A fórumon való vitáim során azt vettem észre, hogy a keresztények jelentős része nem tud különbséget tenni az Isten szerinti gondolkodás, és az ember szerinti gondolkodás között.
A saját testies gondolkodásmódjukat keverik a lélek szerinti, Isten szerinti gondolkodásmóddal.
Szerintem ez nem a Biblia hibája. Például én, a Bibliát olvasva - nem töröm azon a fejem, hogy kit kéne jól elpicsáznom.
Ilyesmi pedig attól függetlenül nem állt távol tőlem, hogy esetleg kikapok.
Egyszerűen elkoptak, elfogytak az ilyen gondolataim.
Azokkal szemben is, akik istentagadók.
A vallásomat tudom megvédeni. Magamnak védem meg mindenki mástól, aki nem Jézus megváltó irgalmasságát vallja.Van veszély, de nem győz le a másoktól való félelem.
Nem azt mondom, hogy valaki rólam vegyen példát bűntelenségből, hiszen piszok sok bűnöm van.
Jézus Krisztus mindenkinek mutatja a példát.
Aki jónak látja Őt, az elfogadja.
Aki nem, az meg nem.
Nem látom a Bibliának azt a hibáját, amit említettél.
pedig a biblia hibaja. onnan meritettek az ideologiai alapot az oleshez, emberek egetesehez, lelekkufarkodashoz, megpedig ugy, hogy a mai napig nem tudta senki cafolhatatlan ervekkel lemosni oket. mennyi szerinted az olyan hivo, aki ugy erti a bibliat, ahogy szerinted kell. mert olyan keves, hogy keptelenek megvedeni a sajat vallasukat a hazug egyhaztol es az agyhalott felekezetektol. a biblia tomegesen nevel ki elvakult embereket, akik mind maskepp ertik a bibliat, csak epp beket nem talalnak benne. egyik a buzit utalja, masik a noket, harmadik felbatoritva erzi magat, hogy ok nelkul allatokat meszaroljon, stb., de olyan nincs, hogy valaki mindenkit elfogadjon. hat ilyen a biblia. amilyen a gyumolcse...
Jézus nevével visszaélő egyházak, felekezetek és szekták, tök mindegy, hoghy létezett e, avagy fikció, főhgős egy vallásirodalmi adaptációban, mert amik le vbannak írva a történelmi keretekbe szőve se igazolódtak be téziseik...
hát ezt mondom én is. egészen emberi, semmi szent vagy isteni nincs benne. az atlaghoz kepest inkabb demoni, mivel az atlag politika legalabb nem isten nevevel es a szakralissal el vissza. ilyen messzire csak a demonok mennek. (meg a bohocok. bar azok csak ujabban felelmetesek)
en csak azt latom, hogy babozik veled valaki, es hazudsz az erdekeben. azt allitod, hogy ismered az univerzum torvenyeit, valojaban meg azt sem erted, amit a masik mond neked. jol befeszultel, mert szuk lett a bab.
valahogy próbáld megérteni, hogyha én semmi vagyok, akkor megkérdezhetem, hogy te miért is vagy valami. ki nyúlt a seggedbe, hogy bábozhasson veled? (értem ezt vki ideológiájára, amivel téged mozgat)
Mutasd be, amint Isten szavának kiadva terjesztem a magam nézeteit, jó?
(Valahogy próbáld már meg magad felé is beismerni, hogy újabb véleményekkel illetsz, miközben kitartasz amellett, hogy velem kapcsolatban üres, véleménymentes vagy.)
igen, ures es velemenymentes. a nagy semmibol kerdezem, hogy te miert vagy valami? en nem talaltam egesz eletemben semmit amihez eleg okom lett volna, hogy azza valjak. igy maradtam ember. te meg... o.... ize... mi is vagy?
nem zavar, hogy ugy oktatsz ki masokat, hogy ezredet nem erted a szitunak? engem zavarna. de biztos van, akit nem zavar, hogy hulye, megis megmondo. ne tevesszenek meg a kerdeseim. a kerdes csak kerdes, nem kioktatas.
persze, hogy nem fontos. szorakozasbol csinaljuk. arrol nem mondtal semkit, hogy miert tartod fontosnak, hogy a nezeteidet terjeszd isten szavanak kiadva. ha a mindenhato nem akar hatni e teren, te mi a francnak erolkodsz?
Azt mondod, hogy miközben fundinak nevezel, akik viselkedése szerinted hazug és képmutató (de idecsaphatjuk az utóbbi véleményeidet is) - te velem kapcsolatban üres, és véleménymentes vagy.
- ezt válaszoltad arra a kérdésemre, hogy milyen vagy, amikor engem véleményezel, és hogy esetleg olyan-e, amilyennek a fundikat leírtad.
Rábízom minden olvasóra, hogy mit tart pofátlanságnak.
ha valamit nem értsz, de annyira nem, hogy fel sem fogod, hogy az válasz volt, akkor nekem ne mondd, hogy nem volt min átsiklanod. a pofátlanságnak is van határa.