Keresés

Részletes keresés

pfalúz_62 Creative Commons License 2018.04.10 -1 2 107

Néhány évig az átkosban voltam újdondász egy városi- ipari (üzem) újságban!

Jó kis lap volt, mivel több gazda volt (város vezetés, három üzem párt vezetése) ezért majdnem "független volt! persze a főszerkesztő tudta mit lehet leírni mit nem!

Egyszer az egyik fiatal kolléga nekiment egy munkás-sportoló érdekében az egyik fenntartó gyárnak, a munkavédelem hiányosságainak, amit leszemlézett egy másik , országos lap is. Kolléga egy nap múlva repült! :(

A gengszter váltáskor a pártbizottság  megyei napilapja, természetesen az összes hasonlóval együtt szoci közeli árjásítót kapott! A megye valóban független városi napilapja évszázados múlt után kimúlt!

A megyei napilapnál ocsmányabb balosabb kloáka kevés volt  az országban (talán a régió két másik egykori pártbizottsági lapjai még ennél is ocsmányabbak voltak ), a napi csajon, a sportrovaton és a  családi esemény (halálozás, születés, aranylakodalom) rovaton kívül semmi érdemi em volt benne! Az első két oldal maga volt az inferno amikor jobboldali kormány volt.

Egészen addig, amíg új, jobboldali tulajdonosa nem lett a lapnak! A főszerkesztőn kívül minden "kurtizán" maradt a házban, gondolom csak a bútort- pc-t cserélték-! Maradt a rovat szerkezet is, de most már pozitív hírek ( új munkahelyek , gyáravatások is bele kerültek) is adódtak, s a belső oldalakon most már , minden témában megjelenhetett MINDEN PÁRT  ugyanazzal az eseménnyel kapcsolatos véleménye (még így is  több  vélemény jelent meg a szétaprózódott ellenzék hangján, mint a kormánypártok egyetlen véleménye).

Ám az újság, ami eljut a legkisebb faluba is (van online változata is occón) megváltozott hangneme nagyban hozzájárult a valós tájékozódáshoz! Közszolgálatibb volt, mint amit az amnéziás balosok gondolnak pl. a "Napkeltéről".

A mai fiatalok, de a közép korú népesség is már az internetről tájékozódik ha már az internetről, akkor én mint egykori firkász, akár több oldalról is. Ostoba aki csak egy egy  online média olvasója, meg kell nézni minden oldalról a leányzót (régen ezért volt a locsolkodás, vödörrel, Molnár V. József néplélek kutató szerint!, v.ö. vizes póló verseny :)! Ma könnyű dolga van az embernek, 444, 888, index polidili! :)

Ami ezeken az oldalakon nem jelenik meg, az nincs! Újságot csak akkor olvas az ember, ha mélyebben végig gondolt  elmélkedésre vágyik! Az írott sajtó sajnos még nem jutott el erre a következtetésre!

A ma újságja a holnap szemete!

Olyan újságot kell írni, amire hivatkozni lehet, alá lehet húzgálni, margóra jegyzetelni, érdemes beköttetni! Persze ehhez nem firkászok, hanem irodalmárok, szakemberek kellenek ( Móricz, Krúdy, Ady..)

A közelmúlt megszűnt, megszűnő  szennylapjai, (Népszabóság, MN) ennek nem felelnek meg! Hitvány, gagyi pártszócsőre csak az elvakult párttagok vevők (még azok sem), ezért olvadt a példány számuk a megyei harsonák példányszámának töredékére! Mert még arra a szolgáltatásra sem képesek, amire egy megyei lap igen!

Ugyanez a helyzet a kereskedelmi kloákákkal! A retek klub, a TV2 és a Hír és SzektA tv nívótlan, aljas alpári tömeg szennycsatorna! Az első kettő a reklámokból, a lejárt szavatosságú filmekkel és sorozatokkal a felszínen tud maradni az igénytelen idősödő nézőivel! Mert fiatal már nem nézi, addig amíg le tud tölteni filmeket a netről a bemutatót követő két-három héten! A sötétebbek feliratozva,szinkronizálva, a java eredeti nyelven!

A közszolgálati Tv jól látta ezt a folyamatot, ezért a Duna, a sport csatorna, és az iskola Tv :) igazi közszolgálati , kulturált és kulturális műsorfolyamot tol! Szerintem világ színvonalú ! A hír csatorna, azaz az M1 valóban kicsit enervált, de tájékoztat mindenről, igaz nincs benne vita , de szót kap minden párt -erejüknek megfelelően  :) , elvégre ezt akarta anno d-209, amikor a Fidesz kérte az arányosságot  -.

Tetszettek volna jobban szerepelni a választásokon!  :)

Egy szó mint száz, nekem jár  a kicsit leporolt megyei lap, hogy a helyi híreket  megtudjam, (az online verzióra is elő fizetek, mert annak van archívuma, kereshető) , vidéken , egy kisvárosban élek, ahol van UPC széles sáv is, azaz a pesti agyhalottakkal ellentétben hozzá férek a netes infókhoz, nem szorulok demszki-mao nyomtatott internetére!

Tv-t nagyon ritkán nézek, ha igen akkor a Dunát, és az Echo-t, ha alacsony a vérnyomásom, vagy túlterhelem a gyomromat töltött káposztával akkor rákattanok kálmánolgára :) A retek klubot töröltem a távkapcsolón a kiosztásból,  sorozatot nem nézek, az áltudományos hazugságokat nem szeretem a discovery szerűségektől kiütést kapok!Maradnak a főzős barkácsolós műsorok! :)

Sajnálom kicsit, emberileg a most kirúgott kollégákat, de ez az ő választásuk volt! Vissza lehet menni az eredeti szakmába, lehet tisztes munkával is pénzt keresni! Na jó nem annyit , mint egy hazugságyárban, de lehet nyugodtan aludni is!

martinaxe7 Creative Commons License 2018.04.10 -1 0 106

Jóból is +árt a SOK !!!

árnyékgyuri Creative Commons License 2018.04.10 0 1 105

Az a baj, hogy a túloldalon meg orbán gyűlölet van. Minden, de minden rossz, amit a fidesz csinál. Ha meg még jól is jön ki belőle: na az már mindenen túlmegy.

Előzmény: Kata` (88)
martinaxe7 Creative Commons License 2018.04.10 -1 0 104

Azé nem kéne elszáállni....

árnyékgyuri Creative Commons License 2018.04.10 -1 0 103

Az összes állami média. MTV, ECHO, Duna magyar idők, meg ilyenek. Pontosan tudják meddig mehetnek el, és kb. 2000 km-es határsávot tartanak befelé.

Előzmény: Ollie a Réhm (93)
balkan_kobra Creative Commons License 2018.04.10 -1 1 102

az index megmarad, mi tartjuk életben

Előzmény: Pathmaster (101)
Pathmaster Creative Commons License 2018.04.10 -1 0 101

az Indexnél teljes a pánik

Ezt a fórumot az Index működteti. Ezért ha az Index veszélyben van, akkor ez a fórum is veszélyben van.

Előzmény: Mégis minden stimmel (27)
balkan_kobra Creative Commons License 2018.04.10 0 1 100

ritka nagy állat magyarellenes ez a Perlyés Spörd Zoltán, miért nem takarodik el innen külföldre, ha annyira odavan mindenért, ami nem magyar??

Előzmény: martinaxe7 (95)
az isteni Higgs bozon Creative Commons License 2018.04.10 0 0 99

Az semmi, de Győzike is visszavonul. Megijedt a böszme kígyózásától?

Lovrin Creative Commons License 2018.04.10 0 1 98

Nyomtatott napilapot fenntartani ma már luxus.

Lehet vitázni azon hogy hányezer ellenzékinek kéne hányezer újságot megvenni, de az emberek nem akarnak újságot venni, inkább elolvassák online.

martinaxe7 Creative Commons License 2018.04.10 -1 0 97

Vezénylőőrmesterelvtárs

Előzmény: martinaxe7 (95)
kilógó lóláb Creative Commons License 2018.04.10 -1 1 96

Orbán vakság és imádat

Ballib oldalon is van. Csak ott fél évenként jön az új messiás. :P Kivéve Fletó, de őt már csak 5,5%-nyi agyhalott imádja. 

martinaxe7 Creative Commons License 2018.04.10 -1 0 95

http://retrodisco.net/rakasz.htm Rákászbéla azt üzente Sprőd Zolinak:

Húzzál el a zországból

Ollie a Réhm Creative Commons License 2018.04.10 -1 1 94

Sőt, egyáltalán ez a tébolyodott Orbán vakság és imádat!

Hát ez az. Ez a maguk legnagyobb baja , hogy nincs kit imádjanak .

Egy Hadházy , Vona, Karácsony , akiknél nem lehet tudni holnap kihez állnak át ????? Elvtelen gazemberek.

:-))

Ollie a Réhm Creative Commons License 2018.04.10 0 1 93

Nálunk az állam erősebb, ő cenzúráz.

Mutasson rá példát.

Előzmény: árnyékgyuri (90)
improduktiv Creative Commons License 2018.04.10 0 1 92

Nem csak állami hirdetések léteznek. Az RTL-ben pl. több a hirdetés, mint a műsor. De hát sírni és másra mutogatni könnyű. Én egy évtizedig szerkesztettem egy városi közéleti újságot állami támogatás nélkül, és megéltünk a hirdetésekből egészen addig, amíg értelme volt csinálni. De a megszűnés miatt nem a Fideszt szidtuk (ráadásul Fidesz-szimpatizáns újság volt), hanem magunkat, mert elkényelmesedtünk. Ráadásul a tévé meg az online média átszoktatja az embereket. Ez van. Fürdőskurvákra meg nincs szükség.

Előzmény: Törölt nick (82)
Ollie a Réhm Creative Commons License 2018.04.10 0 1 91

Ahogy te undorodsz ezektől, úgy undorodom én például Echo-tól,  Bayertől!

Tiszteletben tartom az undorát. Mindenki a sajátját szeresse. Még ha hazudik is, mocskolódik is, savanyú is de a mienk.

árnyékgyuri Creative Commons License 2018.04.10 0 1 90

Az a baj, hogy itt is ugyazt a küzdelmet látjuk, amit a világon mindenütt: tőke vs. állam. Nálunk az állam erősebb, ő cenzúráz. Ahol a tőke, ott ő. Lásd facebook és küzdelmei/összefonódásai az állami szabályozással. Nem tudom, melyik a jobb. Én a totális és korlátlan szólásszabadság híve vagyok, de ez az álláspont maga a gyűlöletbeszéd.

Előzmény: Törölt nick (66)
Ollie a Réhm Creative Commons License 2018.04.10 0 1 89

Így van, de még fontosabb, hogy a böszmét ne zárják be. Ő a leghasznosabb a fidesznek!

Ő a sarokkő.

Érik a 2/3 is 2018-ra, visszajött Feri.

Hozzáadás a Kedvencekhez |

Topikleírás Új hozzászólás Nyitotta: Ollie a Réhm, 2017.10.05 08:12 | Hozzászólások: 113 | Hozzászólók: 39

Előzmény: az isteni Higgs bozon (83)
Kata` Creative Commons License 2018.04.10 -1 1 88

Ahogy te undorodsz ezektől, úgy undorodom én például Echo-tól,  Bayertől!  Ha ezek nincsenek, és még egyebek, akkor se lett volna 2/3. Sőt, egyáltalán ez a tébolyodott Orbán vakság és imádat!

Előzmény: Ollie a Réhm (80)
hódember Creative Commons License 2018.04.10 -1 2 87

Átlagos fidesz szavazó. :)

:(

Előzmény: Törölt nick (82)
Ollie a Réhm Creative Commons License 2018.04.10 0 2 86

Tipikus liberális alapállás.

Ha megy a bolt akkor az állam fogja magát vissza semmi közük a gazdasághoz.

Ha nem megy a bolt , mert elcsalták , ellopták a pénzeket - pl USA bankbotrányok 2008. Luxemburgi állami szintű adócsalások - akkor az álla , az adófizetők pénzéből konszolidálja szegény bankokat etc........

Szánalmas ez , nem liberálisok ?

hódember Creative Commons License 2018.04.10 -1 2 85

Sajnos (vagy szerencsére) a világ nem ilyen egyszerű.

Milyen tételekből tevődik össze a bevétel. 

És én nem sírok, hanem fórumozok. A tiszteletlen megjegyzésekkel élőket szint alattiság miatt előbb-utóbb tiltom...

Előzmény: improduktiv (79)
pipppen. Creative Commons License 2018.04.10 -1 2 84

ha már így tisztában vagy a tulajdonosi körökkel, egy állami reklám/lap adatot is idetehetnél. akkor látszana, mennyi sajátot tólnak bele az általad említett "laptulajdonosok".....

az isteni Higgs bozon Creative Commons License 2018.04.10 0 1 83

Mindenesetre nagy szükség van az efféle sajtóorgánumokra mint az ATV , Klubrádió Albán úrral, etc. Be ne zárják ezeket ,már írtam régebben is.

Nélkülük nem lenne meg a 2/3-ad.

Így van, de még fontosabb, hogy a böszmét ne zárják be. Ő a leghasznosabb a fidesznek!

Előzmény: Ollie a Réhm (80)
Törölt nick Creative Commons License 2018.04.10 -1 1 82

- mast nezel ennyire hülyenek

- magad vagy ennyire .....ööö  nem bonyolult

- vagy fizetnek neked erte ??

persze eladoz ra, mi... ne röhögtess... ha 1 db-ot nem adnanak el, akkor is nyereseges lenne az allami megrendelesek miatt aminek semmi köe a szinvonalhoz...

balkan_kobra Creative Commons License 2018.04.10 0 1 81

Orbán Viktor rendkívüli sajtótájékoztatót tart – Élő közvetítés 12:00-tól!

Ollie a Réhm Creative Commons License 2018.04.10 0 1 80

Mindenesetre nagy szükség van az efféle sajtóorgánumokra mint az ATV , Klubrádió Albán úrral, etc. Be ne zárják ezeket ,már írtam régebben is.

Nélkülük nem lenne meg a 2/3-ad.

improduktiv Creative Commons License 2018.04.10 -1 1 79

A Magyar Idők Mészáros Lőrinc portfóliójába tartozik, nem állami tulajdon. Ha ő el tudja tartani, Széles Gábor meg a Magyar Hírlapot, akkor valamelyik balliberális milliárdos is áldozhatna sajtóra. Nem teszik. Csak sírtok.

Előzmény: hódember (73)
balkan_kobra Creative Commons License 2018.04.10 -1 1 78

az újságírásnak vége, mert most már mindeki újságíró (online)

Előzmény: árnyékgyuri (43)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!