A Momentán most kiképzésen van Sorosnál, megerősödve fognak visszatérni csúcsvezetői.
Most a Párhuzam Párt számít kurrensnek, abban látja a legnagyobb potenciált a királycsináló balliberális elit, vagyis a Spinoza Házba bejegyzett Bitó-szalon.
A néger Olivió, aki meglátta a párhuzamot a mai Budapest és az 1944-es Auschwitz között, megkerülhetetlen tényezővé vált mára.
Majd lesz élet Orbán után, Novák Katalin vagy Lázár János lesz a miniszterelnök, mindketten alkalmasak rá. A Fidesz tele van sok tehetséges emberrel, szerintem Mészáros Lőrinc vagy Andy Vajna, vagy bármelyik politikus, Gulyás Gergely, vagy Rogán Antal is alkalmasabb vezetők, mint bármelyik jobbikos zsúrpubi vagy momentános hőscincér.
A minap a buszon láttam 3 ún. migránst; szerintem nem voltak muszlimok, hanem szép fekete cicusok, akik bevallom meghódítottak; minimum kettőt simán bevállaltam volna közülük.
Hazájukban a kecskebaszó mollahok nem érdemelnek ilyen szépségeket (bár fekete-Afrika részben keresztény, már ha ez érdekel valakit).
Egy ideig a(z egyébiránt soha nem létező) kommunizmus és (a megálmodottan csak néhány évtizedig létező) kapitalizmus volt látható a vásznon, amely heroikus küzdelem eldőltét követően, a liberalizmus szállt szembe a (főként tapasztalati úton élesedett, mindazonáltal velünk született, ámde rendszeresen elvitatott) maradék józan ésszel - ítélőképességgel szemben.
Mivel országunk szinte minden értelemben elmaradott, van, maradt még egy kis lépéselőnyünk – aminek egyik (áldásos) következménye, az Orbán vezette (mondjuk úgy, konzervatív) kormányok ciklusai.
Miként érthetnénk meg, fogadhatnánk el ezt, a látszólag paradox helyzetünket anélkül, hogy ne akarnánk azt fel-és megoldani – megjavítani?
Jelen állás szerint, Orbán kormánya(i) inkább vált(ak) előnyünkre, mint hátrányunkra.
Szögezzük le: nem azért mert feddhetetlen. Hanem, mert bár súlyos közpénzek bánják, de a legjobb kormányokat adja.
Hogy miért jelenthetjük ezt ki tényszerűen?
Ha sokszor pengeélen táncolva is, de törpegazdaságunk (ami az ország méreténél, népességének lélekszámából és zivataros múltunkból következően örökös hátrányunk marad, relatív) stabil; átlagos életszínvonalunk szerint, a földlakók felső 10%-ba sorolhatjuk magunkat; amit nem az ország GDP-jét meghaladó mértékű adósság alapoz meg.
Ja, majdnem elfelejtettem.
Amíg az állampolgári jogaikat (kötelességeiket) gyakorolni hajlandó (felelősségüket és szerepüket értő) szavazók úgy döntenek, ahogy, addig, ha bizonyítottan, kipróbáltan nincs jobb formáció… nem is értem, nem inkább annak kellene örülnünk: legalább már itt tartunk. És ez több, mint a semmi ígérete.:-)
folytasd csak az örömszerzést magadnak az ilyen topiknyitogatós fantáziálással, bár mindenki jobban járna, ha megmaradnál ezzel otthon, a takaród alatt
"képzeld, vannak ott alkalmas egyéniségek, mind emberileg és politikailag, akik majd átveszik a stafétabotot, ha majd Orbán jobb elfoglaltságot talál magának."
Minden vallás mást mond, itt a keresztény kultúrkörben a mennyország/pokol közötti választék a legnépszerűbb, persze már ha hisz valaki az ilyesmiben. Gondolom erre gondolt a topiknyitó, ugyanis életkorától függően vagy halott, vagy nagyon öreg lesz már mire Orbánt leváltják.
képzeld, vannak ott alkalmas egyéniségek, mind emberileg és politikailag, akik majd átveszik a stafétabotot, ha majd Orbán jobb elfoglaltságot talál magának.
viszont még jó ideig lesz kedve és energiája kormányt vezetni, mert például nincs senki, aki bármi módon megerőltetővé tenné neki ezt a munkát
folytasd csak az örömszerzést magadnak az ilyen topiknyitogatós fantáziálással, bár mindenki jobban járna, ha megmaradnál ezzel otthon, a takaród alatt
"Nem ez a kérdés. Ha le akarod váltani a jobboldalt, akkor az a kérdés, hogy Milyen életrevaló jövőképe van a baloldalnak?
Mert ugye te sem egy másik jobboldallal óhajtod leváltani."
Az kérlek itt most nem számít, hogy ÉN mit akarok. Azon túl, hogy kis fogaskerék vagyok a nagy gépezetben, már csak azért sem, mert értelemszerűen a jobboldal belügye igencsak nem tartozik rám.
És hát nem is a jobboldal által összepropahantázott "baloldali" műjövőképre vagyok kíváncsi, mert hát az eléggé khmm... hagymázas egy látomás.
Hanem hogy a jobboldaliak által elképzelt jobboldal mit tervezne Orbán után?
(És hát a baloldaliak által elképzelt baloldal mit tenne?)