A Fidelitas arra kér mindenkit, hogy aki provokátorokat ismer fel, küldje el nevüket és képüket a provokatorfigyelo@fidelitas.hu e-mail címre. A „provokátor-tudástár” bővítését facebook-oldal segíti majd.
http://gondola.hu/cikkek/95462-Provokatorfigyelo_csapatot_alakit_a_Fidelitas.html
Mondjuk szegény Societas is egy vicc. A múmiák ifjúsági tagozata. De legalább ezt a labdát lecsapták, ha már az utóbbi években hallani sem lehetett róluk.
Tegnap sikerült a Fidelitasnak egy igazi pártállamit bedobnia, elindította a hamar halált halt Provokátor figyelőjét. A gyomor görcsös ifi Fideszeseknek nem tetszik biza, ha a nép tüntet szeretett vezetőjük ellen. Az ha tüntet, provokátor, egyszerű ez, nem?
A fél internet, de még a sajátjai is, rajtuk röhögtek. A Societas- Baloldali Ifjúsági Mozgalom is viccesre vette a formát és beálltak provokátort keresni, amit egy rövidfilmben fel is dolgoztak. Nem könnyű a provokátorkereső szakma.
Igen, jó néha emlékezni rá, nem szabad elfelejteni ezt a Grezsát, a mocskos gazemberség negyedszázados folyamatának gyakorlatilag legelső, kiemelkedő állomását, amit aztán annyi egyéb követett még mindegyik irányba, hogy kinek mit csinált vélhetően, állítólag az ilyen és olyan felmenője. Ahelyett, hogy ő magával, tetteivel és gondolataival foglalkoznánk.
Nálunk ilyen a pártmédia. Engem először a Klubrádió fórumáról tiltottak ki 2007 táján, mert kérdezni mertem a zombiktól, aztán repültem már pár balos blogról, oldalról is. Kormányváltás óta a fideszesek is kivágnak időnként, pedig tőlük is többnyire csak kérdezek. És nagyon odafigyelek, hogy az ilyen helyeken a modoromba bele ne lehessen kötni.
Nem bírják. Imádd velük együtt a vezért, vagy kussolj! Csak ezt a választási lehetőséget kapod meg.
Én egyszer régen (még hatalmon sem voltak), írtam egy levelet nekik, a neten. Meg sem jelent, pedig nulla durvaság volt benne, még csak nagyon fel se kérdeztem őket, inkább jószándékú hozzászólás volt. Az oldal meg tele dicsérő írásokkal. Rájöttem, hogy csak azt tűrik. Már akkor is. Képzelem ma. Azóta nem olvastam őket.
"Szeretik a jól bejáratott, panaszmentes, igénytelen munkaerőt, akik szó nélkül végrehajtják a parancsokat.
Az olyanokat, mint te."
De persze a magyar munkaadó tolerálja az engedetlen, sok pénzt kérő munkaerőt. Sőt, direkt ilyeneket keres. :)
"Az ilyenek jók moderátornak is, hogy kétnaponta kitörölgessék a karcosabb véleményt megfogalmazókat."
Ezzel kapcsolatban érdemes megnézni a Fidelitas fészbukos oldalát. Úgy irtják a kommenteket, hogy öröm nézni. A legszebb az volt, mikor a fideszdroid hozzászólásait meghagyták, a rá adott válaszokat meg törölték. Azt gondolták, senkinek nem tűnik fel, hogy az a szerencsétlen magában beszél. :)
Sem igénytelenségről, sem panaszmentességről nem ejtettem egy szót sem.
"Az olyanokat, mint te."
Valóban.
Az utolsó több, mint tíz évemet multinál dolgoztam, így tudom, hogy
"akik szó nélkül végrehajtják a parancsokat"
az egy, az ostoba fejekben gyökeret vert óriási baromság.
Ha valaki, akkor a multi az, aki díjazza, hogy ha valakinek normális és minden féle szempontból (étkeztetés, tisztaság, premizálás, technológia, hatékonyság, stb) ötlete és elképzelése van.
A szemem láttára nőtte ki magát a multinál egy srác tehergépkocsi vezetőből számítástechnikai nagyfőnökké.
(Itt már nyugodtan sok számjeggyel írhatod a fizetését!)
Most váltott munkahelyet, ahol mégnagyobb főnök lett.
Ha valahol, akkor ott szoktak üvöltésbe menő szakmai viták folyni.
"Bizonyára további tájékozódással a példákat lehetne folytatni, de fejezzük most be. A fenti tényeket bűnül nem róhatjuk fel. Változnak az idők, változhatnak a politikai nézetek. De ha valaki ilyen háttérrel unos-untalan a kommunista diktatúra elleni küzdelem élharcosának pózában tetszeleg (ha vannak is részérdemei), ez már több, mint visszatetsző."
Szeretik a jól bejáratott, panaszmentes, igénytelen munkaerőt, akik szó nélkül végrehajtják a parancsokat.
Az olyanokat, mint te.
Az ilyenek jók moderátornak is, hogy kétnaponta kitörölgessék a karcosabb véleményt megfogalmazókat.
Kétségkívül hatékonyabb ez a modell üzletileg, mint ahol embernek tekintik az embert annak minden erényével és hibájával együtt is, és nem alkatrésznek.
Milyen kár, hogy nem a Piacnak él az polgár, azon belül is a multi sikerének.