Sajnos megnézni nem tudom, mert mostanában nem vagyok kocsi közelben.
Emlékeim szerint nem olyan egyértelmű, hogyan lehet eljutni a törlés funkcióig. Amikor a térképeket fel akarod telepíteni, akkor van egy lépés (képernyő), ahol látod egész Európát - na ott lehet rábökéssel kiválasztani egy területet, aminek ilyenkor kiírja a verziószámát, és talán itt van a törlésre is a lehetőség. Ennél jobban most nem rémlik, bocsi...
Hmmm. Szerintem a C4 Picasso II-knél USB adathordozóról frissíthetők a térképek, da a facelift előtti kiadásoknál tuti (az enyém is és a tiéd is - 2015 - ilyen).
Tegnap a Citroen honlapon chaten rákérdeztem, elkérték az alvázszámot, de még nem hívtak a szervízből, hogy esetleg hol keressem, ha mégis van SD kártya slot. De megpróbálom egyenként törölni a szükségtelen térképelemeket. Törölni hogyan tudom a térképelemeket? Van törlési lehetőség a térképbeállításoknál?
Szerintem nincs semmilyen kártyanyílás, mivel USB-n keresztül történik a térképek bemásolása. Amennyiben másolást nem engedi kevés helyre hivatkozva, akkor emlékeim szerint nincs más lehetőség, mint kiválasztani valamelyik, már fentlévő térképrész-csomagot (amit kevésbé fogsz használni, pl. Skandináviát, esetleg az Ukrajnát vagy Spanyolországot magába foglalót) és azt kitörölni. A térképeket szükség esetén egyenként célszerű törölni, majd az újakat szintén egyenként felrakni.
2015/05 havi C4 Grand Picassoban hol találom a navigáció SD kártya slotját? Frissíteni próbáltam a térképet, de kevésnek írja a memóriát. A kesztyűtartóban csak a műanyag tokja van ( tavaly áprilisban vettem).
Végül sikerült letölteni és telepíteni a lagfrissebb szoftvert, és egy füst alatt regisztrálni egyben aktiválni az autón a TomTom valós idejű forgalomfigyelését is :)
Azt tudja valaki, hogy a kétéves szerviz milyen munkafolyamatokat igényel?
Kapatam már mindenfélét: az egyik csak motor-és fékolajat és pollenszűrőt említ, a másik már légszűrőt, míg a harmadik gyújtógyertyacserét is hozzá vesz
Meg kellene nézni diaggal, mert több hibája is lehet. Első körben érdemes a biztosítékokat végignézni "hátha" alapon és ha az eredménytelen, jöhet a diag. Azzal lehet nézni, hogy ad-e jelet a kapcsoló, stb. stb.
Sziasztok! Légyszi segítsetek! Nemrégen vettem egy C4 Grant Spacetourer-t. Most fordult először elő, hogy tele volt az ablakmosó tartály téli ablakmosó folyadékkal és hiába húztam magam felé a kart, hogy mossa le az első szélvédőt és törölje le, meg se moccant. Másik kérdésem pedig az lenne, hogy a sprickoló fúvókákat normálidan be lehet állítani, hogy az első szélvédő közepére spicckoljon, vagy felejtős? Ugyanis már nem tudom hova a plussz irányba tekerni... az ütköző megállítja. Leveret a lapátra ha plusz irányba teketem, ha a mínusz irányba tekerem a fúvókát. Előre is köszi a segítséget!
2020. augusztusában vásároltam egy Grand C4 Spacetoruert. A My Citroen alkalmazás szerint nem volt semmilyen frissítés az autóhoz, bár azt láttam, hogy a térkép 2 éves. Tudtam, hogy a hirdetés szerint az ár magában foglalta a 3 éves valós idejű forgalmi infó szolgáltatást is a navihoz, de nekem sehogy nem sikerült ezt sem használnom. Tudom, ott a Waze, de van egy hülye szokásom: ha valami az árban van, akkor azt szeretném megkapni. Emil Frey nem tudta, hogy kell aktiválni a szolgáltatást, mint ahogy a kereskedő és a szerviz sem... Hosszas kutakodás után sikerült aktiválnom, mint ahogy nagyon egyszerűen update-eltem a firmware-t és a térképet is. Nem olvastam vissza végig a fórumban, lehet, hogy erre valaki már kínált megoldást. Mivel egy barátomnak és a kereskedőnek is megígértem, hogy készítek az update-hez egy leírást, gondoltam, itt megosztom, biztosan hasznos lesz valakinek.
A térkép update-es fájlba nem írtam bele, de ha az elkészült pendrive SWL mappájába bemásoljátok a legújabb térképfrissítés tömörített PSA_map-eur_18.0.0-r0-NAC_EUR_WAVE2.tar fájljából a 002315011591195528 könyvtárat, akkor az is frissül a firmware után.
Ja, és ha valakinek nem megy Offline a pendrivrol,akkor probaljatok meg a kov.képpen:
Nem kell a licence file,elég ha az auto rákapcsolodik wifin keresztul az internetre es csak a pendrivrol frissititek az uj firmwaret.(elég a SWL file).
Igy szokom felrakni a kicsomagolas utan ( mindenkeppen 7Zip legyen !): license (itt van benne a license kulcs)
SWL
updateInfo.xml
Kulon szoktam instalálni a terképet,ide nem kell a license kulcs.
Fontos, hogy milyen legyen a pendrive(gyorsnak kell lennie) ,én most mar 3 kulonbozo USB pendriveval tokolodom es nem megy.Allandoan azt irja hogy nem kompatibilis a hardwareval vagy nincs media a pendrivevon.( meg ha varok kb.10 masodpercet akkor sem indul).
Kollegamnak van jo pendrive,azzal menni szokott,remelem azzal sikerulni fog.
Az updateinfo.xml fileok nem kellenek, anélkül is megy a frissítés.
Én license nevű mappába rakom a key filet (, de nem lepődnék meg, ha elfogadná licence vagy a licensz nevűben is).
Ami még fontos lehet, hogy a letöltött .tar file-ok simán kicsomagolhatók akkor is, ha sérültek. Már kétszer is jártam úgy, hogy újra le kellett töltenem, mert több kicsomagolt file hash-e nem egyezett meg a hashlist.ini fileban lévő hash-ekkel. Ugyanonnan újra letöltve már jó lett.
Mikor ilyen hibás csomaggal akartam frissíteni, akkor hibát adott az autó, és rendben megmaradt a régi verzió.
u.I. Cseh forumon is regisztralva vagyok,figyelem az ujdonsagokat,probléma megoldasokat.Elég aktív az oldal ugyhogy esetleg valaki valamit szeretne oldani,nyugodtan segítek. (pl.itt tudtam választ kapni a visszapillanto tukorbe valo dioda beszerelés menetére ,ami jelzi kiégetés kezdetét,illetve folyamatát)
A motornak azért kell járnia, hogy nehogy ECO módba kerüljön a rendszer ("elmenjen az áram") a térképek frissítése közben.
Annak viszont semmi jelentősége sincs, hogy mész-e közben a kocsival vagy állsz. Vagyis dehogy nincs: ki akar másfél órán át üzemanyagot elégetni "feleslegesen" anélkül, hogy közben bárhova ment is volna.
Amúgy a másfél óta az a teljes Európa térképcsomag feltelepítésének időigénye. Gondolom, itt is van lehetőség egyes országok (pl. Közép-Európa) térképcsomagját önállóan kiválasztani és feltelepíteni az első szériás C4 Picasso II-höz hasonlóan, ami a Magyarországot is magába foglaló csomag esetén 15-20 percnél nem tart tovább.
Ráadásul - legalábbis én így tapasztaltam - minél több térképcsomagot (országot) telepítesz fel a navidba, annál lassabb lesz a rendszer. Ezért én csak akkor teszek fel egyes térképcsomagokat, ha azokban olyan ország van, ahová utaznom kell. Egyébként meg fel sem teszem/törlöm a szükségtelen országokat tartalmazó térképcsomagokat, s így picit gyorsítani tudok a navi működésén (pl. címek keresése, útvonalak kiszímítása stb.)
A 18-at még én sem tettem fel, a 16-os van nekem is. Az rendben felment, és működik nekem. A 18-ast is felraktam volna már, ha nem tartana 1-1,5 óráig. Azt mondják, hogy telepítéskor járjon a motor, de ne menjünk a kocsival. Én eddig mindig menet közben raktam (10-11-12-13-15-16) fel, egy hosszabb úton, teletankkal indulva. :)
Ma elkaptunk egy kátyút, az első kerék oldalfali defekt a hátsó meg szálszakadt lett. Pótkerék nincs, és egy gumisnál találtunk egy használt gumit amivel haza érünk. (Kb 300 km)
Amíg a gumis elvitte a felnit volt időm nézni az első futóművet és észre vettem hogy az első féktárcsa asszimetrikus! Még nem láttam ilyet.