Keresés

Részletes keresés

fhrfl Creative Commons License 2021.10.14 0 0 363

Hogyne lehetne ok a hit! Ha hited nincs, akkor mint egy darab szart, úgy tekinted a Bibliát.

Előzmény: Paleokrites (360)
fhrfl Creative Commons License 2021.10.14 0 0 362

Szerintem ez nem a Biblia hibája. Például én, a Bibliát olvasva - nem töröm azon a fejem, hogy kit kéne jól elpicsáznom.

Ilyesmi pedig attól függetlenül nem állt távol tőlem, hogy esetleg kikapok. 

Egyszerűen elkoptak, elfogytak az ilyen gondolataim.

Azokkal szemben is, akik istentagadók. 

A vallásomat tudom megvédeni. Magamnak védem meg mindenki mástól, aki nem Jézus megváltó irgalmasságát vallja.Van veszély, de nem győz le a másoktól való félelem.

Nem azt mondom, hogy valaki rólam vegyen példát bűntelenségből, hiszen piszok sok bűnöm van. 

Jézus Krisztus mindenkinek mutatja a példát. 

Aki jónak látja Őt, az elfogadja. 

Aki nem, az meg nem.

Nem látom a Bibliának azt a hibáját, amit említettél.

Előzmény: Ukielo (361)
Ukielo Creative Commons License 2021.10.14 0 0 361

pedig a biblia hibaja. onnan meritettek az ideologiai alapot az oleshez, emberek egetesehez, lelekkufarkodashoz, megpedig ugy, hogy a mai napig nem tudta senki cafolhatatlan ervekkel lemosni oket. mennyi szerinted az olyan hivo, aki ugy erti a bibliat, ahogy szerinted kell. mert olyan keves, hogy keptelenek megvedeni a sajat vallasukat a hazug egyhaztol es az agyhalott felekezetektol. a biblia tomegesen nevel ki elvakult embereket, akik mind maskepp ertik a bibliat, csak epp beket nem talalnak benne. egyik a buzit utalja, masik a noket, harmadik felbatoritva erzi magat, hogy ok nelkul allatokat meszaroljon, stb., de olyan nincs, hogy valaki mindenkit elfogadjon. hat ilyen a biblia. amilyen a gyumolcse... 

Előzmény: fhrfl (359)
Paleokrites Creative Commons License 2021.10.14 0 0 360

ja, azért nem ilyen egyszerű...

Jézus nevével visszaélő egyházak, felekezetek és szekták, tök mindegy, hoghy létezett e, avagy fikció, főhgős egy vallásirodalmi adaptációban, mert amik le vbannak írva a történelmi keretekbe szőve se igazolódtak be téziseik...

A hit nem lehet ok, sem mérce...

Előzmény: fhrfl (358)
fhrfl Creative Commons License 2021.10.14 0 0 359

Oké. Kb. ilyesmi okok miatt nincs különösebb érdeklődés bennem az egyháztörténelem (ami nem a Biblia) felé.

Előzmény: Ukielo (357)
fhrfl Creative Commons License 2021.10.14 0 0 358

Tényleg lehet bármit írni, mondani. 

Te is írhatod, mondhatod, hogy mi a véleményed.

Kész van így ez a dolog?

Előzmény: Paleokrites (356)
Ukielo Creative Commons License 2021.10.14 0 0 357

hát ezt mondom én is. egészen emberi, semmi szent vagy isteni nincs benne. az atlaghoz kepest inkabb demoni, mivel az atlag politika legalabb nem isten nevevel es a szakralissal el vissza. ilyen messzire csak a demonok mennek. (meg a bohocok. bar azok csak ujabban felelmetesek) 

Előzmény: fhrfl (355)
Paleokrites Creative Commons License 2021.10.14 0 0 356

írni, mondani bármit lehet, te biztos tudod, ott voltál, vagy ébvtizedekre rá írták eme keresztény irodalmat?

Előzmény: fhrfl (351)
fhrfl Creative Commons License 2021.10.14 0 0 355

Az az igazat mondja? 

Az megfordult már a fejedben, hogy amit egyháztörténelemnek nevezel, az is emberi termék?

00.

Előzmény: Ukielo (353)
fhrfl Creative Commons License 2021.10.14 0 0 354

A tükörnek ugyan nincsen véleménye rólam.

"nagyokos"  - hiszen még ez is csupán a véleményed.

Na, meddig mész el a tagadásban, ami a rólam alkotott véleményedet illeti?

Mikor vallod ve, hogy véleménnyel illetsz? - hiszen már minden olvasónak megmutattad. 

Előzmény: Ukielo (352)
Ukielo Creative Commons License 2021.10.14 0 0 353

beszeljen errol az egyhaztortenelem. 

Előzmény: fhrfl (351)
Ukielo Creative Commons License 2021.10.14 0 0 352

a tukornek velemenye van rolad, nagyokos? 

Előzmény: fhrfl (349)
fhrfl Creative Commons License 2021.10.14 0 0 351

A kereszténység Jézus Krisztusról tett bizonyságtétel.

Persze, mondhatod hamisnak, tévedéanek. 

Nem kell elfogadnia Krisztust egyetlen embernek sem.

Látod, még neked sem kell. 

Előzmény: Paleokrites (350)
Paleokrites Creative Commons License 2021.10.14 0 0 350

Maga a kereszténység, mint vallás egy tévedés, félreértelmezésből fakadt hamis vallás...

fhrfl Creative Commons License 2021.10.14 0 0 349

Nagyszerű, tényleg. 

'hogy milyen vagyok én, amikor téged látlak valamilyennek? hát többnyire üres és véleménynélküli. már írtam, nem?"

Csak folytasd, csináld, mutasd be, hogy véleménynélküli vagy, amikor engem látsz valamilyennek! 

Azért mondtam, hogy nem kell neked és nekem beszélgetnünk, mert nem lejáratni akarlak. 

Te megteheted, és hát meg is teszed. Teheted, folytasd csak. 

Ahányszor ellenem beszélsz, annyiszor mutatod meg, hogy hazudsz. 

Tehát te. Hajrá! 

Előzmény: Ukielo (348)
Ukielo Creative Commons License 2021.10.14 0 0 348

en csak azt latom, hogy babozik veled valaki, es hazudsz az erdekeben. azt allitod, hogy ismered az univerzum torvenyeit, valojaban meg azt sem erted, amit a masik mond neked. jol befeszultel, mert szuk lett a bab. 

Előzmény: fhrfl (346)
Ukielo Creative Commons License 2021.10.14 0 0 347

fundi

Előzmény: fhrfl (346)
fhrfl Creative Commons License 2021.10.14 0 0 346

"Mutasd be, amint Isten szavának kiadva terjesztem a magam nézeteit, jó?"

- hiszen nem kérdezted, hanem egyszerűen kijelentetted, hogy a Isten szavának adom ki a magam nézeteit. 

Most akkor vagy bemutatod, hogy igazat mondtál, vagy  ha nem mutatod be, akkor azzal bemutatod, hogy hazudtál.

Az én seggembe senki sem nyúlt úgy, hogy bábozni tudjon velem. 

Érted?  Azt is érted, hogy amikor az előbbit kérdezted, akkor máris véleményt mondtál rólam? 

Te, aki mint egy buta malac, most is makacsul ragaszkodsz ahhoz, hogy velem szemben véleménymentes vagy, és üres. 

No, Isten fizessen meg neked ezekért, igazságosan. 

Előzmény: Ukielo (345)
Ukielo Creative Commons License 2021.10.14 0 0 345

valahogy próbáld megérteni, hogyha én semmi vagyok, akkor megkérdezhetem, hogy te miért is vagy valami. ki nyúlt a seggedbe, hogy bábozhasson veled? (értem ezt vki ideológiájára, amivel téged mozgat)

Előzmény: fhrfl (344)
fhrfl Creative Commons License 2021.10.14 0 0 344

Mutasd be, amint Isten szavának kiadva terjesztem a magam nézeteit, jó? 

(Valahogy próbáld már meg magad felé is beismerni, hogy újabb véleményekkel illetsz, miközben kitartasz amellett, hogy velem kapcsolatban üres, véleménymentes vagy.) 

Előzmény: Ukielo (341)
fhrfl Creative Commons License 2021.10.14 0 0 343

Jézus Krisztus fundi volt szerinted (de legalábbis az Írások szerint), ugye? 

Ennyi? 

Előzmény: elterito (339)
Ukielo Creative Commons License 2021.10.13 0 0 342

igen, ures es velemenymentes. a nagy semmibol kerdezem, hogy te miert vagy valami? en nem talaltam egesz eletemben semmit amihez eleg okom lett volna, hogy azza valjak. igy maradtam ember. te meg... o.... ize... mi is vagy?

nem zavar, hogy ugy oktatsz ki masokat, hogy ezredet nem erted a szitunak? engem zavarna. de biztos van, akit nem zavar, hogy hulye, megis megmondo. ne tevesszenek meg a kerdeseim. a kerdes csak kerdes, nem kioktatas. 

Előzmény: fhrfl (338)
Ukielo Creative Commons License 2021.10.13 0 0 341

persze, hogy nem fontos. szorakozasbol csinaljuk. arrol nem mondtal semkit, hogy miert tartod fontosnak, hogy a nezeteidet terjeszd isten szavanak kiadva. ha a mindenhato nem akar hatni e teren, te mi a francnak erolkodsz? 

Előzmény: fhrfl (338)
elterito Creative Commons License 2021.10.13 0 0 340

"Ami sem keresztény, sem SEMMI MÁS, az egyetlen létezőre sem igaz. "

Úgy értette ő hogy ő se nem keresztény, se nem más vallású. De vallástalan ember azért de.

Előzmény: fhrfl (317)
elterito Creative Commons License 2021.10.13 0 0 339

"Ha nem az a fundik ismérve, hogy tanulmányozzák és elfogadják a Bibliát, akkor micsoda?"

A fundik ismérve nem a bibliatanulmányozás, olyat egy nem fundi is szokott csinálni.

A fundik ismérve a következő:

Elutasítják a világegyeteem idős korát.

Elutasítják a darwini evoluciót.

Elfogadják a globális Özönvizet.

Ennyi lenne. 

Ezek közül valamelyik jellemző rád? Akkor fundi vagy.

De ha ez nem jellemez téged, hanem csak az hogy olvasod a Bibliát, akkor nem vagy fundi sajnos.

Előzmény: fhrfl (316)
fhrfl Creative Commons License 2021.10.13 0 0 338

Oké. 

Azt mondod, hogy miközben fundinak nevezel, akik viselkedése szerinted hazug és képmutató (de idecsaphatjuk az utóbbi véleményeidet is) - te velem kapcsolatban üres, és véleménymentes vagy. 

- ezt válaszoltad arra a kérdésemre, hogy milyen vagy, amikor engem véleményezel, és hogy esetleg olyan-e, amilyennek a fundikat leírtad.

Rábízom minden olvasóra, hogy mit tart pofátlanságnak. 

Tényleg nem fontos beszélgetnünk. 

Előzmény: Ukielo (335)
fhrfl Creative Commons License 2021.10.13 0 0 337

Nem érzem magam okosnak.  - ennek kitárgyalását be is fejezzük most. 

Előzmény: Ukielo (333)
fhrfl Creative Commons License 2021.10.13 0 0 336

Igen, ez az én felelősségem. 

Nem azt írtam, hogy akkor mondok véleményt, amikor te találod alkalmasnak, hanem, hogy amikor én. 

Előzmény: Ukielo (332)
Ukielo Creative Commons License 2021.10.13 0 0 335

ha valamit nem értsz, de annyira nem, hogy fel sem fogod, hogy az válasz volt, akkor nekem ne mondd, hogy nem volt min átsiklanod. a pofátlanságnak is van határa.

Előzmény: fhrfl (330)
Ukielo Creative Commons License 2021.10.13 0 0 334

bocsi, nem nagy az arcod, egyszerűen fundi vagy.

Előzmény: Ukielo (333)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!