Keresés

Részletes keresés

Anyóca99 Creative Commons License 2024.06.21 0 1 478

Nem érdemes sok szót vesztegetni rád . Kevered a mentális betegséget a már tűrhetetlenné vált fizikai kínnal .

A mentálison még esetleg (sokszor) lehet segíteni , a magatehetetlenül szenvedő , már öngyilokra sem képes betegen nem .

Előzmény: Telhetetlen_2 (470)
Boszorka Creative Commons License 2024.06.20 0 1 477

Ott éltem és mindig is érdekelt a téma. Ma már több intézmény is van, szabályszerűen működnek.

Előzmény: Törölt nick (475)
Törölt nick Creative Commons License 2024.06.20 0 0 476

Te is kibic vagy. ;)

Mindent el lehet rontani, lehet, hogy te pl. nem tudod, de injekciót csak egészségügyi végzettségű személy adhat be a legtöbb országban. Az injekcióra értettem, hogy elrontja, mert máskülönben olyan szerről van szó, amit tablettában vagy azt vízben feloldva is bevehet a beteg, ha önállóan képes rá és ha nem, akkor az ápolását végző családttag is segíthet neki. De akkor még mindig kell az orvos, aki felírja a tablettát (a te szóhasználatodban rá van kényszerítve, hogy halálos adagot írjon fel a gyógyszerből, közvetve egy ember öngyilkosságát elősegítve) és a rokon, aki segít bevenni azt. De tovább gondoltam a dolgot és most már úgy gondolom, hogy amellett vagyok, hogy legalizálják ezt, és pláne a te könnyítéseddel, hogy a családtag is lehet a halálbasegítő. Amikor orvost vagy kórházat kell keresni, az mindig macerásabb, mint a hozzátartozója szenvedését látó családtagot megfűzni vagy az érzelmeire hatva kizsarolni tőle a segítséget. És néha a családtag egyébként proaktív ebben.

Előzmény: Telhetetlen_2 (471)
Törölt nick Creative Commons License 2024.06.20 0 0 475

Ennyire nem vagyok képben pont a svájcival, csak a német professzor ügyén keresztül. Ő tényleg egy erre szakosodott intézményt vett igénybe.

Előzmény: Boszorka (466)
triplaharom Creative Commons License 2024.06.20 0 0 474

Elég sokat hibázol és ki sem javítod magad ...

Előzmény: Telhetetlen_2 (472)
Telhetetlen_2 Creative Commons License 2024.06.20 0 0 472

Jó, hát a barom, hülye firkászoknak azért ne dőlj be.

Amúgy ez egy városi hoax.

Előzmény: pákosztos cica (468)
Telhetetlen_2 Creative Commons License 2024.06.20 0 0 471

Nem féltem, nem kényszerítem, esetleg adok egy lehetőséget. Ha neked, mint csak kibicként beledumáló fontos az állítólagos szenvedő megváltása, akkor a kedve rokonnak még inkább.

Elrontja az eutanáziát?

:-DDDDDDDDDDDD

Előzmény: Törölt nick (465)
Telhetetlen_2 Creative Commons License 2024.06.20 0 0 470

Ez részigazság, pont az kerekedik belőle, amit szépen kikerült itt mindenki, az állítólagos depis gyogyós. Azon én pontosan fél nap alatt segítettem volna, meg lehet nézni a statisztikákat vagy a híreket, ahol engedélyezik az állami gyilkolást, ott hány hülye gyogyós szeretné ezt használni.

Előzmény: triplaharom (464)
Telhetetlen_2 Creative Commons License 2024.06.20 0 0 469

Aki elveszi már életét, arra egy szó illik csak.

Előzmény: triplaharom (463)
pákosztos cica Creative Commons License 2024.06.20 -3 1 468

Nem Svájcban van úgy, hogy az orvost automatikusan gyilkosságért feljelentik, de a tárgyaláson ugyanilyen rutinnal fel is mentik? Olvastam, hogy valahol így van. 

Boszorka Creative Commons License 2024.06.20 0 1 467

Plusz Svájban tényleg van palliativ szakellátás, amit itthon csak emlegetnek.

Előzmény: Boszorka (466)
Boszorka Creative Commons License 2024.06.20 0 3 466

Svájban háziorvos nem jön szóba. Erre megvannak a szak cégek és az ő embereik. Már több mint 20 éve remekül működik a rendszer, egyre jobb lesz.

Törölt nick Creative Commons License 2024.06.20 0 0 465

Akkor egy szakképzetlen embert kényszerítesz rá, hogy olyat tegyen a saját tulajdon szerettével, amitől még az orvost is félted, aki sokkal több ismerettel és az ilyen dolgokban tapasztalattal könnyebben megbirkózik a lelkiismeretével. Plusz ha a rokon nem jól csinálja, akkor csak ront az állapotán, de nem lesz sikeres a dolog, és nem biztos, hogy másodjára is bele tudja dumálni a rokona. Ennél az is jobb, amit a vallásos emberek mondanak, hogy senki se csinálhat ilyet és punktum.

Egyébként kényszeríteni nem tudnák, Svájcban meg más helyeken is lehet úgy, hogy vagy a háziorvos vállalja, vagy ha a beteg nem talál olyan ismerős orvost maga, aki vállalná, akkor egy erre szakosodott intézmény szakorvosa, akinek nincs kifogása az ilyen jellegű szenvedésenyhítés ellen. Ahogy ma is megtagadhatják a nőgyógyászok az abortusz elvégzését Magyarországon vagy bárhol a világban.

Előzmény: Telhetetlen_2 (457)
triplaharom Creative Commons License 2024.06.20 -2 0 464

Nem a beteg embörről van itt szó, hanem az "olyan betegről" akin már biztosan nem lehet segíteni.

Előzmény: Telhetetlen_2 (460)
triplaharom Creative Commons License 2024.06.20 -2 0 463

A gyilkolás, egészen mást jelent !

Össze vagy te zavarodva, a fogalmak terén.

Előzmény: Telhetetlen_2 (462)
Telhetetlen_2 Creative Commons License 2024.06.20 -1 0 462

Gyilkolásra képzett szakszemélyzet.

Szerintem senki nem szeretné. De a legelején írtam, a méreginjekciót oda kell adni az illető anyjának vagy gyerekének aztán jöhet, aminek jönnie kell.

Előzmény: Boszorka (461)
Boszorka Creative Commons License 2024.06.19 0 2 461

Nem, erre kiképzett szakszemélyzet. Van ahol ilyen is létezik a sok minden más mellett.

Előzmény: Telhetetlen_2 (458)
Telhetetlen_2 Creative Commons License 2024.06.19 -1 0 460

Ha elfogytak az érvek, akkor se a szóhasználatba köss bele.

Ez egy degenerált társadalom - ha nem is annyira még mint a nyugati - egyáltalán nincs erre szükség.

Ez nem jelenti azt, hogy az ember ne érezne szánalmat a fájdalommal szemben, de erre nem az a megoldás a véleményem szerint, hogy a fájdalomtól eltorzult lelkű- és szellemiségű embert hagyjuk a saját rossz döntése szerint egy visszavonhatatlanra. Még a halálbüntetésnél is az a mellébeszélős duma, hátha utólag kiderül, hátha visszailleszkedik majd a társadalomba, erre egy beteg embert meg hagyjuk, sőt, elősegítjük a halálba?

És pont ott a példa, a pár hónappal ezelőtti elmebeteg nyomoronc nő, aki kicsit depis volt és a halált tartotta megoldásnak. Hát... pár pofon meg kis szántóföldi munka segített volna azon, hogy reggeltől estig baromságokon gondolkodjon, szerintem egy hét múlva elmúlt volna a képzelt, depressziós betegsége.

Bár... ha úgy nézem, tulajdonképpen vele sem gazdagabb a társadalom, legfeljebb csak többen, így tulajdonképpen mindegy is, nem fogyasztotta a TB erőforrásokat.

Előzmény: triplaharom (459)
triplaharom Creative Commons License 2024.06.19 -2 0 459

Túl sok fogalmad nem lehet a dologról, ha ilyen szavakat használsz !

Emböribb volna inkább, a végső segítségnyújtás kifejezés.

Előzmény: Telhetetlen_2 (458)
Telhetetlen_2 Creative Commons License 2024.06.19 0 0 458

Visszás a dolog. Pláne, ha nincs orvos, okj-s kőműves lesz az ítéletvégrehajtó?

Előzmény: Boszorka (456)
Telhetetlen_2 Creative Commons License 2024.06.19 0 0 457

Erre nincs jó válasz, de az biztos, hogy erre nem kényszeríthetünk senkit, mármint, hogy közreműködjön.

Írtam: csinálja a rokona, ennyi.

Előzmény: triplaharom (455)
Boszorka Creative Commons License 2024.06.19 0 2 456

Erre senit nem kényszerítenek. Orvos a közelben sincs. Szakképzett emberek vágzik a dolgot, nyilván valaki felírja erre a célra a szert. Aztán a beteg magának kell, hogy beadja.

Valószínű tudós kormányunk is különféle tévhitekben van az ügyről. Pedig igen egyszerü utána nézni, olvasni kérdezni stb.

Előzmény: Telhetetlen_2 (454)
triplaharom Creative Commons License 2024.06.19 -2 0 455

Az Ilyen állapotba jutott betegöt, szerinted hagyni köll akár évekig is szenvedni ?

Ha esetleg éppen te, vagy a családodból valaki kerülne helyzetbe ?

Előzmény: Telhetetlen_2 (454)
Telhetetlen_2 Creative Commons License 2024.06.18 0 0 454

Nem lehet re kenyszeriteni senkit, ha valakinek ilyen igenye van es nincs ereje leugrani magasrol vagy a konnektorba nyulni, lehetosegkent adassek meg az, hogy az anyja, gyereke parja vegzi ki.

Semelyik orvos ilyen ne tehessen ezutan sem.

Anyóca99 Creative Commons License 2024.06.13 0 1 453

Strasbourg elutasította . :-(((

Előzmény: Boszorka (451)
triplaharom Creative Commons License 2024.06.13 -2 0 452

Ahogy látjuk, érzéketlen taplókon múlik mindön.

Előzmény: Boszorka (451)
Boszorka Creative Commons License 2024.06.13 0 3 451

Sajnos tényleg nincs érdeklődés. Karsai picit felkavarta az állóvizet, de ehhez egy ember kevés. :-(

Előzmény: özvi (450)
özvi Creative Commons License 2024.06.13 0 0 450

Ezt ebben a videóban láttad?

Konkrétan Svájcra nem emléxem, de Kanadában biztosan nő.

Ez nem olyan könnyű téma, hogy többször megnézzem, és olyan nagyon nem is érdekli a fórumozókat, az országot, v a kormányt.

Előzmény: Boszorka (449)
Boszorka Creative Commons License 2024.06.12 0 1 449

Svájcban már nagyon régóta engedélyezett és nem növekszik a szám!

Előzmény: özvi (447)
özvi Creative Commons License 2024.06.12 0 0 447

Nem tudom a videót megnézted e. Már nagyon sok helyen működik.

Kanadában van a legtöbb. És a szám gyorsan nő.

Előzmény: Boszorka (446)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!