Keresés

Részletes keresés

Farkassy Márton János Creative Commons License 2019.06.26 0 0 92

Hát a mi családunkban sosem volt szokás a gyerekkel erőszakosnak lenni.

Úgy néz ki, vannak más módszerek is, mint a pofon, a karjánál fogva rángatás meg a kézszorítás.

A fizikai erőszaknak azzal szemben van helye, aki maga kezdeményez ilyet, vagy egyéb hasonló módon szolgál rá. Éppen meglopnak, például. Az kurvára nem rászolgálás a fizikai erőszakra, ha a gyerek még maradni akar valahol, ahol jól érzi magát, és hiába hívtad egyszer, kétszer vagy háromszor. Te vagy a felnőtt, csak meg tudod már oldani verés nélkül! Ha meg erőszakoskodsz a gyerekkel, mit csodálkozol utána bármin is?

Előzmény: Törölt nick (66)
etomcat Creative Commons License 2019.06.26 -1 1 91

> Márki-Zay és a gyerekverés

Márki-Zay keresztény ember és a Szent Biblia azt tanítja, hogy meg kell fenyíteni a rossz gyermeket. Szent Pál is csak annyit rendel el, hogy: Atyák! Ne keserítsétek meg gyermekeiteket, nehogy elveszítsék a reményt, hanem neveljétek őket az Úr fegyelmében és intelmeivel.

Aki tehát a rossz gyermekét el nem veri, látni fogja, ahogy felnőttként majd a hajdúk botozzák a deresen, mielőtt az akasztófa alá állítják...

Az ember ugyanis természettől fogva rossz és gonosz lett az ádám-évai ősbűnből eredően és a szigorú fegyelmezés, szükség esetén testi fenyítés nélkül "nevelt" (vagyis szabadosság prédájának hagyott) gyermekben az ördögi ösztönök felülkerekednek. Először hazudik, aztán lop, aztán csal, aztán rabol, végül pedig gyújtogató és gyilkos válik belőle, elfogják, halálra ítélik, kivégzik és a kárhozat helyére jut.

Az a gyermek viszont, akit a szülei kezdettől szigorúan fognak házimunka, illem és erkölcsök terén, szorgalmas és törvénytisztelő emberré válik - akihez szívesen megy feleségül a leány, mert tudja, hogy biztonságot talál mellette, gondoskodni fog róla és a születendő gyermekeikről, mégpedig tisztességes munkájú jövedelem-forrásból.

margarita402 Creative Commons License 2019.06.26 0 0 90

https://www.justice.gc.ca/eng/rp-pr/cj-jp/fv-vf/mcb-cce/index.html

Pedig nagyjából úgy van, ahogy MZP mondta. Nálunk ez valszeg tényleg nem léphetne életbe, pláne, hogy még a tanárnak is megengedhető a testi fenyítés.

Előzmény: 4perC (88)
4perC Creative Commons License 2019.06.26 0 0 89

"..úgy kell befenyíteni a gyereket, hogy ne legyen külsérelmi nyom."

Ez idézet volt a kanadai törvényből. 

Ha egy ekkora kreténség benne lenne a magyar törvényben, már az egész libnyák banda a plafonig ugrálna, hogy hívják be az ensz csapatokat a náci Orbán ellen.

Előzmény: Törölt nick (86)
4perC Creative Commons License 2019.06.26 0 0 88

Nagy összegben lefogadom, hogy ilyen fasságot nem írtak bele.

Előzmény: Törölt nick (86)
margarita402 Creative Commons License 2019.06.26 0 0 87

Figyu, azt lehet magyarázkodásra kényszeríteni, aki elmondta, mennyire eltérnek a gyereknevelési elvei az azok által hangoztatottakól, akik őt piedesztálra emelték és országos hírnevet szereztek neki. Én nem kedvelem MZP-t, de valahol még sajnálom is a nyomorultat, hogy most rajta csattan az ostor - az ismertségnek és a közszereplői létnek viszont ára van. Épp most fizeti meg.

Előzmény: Törölt nick (84)
Törölt nick Creative Commons License 2019.06.26 0 0 86

úgy kell befenyíteni a gyereket, hogy ne legyen külsérelmi nyom."

Ez idézet volt a kanadai törvényből. 

Előzmény: 4perC (73)
margarita402 Creative Commons License 2019.06.26 0 0 85

Te meg vindikálod magadnak a jogot, hogy kritériumokat állíts fel a témához hozzászólni kívánókra nézve.:D Érdemit viszont még nem láttam tőled.

Előzmény: Törölt nick (82)
Törölt nick Creative Commons License 2019.06.26 0 0 84

"Mi nem álszent módon ugrunk rá, hanem emlékeztetve őket a korábbi álszenteskedéseikre, beleverjük a nózijukat"

Én meg erre mondtam, hogy akkor ebben a történetben MZP-nek nem címzettnek kellene lennie, hanem referenciának. Szerintem nem ő volt az, aki az elmúlt évtizedekben a nevelésnek ezt az eszközét a sötét oldalra pozicionálta, de most mégis őt támadják, őt kényszeríti magyarázkodásra a sajtó. Nem mondom, egyszerűbb így, mint visszakeresni a valódi hangadókat, de akkor sem fair.

"Egyébként agyhalál ez a szöveg, mely szerint úgy kell befenyíteni a gyereket, hogy ne legyen külsérelmi nyom. Ritka nagy szellemi gigász ez a MZP"

Kanadai törvényre hivatkozik, és nem úgy kell, hanem - ha már a fenyítéshez folyamodsz - csak úgy szabad. Remélem, érted a különbséget. Tehát itt éppen hogy egy erős és objektív kontroll van lefektetve a törvényben, hogy ne/kevésbé lehessen visszaélni vele.

Előzmény: 4perC (73)
4perC Creative Commons License 2019.06.26 0 0 83

Sajnálom, hogy a modis topikból ide átmásolt hozzászólásodban nem ismertem fel a topik témáját. Én kérek elnézést.

Előzmény: Törölt nick (82)
Törölt nick Creative Commons License 2019.06.26 0 0 82

Most is te buzogsz.

Szokás szerint személyeskedésbe menekülsz, a témát meg ignorálod.

Előzmény: 4perC (81)
4perC Creative Commons License 2019.06.26 0 0 81

Mindenki a dolgát teszi. 

A modi törli, amit törölni akar, én beírom, amit be akarok írni, te meg szokás szerint előadod a Buzgó Mócsingot.

Előzmény: Törölt nick (80)
Törölt nick Creative Commons License 2019.06.26 0 0 80

Csak vigyázz vele!

Előzmény: 4perC (78)
Törölt nick Creative Commons License 2019.06.26 0 0 79

Én nem vagyok rasszista!

Én csak a négereket, a cigányokat, a zsidókat, a pirézeket és a fidiótákat utálom.:)

Előzmény: 4perC (77)
4perC Creative Commons License 2019.06.26 0 0 78

Mindenesetre a paffba jó lesz:)

Előzmény: Törölt nick (76)
4perC Creative Commons License 2019.06.26 0 0 77

Úgy látom, még mindig nem érted, mi a különbség a bevallottan rasszisták, és az álszent sunyi lapos rasszisták között.

Persze ha az utóbbi csoporthoz tartozol, akkor megértem, hogy értetlenkedsz.

Előzmény: Törölt nick (76)
Törölt nick Creative Commons License 2019.06.26 0 0 76

az egész álszent ballib rasszista bandát kibaxtad a szemétdombra:))"

Te is álszent ballib rasszista vagy?

vásárhelyi lendület  2019.06.15    -3 0 27167

............én bevallottan rasszista vagyok."

Előzmény: 4perC (75)
4perC Creative Commons License 2019.06.26 0 0 75

Szóval az egész álszent ballib rasszista bandát kibaxtad a szemétdombra:))

Előzmény: Törölt nick (72)
margarita402 Creative Commons License 2019.06.26 -1 0 74

És éljen a szólás- és véleményszabadság, elvtársak!

:-))

Előzmény: Törölt nick (72)
4perC Creative Commons License 2019.06.26 0 0 73

És ha mi követjük a példájukat, és álszent módon elítélünk egy ballib politikai szereplőt olyan dolgokért, amit mi magunk megengedhetőnek - ne adj isten helyesnek - tartunk, akkor miben fogunk különbözni a geciláda széplelkektől?

Mi nem álszent módon ugrunk rá, hanem emlékeztetve őket a korábbi álszenteskedéseikre, beleverjük a nózijukat.

Egyébként agyhalál ez a szöveg, mely szerint úgy kell befenyíteni a gyereket, hogy ne legyen külsérelmi nyom. Ritka nagy szellemi gigász ez a MZP

Előzmény: Törölt nick (67)
Törölt nick Creative Commons License 2019.06.26 0 0 72

Itt csak olyan embernek szabad megszólalni, akik:

1, hallották a Kilincs adását

2, van gyerekük.(az sem baj, ha 7, mint MZP-nek)

3, Akik sohasem vertek a gyerek fenekére, akkor sem, ha már a szép szó nem használt.

Hipokriták!

margarita402 Creative Commons License 2019.06.26 0 0 71

Több helyen is megjelent belőle a lényeg, többek között a 444-en.

Amúgy megkérdezték Márki-Zay feleségét, aki szintén vendég volt, hogy mi a véleménye az újszülötteknek adandó K-vitaminról?

Előzmény: Törölt nick (70)
Törölt nick Creative Commons License 2019.06.26 -1 0 70

Miért kellene elhatárolódni tőle? Te meghallgattad a Kilincs adását?

Előzmény: Terépcsecseőy Lw. Bogumil (65)
grancsaakrobert Creative Commons License 2019.06.26 -1 1 69

A gyengébbet bántani ocsmány dolog. -Ez a nikkekre is kellene, hogy vonatkozzon! :))

Törölt nick Creative Commons License 2019.06.26 0 0 68

A héten olvastam, hogy Boris Johnson brit politikust nyilvánosan meghurcolták, mert - most figyelj - hangosan veszekedett az élettársával. És véletlenül pont kapóra jött egy becsületes állampolgár szomszéd, aki telefonjával rögzítette a veszekedést, és mi sem természetesebb, elküldte a sajtónak. Híre ment a dolognak, és Johnson népszerűsége 10%-ot esett. Mert hangosan veszekedett az élettársával! Percekig csóváltam a fejem, hogy hogy lehetnek ennyire ostobák az emberek, hogy képesek ennyire átengedni a gondolataik és érzelmeik kontrollját a sajtónak. Erre jön ez az MZP-gyerekverés hype, és ezen rugózik a fél ország. Eszem megáll.

Törölt nick Creative Commons License 2019.06.26 0 0 67

"Pont azért ugrik mindenki az MZP féle barmokra, mert egy több évtizedes ócska szemét ballib hazugságról rántja le a leplet."

Akkor azokra kellene ráugrani, akik az ócska szemét ballib hazugságokat gyártották és terjesztették.

"Amit te érthetőnek, emberinek, nevezel, ami mindenkivel megesik, megesett, azt évtizedekig megbélyegzésként használták ballibék, miközben egy országot qúrtak szét és tettek morális nullává ezek a nácizó geciláda széplelkek."

És ha mi követjük a példájukat, és álszent módon elítélünk egy ballib politikai szereplőt olyan dolgokért, amit mi magunk megengedhetőnek - ne adj isten helyesnek - tartunk, akkor miben fogunk különbözni a geciláda széplelkektől?

Előzmény: 4perC (46)
Törölt nick Creative Commons License 2019.06.26 0 0 66

"Nem hiszem, hogy rendben lenne, hogy ha magától nem jön a gyerek, akkor megszorítom a karját, elkezdem vonszolni, netán leverek neki egy pofont, vagy akár csak leüvöltöm a fejét."

Itt az idő a legfontosabb tényező. Van-e elegendő időd elhárítani a problémát. Persze, leülhetsz a járdaszegélyre beszélgetni a gyerekeddel, miközben ő éppen az úttesten szlalomozik a száguldó járművek között. Hátha időben meg tudod győzni, hogy jöjjön le az útról. Vagy nem. De legalább nem követtél el erőszakot, és ez a lényeg, ugye? És ha sikerül meggyőznöd, akkor utána sem fogod leüvölteni a fejét, hanem inkább megdicséred, hogy szót fogadott. Ugye?

Az iróniát félretéve, simán fel tudnék sorolni egy csomó olyan hétköznapi szituációt, amikor nincs idő arra, hogy szülő figyelembe vegye a gyerek aktuális hóbortját egy döntés meghozatalakor. Amikor muszáj a gyereket vagy együttműködésre bírni, vagy eltávolítani a szituációból, de azonnal. Ezt pedig leginkább erőszakkal lehet.

De ha neked minden helyzetre van gyors és erőszakmentes megoldásod, akkor szerintem tanítanod kellene. Hatalmas érdeklődés lenne rá, azt garantálhatom. Még én is látogatnám az előadásaidat.

"Az meg pláne nincs rendben, hogy ha valaki mégis ilyet csinált, akkor utána úgy nyilatkozzon róla, hogy nagyon is jó volt ez így, így kellene másoknak is nevelniük a gyerekeiket, és törvényi irányelvekkel kellene ösztönözni a gyerekek fizikai fenyítését."

Szerintem pedig bátran nyilatkozzon így, ha igaznak hiszi. Elolvastam az Index cikket, semmi extrém dolgot nem találtam benne, sőt a legtöbb ponton egyetértek vele. Olyat pedig pont nem mondott, hogy "ösztönözni" kellene a fizikai fenyítést.

"Nincs bajom a fizikai erőszakkal, ha rászolgált az, aki kapta."

Na, ez itt a kulcsmondat. Ezzel lényegében aláásod a korábbi érveidet, mert ezzel csak azt bizonyítod, hogy neked sincs mindenre erőszakmentes megoldásod. Te sem fogsz petíciózni a sorozatgyilkos szabadon engedéséért. Akkor pedig relatív minden. MZP is eldöntheti, hogy a gyereke rászolgált-e vagy sem.

Előzmény: Farkassy Márton János (58)
Terépcsecseőy Lw. Bogumil Creative Commons License 2019.06.26 0 0 65

Elhatárolódtál-e már Márki Agytól, kula bácsi?

Előzmény: Makulata (61)
Farkassy Márton János Creative Commons License 2019.06.25 0 0 64

Hát igen, nekem is viszket a tenyerem, ha gyerekesen viselkedik egy gyerek!

Előzmény: eward (62)
eward Creative Commons License 2019.06.25 0 0 63

Aki pedig politikai kerdest probal ebbol csinalni, az nem csak nyaklevest erdemel, hanem egy alapos bokanrugast.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!