Pedig ha felnyilna az emberek nagy tömegének a szeme bizony ez lenne a vége a dolognak. MErt ha megáll a csalás a deviza alapu hitelezésnél jöhetnek a büntetőügyek és a kártéritések!
Ha pedig filozofiai szempontból nézzük, idézném a bankártyás topikba irt nézetem, talán érdemes elgondolkodni rajta:
"
Tücsök :) 2013.11.03 22:00:49 ©
Mellesleg régen pl az átutalásnál máshogy keresték halálra magukat a bankok. Ugyebár nem 4órás volt a jóváírás. Valyon miért?
És akkor még bele sem megyek abba a problémakörbe, ami már-már filozofiai, hogy valyon mi okozza a gazdasági válságot?
Nem azt kérdezem ki inditotta el, mert az egyértelmü, hogy a bankok.
Ha eltörölnék az összes bankot a föld színéről egy jobb világban élhetnénk, mert ha már szóba került a bünözés, akkor meg kell jegyezni, hogy a büncselekmények 90+%-a gazdasági indittatásból történik! Ha nem kéne a kamatok miatt folyamatos infláciot generálni nem kéne pénzromlásról sem beszélni. Az emberek meg tudnának élni tisztességes munkából. És nem azon törnék a fejüket, hogy csak forgassák a pénzt, mert nem éri meg dolgozni.
A pénzforgatás még nem vitte előre a világot!
Manapság már minden ember a pénz tartja a legfontosabbnak, ez a bankok és a nagytőkések érdeke. Mert ahogy az újkeletű mondás tartja a pénz hatalom! Ez vezet oda, hogy már aprópénzért legyilkolják az öregeket, stb
Na de egy kicsit messzire kanyarodtam. Viszont érdemes lenne a dolgok mögé nézni, nem csak nyomni a propagandát."
"Mutual Friend 2013.11.03 22:08:03 ©
Kedves Viktor! :)
A világkép szép de nem mi fujjuk a passzatszelet. Tessen megbaratkozni a jelenlegi helyezttel és lavirozni benne. Egyébként is a milliós megtakaritásaimnak nem a párnaciha a megoldás.
Előzmény: Tücsök :) (105)"
"Tücsök :) 2013.11.03 22:14:42 ©
Nem Viktor a nevem, hanem Krisztián :) A politikát meg rühellem! A politikát is a pénz a tőke írányítja, de kell legalább két szegmens, hogy legyen kire mutogatni és a valós problémát elkendőzni. Nagyon jol megy ez már, el kell hitetni az emberekkel, hogy állást kell foglalni a politikában és a másik oldal az rossz. Ez az oszd meg és uralkodj. Régóta alkalmazzák ezt a történelemben.
Tessék gondolkodni, de mondhatnám azt is, ne csak nézz, hanem láss is! Ne csak halgass, hanem érts is!
Előzmény: Mutual Friend (107)"
"Mutual Friend 2013.11.03 22:21:07 ©
Mint mondottuk, nem kell sajnálni a bankokat de látni kell hogy a politika sarcolja most a népet nem a bankok. Nekem a bankadóig minden nulla volt és volt 6 ingyenes pénzkivétem akarmelyik ATM-ből. Volt okom sirtni? Nemvolt.
Most van? Szerintem most sincs. Aki nincs megelégedve a bankjával az igenis emelje fel a seggét keressen egy masikat magának és vigye oda a számláját és a pénzét. Én is ezt csinaltam.
Előzmény: Tücsök :) (108)"
"Tücsök :) 2013.11.03 22:26:51 ©
Igy van!
Az előbbi Hsz-edhez, pedig annyit, hogy valyon miért sarcolják a bankokat? És ki sarcolja a Magyar államot? Vagy inkább ki sarcolja a világot? Ha már elindulsz egy vonalon menj a célig! Ne álj meg fél uton és kiabáld, hogy bűnős. Az igazi "bűnös" még rejtve van elötted is!
Előzmény: Mutual Friend (110)"