Keresés

Részletes keresés

Csikasz58 Creative Commons License 2025.02.10 0 0 36581

Nem kanyarokról van szó hanem a huzalban maradt feszültségről ami a kis ívű tekercsdobra feszített állapotban helyeznek el. Amennyibe kiengedsz pár méter drótot akkor tökéletesen látszik az egyenletes maradék feszültség. A nyakkábellel nem viszel bele olyan erős hajlítást ami maradandót okoz. Ipari gépekben használják de szerintem minél kisebb a dob átmérő ott lenne jobban indokolt. Hogy hely van-e azt gyárilag tervezik és egy kis barkácsgép dobozában egy ekkora méret már igen szűkösen képzelhető el. Amit a fényképen látsz az egy 500 A Rehm gép KÉTGÖRGŐS (!) huzaltoló előtt volt. De mint írtam szerintem az előnye pont a kis méretű huzaldoboknál lenne előnyös. Tapasztalatom szerint az áramátadó beégésének egyik (DE NEM FŐ OK) oka a félre kopás. Amennyiben "kóvályogna" a huzal az áramátadóban sokkal tovább tartana az áramátadó és gondolom azt is észrevetted ha megváltozik a hegesztési tulajdonság menet közben akkor elsőre az áramátadót cseréled. Amikor beég az áramátadó akkor (persze iparban nem amatőr vagy hobbi tevékenység közben) nem az áramátadó csere ára a mérvadó hanem a kényszerű varrat megszakadás ill. a melós időkiesése a folyamatból. Ami a lényeg az, hogy sok ipari felhasználás teret szokott nyerni a hobbi felhasználásban is.

Előzmény: Paco155 (36580)
Paco155 Creative Commons License 2025.02.10 0 0 36580

Érdekelne hogy ezt az egyengetőt hogyan szereled be a hegesztőgépbe?

És mi értelme van kiegyenesíteni a huzalt, mikor az kanyarokba fog menni a munkakábelbe, végül a pisztolynyakban megint kap egy ívet ?

Csak a párszáz forintos áramátadón történő spórolás miatt kell ?

Előzmény: Csikasz58 (36579)
Csikasz58 Creative Commons License 2025.02.10 0 0 36579

Mi a kérdés?

Előzmény: Paco155 (36577)
Csikasz58 Creative Commons License 2025.02.10 0 0 36578

Amennyiben eltérés lenne a kerületi sebességben az átmérő eltérés miatt a két görgőpár között azt nem tudod korrigálni rugóerővel de én még olyannal nem találkoztam, hogy nem egyformák a görgők mert ezeket már sorozatgyártmányban készítik cnc gépeken.(Ha téves az állításom akkor azért mert még soha nem mértem meg még tolómérővel sem.)

Előzmény: AttiLaci (36556)
Paco155 Creative Commons License 2025.02.10 0 0 36577

Ettől függetlenül a felvetett problémákra esetleg válaszolnál? 

Előzmény: Csikasz58 (36576)
Csikasz58 Creative Commons License 2025.02.10 0 0 36576

"attilássufnituningnak" tűnik- ilyen csoport megosztó személyeskedő megjegyzésekkel engem kerülj ki.

Előzmény: refse2 (36573)
refse2 Creative Commons License 2025.02.10 0 0 36575
Előzmény: Paco155 (36574)
Paco155 Creative Commons License 2025.02.10 0 0 36574
Előzmény: refse2 (36573)
refse2 Creative Commons License 2025.02.10 0 3 36573

"az erősen íves huzal gyorsan oválisra koptatja az áramátadó furatát. De hát ez egyengetővel jól korrigálható"

Érdekelne hogy ezt az egyengetőt hogyan szereled be a hegesztőgépbe?

Ott annyi hely nincs a huzaldob és az előtoló között.

És mi értelme van kiegyenesíteni a huzalt, mikor az kanyarokba fog menni a munkakábelbe, végül a pisztolynyakban megint kap egy ívet ?

Csak a párszáz forintos áramátadón történő spórolás miatt kell ?

Ez nekem olyan "attilássufnituningnak" tűnik.

Előzmény: Csikasz58 (36552)
AttiLaci Creative Commons License 2025.02.09 0 0 36572

A huzal egyengetés állitásakor kihúzol pár métert ? Nem láttam ilyet,de még hasonlót sem. Van értelme ?

Előzmény: Csikasz58 (36570)
AttiLaci Creative Commons License 2025.02.09 0 0 36571

A külhoni gépeknek van e garanciája ? Ennek járj utána. Meg azok is iweldek,vagy más gyártmányok ? Szalagfűrész marha jó dolog,én kb 4éve magam csináltam egy komplett gépet.......Ezzel az elba.......ott nyuggerséggel minden felfordult,vagy megállt. Nem tudom,hogyan tovább !!!!

Előzmény: Csikasz58 (36569)
Csikasz58 Creative Commons License 2025.02.09 0 0 36570

A sárga nyíllal jelöltem meg a csapszeg helyét amin el tud mozdulni szögben így követi a huzal oldalmozgását és a csapszegnek is tudni kell billenni. De meg lehet csinálni egyszerű megoldásokkal.

Előzmény: AttiLaci (36568)
Csikasz58 Creative Commons License 2025.02.09 0 0 36569

Off.-Az élet nagyon sok oldalú és személy függő is így nem tudok tanácsot adni. Viszont az élet szép!-On- Nekem nincs Iweld gépem. Még csak most szándékozok venni valamilyent. Talán a legjobb az lenne ha Lengyelo.-ból rendelnék. Több emberkétől is hallottam, hogy onnan rendeltek, ugyan fémipari szalagfűrészt de hát az is csak egy gép mint a hegesztőgép.

Előzmény: AttiLaci (36565)
AttiLaci Creative Commons License 2025.02.09 0 0 36568

Te használtad? Volt e érezhetően változás a huzalvezetőben ? A cséve átmérő modosulást utána kellett e állitani? Mert ugye kb 300-as átmérőnél,és a dob kiseb átmérői változnak......

Előzmény: Csikasz58 (36567)
Csikasz58 Creative Commons License 2025.02.09 0 0 36567

Igen.

Előzmény: AttiLaci (36566)
AttiLaci Creative Commons License 2025.02.09 0 0 36566

Ez a huzalegyengető ?

Előzmény: Csikasz58 (36564)
AttiLaci Creative Commons License 2025.02.09 -1 0 36565

Az esetem,kissé megrázó. Sajnos sok éve egészségkárosodott vagyok,sok évig a soványka segélyüké tartottam a markom. Itt a megrázó rész.: A segély mellé tilos volt az alkalmi munka,vagy a fekete munka. Szartam rá,mert az állam a segélytől felkopott volna. Hálájuk jeléül megkukkoltak,vagy megterheltek valamivel,ettől a valamitől a szivemnek elektromos betegsége lett.....!!! Na erre varjál gombot. Van EKG leletem,de ide nem töltöm fel !! A kukkolás mostanság csak hét közben folyik,igy hétvégén még néha aludni is birok. !!!

Szóval ezért kérdeztem ezt a fekete munkát,mert a kincstár felé a plussz jövedelmet bekéne jelenteni,De erre a könyvelőm széttárta kezeit,vagyis ilyen funkció nem létezik !!!

Ismerősöm a te korodbéli,ő is vállalkozó volt,nyuggerba vonulásától mindent ugyanúgy dolgozik,mint korábban,csak kevesebbet,mert nem birja... A kutya sem basztatja a mobilján keresztül. Én meg rettegésben élek,elzavartam innét minden ismerősöm,de ennek ellenére a telómutyis zaklatás folytatódik !!! Nem tudom,hogy kihez forduljak,ki tud segiteni !!!???

Bocs,ha ez off.....

Jut eszembe,az iweld 235 a te géped......nekem van,meg a 240is......Komoj kis szerkezetek,ha ez mellett döntesz,és zsákutccába kerülsz a beállitásaikor,segitek,vagy inkáb úgyirom,hogy segitsük egymást. Már kb 3éve megvan,de még mindig új dolgokat találok bennük.......

Előzmény: Csikasz58 (36562)
Csikasz58 Creative Commons License 2025.02.09 0 0 36564

Egyszerű szerkezet és könnyű megalkotni. A lényeg, hogy be tudjon állni az irányba mivel kevés a hely és közel kerül a dobhoz.

Csikasz58 Creative Commons License 2025.02.09 0 0 36563

Nyugdíjasról van szó. Kata az más.

Előzmény: idejétmúlt (36560)
Csikasz58 Creative Commons License 2025.02.09 0 0 36562

Én javarészt cégeknek dolgoztam bejelentve. Volt tavaly olyan cég akinek raklapemelő békákat javítottam sorba és simán bejelentettek egy hétre.... baccameg! Most ebben a pillanatban jut eszembe, hogy nem szóltam a könyvelőnek erről a jövedelmemről. De jó,hogy felvetetted a témát!

Előzmény: AttiLaci (36558)
Csikasz58 Creative Commons License 2025.02.09 0 0 36561

Nem akarok háromfázisú gépet mert már elegem volt belőlük. Éppen hét elején bontottam el az utolsó 3f gépemet mert trafós volt meg dög nagy főleg a 20 kg-os palackkal a hátulján. Régebben, aktív koromban a nagy teljesítményű gépeket gyűjtöttem. Volt 400  A-es Migatronic, Kemppim inverteres meg trafós is meg had ne soroljam. A mostani amit bontottam az eladhatatlan volt mert ez volt az első saját építésű gépem. Persze ipari cuccokból ( Esab főtrafó, stb.) de egy AWI-s gép dobozába tettem. A lényeg- már nem érdekel a nagy méret, fordult a kocka, nyugdíjas vagyok egy kis sufnival. A műhelyemet felszámoltam. Mint írtam csak 5 kg-os dobbal számolok. ( Nem kell félni semmitől! Én tavaly előtt végig dolgoztam 4 órásba bejelentve, de többet a már nem vállaltam volna mert elég az a 4. Most csináltattam meg az adóbevallást mert még volt tavaly is 3 bedolgozott hónapom. Nincs semmiféle csökkentés sőt bizonyos évek után kérheted a nyugdíj módosítást-emelést mert törvény van rá.)

idejétmúlt Creative Commons License 2025.02.09 0 0 36560

ismerösnek kp meló.

Mit jelentesz le? a katát megbaszták. Pont ilyenre is jó volt.

AttiLaci Creative Commons License 2025.02.09 0 0 36559

Ezt az örületet,a fotón 4 görgő látszik,a leirásában 2 van irva,és az ára is jóval kedvezőbb......

https://www.timarszerszam.hu/iweld-gorilla-pocketmig-240-dp-xl-hegeszto-inverter-800mig240dp/t?srsltid=AfmBOoq6sFt10lYHVW4F-7xKXt4U8itPFtlaNNmM_Hlgl2hUIc-EOucf

AttiLaci Creative Commons License 2025.02.09 0 0 36558

Amellett,hogy a Zeusz300-as 400v-ost is nézegetted,elmondom,hogy amikor az iweldjeim vettem,én is ezt a Zeuszt akartam. Egyszerűb a menüje,sőt a leirásai is egyszerűb,ennek olvasásából következtettem ki az iweld működését.....Sokkal érthetőb volt.

Mondjuk,én is három fázis párti vagyok,van is,de ha te megvennéd a 400vost,lenne ft-od a 240-es iweldre is. Ez mobilab a kinti munkákat illetően,se nem 45kg,se nem pici gép.....!!!

https://soshegesztogep.hu/IWELD-GORILLA-POCKETMIG-240-DP-XL-hegeszto-inverte  Az ára igencsak elszaladt !!!!

Ez annyiba külömbözik,hogy két görgős,és nem fér be a 300-as cséve. A teljesitménye viszont csak picivel kisebb,és felébe sem kerül a fentinek !!!

https://hegesztogep.arukereso.hu/iweld/gorilla-pocketmig-235-dp-800mig235dp-p639189372/#termek-leiras

Egy kis off,és másoktól bocsi :

Én is fél éve vagyok nyugger. Félek némi kiegészitő barkács,alkalmi munkát vállalni,félek,hogy lefaragják a nyugger pénzem.....!!! Jó.....aláirom,ha a nyugdijas céghez megy,ott lejelentik a kincstár fele......!!! De az itthoni kis mellékest hogy kell bejelenteni ?? Netán te jársz e ilyen cipőben,vagy problémával ?

AttiLaci Creative Commons License 2025.02.09 0 0 36557

Ez tetszett......

Csak gyalogos tempódnál figyelted,mi lett volna,ha megállsz !?

Félelmetes a világ....!!! Ja,és a 0.5-ös anyagot hegesztés helyett csak összeheftelik.......húúúúúú!!!

Előzmény: idejétmúlt (36555)
AttiLaci Creative Commons License 2025.02.09 0 0 36556

Én azért feszegettem a görgők rugóerejét,mert arra figyeltem fel,hogy alattuk rézpor,vagyis a huzalról levált,ledörgölt holmit találtam. A négygörgősek,fogaskerék kapcsolatosak,ezek alsógörgőjét a hajtómű motor hajtja,a felettük levőket,meg az alsók,vagyis a huzalt összesen hat dörzsfelület továbbitja. Az elmélet azt diktálja,hogy nem számit az esetleges csúszás. A gyakorlat meg azt,hogy igenis számit. Olyan görgő sugár nagyon ritka,ami azonos. Ha csak 1.5tized a két alsó külömbsége,a számológépem fordulatonként 1mm hossz külömbséget mutat. Nos ez percenként kb 5-6cm radirozást jelent,még akkor is,ha minden görgőt azonos fogszámú kerék kapcsol össze. Mindez,csak az én véleményem,mert tettem fel a kérdést : Miért volt a görgők alatt rézpor !? Ugyanez,csak pici képzelgést követően az áram átadóba is bekerűl,csupán idő kérdése. Gondolom,hogy tudod a végkifejletet..... A négy görgős hajtómű azért jobb a kétgörgősnél,mert jóval kiseb szoritóerőt igényel,és ez által nem dörzsöli a V két oldala oly intenziven,mint csak a kétkörgős V két oldala. Ez utóbbi esetében a felsőgörgő nem továbbit,csak szorit......

Érdekes a dp hegesztés A igénye. Ahogy irod a 70A-ert,nos én merem állitani,hogy ez közel a duplájának érezhető !!!! Nem is régi élményem ez,kb 5mm-es alu blokkot csak felraktam,tehát sima lapos varrat volt. A 75A gép állás a másik oldalon hernyót képezett,vagyis kis hijján átroskadt !!!!!

Én külömben sokkal többre becsülöm a sima migP,vagyis sima impulzust !!! Ez sokkal jobban kezelhető......

A huzalegyengető érdekes lehet,bár a négygörgős hajtóművel megoldható lenne.... Erre még várunk fél évszázadot...... Egyébként pont ezért jó a 300-as cséve,mert ezen kevésbé görbül a huzal......

Ha jól emlékszem a Zeusz egyfázisúja négy görgős. Sajnos műanyag a vázszerkezet. Én pont ezért tartom gagyinak !!! Néztem az iweld240-esét,már ebből is kisajnálták a négygörgőst,de ez lehet téves is,mert elfekvő készletekben biztos,hogy van még négy görgős is......csak meg kell keresni.....

idejétmúlt Creative Commons License 2025.02.09 0 0 36555

Csak a magad ura nem vagy :D

Varratköszörülés perszeee.

Vannak kinai kapuk kb 0,5 ös falvastagság, és ez nem vicc.

Sőt a gyártott kapuknál is vannak bőven különbségek.

Kb 2 töt láttam köszörülve, és gyalogos vagyok.

Előzmény: AttiLaci (36551)
idejétmúlt Creative Commons License 2025.02.09 0 0 36554

Hát már igencsak sok éve a 100e ft os belépő kategóriának.

Legolcsóbb dp s gépek 230 körül vannak.

A 4 huzalgörgő felesleges 0,8 hoz. 4 méteresből is simán kitolja alig ráfeszítve. Volt acélházas meg műanyag is.

A gép kezdéskor egy x sebességet használ és ha elkezdi égetni a huzalt akkor veszi fel a tempót.

A sebesség ingadozás meg az "új" gépek ismérve mert kijavítja a bénázást. Ha eltávolodsz az anyagtól ráadja a kakaót stb.

Több 10kg anyagot kitolnak a simák is.

200A gép 1.0 acél ig van illetve 1.2 es alut tud.

1,2 es már 120A töl 350A

a 0.8 as meg 60-180A

Előzmény: Csikasz58 (36550)
refse2 Creative Commons License 2025.02.09 0 1 36553

Amikor az enyémet vettem, az egyik 160 a másik 185 ezer volt.

Öt éve még ilyen árak voltak.

Ezeket még mindig forgalmazzák, kipróbált jó gépek, nem a legolcsóbbak.

Ha 200 a kereted nem biztos hogy találsz 4 görgőset.

Ha a legolcsóbbak közt keresgélsz, belefuthatsz rossz konstrukciókba, amik a végén a legdrágábbak lesznek.

Előzmény: Csikasz58 (36550)
Csikasz58 Creative Commons License 2025.02.09 0 0 36552

Ragaszkodok a négygörgős előtolóhoz. Van is itthon pár darab de ipari és "még iparibb" kivitel még eladó is... hogy dicsekedjek. De most más elgondolásból ragaszkodnék hozzá főleg alu madzagra gondolva ill. talán erősebb motorral szerelik ( még nem láttam belülről ezeket). A gyenge motor huzal sebesség ingadozással jár együtt ( főleg, hogy kisebb a huzaldob átmérő) így nehezebben használható igényesebb varratokhoz. Én nem tartom annyira fontosnak a két rugó összehangolását mivel egyformák és elég megszámolni mennyit tekersz az egyiken nulla ellenállásról számolva és a másikon is ugyanennyit kell. Ez elég precizitás szerintem. Fontos viszont az erő ill. acél huzalnál a görbülete mert az erősen íves huzal gyorsan oválisra koptatja az áramátadó furatát. De hát ez egyengetővel jól korrigálható. Tovább gondolva viszont csodálkozom hogy amatőr témában nem foglalkoznak a huzal egyengetéssel és nem szerkeszt valaki közfelhasználásra egy nagyon egyszerűt és  könnyen legyárthatót. No mindegy, ez csak egy gondolat tőlem. Az árakat nem tudom annyira mert mikor én eladok hasonló cuccot saját magamnak árazom be mivel használtak.Az impulzus hegesztés előnye, hogy alacsonyabb áramoknál (MIG hegesztés esetén) szórt lesz a permet azaz átugrod a rövidzárlatos ív sajátos problémáit. 300 A-el sokkal könnyebb szép varratokat létrehozni mint 70 A-es hegesztési tartományban. Szóval szeretném kipróbálni. Eddig rengeteg MIG gépem volt de egy sem tudta a DP üzemet. Most szeretnék egyet.

Előzmény: AttiLaci (36551)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!