából az Árja Faj összes tagjának, akik a sztoriban kijöttek Egyiptomból. Azaz #KollektívBűnösség-et hírdetett.

"Mert valahol a hetedik napról ekképpen szólott:" - VALAHOL?

"És nincsen oly teremtmény, amely nyilvánvaló nem volna előtte, sőt mindenek meztelenek és leplezetlenek annak szemei előtt, akiről mi beszélünk." - Mr. Isten egy perverz.

"Miképpen másutt is mondja [Jézusról]: Te örökké való pap vagy, " - másutt? Egyébként meg nem mondja. Mégis fontosnak tartom ezen levél vonását, hogy Jézust nevezi ki főpapnak. Pápa tehát nem lehetséges. Igaz, az Alaptörvény értelmében ha csak a Kormány szavaz meg valamit - beleértve az Alaptörvényt -, az sem lehetséges...

"Melkisédek rendje szerint való főpap" - az amúgy mi a búbánat?

"Mert lehetetlen dolog, hogy akik egyszer megvilágosíttattak ... az Istennek ama Fiát, és meggyalázzák őt" - tehát a kitérés lehetetlen? Fenébe a világnézeti szabadsággal, mi? Vágjuk le a fejét? A muszlimok az igaz keresztények?

"Mert ez a Melkisédek Sálem királya ... Apa nélkül, anya nélkül, nemzetség nélkül való; sem napjainak kezdete, sem életének vége nincs" - mi ő, egy Hegylakó? Valaki tudja a címét? Facebook? Twitter?

"Ha tehát a lévitai papság által volna a tökéletesség (mert a nép ez alatt nyerte a törvényt): mi szükség tovább is mondogatni, hogy más pap támadjon a Melkisédek rendje szerint és ne az Áron rendje szerint? / Mert a papság megváltozásával szükségképpen megváltozik a törvény is." - ez érrrdekes. Részletek? Konkrétumok? Teljes lista?

"Mert nyilvánvaló, hogy a mi Urunk Júdából támadott, amely nemzetségre nézve semmit sem szólott Mózes a papságról." - kk.

"Mert ilyen főpap illet vala minket ... Akinek nincs szüksége, mint a főpapoknak, hogy napról-napra előbb a saját bűneiért vigyen áldozatot" - ismételten: a "nem szükséges" nem jelenti hogy "nem lehet". Tehát ha beállítok egy tehénnel a templomba, meglepődik-e a pap, vagy összefröcsköl mindenkit vérrel?

"Mert dorgálván őket, így szól: Ímé napok jőnek, ezt mondja az Úr, és az Izráel házával és Júdának házával új szövetséget kötök. / Nem azon szövetség szerint, amelyet kötöttem az ő atyáikkal ama napon, mikor kézen fogtam őket, hogy kivezessem Égyiptomból ... Adom az én törvényemet az ő elméjökbe, és az ő szívökbe írom azokat, és leszek nekik Istenök és ők lesznek nekem népem." - just what that even mean?

"és a szövetség ládája beborítva minden felől aranynyal, ebben a mannás aranykorsó és Áron kihajtott vesszeje meg a szövetség táblái," - az Ószövetségi iratok szerint nem.

"Minthogy a törvényben a jövendő jóknak árnyéka, nem maga a dolgok képe van meg, ennélfogva azokkal az áldozatokkal, amelyeket esztendőnként szünetlenül visznek, sohasem képes tökéletességre juttatni az odajárulókat" - egyértelműen Platón idea-tana jelenik meg.

"Ahol pedig bűnök bocsánata vagyon, ott nincs többé bűnért való áldozat." - oooké, de mi van a TÖBBI áldozattal?

"Mert ha szándékosan vétkezünk, az igazság megismerésére való eljutás után, akkor többé nincs bűnökért való áldozat, / Hanem az ítéletnek valami rettenetes várása és a tűznek lángja, amely megemészti az ellenszegülőket." - ha ez vmi túlvilági büntetés akar lenni, akkor az NEM a Pokol, mert itt annihiláció van, nem pedig örökké való szenvedés.

"Hit által nyert erőt Sára is az ő méhében való foganásra" - igazából nem. Sára hitetlen volt, oszt meglepődött mikor mégis.

"Hit által áldozta meg Ábrahám Izsákot, próbára tétetvén, és az egyszülöttet vitte áldozatul" - és ez ... jó dolog?

"Hit által tiltakozott Mózes, midőn felnövekedett, hogy a Faraó leánya fiának mondják" - kivéve, hogy nem tudunk róla hogy tiltakozott volna.

"Hit által hagyta oda Égyiptomot, nem félvén a király haragjától; mert erős szívű volt, mintha látta volna a láthatatlant." - meg mert kibaszott varázslást tudott rendezni.

"Hit által rendelte a páskát és a vérnek kiontását, hogy az öldöklő ne illesse az ő elsőszülötteiket." - ööö... Ez tényleg fel akarjátok hozni? Meg a többi hasonlót?

"Asszonyok feltámadás útján visszanyerték halottjaikat" - hö, még több zombi?

"melyik fiú az, akit meg nem fenyít az apa?" - áh, igen, háztartáson belüli erőszak! Gyerekverés! Az ám a #KeresztényKultúra !

"Ha pedig fenyítés nélkül valók vagytok, ... korcsok vagytok és nem fiak." - a te jó édes anyád, azt!

"Jézus Krisztus tegnap és ma és örökké ugyanaz." - ez se ismeri a négy kanonizált evangéliumot, a rengeteg apokrifot, a mindenféle teológiákat...

"Engedelmeskedjetek előljáróitoknak és fogadjatok szót" - akkor is ha az elöljáró

?

"Köszöntenek titeket az Olaszországból valók." - Károli fordítása hibás, nyilván Itáliát érti.

0101008 Creative Commons License 2020.11.18 0 0 30

Az Ószövetség szart se ír halhatatlanságról, ami egyébként miért is volna jó dolog?

Egyébként meg láthatóan nem figyelsz, mert igen, egyetértünk hogy a halhatatlanság az Újszövetségben ilyen izé, lelki. Hogy ez mit jelent, levele válogatja. Egyszer úgy tűnik, mintha ilyen lélek-túlvilágos dolog lenne, másik helyen viszont az egész metaforikus.

Előzmény: Blade-Runner (29)
Blade-Runner Creative Commons License 2020.11.18 0 0 29

vagyis ha jól értem csak a bűnbeesés után lett halható, előtte a teste is örök életű volt, de akkor is gáz az egész szerintem

Előzmény: Blade-Runner (28)
Blade-Runner Creative Commons License 2020.11.18 0 0 28

Okéoké bocsánat. Pált idéztél, akkor is áll amit írtam.

amúgy ha izé ezzel kapcsolatban a véleményem az hogy látod itt cseszte el Isten a teremtést. Ő halhatatlan és belefújt vagy mi Ádám szájába, így Ádám rácseszett mert ő is halhatatlanná vált. A teste sajna nem, pedig úgy lett volna korrekt a teremtés, ha Ádám nemcsak lelke, hanem teste is halhatatlan. Szerintem.

Előzmény: 0101008 (26)
0101008 Creative Commons License 2020.11.18 0 0 27

Kereszthivatkozás. L. korábbi levelek.

Előzmény: Blade-Runner (25)
0101008 Creative Commons License 2020.11.18 0 0 26

Egy szót nem idéztem Jézustól. Páltól, és Nem-Páloktól idéztem.

Amit mondtál, az #Álhír

Előzmény: Blade-Runner (24)
Blade-Runner Creative Commons License 2020.11.18 0 0 25

ki volt ott a rabszolga?

Előzmény: 0101008 (23)
Blade-Runner Creative Commons License 2020.11.18 0 0 24

A halhatatlanságot Jézus nem a fizikai valóság számára hozta el, hanem a lélek számára.

Ugyebár a buddhizmus szerint is a lélek halhatatlan - sajnos. Nem olyan mint a test - pedig bárcsak.

A lélek/szellem akármi mikor megdöglött a test utána bekerül egy állapotba. Úgy tudom. 

Lényegében a Nirvana is emiatt van, hogy az ember pontot tehessen végre a mondat végére. Mert ez egy ilyen végtelen körmondat.

Te test szerint értelmezed a halált. Én nem. És ez amit idéztél Jézusról ezt énmódon kell értelmezni, nem temódod. Nem tom mennyire érthető.

Előzmény: 0101008 (23)
0101008 Creative Commons License 2020.11.18 0 0 23

Nem-Pál, Timótheus 2:

"Timótheusnak ... Eszembe jutván a benned levő, képmutatás nélkül való hit, amely lakozott először a te nagyanyádban Loisban" - szóval a kereszténység igazi alja-szektaként indult, rabszolgákat és nőket beszervezve.

"Megjelentetett pedig most a mi Megtartónknak, Jézus Krisztusnak megjelenése által, aki eltörölte a halált, világosságra hozta pedig az életet és halhatatlanságot az evangyéliom által," - mi pedig ne feledjük, hogy a "halál", "élet" és "halhatatlanság nem halált, életet és halhatatlanságot jelent.

"Azt tudod, hogy elfordultak tőlem az Ázsiabeliek mind" - ha ez tényleg Pál lenne, az nagyon durva lenne, hiszen az "Ázsia"-beliek adták rendíthetetlen központját a valódi levelek szerint.

"Egy harcos sem ... Ha pedig küzd is valaki, nem koronáztatik meg, ha nem szabályszerűen küzd." - és mi van Dáviddal?

"Emlékezzél meg, hogy Jézus Krisztus feltámadott a halálból, ki a Dávid magvából való az én evangyéliomom szerint:" - ez ismétlés, de ismétlés a tudás anyja ;)

"Ha tűrünk, vele együtt fogunk uralkodni is" - Stokes, Csengetett Mylord

"És az ő beszédök mint a rákfekély terjed ... Akik az igazság mellől eltévelyedtek, azt mondván, hogy a feltámadás már megtörtént" - hm, Pál szerint akkor akkor Jézus még mégsem támadt fel? Át kell néznem a leveleket a mítoszért...

"Azt pedig tudd meg, hogy az utolsó napokban nehéz idők állanak be." - ezeket a sorokat azért nem idézem be, mert olyanokat mond hogy "akkoriban lesznek földrengések", meg "akkoriban lesznek akik néha káromkodnak", ami egy vicc, mert ezek mindig vannak.

"Miképpen pedig Jánnes és Jámbres ellene állottak Mózesnek" - kik?

"A teljes írás Istentől ihletett" - és ez konkrétan mi a faszt jelent?

"Mert Démás engem elhagyott, e jelen való világhoz ragaszkodván, és elment Thessalónikába: Krescens Galátziába, Titus Dalmátziába." - akkor is ha ez nem Pál, láthatjuk, hogy már ilyen korán beállt az "egyházszakadás". Hiába, könnyen vesznek össze olyan dolgokon, amik kitalációk, semmi nem támasztja alá őket.

0101008 Creative Commons License 2020.11.17 0 0 22

Nem-Pál, Timótheus 1:

"kértelek téged, ... hogy megmondjad ... vége-hossza nélkül való nemzetségi táblázatokkal ne foglalkozzanak" - lol. Akkor ilyen vége-hossza nemzettségtáblák Jézussal kapcsolatban se fognak felmerülni, ugyi?

"Tudván azt, hogy a törvény nem az igazért van, hanem a törvénytaposókért és engedetlenekért, az istentelenekért és bűnösökért, a latrokért és fertelmesekért, az atya- és anyagyilkosokért, emberölőkért. / Paráznákért, férfifertőztetőkért, emberrablókért, hazugokért, hamisan esküvőkért, és ami egyéb csak az egészséges tudománynyal ellenkezik," - "egészséges tudomány", azaz a bibliai koholmányok. És jó tudni, hogy képzel el egy nem-keresztényt egy keresztény. Hogy szerintük min apa- és anyagyilkos, stb.

"az asszonyok tisztességes öltözetben, szemérmetességgel és mértékletességgel ékesítsék magokat; nem hajfonatokkal és aranynyal vagy gyöngyökkel, vagy drága öltözékkel" - #KeresztényKultúra

"A tanítást pedig nem engedem meg az asszonynak, sem hogy a férfin uralkodjék" - #KeresztényKultúra

"a püspök feddhetetlen legyen, egy feleségű férfiú" - szerintem a római katolikusok akkor rosszul csinálják.

"A diakónusok egy feleségű férfiak legyenek" - de azért a többnejűség is legit amúgy.

"némelyek elszakadnak a hittől, ... sürgetik az eledelektől való tartózkodást ... /// Mert Istennek minden teremtett állata jó, és semmi sem megvetendő" - ez a barom azt hiszi, szó szerint minden állat ehető az emberek által. Hát nem.

"Az özvegyasszonyokat, akik valóban özvegyek" - de a hamis özvegyeket ellenben...!

"Özvegyasszonyul hatvan éven alul levő meg ne választassék" - mé', micsinájjunk ha valaki hamarabb megözvegyül? Erőszakoljuk meg? És mi van ha egy megözvegyültre nem szavaznak elegen hogy oké, akkor ő özvegy? Erőszakoljuk meg? #Kereszténykultúra

"A fiatalabb özvegyasszonyokat pedig ... Akarom tehát, hogy a fiatalabbak férjhez menjenek, gyermekeket szűljenek" - áh, szóval erőszakoljuk meg őket. Okkké. #KeresztényKultúra

"A kézrátevést el ne hirtelenkedd" - a mit? Ez gyanúsan kuruzslásnak hangzik. De miről is van szó pontosan, kifejtené?

"Ne légy tovább vízivó, hanem élj egy kevés borral" - https://videa.hu/videok/vicces/hofi-geza-pial-a-fold-parodia-MrXiq0Tmp9M16pO5

"Akik iga alatt vannak mint szolgák, az ő uraikat minden tisztességre méltóknak tekintsék" -a rabszolgaság legit. #KeresztényKultúra

"Ha valaki másképpen tanít ... Az felfuvalkodott, aki semmit sem ért" - LOOOOOOOOOOL a keresztények mind a 30,000+ felekezetén!

"minden rossznak gyökere a pénz szerelme" - le a kapitalizmussal! Éljen a kommunizmus!

"és Krisztus Jézus előtt, aki bizonyságot tett Poncius Pilátus alatt ama szép vallástétellel," - hm, tehát most azt adták a meséhez, hogy Jesszum-pepi Poncius Pilátussal egy időben élt.

NULLA01 Creative Commons License 2020.11.17 0 0 21

Nem-Pál, Titus:

"Az örök élet reménységére, melyet megígért az igazmondó Isten örök időknek előtte," - he?

"A végett hagytalak téged Krétában, hogy a hátramaradt dolgokat hozd rendbe, és rendelj városonként presbitereket, amiképpen én néked meghagytam; / Ha van feddhetetlen, egy feleségű férfiú, akinek hívő, nem kicsapongással vádolt avagy engedetlen gyermekei vannak. / Mert szükséges, hogy a püspök feddhetetlen legyen" - ennyit a papi nőtlenségről.

"Azt mondta valaki közülök, az ő saját prófétájok: A krétaiak mindig hazugok, gonosz vadak, rest hasak." - looooooooool, a klasszikus ógörög paradoxon :D

"E bizonyság igaz: annakokáért fedd őket kímélés nélkül, hogy a hitben épek legyenek, / Nem ügyelvén zsidó mesékre, és az igazságot megvető emberek parancsolataira." - köznapi újszövetségi antiszemitizmus. Szóval ez a levél jó késői lehet.

"Minden tiszta a tisztáknak: de a megfertőztetetteknek és hitetleneknek semmi sem tiszta; hanem megfertőztetett azoknak mind elméjök, mind lelkiismeretök." - hát igen, ezt elég biztosan nem Pali írta.

"[az asszonyok] Legyenek mértékletesek, tiszták, háziasak, jók, férjöknek engedelmesek" - mert a nők a ffi tulajdona.

"A szolgákat intsed, hogy az ő uraiknak engedelmeskedjenek" - a rabszolgaság legit, a rabszolgalázadás nem.

"az újjászületésnek fürdője" - hát ez biztos nem a mai keresztelés!

NULLA01 Creative Commons License 2020.11.16 0 0 20

Nem-Pál, Thesszalonika (2):

"bosszút áll azokon, akik nem ismerik az Istent" - mert ez így igazságos. És szeretet.

"Hogy ne tántoríttassatok el egyhamar a ti értelmetektől, se ne háboríttassatok meg, se lélek által, se beszéd által, se nékünk tulajdonított levél által, mintha itt volna már a Krisztusnak ama napja." - áh, a levélhamisító felhívja a figyelmet a levélhamisításra! Ironikus.

"Ne csaljon meg titeket senki semmiképpen. Mert nem jön az el addig, mígnem bekövetkezik elébb a szakadás, és megjelenik a bűn embere, a veszedelemnek fia, / Aki ellene veti és fölébe emeli magát mindannak, ami Istennek vagy istentiszteletre méltónak mondatik, annyira, hogy maga ül be mint Isten az Isten templomába, Isten gyanánt mutogatván magát." - azaz Néró császár.

"És azért bocsátja reájok Isten a tévelygés erejét, hogy higyjenek a hazugságnak;" - mert ez így igazságos. És szeretet. És szabad akarat. Várj, a Biblia sehol nem mondja hogy szabad akarat.

"Bízunk is az Úrban reátok nézve, hogy megteszitek és meg is fogjátok tenni azokat, amiket parancsolunk." - oh, már parancsolgatnak is!

Blade-Runner Creative Commons License 2020.11.16 0 0 19

Kannibalizmus ezen nevettem. Van egy fél ateista-keresztény akárki aki szarik behozni ebbe a topicba milyen problémákat talált az Ószövben. Kell egy haditerv

Előzmény: NULLA01 (18)
NULLA01 Creative Commons License 2020.11.15 0 0 18

Nem-Pál, Kolossé:

"hallottatok az igazság beszédében, mely az evangyéliom: / Mely eljutott hozzátok, miképpen az egész világra is" - hö, ez komoly.

"és a magam részéről betöltöm ami híja van a Krisztus szenvedéseinek az én testemben az Ő testéért, ami az egyház;" - én meg azt hittem, a kenyér a kannibalizmus melegágya. Hogyan fogok egyházat enni, azért ez yo kérdés.

"Ti asszonyok, engedelmeskedjetek a ti férjeteknek" - egyenjogúság? Fúj! A nők alsóbbrendűek!

"Ti gyermekek, szót fogadjatok a ti szüleiteknek mindenben" - úgy van, belezzétek ki azt a kiskutyát!

"Ti szolgák, szót fogadjatok mindenben a ti test szerint való uraitoknak" - a rabszolgaság legit!

"Köszönt titeket Aristárkhus, az én fogolytársam, és Márk, a Barnabás unokatestvére" - nyilvánvaló miért raktam ide. De akkor ez egy másik Márk mint akit már említettek? Merthogy itt mondja, hogy "a Barnabás unokatestvére", ott meg ilyenről nem esett szó.

"És Jézus, kit Justusnak is hívnak, kik a zsidók közül valók" - hupsz!

"Köszönt titeket Lukács, ama szeretett orvos" - ism.

PS: ha ütemterv szerint haladunk, még kb. 40 bejegyzés, meg János Jelenései van hátra az Úszövetségből. És mivel Új, nem elhagyható a régi, nincs olyan hogy "az minket nem érdekel"!

NULLA01 Creative Commons License 2020.11.15 0 0 17

Nem-Pál, Efezus:

"Aszerint, amint magának kiválasztott minket Ő benne a világ teremtetése előtt" - na ez új. És igazságtalan.

"Eleve elhatározván, hogy minket a maga fiaivá fogad Jézus Krisztus által" - woah!

"Az idők teljességének rendjére nézve, hogy ismét egybeszerkeszt magának mindeneket a Krisztusban, mind amelyek a mennyekben vannak, mind amelyek e földön vannak;" - a szokásos VilágDiktatúra szózat. Blabla.

"Hogy ti, mondom, abban az időben ... reménységetek nem vala" - azaz a szektások a szerencsétlenekre mentek rá, a csórókat csontozták ki.

"a szegletkő maga Jézus Krisztus, / Akiben az egész épület szép renddel rakattatván, nevekedik szent templommá az Úrban;" - amikor ezt írták, a Második Templom vajon még állt?

"Hogy tudniillik kijelentés útján ismertette meg velem a titkot ... ahogy most kijelentetett az Ő szent apostolainak és prófétáinak a Lélek által" - tehát bizonyíték nincs, még egy árva tanú sincs, csak emberek akik kitaláltak dolgokat, és azt állították ezekről a dolgokról hogy nem az ujjukból szopták, hanem medzsik.

"Egy az Úr" - tehát nem három.

" egy a hit, egy a keresztség" - 30,000+ keresztény irányzat létezik. Nem létezik kereszténység.

"Fölmenvén a magasságba foglyokat vitt fogva, és adott ajándékokat az embereknek" - nem mondja.

"Az pedig, hogy fölment, mit jelentene mást, mint hogy előbb le is szállott a föld alsóbb részeire" - alaptalan feltételezés. Ez azt jelentené hogy először fent volt, aztán lent, aztán megint fenn. De a szöveg csak annyit mond hogy lent volt, aztán fel ment.

"De miképpen az egyház engedelmes a Krisztusnak, azonképpen az asszonyok is engedelmesek legyenek férjöknek mindenben." - halljátok? Asszony lemegy kutyába!

"Mert soha senki az ő tulajdon testét nem gyűlölte" - ez se találkozott soha anorexiással, bulémiással, transz-okkal, melegekkel, mindenféle testképzavarokkal...

"ki-ki az ő feleségét úgy szeresse, mint önmagát; az asszony pedig meglássa, hogy félje a férjét." - a #KeresztényKultúra #EgészségtelenKapcsolat-okat eredményez.

"Tiszteljed a te atyádat és a te anyádat" - a tiszteletet ki kell ám érdemelni.

"Ti is atyák ne ingereljétek gyermekeiteket, hanem neveljétek azokat az Úr tanítása és intése szerint." - nőknek tanítani tilos. Iskolákra nincs szükség. A világnézet megválasztásához való jog egy vicc. És mindezt az ocsmányságot egyetlen mondatba belesűrítette!

"Tudván, hogy kiki ami jót cselekszik, azt veendi az Úrtól, akár szolga legyen, akár szabados." - a rabszolgaság legit.

"Mert nem vér és test ellen van nékünk tusakodásunk, hanem a fejedelemségek ellen, a hatalmasságok ellen" - azaz a kereszténység egy terrorszervezet, ami az Államhatalom megdöntését célozza.

NULLA01 Creative Commons License 2020.11.15 0 0 16

Pál, Filippi

Ennek a levélnek a különlegessége, ami miatt került ide, hogy ez nem egy levél közmegállapítás szerint, hanem eredetileg több! Sebaj!

"elvégezi a Krisztus Jézusnak napjáig" - miért fordult meg a ~névben a szavak sorrendje?

"Tudtotokra akarom pedig adni, atyámfiai, hogy az én dolgaim inkább előmenetelére lőnek az evangyéliomnak; / Annyira, hogy a Krisztusban híressé lett az én fogságom a testőrség egész házában és minden mások előtt; ... Némelyek versengésből prédikálják a Krisztust, nem tiszta lélekkel, azt hivén, hogy fogságom nyomorúságait így megnevelik;" - azaz hitterjesztésnek vesz bármit, csak emlegessék Krisztus Jézust.

"mely volt a Krisztus Jézusban is, ... nem tekintette zsákmánynak azt, hogy ő az Istennel egyenlő," - egyenlő. Nem pedig azonos.

"Ha valami módon eljuthatnék a halottak feltámadására. / Nem mondom, hogy már elértem, vagy hogy már tökéletes volnék" - azaz ez a feltámadósdi valami metafora.

"és ama többi munkatársaimmal, kiknek neveik fölírvák az életnek könyvében." - minek a könyvében?

"Tudjátok pedig ti is, Filippibeliek, hogy az evangyéliom hirdetésének kezdetén, mikor Macedóniából kimentem, egyetlen egyház sem volt részes velem a kölcsönös adásban és vevésben, csak ti egyedül:" - kis személyes részlet.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!