Keresés

Részletes keresés

panthera negra Creative Commons License 2015.05.31 0 0 1637

Értem és jó az emlékezeted. Nekem nem annyira, vagy pedig túl sok képem halmozódott fel.

Visszatérve a most berakott képedre.

Nekem az öltözékek tűntek fel.

Középen van egy középkorú asszony. Végtelenül egyszerű, úgy is mondhatnám vidékies ruhát visel. Ami jelzi hogy városi asszony az a díszes kalap ami kontrasztban áll a felső és a szoknya egyszerűségével.

A gyerekek matrózruhában, lehet akkori gyerekdivat? :)

Előzmény: Spoli senior (1636)
Spoli senior Creative Commons License 2015.05.31 0 0 1636

Korábban - nem tudom pontosan mikor - mutattál pár képet, nem pont ezeket, hanem azt hiszem a vásárcsarnok felőli oldalt, és talán a Felsővizivárosi Szent Anna plébánia templom domborműveit és szobrait.

Előzmény: panthera negra (1635)
panthera negra Creative Commons License 2015.05.31 0 0 1635

Ezt kár volt elárulnod Spoli, mert én is erre tippeltem volna. Valóban igazad van jártam erre és pár képet is készítettem. De ezt honnan tudod? Íme a hely és a környék.

.

Előzmény: Spoli senior (1634)
Spoli senior Creative Commons License 2015.05.30 0 0 1634

Ez nem a kéttornyú temlom, hanem az északra néző lévő, és ma a Fő utcára néző templom. az Erzsébet apácák kolostorának temploma.

Előzmény: Spoli senior (1633)
Spoli senior Creative Commons License 2015.05.30 0 0 1633

Hungarosiculo, én csak egy képet hoztam - megnézve a tieidet, rendesen, a Blahától a Baross utcáig - ennek a képnek a helyszínén is fotóztál, képet is hoztál, igaz, a Tied 104 évvel későbbi, mint ez, mert ez 1910-ben készült. A templom biztos ismerős lesz.

Előzmény: panthera negra (1632)
panthera negra Creative Commons License 2015.05.30 0 0 1632

Budapest házai, még tavalyról.

.

vsa Creative Commons License 2015.05.28 0 0 1631

Csak akkor nem kell szóvá tenni, ha más meg az ő képeit viszi egy másik topikba!

Előzmény: panthera negra (1630)
panthera negra Creative Commons License 2015.05.28 0 0 1630

Igen, célszerű az illusztrációs célú letöltött fotókat és a saját fotókat elkülöníteni, és ide leírni. Ennek oka, hogy a saját fotókhoz rengeteg személyes élmény kapcsolódik, amit jó a fórumtársakkal megosztani. Ilyen módon ez egy más minőséget képvisle és várjuk szeretettel a te képeidet is. Például a balatoni képen a felhő tornyosuló formája eredeti meglátás. 

.

Ugyanakkor a letöltött képek is jók, mert Ausztráliában élve elfogadom hogy nincs idő, de leginkább pénz utazgatni az országban és Tomot is érte már kritika hogy miért gyökereket meg betonozást meg aszfaltutat fényképez. Ezzel próbál nekünk örömet szerezni. 

Előzmény: vsa (1627)
panthera negra Creative Commons License 2015.05.28 0 0 1629

Valóban és ezt hálásan köszönöm. 

Előzmény: vsa (1628)
vsa Creative Commons License 2015.05.28 0 0 1628

http://www.bigfoto.com/pacific/australia/

Nézd meg itt a képeket, sok ismerős lesz!

Előzmény: panthera negra (1625)
vsa Creative Commons License 2015.05.28 0 0 1627

Keress rá nyugodtan, hogy ki is fotózta azt a képet!!!

vsa Creative Commons License 2015.05.28 0 0 1626

"A "SOK AZ ESŐ" KÉP NAGYoN IZGALMAS."

........

"Te hol áltál amikor fotóztad?"

........

Na arra én is kíváncsi vagyok, hogy hol állt amikor ezt fotózta valaki más!:-)

panthera negra Creative Commons License 2015.05.28 0 0 1625

A "SOK AZ ESŐ" KÉP NAGYoN IZGALMAS.

Mikor volt és mekkora eső esett?

Te hol áltál amikor fotóztad?

Mennyire vizesedtél át?

Sáros lettél?

Egyedül voltál vagy családdal?

Mi történt a kocsitokkal?

Hova készülteteK?

Hogy tudtátok folytatni az utat?  

Előzmény: wogboy234 (1624)
wogboy234 Creative Commons License 2015.05.28 0 0 1624

Perth.

Ha sok az eső!

Spoli senior Creative Commons License 2015.05.27 0 0 1623

Szia Hungaarosiculo! Dombon ülő vadászkutya legyek, ha első ránézésre nem azt mondtam magamnak, hogy a Rózsák tere templom. Első blikkre. Csak az bizonytalanított el, hogy a kis kerítésre nem emlékeztem. De hát ezek szerint hallgatni kellett volna az első megérzésre. Igaz, magát a templomot belülről nem ismerem, de kívülről elég sokszor láttam.

Előzmény: panthera negra (1622)
panthera negra Creative Commons License 2015.05.27 0 0 1622

Szia Spoli,

Ez Budapesten van és érdemes megnézned kívül belül, mert valóban gyönyörű, ez a Rózsák terei templom. Középső Erzsébetváros és a Dohány utca fut bele. :)) Ez is 2014 tavaszi foto. 

Előzmény: Spoli senior (1620)
Spoli senior Creative Commons License 2015.05.27 0 0 1621

Komolyan mondom, mestermunka! Nem jön be, melyik templom, belülről nem ismerős, kívülről csak sejtem, de nem azonosítottam, de mestermunka!

Előzmény: panthera negra (1614)
Spoli senior Creative Commons License 2015.05.27 0 0 1620

Hogy miket nem találsz te Hungarosiculo! Hiába na, nem véletlenül mondom, hogy kitűnő szemed van hozzá! Végigbogarászom! És kösz!

Előzmény: panthera negra (1614)
Spoli senior Creative Commons License 2015.05.27 0 0 1619

Hungarosiculo, a kultúra finanszírozása annyira torz, hogy ma apanázs nélkül szerintem egyetlen stabil társulattal, és repertoárral rendelkező színház sem élne meg, jegyárak ide, vagy oda. A támogatás nélküli előadásokon - pld. Sportarénában a különböző fellépések - a legolcsóbb jegyek olyan 15000 Ft körüliek, a legdrágábbak 60-70 ezer forint körüliek. A színházak támogatási rendszerébe nem látok bele, de azt érezni, hogy eléggé befolyásolják a támogatást odaítélő szervezet szubjektívnek nevezhető döntései. Nem tudok normatív szubvencionálásról. 

Előzmény: panthera negra (1612)
Spoli senior Creative Commons License 2015.05.27 0 0 1618

Tom, ez a kibaszás nem a napkollektor hibája. A kollektor működik, hogy a használatát hogy basszák el, az nem az ő dolga. Magyarországon - nem régi téma - valami külön adóval is sújtják a napelemeket. Az elektromos energia hatékony tárolásának a megoldása egy kulcskérdés, amit nem hiszem, hogy nem lehet megoldani, ha annyi minden mást meg lehet. Amiben nem értünk egyet, az a szén, és a fosszilis tüzelőanyagok dominanciája, a széné különösen. Értem én, hogy aki szinte lehajolva érte termeli ki, annak az a legjobb, értem. Az emberek már csak ilyenek. 

Előzmény: wogboy234 (1616)
wogboy234 Creative Commons License 2015.05.27 0 0 1617

Szia Lavi!

"Mit kell tudni arról a monumentális melbourne-i épületről."

Valami olyan lehet, mint az Ópusztaszeri emlékhely, és az én hibám, hogy akkor nem néztem meg jobban! :-(

"A mostani ezzel szemben 20 év alatt végbemegy, ez minden csak nem természetes. "

Igen, mert pont a váltáson vagyunk! Pont ez az év adja a 10 ezredik elmúlt évet, ami adta a jégkorszakot! Nem azt állítom, hogy jövőre már az lehet, de logikus a jegek visszaolvadása, hiszen majd a következő jégkorszak felhízlalja!

Ha nem lenne olvadás, akkor a jéggleccserek Európa közepéig nyúlnának, a nem jégkorszakban is! :-D

A bánya város!

Érdekes formák, a semmi közepén!  :-D

Előzmény: panthera negra (1613)
wogboy234 Creative Commons License 2015.05.27 0 0 1616

Szia spoli!

"Tom, ezt másképp látjuk, de mindegy, mert nem mi döntjük el."

Nem tudom, mire gondolsz, mert nem idéztél tőlem mondatot! :-D

"... hogy miért is szén/olaj/ vagy más, és miért nem a Nap és a szél energiája, és miért nem az elektromos energia tárolása."

Nálunk rengeteg a nyíltfejtésű bánya, mert 3-400 méter szénréteget is bányásznak! A napkollekror egy kibaxás, mert nálunk is van 6 kW, a tetőn és nappal majd az egész megy a közösbe, és xart fizetnek érte!

Akkor járunk jól, ha nappal használunk mindent - pl. a vízmelegítő is nappalra van most kapcsolva, az éjszakairól levettük -, mert akkor a kollektorról kapjuk az áramot!

Akik évekkel korábban bekötötték, azok kW-onként kaphatnak 40-50 centet, mi meg csak 6 centet! A 3 hónapos működés így tudja a $ 120-at, 6 centjével is! Akiknek több jár, azok nem is fizetnek semmit, mert annyi a creditjük!

Mi kb. $ 120-at fizetünk, mint fogyasztást, és sokára jár le a 6 kW-s befektetési ára! :-D

Ahol ez van, ott igen kemény az élet!

Szóból ért az ember! :-D

Előzmény: Spoli senior (1611)
vsa Creative Commons License 2015.05.27 0 0 1615

Tizenháromezernyócszáz forint?

Előzmény: Spoli senior (1609)
panthera negra Creative Commons License 2015.05.27 0 0 1614

ezek is régi Budapesti képek....

.

panthera negra Creative Commons License 2015.05.26 0 0 1613

Mit kell tudni arról a monumentális melbourne-i épületről.

Valóban voltak melegebb hidegebb periódusok, csak lassan mászkáltak és nem lehetett érezni. A mostani ezzel szemben 20 év alatt végbemegy, ez minden csak nem természetes. 

Előzmény: wogboy234 (1607)
panthera negra Creative Commons License 2015.05.26 0 0 1612

Tudod mi az érdekes, Spoli, hogy az 1916-os jegybelépők annyit értek, hogy a színházak saját darabokat tudtak rendelni a bevétel terhére, olyan zeneszerzőket, írókat is megfizethettek mint Kálmán Imre, Kacsóh Pongrác, Molnár Ferenc. Ma ezt a magyar színházak megtehetik? Ja, és akkor egy melós az átlagfizuból az olcsóbb jegyből akár 250-et is megvehetett.

Szomorú hallani hogy a munkabér értéke azóta nem fejlődik.... 

Előzmény: Spoli senior (1609)
Spoli senior Creative Commons License 2015.05.26 0 0 1611

Tom, ezt másképp látjuk, de mindegy, mert nem mi döntjük el. Nem is nagyon fogjuk tudni, hogy mi lesz a dolog vége, és mindig lesz, aki megmagyarázza, hogy miért is szén/olaj/ vagy más, és miért nem a Nap és a szél energiája, és miért nem az elektromos energia tárolása. Mindig lesz, aki megmagyarázza.

Előzmény: wogboy234 (1607)
Spoli senior Creative Commons License 2015.05.26 0 0 1610

Ez is szép Tom, nekem tetszős!

Előzmény: wogboy234 (1606)
Spoli senior Creative Commons License 2015.05.26 0 0 1609

Ez a 2500 EUR egy normál német átlagbérnek felel és felelt meg.  Ez rendben is van.

Nem sok és nem kevés!!!

Hungarosiculo, azért van egy rossz hírem, igen rossz. Magyarországon az átlagjövedelem nettó 13800 forint, azaz sacc/kb. 450 euro. (Már ha jól számoltam). Szóval a német 2500 eurohoz - nyilván nettó - Magyarországon bruttó 1 millió forint/hó jövedelem kellene, és akkor csak az SZJA-t, a saját nyugdíjbefizetést, és az egészségbiztosítási járulékot számoltam hozzá. Az átlagkereset - ezzel a nyugdíjas, és a közmunkás, és a munkanélküli nem rendelkezik -  még a kozmetikázott statisztikai adatok szerint sem több 240000 forintnál (alig 800 Euro), és ez azt jelenti, hogy a mai szinten olcsónak számító jegyekből (kb. 3000 Ft azaz kb. 10 Euro) legfeljebb 70 jegyet tudna venni itt valaki, mert hát ugye a nettó keresetet kapja meg, az adót nem. Szóval ma legfeljebb 70 jegyre futná az átlagkeresetből, annak akinek van munkája, a többinek ennyire sem.. 

Előzmény: panthera negra (1604)
wogboy234 Creative Commons License 2015.05.26 0 0 1608

Szia Lavi!

"Én is imádok vezetni, de csak 12 éve van jogsim :) "

Akkor még szép, és okos is lehetsz! :-D

Az 1969-es jogsim csak segédmotoros volt, a teher, és személykocsi lett 1972-ben! Majd 1973 17 568.5 óra adta a 2 éves katonaságot, és 1975-ben szereltem le, majd 1976 adta a buszos jogsikat - D, és az F/5(ez akkor volt a csuklós jogsi) -, és 1978-ra már tele is lett a jogsim vagyis, a nem volt már mire vizsgáznom! :-D

Ideérve, csak a személykocsit, és a motort tartottam meg!

"69-ben nem is nagyon lehetett volna, akkor még csak nem is tervezgettek.... "

Erre szoktam mondani, az unokáim még úszkálnak! :-D

Egy régi hotel.

Előzmény: panthera negra (1605)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!