"Amit mi megtehetünk (a fanatizmuson és a fanatikusokon való
szórakozáson túl), az pedig az informálás, a felvilágosítás.
Leleplezni a fő feminista hazugságokat a patriarchális elnyomásról,
női kvótáról, családon belüli erőszakról, bérkülönbségről, stb.,
egyáltalán kétségeket és gondolatokat ébreszteni a femináci agymosás
ellenében."
Ezt egyszerűbb és intelligensebb volt így elmondani, mint azzal a fostalicska marxista mémmel.
Mellesleg igenis van előre megírt útja a boldogságnak, az emberek többsége ugyanis jobban szereti az örömet a bánatnál, az egészséget a betegségnél, a társaságot a magánynál, ésatöbbi, ezek pedig eléggé kiszámíthatóvá teszik, hogy milyen életút felel meg az emberek többségének. Az, hogy van 5% kivétel, nem jelent semmit, ahogyan az sem, hogy a fiatalok általában segghülyék és fogalmuk sincs mit akarnak, de azt nagyon és azonnal és erőszakosan, ezért ellenállnak az idősebbek józan tanácsainak, aztán 30-40 körül szívják a fogukat, hogy elk*rták, sokan visszavonhatatlanul.
A feminista ideológia sem teszi semmissé az emberi természetet, amivel beetetik a manipulálható nőket, hogy nekik akkor lesz jó ha gyűlölik a férfiakat. Pffffff.
Márpedig, az IQ az, amit az IQ-tesztek mérnek (közhely!), nincsenek alternatív meg érzés-alapú IQ-fajták... Aztán vannak másfajta intelligenciák is, mint érzelmi (EQ), zenei, tárbeli stb., tehát van tér bőven a mismásolásra, de a gyakorlatban 'az intelligencia' alatt az IQ-t értjük.
De hogy ontopik legyek, van egy remek kis grafikon, majd előkeresem neked, egyes szakmákhoz szükséges átlag IQ vs. férfi-nő arány. Mit gondolsz, mi rajzolódik ki belőle? Persze, ha valaki tudja, hogy csak a statisztikai eloszlás germészetes különbségeit mutatja, akkor pont cáfolja a patriarchális elnyomás elméletét.
Persze, a háttérinfó megmagyaráz dolgokat, de én az ilyen idézetekkel úgy vagyok, hogy a dolgot magát nézzük. És ha butaság, akkor az butaság, még ha a dalai láma írta is, ha meg frappáns és találó, az egy névtelen kommentelőtől is találó.
Ez a tapasztalat azt mutatja, hogy férfiban szexepil a kiemelkedő intelligencia: aki nőként egyszer megtapasztalta, az már mindig azt keresi. De nőben valamiért nem annyira vonzó, hogy a továbbiakban alapfeltétel legyen (sőt...). Legyen ez tanulság a nők számára.
Andika az önvéleményezés alapján intelligens nő, nem keverendő a tényleg intelligensekkel. Bááár, aki milliárdos férjet fog magának, az kétségtelenül nem buta :-)))
Én ezért is szeretem megnézni amikor lehet, hogy ki írta, amit írt, mert annak ismeretében lehet pontosabban látni, hogy miért írta. :)
Marquez esetében nem találtam erről információt, pedig érdekes lenne.
Kifejezetten szeretem, hogy sok helyen a költők verse alá írják az évszámot is (esetenként még a hónapot is), és ha utána lehet nézni,
hogy akkor éppen "milyen" állapotban volt, az életének mely szakaszában, és sokkal érdekesebb így a vers, hogy miért is és hogyan született.
"A Mensa HungarIQában megfigyeltek egy mókás tendenciát: sok pár összejött, érthető módon - de ha egy pár szétment, a lány utána tipikusan másik Mensa-tag fiút választott, míg a fiú tipikusan NEM Mensa-tag lányt :-)))"
Ezt simán el tudom képzelni. És szépen megmutatja, hogy a nő továbbra is ragaszkodik, a férfi meg úgy dönt, hogy ádehogykellnekemtöbbilyen. :)
Én nem ismerek menzást (vagy nem tudok róla) egyedül mészárosné, született várkonyi andreát, aki annyira, de annyira, de annyira magas IQ-val rendelkezik mint mondta, hogy csuda. Na, őt kifejezetten nem bírom elviselni, nem is a mészárosnésága, hanem az előtte médiákban látott műsorai és egyébjei miatt.
Ja, akkor már világos. A festők is mindig nagyon daliásnak festették meg a mecénásaikat :-)
De a szöveg akkor is életidegen, ez csak egy feminista vágyálom, aztán jön Valóság nagybátyánk és rendet tesz a fejekben.
Mondom, nekem tényleg intelligens feleségem van, aztán ennek előnyei is vannak, meg hátrányai is.
De köze nincs ahhoz, amiket az író összehordott.
Ja, és egy érdekes adalék az intelligens nőkről:
A Mensa HungarIQában megfigyeltek egy mókás tendenciát: sok pár összejött, érthető módon - de ha egy pár szétment, a lány utána tipikusan másik Mensa-tag fiút választott, míg a fiú tipikusan NEM Mensa-tag lányt :-)))
Mint írtam Abszolút Igazságnak és Endrének, vitaindítónak szántam és nem azért, mert egyet értek minden szavával. Illetve Marquez viszonyát kell vizsgálni ahhoz, hogy érteni és az ő életében elfogadhatónak tartani amit írt.
Az intelligenciát meghatározta valaki, hogy mi alapján nem tudom, de a tesztek alapján, amiket eddig láttam (na azért nem sokat), elég egyoldalúan (tömegével az ábrás választási lehetőség, hogy három kép, aztán 4 másik, hogy melyik jöhet a három után).
Én fenntartom azt a gondolatomat, hogy egyoldalú és valaki(k)nek a szájíze alapján kitalált, és nem igazán tükrözi a teljes igazságot. :)
Az jó meghatározás lehet, hogy az agy műveleti sebessége, de inkább az IS-t használnám.
Neked is szól amit Abszolút Igazságnak írtam, ezzel kapcsolatban.
Isten Ádám testéből teremtette Évát, és nem fordítva, így már a mindenség elején eldöntetett, amit írsz. :))
Ez a mém a konzervatívokat próbálja fikázni, bár nem sok sikerrel. És debizony, a boldogság útja a génjeinkbe van kódolva, az ezzel való szembemenés egyes esetekben működhet ugyan, de nagy átlagban csak átmeneti boldogságot jelent, ahogy Aphelix kolléga ki is fejtette.
Ezt a gennyes hányadékot honnan ollóztad? :) Látszik, hogy fogyatékos csinálta.
Senki nem sajnálná a szingliktől a boldogságot, ha nem sírnának folyton, hogy "hol vannak az igazi férfiak?", meg nem költenének évi 27 milliárd dollárt antidepresszánsokra és pszichológusokra a végtelen boldogságukban. Meg még 72 milliárd dollárt kábszerre, ugyanabból a célból.
Amúgy nem nagy titok, hogy 40 körül kezd el igazán benőni azoknak is a feje lágya, akiknek korábban nem, és akkor a sok szingli zöme hirtelen megretten attól, hogy egyedül kell leélnie még 40 évet, és az roppant g*ciszar, mert a macskával nem lehet beszélgetni, és szexhez sem igazán praktikus.
"nem arra nevelik a lányaikat, hogy okosabban válasszanak társat vagy tegyenek többet a párkapcsolataik sikeréért, hanem hogy legyenek függetlenek."
Ezt a függetlenség-fétist azzal szokták azzal szokták indokolni, hogy mert ha majd a férfi otthagyja őt egy fiatalabbért (mert természetesen a férfiak szokása felrúgni a házasságokat), akkor is neki legyen egzisztenciája. Meg eleve, hogy ne legyen kiszolgáltatva a férfinak...
A nők némileg irracionálisak, nem hatnak rájuk olyan tények, hogy pl. a "sikeres" karrierista nők zöme boldogtalan, sokan terápiára járnak és/vagy antidepresszánsokat szednek. A feministáknak ez persze öröm, az elégedetlen nők sokkal fogékonyabb közönség a dumára, hogy miért a férfiak az okai minden rossznak :)
Érdekes amúgy az a női mentalitás, amikor az anyák egy-egy tönkrement házasság miatt nem arra nevelik a lányaikat, hogy okosabban válasszanak társat vagy tegyenek többet a párkapcsolataik sikeréért, hanem hogy legyenek függetlenek. És ez már beemelkedett a korszellembe is, vagyis azok a nők is hajlamosak így nevelni lányokat akiknek amúgy normális a házassága. Van ebben valami émelyítően ostoba és gyűlöletes, hogy eleve a kudarcra készülnek és az azzal járó fájdalmat és csalódást (gyanú és távolságtartás és megnyílásra való képtelenség formájában) már eleve beleteszik a gyerekbe, úgy indítják az életnek - aztán csodálkoznak, hogy a kudarc amire felkészítették be is következik. Ilyenkor persze dagadhat a májuk, hogy ugye ők előre megmondták, a rohadt férfiakra úgysem lehet számítani, stb. Egy lelkileg és szellemileg ép ember a gyermekeit a sikeres életre készíti fel, ami egy lány esetében elsősorban a jó párválasztásra és a csodás otthonteremtésre irányul.
Olyan nő, aki a halálos ágyán visszanézve a karrierje miatt boldog, talán van 1 a millióból, de nem mernék rá fogadni. Erre az életpályára küldeni a lányokat konkrétan értelmi és érzelmi fogyatékosság.
Na ezért mondom hogy önálló gondolatok alkotója vagy.. mert ezt már régen meg kellett volna mondanom a kislányomnak, de tőlem csak annyi telt, hogy ne menj a többi hülye után az egyetemre Csipetkém.
Bár szerintem ennyi intelligencia soha egy nőneműben sem volt.. nincs és nem is lesz.
Ezt csak valami ritka egyéni szerencse teheti meg a nőnemű emberrel - és egész szülőképes életében panaszkodna miatta, hogy nem lehetett sikeres bérrabszolga..
És csak öregségére lenne csak boldog, pedig egész életében az lehetett volna. De az ösztönvilága most azzal van etetve, hogy férfisiker, férfikarrier, férfihatalom nélkül nem élet a nemiélet.
LoL, ebbe beleszaladtam, a legvégét nem olvastam el, hogy ez esetben Marquez volt a hunyó :)
Az azért megnyugtat, hogy ez az álláspontom tartalmán semmit nem változtat, az ugyanis független volt attól, hogy nő vagy férfi írta a sületlenséget.
Ez a rész kifejezetten értelmi fogyatékos emberre vall:
"Gondold meg kétszer, mielőtt a kora, magassága, súlya vagya szexuális viselkedése alapján ítéled meg, mert ez érzelmi erőszak, és ezt ő is tudja."
Érzelmi erőszak bazmeg ha vannak minőségi elvárásaim és azokank egyes nők nem felelnek meg... Atyám. Gondolom Marquez válogatás nélkül minden női seggbe csontig benyalt, mert minden más érzelmi erőszak lett volna. Hát na, van ilyen férfi is, és ez sok nőnek fényezi az egóját.
S persze arra is fel mernék tenni egy ötezrest, hogy Marquez szerint az nem érzelmi erőszak ha egy nőnek vannak minőségi elvárásai a férfiakkal szemben, sőt, pont az az érzelmi erőszak ha ezt megpróbálják a nőktől elvitatni :D
Amúgy érdekes ez, a jobbosok általában úgy vannak vele, hogy minden rétegben vannak mindenféleképpen gondolkodók, de a balosoknál szent meggyőződés, hogy aki okos az csak az ő politikai táborukba tartozhat. Ez is csak egy a sorban a sok pszichológiai deficit közül náluk, felsőbbrendűnek képzelik magukat a máshogy gondolkodóknál, ugyanakkor ezt kivetítik és folyamatosan a másik oldalt vádolják felsőbbrendűségi képzetekkel.
Nem akarom, hogy úgy érezd, egy kommented miatt rögtön mindenki rádugrik, de nem érzed úgy, hogy kissé hamisan definiáltad az intelligenciát?
Maga az ész nem kötődik össze szervesen olyan más, független tulajdonságokkal, mint a kivagyiság, önzés, akaratosság.
Másrészt borzasztóan túlidealizált kép amit itt lefestesz, mintha minden intelligens nő egy Zsandarkba oltott Einstein lenne, holott okos nőből is van ezerféle, és garantálom hogy egyre sem jellemző pontosan az amit leírtál.
Az én véleményem szerint egy igazán okos nőt arról ismerhetsz meg, hogy korán választ jó partnert, korán szül és sokat, mert tudja, hogy őt nem az fogja boldoggá tenni ha heti 60 órában gürcöl valami multicégnél a zsetonért, ami után mesterséges megtermékenyítésre kell járnia az első és egyetlen gyerekért, mert 38 évesen magától nem megy a dolog, hanem az igazi boldogságot az adja, hogy sok gyerek és unoka hancúrozza körül szeretetben és örömben. Óriási hülyeség azt képzelni, hogy egy nő akkor okos ha lemásolja a sikeres férfiéletutat, ugyanis nem vagyunk egyformák, ráadásul az az életút a férfiaknál is kizárólag azért minősül "sikeresnek", mert nincs más választásunk. Egy férfinak muszáj eltartani a családot, a nőnek nem. Egy családba elég egy családfenntartó, és ha a nő is ezt a szerepet választja a gyerekszülés kárára, azzal az értelmét b*ssza szét az egésznek. Végtelen nagy függetlenségében és gyanakvásában önmagát és a partnerét is elvágja attól ami igazán boldoggá tehetné őket az életben. Ez aztán az intelligencia...
Szia Szibillia, fantasztikus képességed van vitaindításra. :-)
Már nem tudom melyik blogon volt egy írás témája, hogy mi az intelligencia. És tíz véleménytulajdonos kábé hatféle módon magyarázta ezt a szellemi képességet.
Csak hogy abban egyetértsünk, hogy ez a jó spanyol író itt annyi bizonytalan fogalmat hajigált föl a levegőbe, hogy merem állítani hogy az elvarázsolni vágyott és nem intelligens nő biztosan az ágyába omlott meg volt szólítva és el volt gondolkoztatva hogy aki így dícséri, az vajon mire képes még.
De mi azért nézzük férfiszemmel a női intelligencia dicsőítését.
Vitasd a fogalmakat, ha nem jól mondom : Az intelligencia az agynak a műveleti sebessége. Nő az a nőnemű ember, akit a férfi kíván. (a férfi ugyanez fordítva). A felelősség az a felelősséget rá ruházóval szembeni elszámolási kötelezettség.
..és ezek alapján az idézett írás egy tiráda.
Érdekvezérelt túlértékelése a szexuális célszemély hibáinak (és kisebbrészt jótulajdonságainak).
És ha már az idézet utolsó sorában ott a végkövetkeztetés, akkor én igenis mondom hogy intelligens nőt akarok az életembe.
DE : nem én akarok bekerülni az ő életébe. Óva intenék minden álmodozó hímneműt : nem nekünk való a feleség mint szerepkör. Tapasztalatból mondom.
Négy gyerek fölnevelése után állítom hogy nem kellett volna anno feleség szerepkörbe ajánlkoznom és elfogadtatnom.
Nekem valóban intelligens feleségem van (vagyis nem a saját érzései alapján, hanem hiteles intelligenciateszt alapján is az), de attól még normális nő és normális feleség, és nem egy feminizmustól fertőzött agyú, összeférhetetlen akarnok, mint ami az idézetedből bontakozik ki.
Ez az idézet inkább a mostanában divatos 'erős független nő' paródiája, aki felváltva bizonygatja, hogy neki nem kell férfi, illetve kesereg azon, hogy miért nincs egy férfi sem, akinek ő kellene...
Komolyan, ez a szöveg. Láthatóan keveri az intelligens nő definícióját a kollégiumi szobatárssal :-)
Régen járt itt férfi és nő, csak úgy idebeleteszemrakom ezt csakúgy... :)
“Hány férfit hallottam, hogy "intelligens nőt" akar az életébe!...
Bátorítanám őket, hogy gondolkodjanak el rajta...
Az intelligens nők maguk hozzák meg a döntéseiket, megvannak a saját kívánságaik és korlátokat szabnak. Soha nem leszel az élete középpontja, mert ez maga körül forog.
Egy intelligens nő nem hagyja magát manipulálni, sem megzsarolni, felelősséget vállal.
Az intelligens nők vitatkoznak, elemeznek, nem értenek egyet, tovább lépnek.
Azoknak a nőknek előtted is volt életük, és tudják, hogy akkor is lesz, ha te elmész.
Figyelmeztet, nem kér engedélyt. Ezek a nők nem egy vezetőt keresnek a párjukban, akit követhetnek, egy apát, aki megoldja az életüket, vagy egy fiút, akit megmenthetnek. Nem akarnak követni téged, és nem akarnak utat mutatni senkinek. Melletted akarnak sétálni.
Tudja, hogy az erőszak nélküli élet jog, nem luxus és nem kiváltság.
Ugyanúgy fejezi ki a haragot, a szomorúságot, az örömöt és a félelmet, mert tudják, hogy a félelem nem teszi őket gyengévé, ahogy a harag sem "férfiasabbá". Ez a két érzelem és a többi együtt teszi emberré és kész.
Egy intelligens nő szabad, mert harcolt a szabadságáért.
De ő nem áldozat, ő egy túlélő.
Ne próbáld leláncolni, mert tudni fogja, hogyan meneküljön.
Az okos nő tudja, hogy az értéke nem a testében rejlik.
Gondold meg kétszer, mielőtt a kora, magassága, súlya vagya szexuális viselkedése alapján ítéled meg, mert ez érzelmi erőszak, és ezt ő is tudja.
Tehát mielőtt azt mondanád, hogy szeretnél egy "intelligens nőt" az életedbe, kérdezd meg magadtól, hogy tényleg hajlandó vagy-e beilleszkedni az övébe.”