Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2017.03.25 -1 0 157

Azt mondtam, hogy nem statisztikailag releváns, mit akarsz még? Vagy el se olvastad rendesen, csak ugrasz, ha nem azt szajkózom mint a PÁRT? Hadd említsek már megy egy különlegességet az életemből! Ha nem tetszik, ne olvass!

Egyébként, egy harmincas és két negyvenes anyukája halt meg. Egy kollégám, és két vállalkozó barátom anyukája, egyik se volt még hetven. Ilyet én még soha nem tapasztaltam egyszerre. De majd meglátjuk a márciusi statisztikát. Egyre nagy összegeben fogadok akár veled is! Nem lesz több születés, mint halálozás. Vagyis továbbra is nagymértékben fogy a magyar. A cigány meg szaporodik (még jó, hogy arról nem készül külön statisztika, de a szemünkkel csak látjuk mindannyian), de annak is örülünk, azt is körbehordozzuk. Persze, már aki.

Előzmény: ásítósmacska (150)
Kelethy Benő Creative Commons License 2017.03.25 0 1 156

Egy ilyen komoly folyamatot megfordítani, mint a termékenység, kurva sok energiát és pénz igényel.

Igen, lehet, hogy az első pluszgyerek "tízmilliárdba kerül".

Jobb lett volna nem hagyni idefajulni a helyzetet. De most ebből kell főzni, és kurva sokat tesz a kormány - helyesen - a folyamat megfordításáért.

Lásd például a családi pótlék elinflálását és a családi adójóváírás folyamatos vastagítását, ha már a cigányokkal jössz.

Előzmény: Törölt nick (155)
Törölt nick Creative Commons License 2017.03.25 -1 0 155

Hasonlítsd 1848-hoz, miért éppen 1990? Statisztikát meg lehet gyártani mindenre, csak minek? Szerintem, ha a cigánykurvákra vetíted, lehet, hogy eléri a szám a négyet-ötöt is. Ja meg ilyenkor örülsz hogy fogy a magyar? Mert az arány attól lesz magasabb, hogy rohamosan fogyunk. Ja meg az egytized százalékhoz jó nagy emelkedő vonalat kell húzni, máris jobban mutat a propagandistáknál.

Száz szónak is egy a vége, éppen hogy nem nő ténylegesen a gyerekek száma és a néha nő is, ki tudja mennyi a cigány  a növekményből? Van mikor pár tízzel több, van mikor pár tízzel kevesebb. Kár erre évi ezermilliárdokat költeni az államnak, hacsak nem az a haszon, hogy a Fidesz vezetőinek kevesebb adót kell fizetni. Ahhoz azért elég drága. Az egész polgárságra vetítve nincs haszna! Ugyanakkor az eü halódik, mint a magyarság.

Előzmény: Kelethy Benő (145)
ásítósmacska Creative Commons License 2017.03.25 0 0 154

Bakker, annak minimum 10-20 éves "kifutása" van, hogy egyáltalán látsszon a statisztikákban.....

Aki 40-50 évig dohányzott, és tavaly abbahagyta (pl. mert drágább lett a cigi), annak a tüdejének már hóttmindegy, és éppúgy a halálának bfolyásolásában...

Előzmény: püfffneki (153)
püfffneki Creative Commons License 2017.03.25 -1 0 153

Nem te állítottad, de benne van a levegőben, állandó téma, hogy mennyire káros, és hogy milyen sok betegség okozója.

Na ezért lenne logikus, hogy ha a dohányzás csökken, akkor a halálozás is. De legalábbis nem nő.

Ezért gondolom, hogy nem az a fő bűnös a ffiak korai halálában.

Előzmény: Törölt nick (147)
Kelethy Benő Creative Commons License 2017.03.25 0 0 152

Az ráadásul valóban véletlen, de egy nyugdíjközeli embernél nehezen lehet véletlennek nevezni, ha egyre több ismerőse megy el, pláne ha az ismerősök szüleiről van szó.

Előzmény: ásítósmacska (150)
ásítósmacska Creative Commons License 2017.03.25 0 1 151

bammeg, szerinted az egyik napról a másikra javul a dohányzás visszaszorulása miatt...??

Még csak meg sem kísérled a logikus gondolkodást...?

Szrinted hány évtized ennek a "kifutása"...??

Könyörgöm, legalább tájékozódj!

mielőtt baromságokat idefirkálsz.

Előzmény: püfffneki (144)
ásítósmacska Creative Commons License 2017.03.25 0 0 150

Na menj már le püfffneki szintre....! :-D

Ha a mi utcánkban hárman is lottó négyest nyernek, és milliomossá válnak, akkor kezdjek el hurrázni, hogy javult Mo.-on a szegények jövedelmi helyzete? :-DDD

Előzmény: Törölt nick (142)
ásítósmacska Creative Commons License 2017.03.25 0 1 149

Hátterében – a két évvel ezelőttihez hasonlóan – a tetőző influenzajárvány állhatott.

Erről van szó. és semmiféle orbáni intézkedésről....

LOL

Előzmény: F1 Hierro (141)
ásítósmacska Creative Commons License 2017.03.25 0 1 148

Aha. És mire enged következtetni egy véletlen, kiugró szám.....????????

Ha te kapsz ajándékba szülinapodra 500.000 ft-ot a gyerekeidtől, akkor hurrázhatunk, hogy püffneki jövedelme feltornázódott a felső százezerbe....? :-DDDDDDD Extrapolálva, általánosítva persze...

LOL

Előzmény: püfffneki (138)
Törölt nick Creative Commons License 2017.03.25 -1 0 147

Én nem állítottam,  hogy minden rossz okozója a dohányzás, bár tőlem akár be is tilthatnák teljesen. De nem is zavar, ha valaki dohányzik (a feleségem csak pár éve tette le, ha nagyon zavarna, nyilván nem hagytam volna), csak ne fújja a pofámba a füstöt!

Egyébként meg logikus. Sokkal nagyobb bajok vannak itt mint a dohányzás okozta megbetegedések. 

Előzmény: püfffneki (144)
ásítósmacska Creative Commons License 2017.03.25 0 0 146

Ha benne volt, rajta, linkeld.....

Legalább tanulj is a fórumozás alatt!

Előzmény: püfffneki (136)
Kelethy Benő Creative Commons License 2017.03.25 0 0 145

Szépen megy fel a teljes termékenységi ráta, a kormányváltáskori 1,2 körüli értékről már 1,4 fölött van. Az ismerősi köröd nem reprezentatív, te is már fél lábbal nyugger vagy, nyilván meghalnak a generációd szülei.

püfffneki Creative Commons License 2017.03.25 0 0 144

Én csak azért hoztam fel ezt az adatot, mert ha minden rossznak okozója a dohányzás, és a dohányzók száma csökkent, akkor a halálozási statisztikának javulni kellett vóna.

Törölt nick Creative Commons License 2017.03.25 -1 0 143

2016-os év eleji influenzajárványról, kb. ugyanazok a hírek voltak, mint az ideiről:

https://www.penzcentrum.hu/biztositas/itt_a_figyelmeztetes_bezartak_tobb_magyar_korhazat_is.1048214.html

Előzmény: F1 Hierro (141)
Törölt nick Creative Commons License 2017.03.25 -1 0 142

Ja. Nőtt a gyerekszületés meg a házasság. Ja.

Csak szólok,  influenzajárvány olyan mint az idén, minden évben van.

Tegnap ezt írtam:

2017 januárjában 7683 gyermek jött világra, ez mindössze 37-tel, 0,5%-kal kevesebb, mint a 2016. januári születésszám volt. Sokkal rosszabb számok érkeztek viszont a halálozásokról: az év első hónapban 14 064-en hunytak el, ami 19 százalékos növekedést jelent egyetlen év alatt. 2000 óta ez a legmagasabb halálozási szám.

A halálozások számának jelentős emelkedése, valamint a születések számának enyhe csökkenése következtében a természetes fogyás a 2016. januári 4058-cal szemben 2017 első hónapjában 6381 fő volt, ami 57%-os növekedést jelent.

A házasságkötések száma 2017. januárban mérséklődött az előző év azonos időszakához képest. Az év első hónapjában anyakönyvezett 1429 házasságkötés 2,8%-kal, számszerűen 41-gyel kevesebb volt az egy évvel korábbinál. 

http://privatbankar.hu/makro/rengeteg-magyar-halt-meg-januarban-17-eve-nem-volt-ilyen-305384

És szerintem a március sem lesz sokkal jobb, mert nekem három ismerősöm anyukája is most halt meg az elmúlt két hétben. Hasonló nálam még nem volt. Statisztikailag persze nem sokat számít, de gyanús.

Előzmény: Kelethy Benő (139)
F1 Hierro Creative Commons License 2017.03.25 0 0 141

Nem tudom, ebből mennyi a munkás és mennyi a többiek, de:

http://168ora.hu/nagyon-sokan-meghaltak-januarban/

Ismertették: 14 064 ember hunyt el, 2286-tal több, mint egy évvel korábban, ami nagymértékű, 19 százalékos emelkedés. 2000 óta ez a legmagasabb halálozási szám. Hátterében – a két évvel ezelőttihez hasonlóan – a tetőző influenzajárvány állhatott.

panthera negra Creative Commons License 2017.03.25 0 0 140

"Sztem az a nálunk zsigeri : utálom a szegényeket, maga tehet róla, meglehet élni 47 ftból is szemlélet következménye."

Ez a reformáció találmánya: ti. az anyagi jólét Isten áldása, és hol ez hiányzik, ott a bűn miatt veri őket.

A katolicizmus ezzel szemben a szegénységet nem büntetésként, hanem erényként és követendő példaként állítja az emberek elé (habár a történelem során maga nem ezt követte mindig) . Épp ezért a katolikus Olaszországban van a legkisebb különbség. 

Kelethy Benő Creative Commons License 2017.03.25 0 1 139

Az influenzajárvány miatt.

Eközben divatba jött a házasság, és egyre több gyerek születik.

Előzmény: püfffneki (138)
püfffneki Creative Commons License 2017.03.25 0 0 138

De a halálozást jelentősen nem befolyásolta.

10 éve nem haltak meg ilyen sokan január hónapban, mint az idén.

Előzmény: Törölt nick (134)
Kelethy Benő Creative Commons License 2017.03.25 0 0 137

Ne aggódj, kisember, szeretünk téged.

püfffneki Creative Commons License 2017.03.25 -1 0 136

Tegnap a 18 kor kezdődő tényekben is benne volt ugyanez a felmérés.

És azt is közölték, hogy a legrosszabb a helyzet nálunk, és ahol a legkevesebb az eltérés az Olaszország, ahol csak 4 évvel élnek kevesebbet az iskolázatlanok.

Sztem az a nálunk zsigeri : utálom a szegényeket, maga tehet róla, meglehet élni 47 ftból is szemlélet következménye.

A beteg is jobban gyógyul ha szeretik.

Kelethy Benő Creative Commons License 2017.03.25 0 1 135

Dicsértem, hogy jövedéki adókat basznak rá pl. a cigarettára.

Messze nem csak a Fidesz, de a Fidesz is.

És ez nagyon helyes, emiatt nem is baszogattam az elvtársakat sem, hogy jaj milyen drága lett a cigike, mi lesz a szegény kisemberekkel.

Előzmény: Törölt nick (134)
Törölt nick Creative Commons License 2017.03.25 -1 0 134

Nem is azt mondtad, hogy  milyen jó az is, hogy a Fidesz különadókat vettet ki az egészségtelen termékekre, mire én, hogy sokkal többet kellett volna, de akkor megcsappan az állami bevétel. Erre te, hogy de legalább a feléről a harmadára csökkent a dohányosok száma. 

De természetesen a Fidesz törvényeit meg se említetted.

Na, maradjunk ennyiben!

Előzmény: Kelethy Benő (133)
Kelethy Benő Creative Commons License 2017.03.25 0 1 133

Hol mondtam, hogy a Fidesz törvényeinek segítségével?

(Bár természetesen azok is közrejátszottak. Ha más eredménye nem volt, már az is nagyon jó dolog, hogy már nem borítja be az embert mindenhol az okádék cigarettafüst.)

Előzmény: Törölt nick (132)
Törölt nick Creative Commons License 2017.03.25 -1 0 132

Nem ez volt a kérdés. Azt mondtad feléről harmadára csökkent a Fidesz törvényeinek segítségével (legalábbis épp az új törvények hatásáról volt szó) a dohányosok száma. De ténylegesen  nem. Hidd el a KSH-nak!

Most meg jössz egy régebbi adattal, aminek az új törvényekhez (amiről beszéltél) semmi köze, de annál több van a közszolgálati propagandának.

Előzmény: Kelethy Benő (129)
Törölt nick Creative Commons License 2017.03.25 -1 0 131

A közszolgálati médiát kevesen nézik, hallgatják (leginkább a nyuggerek, akik abban nőttek fel, hogy van az egyes, meg a Kossuth ami soha nem hazudik), de meggyőződésem nem is sokat használ. Szerinted van olyan fiatal aki mikor rászokik a cigire vagy a piára, figyelembe veszi amit akár az anyja mond? Hát még mennyire a közszolgálatit, amit soha nem néz, vagy a tanárát akit nem annyira kedvel az egész közoktatással egyetemben. 

Nincs fogalmam hogyan lehetne megoldani, de máshol sem nagyon tudják. A nyugati nagyvárosokban is a hétvége éjszakái a bebaszott, bedrogozott fiatalok hordáinak dúlásáról szólnak.

A vöröshúsokból meg sokkal többet esznek gazdag országokban (ugye drágák), mégis sokkal tovább élnek. Komplex kérdés ez. Mindenesetre, aki minden napját pálinkával kezdni, és szalonnához szalonnát eszik, csak zsíros tejet iszik, az biztos, hogy átlagosan sokkal kevesebbet él, mint aki odafigyel, ha nem is ortodox módon, de törőik magával.

Abban azért biztos lehetsz, hogy az államtitkár úrnak nem kellett várólistán várnia (ha a közellátást választotta akkor sem), meg néhányszor visszamenni, mert nem került rá a sora mikor berendelték. Messze nem ugyanaz, ha nem is hiszed egy-két ellenkező példa alapján, még a közkórházban sem.

Aki meg államtitkárként sajnálja a magánellátásra a pénzt, az meg egy faszari, meg is érdemli, hogy szopjon. Egy magánkórházban csend, rend nyugalom van, akkor kezelnek, műtenek, mikorra kitűzték percre pontosan. Patikatisztaság van, semmi nincs lerobbanva, van elég orvos és nővár és törődnek is veled. (Ilyen az átlagjózsinak is az ellátás?) Csak ez itthon olyan öt-tíz százaléknak van, a szerencsésebb országokban meg ötvennek-hetvennek.

Előzmény: Törölt nick (93)
gojo101 Creative Commons License 2017.03.25 -1 0 130

A különbözö statisztikák szerint Mo-on az eu-s átlaghoz képest nem csak a "munkásoknak" rövid az élet.

Hátul kullogunk a közegészségügy szinte minden területén:

- várható élettartam,

- egészségben töltött évek száma

- daganatos betegek kezelése....stb

A v4-k összehasonlitásában is rosszul állunk, szinte minden területen!

Máshol is volt szocializmus, nem csak itt, mégis a 27 év alatt az itteni kormányoknál sokkal többet tettek a közegészség javitásáért!

Kelethy Benő Creative Commons License 2017.03.25 0 1 129

Előzmény: Törölt nick (128)
Törölt nick Creative Commons License 2017.03.25 -1 0 128

A kormány azt kommunikálja, a kutatók, a KSH mást:

Bár 2009 és 2014 között a dohányosok aránya 31 százalékról 29 százalékra csökkent, a KSH statisztikái alapján valójában csak a kocadohányosok száma csökkent, a rendszeresen dohányzóké még valamelyest nőt is, dacára minden erőfeszítésnek.

A legfrissebb statisztikák szerint a magyar lakosság 28 százaléka gyújt rá naponta, szemben a 2009-es 27 százalékkal.

Arányaiban a legtöbb dohányos a fiatal - 18-34 év közti - férfiak között van, ebben a demográfiai csoportban 42 százalék a dohányosok aránya. A legkevesebb dohányos a 65 éven felüli nők között van. Általánosságban a férfiak harmada, a nők negyede dohányzik, de míg a férfiak körében mértek némi csökkenést, a nőknél stagnálnak az arányok. (Via Magyar Nemzet)

https://444.hu/2015/05/04/trafiktorveny-ide-aremeles-oda-csak-nem-csokken-a-dohanyosok-aranya

Vagy egy tanulmány is. Ez is azt mondja, hogy a kocadohányosok száma csökkent, de a naponta rágyújtóké még nőtt is. (15. oldal)

http://www.fokuszpont.dohanyzasvisszaszoritasa.hu/sites/default/files/dohanyzas_visszaszoritasa_2016_dohanyzas_fokuszpont.pdf

Előzmény: Kelethy Benő (102)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!