sajnos a fertőzött helyeken annyi a bűncselekmény hogy így kezelik a problémákat részben lustaság, részben kapacitásbeli gondok miatt. Nehéz meghúzni a határvonalat.
Ez mondjuk falun tényleg így van.... Lebeszélik a károsultat a feljlentésről, mondván "úgy sem lesz meg a tettes", vagy ha meglesz is, úgyse lehet rajta behajtani, vagy hogy úgyis csak szabálysértési értékhatár , bla-bla-bla.....
Irtam email az ombudsmannak.Hőzöngtem gogy a 112 SEGÉLYhivó nem kapja fel a telefont élő ember azonnal hanem gép magyarul és angolul elsorjázza hogy rögzitik a beszélgetést.Közben marinéni haldoklik,a ház ég a gyilkos emeli a baltát ők meg JOGÁSZKODNAK.
Az ombudsman elháritott hogy nem irtam meg hogy melyik KONKRÉT ügyeletre gondolok mert ám több is van :)))))
A rendőr é r d e k e l t abban hogy ne történjen semmi,hogy a cselekmény ne minősüljön büncselekménynek,hogy elévüljön.....mert akkor nem kell dolgozni rajta ! kész ügy lezárva mehetünk a büfébe.
Sokszor LERÁZZÁK a panaszost : Mink kéhem csak akkoh megyünk ki ha folyik a vér :)))
Részben elévültek, részben nem lehetett bizonyítani, hogy Vizoviczki László V. kerületi, volt és jelenlegi rendőröket vesztegetett meg, ezért az ezzel kapcsolatos nyomozást a Központi Nyomozó Főügyészség lezárta.
Gyerekkorom nyarait falun töltöttem ( 60-as évek). Ott egy gyerek számára a legfélelmetesebb dolog a kút volt. Gyakran szóba került és a nagyszülők mindenféle rémtörténetet meséltek.
Akkoriban, ha eltünt volna egy gyerek, az első dolog az lett volna, hogy belenéznek minden kútba.
(Azért is, mert az öngyiloknak is kedvelt módja volt.)
A rendőrök arrafelé kilóra meg vannak véve. A gond ott van, hogy felülről sem lehet szétcsapni köztük, mert a pénz egy része felfelé csorog pont azokhoz, akiknek rendet kéne köztük tartania...
A Népszabadság kihagyta, hogy az apja megnevezte vélelmezett tettesként a falubeli lánykereskedőt.
Iszonyatos tabuk és hallgatások vannak itt.
Mért lenne a rendőrség bátrabb, mikor a a baloldali lapok is hallgatnak a "témáról"? Én még egyetlen tényfeltáró riportot nem olvastam a kelet-magyarországi lánykereskedelemről. Mert ez nem volna PC, vagy mert a téma veszélyes... És ilyenkor nem számít a feminizmus, a baloldali értékek... De nincs a témában elég "ideológia". Csak rengeteg tönkretett gyerek.
Ha egy újságíró nem mer a darázsfészekbe nyúlni, akkor mit várunk el a megyei rendőröktől?
Jelzem, a kút a szomszéd telkén van, ott is bent volt az ukrán?
Egy hónapra az eset után ezt honnan lehetne tudni???
Hozzáteszem, a fakabátok trehányságát mutatja az is, hogy az ominózus hétvége után hétfőn reggel vagy 5 rendőrautó állt az utcában, és a tőlük 10 méterre lévő gyereket nem találták meg.
Ezt meg honnan lehet tudni? Hiszen senki sem látott semmit, cak azt tudta a barátja, hogy ketten maradtak útközben. Az ukrán meg felszívódott. Jelzem, a kút a szomszéd telkén van, ott is bent volt az ukrán?
Tehát a szerensétlen srác beleesett a kútba, majd a fedelet magára csukta.
Katonakoromban történt: Békésen lézengtünk amikor robajra lettünk figyelmesek, odanézve még láttam, hogy a hatalmas konténeres nehézpótkocsi (benne a jókora aggregátorral) elindulván a lejtőn, jobboldali kerekei alól elfogyván a talaj oldalára borul. Szerencsére lágy humusz volt alatta, úgyhogy az idomvas vonóháromszöget papírként maga alá gyűrve fennakadt a meredély szélén és ott hintázott. Alatta egy objektum amiben kb 10 hivatásos tartózkodott épp akkor. (Mondom is a havernak hogy milyen mázli hogy nem gurult tovább, nekünk kéne összeszedni a romokat és a hullákat) Telephelyről CKM érkezik, darus rögzíti a megfelelő pontokon, kiemelés megindul. Még földet se ért amikor az őrmester még a levegőben betekerte a kurblis rögzítőféket. Ezt ugyan valamelyik sorállományú felejtette el betekerni de őt vették volna elő, a vizsgálat során.
Jogi értelemben ez nem volt olyan horderejű ügy, hogy azonnal a szügyészség felügyelje, csak érezni lehetett, hogy itt a gyerek életéről van szó.
Utólag meg ugyanúgy nem fogja az ügyészség megbaszni a rendőrséget mint ahogy pl. a móri ügy kapcsán sem tették. Ugyanaz a komcsi gyökerű, ugyanazon maffiába tartozó csürhe mindkettő.
Gyálon meg gondolom különösen nem, ott ugyanis a "merdzsós" segílyesek időnként rabolnak lányokat, hogy legyen kinek állnia az ötös mentén. A gond ott van, hogy aki bemegy a rendőrségre, hogy elrabolták a gyereket, az gyorsan el van hajtva. Úgyhogy gyanítom, hogy az ottani rendőrök előbb gondosan körbenéznek, hogy nem lépnek-e az intézkedéssel valamelyik góré bütykére és csak azután emelik fel a seggüket.
Sajnos ezek a piszkos pénzek egészen tábornoki szintig csorognak felfelé, úgyhogy vajmi kevés az esély ezen a téren is tisztulnia az országnak. Ugye senki nem gondolja azt, hogy a Gergényi Szemkilövetős Főkapitány a több milliárdos magánvagyonát (pl. Pintérrel van közös utazási cég biznisze) a fizetéséből spórolta össze...