Elolvastam a topik nyitáshoz alapot adó cikket. Szomorú, hogy ilyen egymásnak feszülést okoz.
A papi hivatással is velejár a jelenség és a politikai indíték sem kérdőjelezhető meg.
Azonban a lényeg a lényeg: akaratnyilvánításra képtelen személlyel szemben bármilyen téren visszaélni bűn.
A pedofília is éppen olyan személyiségi elferdülés, mint minden más deviáns viselkedés.
Talán nem illik ide, de mégis igaz a mondás, ki mivel foglalkozik (esetünkben kivel), azzal piszkolódik.
Természetesen a papi hivatás esetében sok tényező összejátszása miatt nagy a latencia. Ez sajnos így van a családban is és számos zárt közösségben.
Súlyos társadalomkritika, hogy a világon oly sok a szükséget szenvedő ember. Ki-ki másnak érzi a hiányát.
Amíg ilyen emberek lesznek (de mennyi!), addig lesz hitélet, és addig szükség lesz az egyházra, benne a papi hivatásra is.
A tudomány hatóköre korlátozott, a pénz hatalma korlátlan, a kiszolgáltatottság végtelen.
A szomorú, sőt tragikus az, hogy az emberi jogok korlátozottan tudnak érvényesülni.
Ilyen helyzetben szerencsés az a kiskorú, aki elkerülheti a pedofíliát, ezt a szörnyű fertőt.
Nekem mindegy, hogy ki, mit és milyen indítékból tesz a pedofília ellen, de olyan helyzetet kell teremteni, hogy a bűnelkövetők mind elnyerjék a méltó büntetésüket.
A bűnüldözés alapelve, hogy a tettes legyen tisztában a büntetés elkerülhetetlenségével!
Bűnpártolásra semmilyen indíték nincs.
(én személy szerint nem lettem áldozattá, de számtalan konkrét esetről szereztem tudomást s nem csak papi körökben - átérzem az áldozatok olykor tragikus sorsát - időmúlás és személyiségi okok miatt a kérdéskörben nem áll módomban elmélyedni)
Nagyon sok esetben zsarolásra használják. Politikában, gazdaságban, banki életben..behúznak befolyásos embereket a csõbe, majd zsarolhatókká válnak. Akár a kurvákkal. A rituálékat a legmagasabb szinteken alkalmazzák és a leghatásosabbak.
Te lüke, nem védem őket, csak tiszta vizet öntök a pohárba! Nem kellene kezeltesd a tudathasadásod? A másik topikban a homok ellen őrjöngsz vitázva a ballibsikkel, itt meg engem szúrtál ki a másik táborból! Ja, dzsobbikos vagy a rosszabb fajtából, értem....így nem is lehetsz alapból normális! sorry....
Nem, az viszont számít, hogy kipecéztek a pedofilok közül egy szeletet s csak azt támadjátok, de a pedofil autószerelőt, közgazdászt vagy arab/afgán/néger migránst már nem!
Azért védjük, mert ti meg csak őket támadjátok! Ráadásul visszamenőlegesen, bemondásra, több évtized távlatából, amit kivédeni nem lehet, ha mindent elhiszünk a vádolónak! Ez a "me too" őse a kilencvenes évekből indulva.
A pedofiliának semmi köze a cölibátushoz, ahhoz, hogy valaki házas vagy sem. Egyszerűen a serdületlen gyerekek iránti szexuális vonzalomról szól! Nagyon sok emberben benne van, csak a legtöbben tudják kontrollálni a vágyaikat! Nem véletlen az sem, hogy a különböző társadalmi szokások/törvények, vallások nem egyformán értelmezik bűnnek.
A katolikus papok cölibátus szabályának számos kiskapuja van és azt nagyon sok katolikus pap ki is használja (szakácsnő, háztartási alkalmazott, apáca, felkínálkozó nők révén), de akár hivatalosan isi, hiszen az ortodoxoknál és a görögkatolikusoknál csak a püspöktől felfele kötelező.
A zoofilia sem függ az állattartástól, ahogy a necrofilia a hullamosástól, vagy boncmesterség űzésétől!
A házas pedofil civil ugyebár nincs rászorulva, hogy gyerekekkel szexeljen, hiszen van párja, ahogy kaphatna párt a szingli pedofil is!
Ez csak egy fegyver a katolikus papság, illetve vallás elleni támadásotok arzenáljából s ráfogjátok a cölibátusra.
"Milyen érdekes, hogy miközben van családi, tanári, orvosi, muszlim/zsidó/hindu/buddhista, ortodox, stb pedofilia, kizárólag a katolikus papi van támadva a ballibek által!"
Nem érdekesebb az, mint hogy a jobbereknél az összes többi felsorolt a "hübazmeg"-kategória, de a katolikus papi pedó esetében inuk szakadtáig védik a bűnösöket.
a katolikus papi pedofilia sajnos a katolikus egyhaz integrans resze, velejaroja. a colibatus beteg dolog, ami olyan eletet kenyszerit a katolikus papokra ami egyreszt embertelen, masreszt erkolcstelen is. a colibatus tortenelmi gyokerei erthetoek, de mara erosen idejetmult rendszer a colibatus. erthetetlen, hogy a katolikus egyhaz miert gondolja hogy a colibatus resze a vallasnak. merthogy nem az. ideje lenne meghaladni ezt, es igy a gyerekekkel szembeni eroszak is azonnal jelentosen csokkenne.
Milyen érdekes, hogy miközben van családi, tanári, orvosi, muszlim/zsidó/hindu/buddhista, ortodox, stb pedofilia, kizárólag a katolikus papi van támadva a ballibek által!
Csak arra akartam utalni, hogy vannak kérdések amit a templomban nem mer még bevallani sem, aki nem arrogáns típus, pláne egy papot meggyanúsítani valamivel.
Bizony . A 88 éves félénk asszony rokonom soha be nem merte vallani a hittársaknak, hogy a szocikra szavaz. Csak hallgatott mint csuka a fűben. Szegény.
folyamat ide, folyamat oda, falu ide, falu oda, nem gondolom, hogy a falusi ember kevesbe szeretne a gyereket, vagy ne ot tekintene a legfontosabbnak. a szulok ugyanolyanok mindenhol. lehet, hogy 100 eve nem igy volt, de ma biztos vagyok benne, hogy a szulok a gyerekeiknek hisznek, nem a falusi katolikus papnak, ha egy ilyen ugyrol van szo.
hat, ha tenyleg 3 gyereked es 2 unokad van es olyanokat irsz amit irtal, akkor tenyleg nem all ossze a kep. magadrol nyilvan nem gondolod azt, amit irtal, legalabbis remelem. viszont ha igy van, akkor milyen alapon gondolhatsz ilyet barki masrol?