Amúgy is, egy női miniszter még nem kvótanő, ismerkedj meg az alapfogalmakkal. Attól lesz kvótanő valaki, hogy csak a neme miatt kerül be valami olyan helyre, ahová a képességei alapján, fair versenyben nem jutna be.
"To be fair, I don't have any "views on climate change" either. Just like I don't have any "views" on gravity, the fact that the earth is round, photosynthesis nor evolution... But understanding and knowing their existence really makes life in the 21st century so much easier." #climatechange #climateaction #climateactionnow #actonclimate #climatechangeisreal #climatedenier #climatedenial #defendscience #thischangeseverything #capitalismvstheclimate #stoptrump #stoprepublicans #resist #US #trumpsucks #wecandobetter #thepowerisours #bethechange #climatejustice #climatecrisis #ClimateEmergency #keepitintheground #shutitdown #parisclimatetreaty #nofossilfuels #SupremeCourt #AmyConeyBarrett #gretathunberg #avoiceforearth
De hát mit számít az alkalmasság elavult patriarchális szempontja ahhoz a boldogsághoz képest, amit néhány szexista gendermagos fana-tik érez, mikor végre több nőt lát a menő állásokban. Ne mondd, hogy ennyit nem ér meg nekünk a diverzitás...
Erre mondtam, hogy a 40 kilós kvóta-tűzoltónőket küldjék lehetőség szerint a 120 kilós feminista ideológusok lakástüzéhez, hogy saját bőrükön tapasztalhassák meg a női kvóta áldásait...
Csak azért kérdeztem, mert rendszerint vele együtt szoktál felbukkanni és vele együtt is tűntél el jó időre...
Ha kvótával kerülnek be, akkor nyilván náluk alkalmasabb jelölteket szorítanak ki, tehát a szakmai minőség mindenképpen alacsonyabb lesz. De például a tűzoltóknál konkrétan alacsonyabb követelményeknek kell megfelelniük a női jelentkezőknek, tehát nem ugyanazt a vizsgát kell letenniük, mint a férfiaknak. Pedig ott tényleg életek múlnak azon, hogy alkalmasak-e a hivatásuk ellátására!
Ehhez nem kell kvóta, elég, ha jelentkezhetnek:-) Mindenhol van vmi felvételi követelmény, ha azt megugorják, akkor mehetnek kvóta nélkül is.
Ha meg nem, akkor kerül elő, h nemre szabott követelményszint legyen, ami nemmindenhol jó. Pl. hogy fog kihúzni egy 40 kilós tűzoltónő egy 80 kilós eszméletlen faszit az égő házból, stb.:-)
A kvótának szerintem azért van értelme, hogy lehetőséget adjon a nőknek is, hogy a képzéshez eljuthassanak, onnan viszont már nekk is meg kell felelniük a vizsgán.