Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2017.09.05 -1 1 78

Neked tényleg ennyire nem megy a szövegértés? :-)

A Lidl azt mondja, azért törölte a fotókról a kereszteket, mert politikailag és vallásilag is meg szeretné őrizni a semlegességét.

Előzmény: bloody rain (74)
Háténimmárkitválasszak? Creative Commons License 2017.09.05 0 0 77

Furcsa?

Mi benne a furcsa?

6 évvel egy háború után, amikor a szomszéd budija megtelt és kezdte kitermelni a benne lévőket, mindenki hasalt, mert ládaszám kotorta ki a géppuskahevedereket és kézigránátokat belőle.

Végül is a rendőrségnek (vagy valamilyen egyenruhásoknak) kellett kipucolni a kerti budit. Volt nagy öröm náluk.

Bizony akkor még a gránát ismerősebb volt, mint a pap, mert majd minden grundon lehetett még pár darabot találni - sok szegény kissrác bele is halt miattuk.

Előzmény: vakablakpucoló (70)
Törölt nick Creative Commons License 2017.09.05 -2 0 76

A kép csak illusztráció és semmi hamisat nem állít a termékről, így ez nem hamisítás. Amúgy is, szinte mindent retusálnak, ez nem érv. Hogy politikai okokból tették volna az nem csak légből kapott, de egyenest értelmetlen kijelentés is.

Előzmény: Törölt nick (72)
John Doe(520i) Creative Commons License 2017.09.05 0 1 75

Ez a kisebb probléma.

Akkor lesz baj, ha kötelezően fel kell majd tünteni a félholdat.

A szoknyáspapbácsitól megrettenő egykori kiskamasz akkor is vidáman fog Orbánozni.

bloody rain Creative Commons License 2017.09.05 -1 1 74

Te tényleg azt gondolod, hogy amit a Lidl árusít azt a Lidl is gyártja? :-)

Előzmény: Törölt nick (72)
vakablakpucoló Creative Commons License 2017.09.05 0 0 73

Nem vagy te muszlim, véletlen?

Előzmény: vakablakpucoló (70)
Törölt nick Creative Commons License 2017.09.05 -1 0 72

Nem ennyi a történet.  A történet annyi, hogy a Lidl politikai  okokból képet hamisított.   Ha a kereszt probléma számukra, akkor tehettek volna rá olyan jellegzetes képet Görögországról, amelyen nincs kereszt.  Pl. az Akropoliszt.

Előzmény: Törölt nick (68)
8uyhg Creative Commons License 2017.09.05 0 0 71

fura volt ugy 10 eve     vasarnap becs mariahilfer strasse    CSAK nuszlim nok toltak babakocsit   a feherek NEM

Előzmény: Törölt nick (68)
vakablakpucoló Creative Commons License 2017.09.05 0 1 70

Persze, hogy ezért írtam. Furcsa környezet: nem tudja, mi a pap, de a gránát, az ismerős.

Előzmény: Háténimmárkitválasszak? (61)
Háténimmárkitválasszak? Creative Commons License 2017.09.05 -1 0 69

"Az 50-es években meg nyilván rákosista"

Ez is izgis dolog (látod erre jó a 70+ év!).

Mikor suliba mentem, minden reggel zászlófelvonás volt és kórusban köszöntünk, hogy "Rákosi pajtással előre!".

52 táján az Igazgató Pajtás szigorúan közölte, hogy a Rákosi nem Pajtás, onnantól a köszönés "Rákosival előre!"-re változott.

53 után az akkor már másik Igazgató Pajtás mondta, hogy nem helyes, hogy csak a Rákosit emlegetjük, a köszönés leredukálódott "Előre!"-re.

Hát hogy lehetett volna az ember gyereke rákosista, amikor még az Igazgató Pajtás is csak nehezen ismerte ki magát a dolgokban.

Érdekes, hogy kádáristának valahogy nem kellett lennie senkinek, aki nem akart, nála az volt a módi, hogy "Aki nincs ellenünk, az velünk van!".

Abban az időben inkább a lányok kötötték le a harciasságom energiáit.

Előzmény: Törölt nick (57)
Törölt nick Creative Commons License 2017.09.05 0 1 68

Jó gondolat, de maradjunk a konkrét példánál. A Lidlnek, mint vállalatnak joga van azt nem tenni a csomagolására amit csak akar, kényszeríteni nem lehet és nem is szabad. Mint vásárló nekünk jogunk van például bojkottálni őket, azaz nem ott vásárolni. Természetesen kritizálni is joga van mindenkinek. Ennyi a történet.

Amúgy meg ez csak egy tünet, nem ok. Nem a Lidl hibája, hogy már számolni kell a jelentős muszlim demográfiával az üzleti döntéseikben.

Előzmény: Mégis minden stimmel (62)
bloody rain Creative Commons License 2017.09.05 -1 0 67

Ameddig lapátolja a vevőktől beszedett adót a rezsim pénztárába.

Előzmény: van itt ez a kérdés (65)
Törölt nick Creative Commons License 2017.09.05 -1 0 66

Az nyilvánvaló, hogy az illető a politikailag korrekt liberalizmus szekerét tolta, tehát lehetett mondjuk egy kunczegábor is.

Előzmény: AeNau (64)
van itt ez a kérdés Creative Commons License 2017.09.05 0 0 65

Ugyan, meddig maradhat a Lidl ezzel a keresztényellenes üzletpolitikájával az orbáni érdekszférában?

AeNau Creative Commons License 2017.09.05 0 0 64

hmmm  szerinted csakis ők lehettek?

Előzmény: Törölt nick (56)
bloody rain Creative Commons License 2017.09.05 0 1 63

Mit jelent az amikor nem fogadod el?  Gyakorlatias értelemben.

Előzmény: Mégis minden stimmel (62)
Mégis minden stimmel Creative Commons License 2017.09.05 0 0 62

Ez nem politika, hanem üzlet, profitmaximalizáció

Kérdés, hogy minden esetben el kell-e fogadnunk, hogy az üzleti érdek felülírja az erkölcstől a politikán át a kultúráig az összes érdeket...

Előzmény: Törölt nick (55)
Háténimmárkitválasszak? Creative Commons License 2017.09.05 0 0 61

Pedig becs szóra igaz.

Abba köthetnél bele inkább, hogy miért nem tudtam - már iskolás fejjel - hogy mi is az a füstölgő lóbálandó, az tényleg jogos lenne.

Mentségemre: ma sem tudom, hogy mire jó.

Előzmény: vakablakpucoló (59)
martinaxe7 Creative Commons License 2017.09.05 0 0 60

Veres pispek most a zilletékes elvtárs

Hamarosan kijön a lombikból

Előzmény: Hintapa_Linta (45)
vakablakpucoló Creative Commons License 2017.09.05 0 0 59

Ez egy roppant hiteles történet volt.

Előzmény: Háténimmárkitválasszak? (52)
bloody rain Creative Commons License 2017.09.05 0 1 58

Ez nem nehéz ügy, mert görög termék és Görögországban gyártják és csomagolják - a Lidl csak árusítja. Nyilván görög a dizájner is aki a gyártó üzleti érdekét tartja szem előtt.

Előzmény: AeNau (54)
Törölt nick Creative Commons License 2017.09.05 -2 0 57

Ja, de te balliberális vagy. Az 50-es években meg nyilván rákosista, majd pedig később kádárista voltál.

Előzmény: Háténimmárkitválasszak? (52)
Törölt nick Creative Commons License 2017.09.05 -2 0 56

Lehetséges, hogy igazad van, de én odáig már nem mennék.  Fölösleges minden spájzban zsidót vagy muzulmánt keresni.

Előzmény: AeNau (54)
Törölt nick Creative Commons License 2017.09.05 -1 1 55

Szerintem sokan túldimenzionálják ezt a kérdést, miközben egyszerűen arról van szó, hogy egy vallási szimbólummal a termékeiken elveszítenek egy mára már jelentős vásárlóerőt jelentő demográfiai csoportot. Ez nem politika, hanem üzlet, profitmaximalizáció, az ilyen vállalatoknak nem moralizálnak. No persze így utólag lehet rosszul jártak ezzel a húzással ha elég sok embert elidegenítettek.

Előzmény: van itt ez a kérdés (46)
AeNau Creative Commons License 2017.09.05 0 0 54

"Kiknek akart megfelelni a Lidl ezzel az eszement ötlettel?"

Én inkább annak a vallására, nemzetiségére lennék kíváncsi, aki a döntött a kiretusálásról....

AeNau Creative Commons License 2017.09.05 0 0 53

maradjunk inkább a hagyománynál. A királyi palota kupolájára előbb vissza kellene tenni a Szent Korona másolatát....

Előzmény: martinaxe7 (43)
Háténimmárkitválasszak? Creative Commons License 2017.09.05 -1 1 52

"Szóval a Lidl szerint egy keresztény pap látványa kelt félelmet Európában"

Hát!

Úgy '51-ben kezdtem tanulni biciklizni (a váz alatt), hogy ne legyen véletlenül se baj, a Magyarok Nagyasszonya templom körüli parkban.

Egyszer csak nyílt az oldalajtó és kilépett rajta egy talpig feketébe öltözött szoknyás férfi és széles mozdulatokkal elkezdett egy láncon lógó fémizét lóbálni, ami ugyancsak füstölgött.

Nos, én húztam is haza, mert a frász jött rám és mondtam, hogy egy sötét alak gránátot akart vágni hozzám.

Aztán ők elmondták, hogy biztos a pap indította be a füstölőjét és azt túráztatta.

Minden esetre attól fogva máshova jártam biciklizni.

Számomra tehát a Lidl meglátása nem is olyan hihetetlen.

Előzmény: Törölt nick (42)
magyar cipó Creative Commons License 2017.09.05 -1 1 51

Magyarországon mindenesetre rábasznak.

magyar cipó Creative Commons License 2017.09.05 -1 1 50

Orbánéknak nem kell megszólalniuk. Elég lesz ennek a hordalék bagázsnak, hogy szavazóik, minimum 2,5 millió magyar ember, többé be se teszi a lábát a szar boltjaikba.

Előzmény: Hintapa_Linta (45)
Törölt nick Creative Commons License 2017.09.05 -1 0 49

A 'politikailag korrekt' liberalizmusnak.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!