Olyan drágák a lakások, hogy már a 20 négyzetméteres garzonokat keresik a legjobban.
A vevők az egyre kisebb alapterületű lakásokat keresik, ezzel reagálnak a folyamatos áremelkedésre - ismerteti keddi számában a Világgazdaság. A legnépszerűbbek a 20 négyzetméter alatti garzonok, bár ezek átlagos ára sem alacsony, már 14,9 millió forint. Ennyiért néhány éve még akár másfél szobás lakást is lehetett venni a legtöbb pesti kerületben.
https://www.portfolio.hu/ingatlan/lakas/olyan-dragak-a-lakasok-hogy-mar-a-20-negyzetmeteres-garzonokat-keresik-a-legjobban.305711.html
Éhen halni, segélyt kunyerálni jobban megéri, mint tenni valamit a megélhetésért, mint a felmenői csinálták? Ha ők is várták volna a sültgalambot, akkor a szegény nógrádi tépelődő meg sem születhetett volna!
Pesten azok akarnak lakni, akik alapból kényelmesek! Nem szeretnének beutazni és vissza naponta az agglomerációból, pedig hát egy külső kerületből sem lehet gyorsabba elérni a belvárost mint egy közelebbi agglomerációs településről.
A leglustábbak persze a belvárosban laknak, de érdekes, ők főleg az idősebb korosztályhoz tartoznak és jobban is ráérnének. Ezért is vannak magas számban az ellenzéki Kossuth téri tüntetéseken is. Ráérnek, közel van, élvezik ha bottal verhetik egy hordón OV képmását vagy ordítozhatnak a tüntetésen. Hiába na, nemcsak Kornis öregedett meg, de az 5000 belpesti "értelmiségije" is.
És mit tanácsolnál egy olyan fiatalnak, aki egy Pusztaröcsöge-Alsó féle faluba született, ahol még nem történt meg az általad felvázolt, sci-fi-be illő csoda ? Szeretne dolgozni, lakni valahol, előbb-utóbb családot alapítani. (Netán időnként szórakozni, utazni, de ezeket a luxusokat most hagyjuk is ) Pusztaröcsöge-Alsón azonban nincs munkalehetőség, se városba bejárást biztosító, rendszeres busz vagy vonatjárat, se iskola, se óvoda, se semmilyen Teszkó.
a tobbseg szerint viszont Budapesten jobb az eletminoseg, mint Csajagarocsogen
Ezt kinézem a többségből, miközben Csajágaröcsöge település nem is létezik.
Viszont azt valósan összevethetnénk, hogy vajon Budapesten kétszer jobb-e az életminőség mint mondjuk Egerben, vagy háromszor olyan jó-e, mint Budapesten öt évvel ezelőtt.
Valós példákat írtam, az életben költünk élelmiszerre, benzinre, gyógyszerekre.
de ezeknek teljesen mashogy mukodik az arazasa ("arazodasa"), mint az ingatlanoknak
minimalisan egyebkent az elelmiszerre, a benzinre es a gyogyszerre is hatnak azt dragito erok Budapesten, mint Csajagarocsogen, mert dragabban berelheto ingatlanban arulja egy dragabb munkaero, de ezt az egyeb tenyezok kiegyenlitik vagy akar meg is forditjak, hiszen Budapesten egy hatekony Tesco arulja egy erosen versengo kornyezetben, Csajagarocsogen meg nem
Mellesleg szerintem Budapesten pocsék az életminőség, de ez egy másik topic lehetne.
ez a te velemenyed, a tobbseg szerint viszont Budapesten jobb az eletminoseg, mint Csajagarocsogen, ezert aztan Budapesten dragabbak az ingatlanok
Valós példákat írtam, az életben költünk élelmiszerre, benzinre, gyógyszerekre. Ha te inkább cirmos cicára, az se vicces csak furcsa. Mint ahogy az is furcsa, hogy neked az jelenti a magasabb életminőséget, ha valami többe kerül.
Mellesleg szerintem Budapesten pocsék az életminőség, de ez egy másik topic lehetne.
A Pusztaröcsöge-Alsó névből én valami nógrádi zsákfalura asszociálok, és bevallom, nem tudom, a közeljövőben milyen okból lehetnének egyszer csak "felkapottak" ott az ingatlanok.
Tedd már meg, hogy segítesz, és rávilágítasz, hogy mire is gondoltál pontosan.
o, rengeteg ok miatt, peldaul
- odatelepul valami nagyobb munkaado
- a falu hataraban feltor a gyogyviz, Egerszalok-2
- felfedezik maguknak a holland nyugdijasok es elkezdenek hazakat (jajj bocs, "portakat") vasarolni
- dijat nyer valami kornyekbeli borosgazda es borturisztikai celpontta valik
- kitalalja a Marta Istvan, hogy a haverjaival rendszeresen osszejarnak zenelgetni
- barmi hasonlo pozitiv dolog miatt, es egyszer csak meno lesz ott lakni, csend, tiszta levego, larifari, vegul kikoltozik hat informatikus tavmunkazni es bio-tangazdasagot nyitnak :-)
satobbi
esetleg leges-legvegso esetben, uram bocsa, a polgarjeno meg legfokeppen az ott lakok osszeszedik magukat, elhordjak a szemetet az arokpartrol es az erdoszelrol, evente ketszer lekaszaljak a fuvet, kifestik a hazakat, polgarorseget szerveznek, szolgalati lakassal es hasonlokkal odacsabitanak egy haziorvost es egy tanitot, a Jozsi sogoranak a volt osztalytarsanak az apukajanak a szomszedjan keresztul kiverekednek valahogy a napi plusz ket buszjaratot meg egy CBA-t, miazmas, de ez mondjuk nyilvan a sci-fi kategoriaja :-)
Én megpróbáltam ezen gondolkozni. A Pusztaröcsöge-Alsó névből én valami nógrádi zsákfalura asszociálok, és bevallom, nem tudom, a közeljövőben milyen okból lehetnének egyszer csak "felkapottak" ott az ingatlanok.
Tedd már meg, hogy segítesz, és rávilágítasz, hogy mire is gondoltál pontosan.
Cseréld le az "ingatlanok" szót tetszőlegesen és értelmezd!
pl:
Drágulnak az alapvető élelmiszerek - hurrá!
sot, ha mondjuk cirmos cicara csereljuk le, akkor meg viccesebb, "dragul a cirmos cica, hurra", jajj de vicces, hihihi, hehehe, hahaha
na de ha kivicceskedted magad, esetleg probalj meg azon gondolkozni, hogy hol dragabbak az ingatlanok, Pusztarocsoge-Alson vagy a Rozsadombon, esetleg Los Angelesben, es hogy melyik jobb hely ezek kozul, illetve hogy esetleg elkepzelheto-e valamifele osszefugges a ketto kozott
esetleg ha Pusztarocsoge-Alson elkezdenek valamiert dragulni az ingatlanok, "felkapott lesz", akkor annak milyen okai lehetnek es ezek milyen osszefuggesben allnak az eletminoseggel
Nem valószinű. Van benne olyan riasztó, hogy 3 percen belül 4 erős ember érkezik, plusz videokamerák ami a netre is van kapcsolva és szomszéd aki vigyáz rá (...) Mindez jobb környéken, ahol az utcában van 3-4 lakatlan eladó ház és nem volt még betörés.