Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

sbojan Creative Commons License 2021.02.12 0 0 212

Sajnos megnézni nem tudom, mert mostanában nem vagyok kocsi közelben.

Emlékeim szerint nem olyan egyértelmű, hogyan lehet eljutni a törlés funkcióig. Amikor a térképeket fel akarod telepíteni, akkor van egy lépés (képernyő), ahol látod egész Európát - na ott lehet rábökéssel kiválasztani egy területet, aminek ilyenkor kiírja a verziószámát, és talán itt van a törlésre is a lehetőség. Ennél jobban most nem rémlik, bocsi...

Előzmény: Pokka77 (209)
sbojan Creative Commons License 2021.02.12 0 0 211

És ezt 2015-ös Picassohoz adták?

Hmmm. Szerintem a C4 Picasso II-knél USB adathordozóról frissíthetők a térképek, da a facelift előtti kiadásoknál tuti (az enyém is és a tiéd is - 2015 - ilyen).

Előzmény: Pokka77 (210)
Pokka77 Creative Commons License 2021.02.12 0 0 210

Ez a tokja az SD kártyának, ezért gondoltam, hogy valahol kellene SD kártya foglalatnak lennie. ;)

Köszi a segítséget

Joci

Előzmény: Pokka77 (209)
Pokka77 Creative Commons License 2021.02.11 0 0 209

Köszönöm az infót!

Tegnap a Citroen honlapon chaten rákérdeztem, elkérték az alvázszámot, de még nem hívtak a szervízből, hogy esetleg hol keressem, ha mégis van SD kártya slot. De megpróbálom egyenként törölni a szükségtelen térképelemeket. Törölni hogyan tudom a térképelemeket? Van törlési lehetőség a térképbeállításoknál?

Köszi

Joci

Előzmény: sbojan (208)
sbojan Creative Commons License 2021.02.10 0 0 208

Szia!

Szerintem nincs semmilyen kártyanyílás, mivel USB-n keresztül történik a térképek bemásolása. Amennyiben másolást nem engedi kevés helyre hivatkozva, akkor emlékeim szerint nincs más lehetőség, mint kiválasztani valamelyik, már fentlévő térképrész-csomagot (amit kevésbé fogsz használni, pl. Skandináviát, esetleg az Ukrajnát vagy Spanyolországot magába foglalót) és azt kitörölni. A térképeket szükség esetén egyenként célszerű törölni, majd az újakat szintén egyenként felrakni.

Üdv,

sbojan

Előzmény: Pokka77 (207)
Pokka77 Creative Commons License 2021.02.10 0 0 207

Sziasztok!

Szeretnék egy kis segítséget kérni!

2015/05 havi C4 Grand Picassoban hol találom a navigáció SD kártya slotját? Frissíteni próbáltam a térképet, de kevésnek írja a memóriát. A kesztyűtartóban csak a műanyag tokja van ( tavaly áprilisban vettem).

Köszi

Joci

SSZBalu Creative Commons License 2021.01.31 0 0 206

Sziasztok!

A víz vagy olaj hőmérsékletet ki lehet valahogy rakni a műszerfalra az ALAP, monokróm kijelő esetén? (C4 GrandSpacetourer)

Én nem találtam erre lehetőséget, lehet nincs is.

Köszönöm, ha van rá ötletetek.

petyaaa Creative Commons License 2021.01.10 0 0 205

Végül sikerült letölteni és telepíteni a lagfrissebb szoftvert, és egy füst alatt regisztrálni egyben aktiválni az autón a TomTom valós idejű forgalomfigyelését is :)

petyaaa Creative Commons License 2021.01.06 0 0 204

Szia!

Sajnos nem tudom már letölteni, nem létező feltöltésnek írja.
Fel tudnád mégegyszer tölteni valahova, kérlek?

Előzmény: LTCrusAider (197)
petyaaa Creative Commons License 2021.01.06 0 0 203

Azt tudja valaki, hogy a kétéves szerviz milyen munkafolyamatokat igényel?

Kapatam már mindenfélét: az egyik csak motor-és fékolajat és pollenszűrőt említ, a másik már légszűrőt, míg a harmadik gyújtógyertyacserét is hozzá vesz 

:O

FeZ_ Creative Commons License 2020.12.27 0 0 202

Meg kellene nézni diaggal, mert több hibája is lehet. Első körben érdemes a biztosítékokat végignézni "hátha" alapon és ha az eredménytelen, jöhet a diag. Azzal lehet nézni, hogy ad-e jelet a kapcsoló, stb. stb.

Előzmény: Apa27 (200)
vzsom Creative Commons License 2020.12.27 0 0 201

Sajnos ezt csak most olvastam :(

Tegnap tudtam feltenni a firmware frissítést.

Simán pendrive-ról nem ment, pedig mindent a leírás szerint csináltam. Mindig azt mondta, hogy a szoftve nem kompatiblis a hardverrel.

Utána telóról osztottam wifit a kocsinak, és simán felment 20-30 perc alatt.

Előzmény: kriszti123456 (196)
Apa27 Creative Commons License 2020.12.24 0 0 200

Sziasztok! Légyszi segítsetek! Nemrégen vettem egy C4 Grant Spacetourer-t. Most fordult először elő, hogy tele volt az ablakmosó tartály téli ablakmosó folyadékkal és hiába húztam magam felé a kart, hogy mossa le az első szélvédőt és törölje le, meg se moccant. Másik kérdésem pedig az lenne, hogy a sprickoló fúvókákat normálidan be lehet állítani, hogy az első szélvédő közepére spicckoljon, vagy felejtős? Ugyanis már nem tudom hova a plussz irányba tekerni... az ütköző megállítja. Leveret a lapátra ha plusz irányba teketem, ha a mínusz irányba tekerem a fúvókát. Előre is köszi a segítséget!

StarMate Creative Commons License 2020.12.23 0 0 199

Sziasztok!

Érdeklődnék, hogy van-e vkinek eladó, jó állapotú 17"-os Citroen gyári Aquillon alufelni garnitúrája?

(17" Osztókör:5x108; ET47-50; Agyméret:65,1, ha jól emlékszem)

gregcomrade Creative Commons License 2020.11.25 0 0 198

Köszi!

Előzmény: LTCrusAider (197)
LTCrusAider Creative Commons License 2020.11.21 0 0 197

Sziasztok,

2020. augusztusában vásároltam egy Grand C4 Spacetoruert. A My Citroen alkalmazás szerint nem volt semmilyen frissítés az autóhoz, bár azt láttam, hogy a térkép 2 éves. Tudtam, hogy a hirdetés szerint az ár magában foglalta a 3 éves valós idejű forgalmi infó szolgáltatást is a navihoz, de nekem sehogy nem sikerült ezt sem használnom. Tudom, ott a Waze, de van egy hülye szokásom: ha valami az árban van, akkor azt szeretném megkapni. Emil Frey nem tudta, hogy kell aktiválni a szolgáltatást, mint ahogy a kereskedő és a szerviz sem... Hosszas kutakodás után sikerült aktiválnom, mint ahogy nagyon egyszerűen update-eltem a firmware-t és a térképet is. Nem olvastam vissza végig a fórumban, lehet, hogy erre valaki már kínált megoldást. Mivel egy barátomnak és a kereskedőnek is megígértem, hogy készítek az update-hez egy leírást, gondoltam, itt megosztom, biztosan hasznos lesz valakinek.

A térkép update-es fájlba nem írtam bele, de ha az elkészült pendrive SWL mappájába bemásoljátok a legújabb térképfrissítés tömörített PSA_map-eur_18.0.0-r0-NAC_EUR_WAVE2.tar fájljából a 002315011591195528 könyvtárat, akkor az is frissül a firmware után.

Üdv,

LTC

Link a fájlokhoz: https://gofile.io/d/orqUaB

kriszti123456 Creative Commons License 2020.11.16 0 0 196

Ja, és ha valakinek nem megy Offline a pendrivrol,akkor probaljatok meg a kov.képpen:

Nem kell a licence file,elég ha az auto rákapcsolodik wifin keresztul az internetre es csak a pendrivrol frissititek az uj firmwaret.(elég a SWL file).

sendrew01 Creative Commons License 2020.11.14 0 0 195

Sziasztok!

Nézzetek be a Facebookos Spacetourer csoportba is, hasonló gondokkal küzdünk :)

https://www.facebook.com/groups/2588276324539407/?ref=share 

kriszti123456 Creative Commons License 2020.11.09 0 0 194

Fontos hogy pendrive legalabb 16 GB legyen.

Igy szokom felrakni a kicsomagolas utan ( mindenkeppen 7Zip legyen !): license (itt van benne a license kulcs)

SWL

updateInfo.xml

Kulon szoktam instalálni a terképet,ide nem kell a license kulcs.

Fontos, hogy milyen legyen a pendrive(gyorsnak kell lennie) ,én most mar 3 kulonbozo USB pendriveval tokolodom es nem megy.Allandoan azt irja hogy nem kompatibilis a hardwareval vagy nincs media a pendrivevon.( meg ha varok kb.10 masodpercet akkor sem indul).

Kollegamnak van jo pendrive,azzal menni szokott,remelem azzal sikerulni fog.

Előzmény: vzsom (191)
vzsom Creative Commons License 2020.11.08 0 0 193

Köszi bacsig!

Remélem jövőhéten elsz időm próbálkozni. Majd jelzek mennyi sikerrel

Előzmény: bacsig (192)
bacsig Creative Commons License 2020.11.08 0 0 192

Az updateinfo.xml fileok nem kellenek, anélkül is megy a frissítés.

Én license nevű mappába rakom a key filet (, de nem lepődnék meg, ha elfogadná licence vagy a licensz nevűben is).

Ami még fontos lehet, hogy a letöltött .tar file-ok simán kicsomagolhatók akkor is, ha sérültek. Már kétszer is jártam úgy, hogy újra le kellett töltenem, mert több kicsomagolt file hash-e nem egyezett meg a hashlist.ini fileban lévő hash-ekkel. Ugyanonnan újra letöltve már jó lett.

Mikor ilyen hibás csomaggal akartam frissíteni, akkor hibát adott az autó, és rendben megmaradt a régi verzió.

Előzmény: vzsom (191)
vzsom Creative Commons License 2020.11.08 0 0 191

A frissítéshez lenne pár kérdésem:

1, A firmware és térkép frissítés is tartalmaz egy UpdateInfo.xml filet.
Akkor nem lehet egyszerre a kettőt csinálni? Vagy ezek nem is kellenek?

2, A license.key filet hova kell másolni?

a, a magyar leírás azt mondja: "Hozzon létre egy licensz mappát az USB pendrive-on"
https://www.citroen.hu/szerviz-es-szolgaltatasok/szoftver-es-terkepfrissites.html

b, segéd doksi azt mondja:

Create a “Licence” folder on your USB stick (please use this exact spelling) and copy your *.key format licence file into it.
https://media.citroen.hu/file/70/4/szoftverfriss%C3%ADt%C3%A9s.291704.docx

c, ugyanebben a doksiban az ábrán már "license" mappa szerepel

WTF??!!??

Köszi!

kriszti123456 Creative Commons License 2020.11.05 0 0 190

Helo,

Nekem szintén 2018 évi gyartasu van.Aktuális térképem a 18. Feltoltése kb 50 perc volt.

Kijott már az uj rendszerfrissítes is,holnap telepítem...

firmware: 21.08.84.12_NAC-r0 https://majestic-web.mpsa.com/mjf00-web ... B1&type=fw

u.I. Cseh forumon is regisztralva vagyok,figyelem az ujdonsagokat,probléma megoldasokat.Elég aktív az oldal ugyhogy esetleg valaki valamit szeretne oldani,nyugodtan segítek. (pl.itt tudtam választ kapni a visszapillanto tukorbe valo dioda beszerelés  menetére ,ami jelzi kiégetés kezdetét,illetve folyamatát)

C4P Picasso 1,6 blueHDi 88kW manual6 2018

Előzmény: sbojan (189)
sbojan Creative Commons License 2020.11.04 0 0 189

Hali!

A motornak azért kell járnia, hogy nehogy ECO módba kerüljön a rendszer ("elmenjen az áram") a térképek frissítése közben.

Annak viszont semmi jelentősége sincs, hogy mész-e közben a kocsival vagy állsz. Vagyis dehogy nincs: ki akar másfél órán át üzemanyagot elégetni "feleslegesen" anélkül, hogy közben bárhova ment is volna.

Amúgy a másfél óta az a teljes Európa térképcsomag feltelepítésének időigénye. Gondolom, itt is van lehetőség egyes országok (pl. Közép-Európa) térképcsomagját önállóan kiválasztani és feltelepíteni az első szériás C4 Picasso II-höz hasonlóan, ami a Magyarországot is magába foglaló csomag esetén 15-20 percnél nem tart tovább.

Ráadásul - legalábbis én így tapasztaltam - minél több térképcsomagot (országot) telepítesz fel a navidba, annál lassabb lesz a rendszer. Ezért én csak akkor teszek fel egyes térképcsomagokat, ha azokban olyan ország van, ahová utaznom kell. Egyébként meg fel sem teszem/törlöm a szükségtelen országokat tartalmazó térképcsomagokat, s így picit gyorsítani tudok a navi működésén (pl. címek keresése, útvonalak kiszímítása stb.)

Üdv,

sbojan

Előzmény: bacsig (188)
bacsig Creative Commons License 2020.11.04 0 0 188

A 18-at még én sem tettem fel, a 16-os van nekem is. Az rendben felment, és működik nekem. A 18-ast is felraktam volna már, ha nem tartana 1-1,5 óráig. Azt mondják, hogy telepítéskor járjon a motor, de ne menjünk a kocsival. Én eddig mindig menet közben raktam (10-11-12-13-15-16) fel, egy hosszabb úton, teletankkal indulva. :)

Előzmény: vzsom (187)
vzsom Creative Commons License 2020.11.04 0 0 187

Köszi !

Azt a filet közben megtaláltam én is.

Viszont tegnap megjelent az én alvázszámomra a citroen.hu-n a frissítés.

Abban viszont ez a térkép file van:

http://download.tomtom.com/OEM/PSA/MAP/PSA_map-eur_16.0.0-r0-NAC_EUR_WAVE2.tar

Használjam ezt vajon, vagy próbálkozzak a legfrissebb 18-as verzióval??

Előzmény: bacsig (186)
bacsig Creative Commons License 2020.11.03 0 0 186

Nekem a spacetourer előtti, de már az új navis c4gp van. Arra tudtommal ez a legújabb, amit a magyar oldal nem mutat: http://download.tomtom.com/OEM/PSA/MAP/PSA_map-eur_18.0.0-r0-NAC_EUR_WAVE2.tar

Talán neked is jó.

Előzmény: vzsom (185)
vzsom Creative Commons License 2020.11.01 0 0 185

Szia tomosvarib!

Sikerült frissítened?

Nekem most 1 éves, a kocsim, bár 2018-as gyártású. Ennek ellenére a citroen.hu azt mondja nincs frissítés a térképemre.

A márkaszervíz azt mondja, ők is azt használnák.

Hogy lehetne frissíteni, mert egy csomó utat nem ismer...

Köszi!

Zsom

Előzmény: tomosvarib (181)
petyaaa Creative Commons License 2020.09.10 0 0 184

gregcomrade Creative Commons License 2020.08.29 0 0 183

Sziasztok

Ma elkaptunk egy kátyút, az első kerék oldalfali defekt a hátsó meg szálszakadt lett. Pótkerék nincs, és egy gumisnál találtunk egy használt gumit amivel haza érünk. (Kb 300 km)

Amíg a gumis elvitte a felnit volt időm nézni az első futóművet és észre vettem hogy az első féktárcsa asszimetrikus! Még nem láttam ilyet.

Szóval megszívtuk. Vehetek két gyári gumit!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!