Keresés

Részletes keresés

van remény Creative Commons License 2013.06.07 0 0 117

Nem kérek változtatást, mert a topic leírásában le van írva nagyjából a lényeg.  Legalábbis próbáltam röviden, értelem szerüen leírni. Mivel a tartalom nem az, aminek szántam, majd keresek olyan topikot, ahol olyan írásokat olvasok, amelyek építenek.

Legfeljebb majd törlik ezt a topikot, vagy "meghal"

Előzmény: Törölt nick (116)
Törölt nick Creative Commons License 2013.06.07 0 0 116

Nem teszek be hivatkozást az én vallásomból, de ugyanezt írja le. Csak annyi különbséggel, hogy a Szent Szellemet Felsőléleknek hívják. Minden ugyanaz, csak néhány elnevezés különbözik. De ott tisztelik a templomot és az embert is, mert minden emberben ott van a Felsőlélek. A másik ember előtti leborulás ennek az isteni résznek szól. Isten előtt borulnak le, Őt tisztelik a másik emberben is.

(miért nem kérsz változtatást a moditól? Más keresztény is kért és megcsinálták neki)

Előzmény: van remény (115)
van remény Creative Commons License 2013.06.07 0 0 115

Mt 18,20    Mert a hol ketten vagy hárman egybegyűlnek az én nevemben, ott vagyok közöttük.

„Avagy nem tudjátok-é, hogy a ti testetek a bennetek lakozó Szent Szellem temploma, amelyet Istentől nyertetek; és nem a magatokéi vagytok?” 1Korinthus 3:16...

Aki ebben hisz, az keresztény :)

Előzmény: Törölt nick (114)
Törölt nick Creative Commons License 2013.06.07 0 0 114

A vallásos ember azt gondolja, hogy Isten az épületben lakik.

Nem gondolja. Ezt gondolja:

Mt 18,20    Mert a hol ketten vagy hárman egybegyűlnek az én nevemben, ott vagyok közöttük.

És ha pont a templomban beszélgetnek az emberek Istenről, nem fog kint toporogni az Isten, és megvárni, hogy kijöjjenek a hívei.

Előzmény: van remény (113)
van remény Creative Commons License 2013.06.07 0 0 113

A vallásosság az megkülönbözteti az embereket. te katólikus vagy te református...stb. 

Jézus nem azért jött, hogy vallást alapítson, az örök életet hozta el nekünk. 

A vallási hagyományok és a saját elképzelés szerint hozott emberi rendelések hatástalanítják az Igében levő erőt. Jézus megfedte a vallásosokat.

Ti meg miért hágjátok át az Isten parancsolatját a ti rendeléseitek által? […] És erőtlenné tettétek az Isten parancsolatját a ti rendeléseitek által.” (Mát. 15,3-6) 

Nem mondhatjuk a kereszténységre, hogy vallás, mert Jézus nem vallási szokásokat, rendeleteket hozott,  éppen Ő volt az, aki eltörölte az ószövetségi törvényt! (Ef. 2,15)

Attól, hogy valaki vallásosnak mondja magát, egyáltalán nem biztos, hogy üdvössége is van

nem a vallásosság üdvözít. A vallásos ember azt gondolja, hogy Isten az épületben  lakik. Hát ez nem így van. Dicsőség az Úrnak: az újszövetségben Isten Szelleme (Szentlelke) az újjászületett hívők szívében lakozik!

Nem tudjátok, hogy ti Isten temploma vagytok, és az Isten Lelke bennetek lakik? Ha valaki az Isten templomát megrontja, azt megrontja Isten, mert az Isten temploma szent, és ez a templom ti vagytok. (1Kor 3,16-17)

Törölt nick Creative Commons License 2013.06.07 0 0 112

Úgy értem, hogy meglennél a hittel , úgy emberek (vallás) nélkül....??

Ugyanúgy, ahogy egész jól megvagyok a deszkával, tehát Jugoszláviával póréhagyma, más szóval basszusgitár nélkül. De a majomhoz, vagyis mézhez mindenképp kell a fáradtság, tehát digitális fényképezőgép.

Előzmény: kapuc2 (90)
Törölt nick Creative Commons License 2013.06.07 0 0 111

Ha neked semmit, akkor teljesen érdektelen.

Előzmény: sittimfa (108)
Törölt nick Creative Commons License 2013.06.07 0 0 110

Ez a kezdők hozzáállása a nem tudom minek nevezzemhez(valláshoz). A vallás eszköz, hogy te Istenhez juss. Ha téged nem segített senki az utadon, tanítók, gyülekezetek, akkor te egy szent ember vagy. Ez ugyanis csak nekik adatik meg. Ilyen meg elég ritkán születik a Földön. Gratulálok!:)

Előzmény: sittimfa (107)
Kabale Creative Commons License 2013.06.07 0 0 109

:DDDDDDDDDDDDDDD

Előzmény: sittimfa (108)
sittimfa Creative Commons License 2013.06.07 0 0 108

Nekem nem.

Neked mit mond?

Előzmény: Törölt nick (106)
sittimfa Creative Commons License 2013.06.07 0 0 107

A csak hited lesz éppen elég, hiszen hit által lehet Istennek tetszeni.

Az igazi hit Istentől születik és nem vallásból.

Előzmény: Törölt nick (105)
Törölt nick Creative Commons License 2013.06.07 0 0 106

Anyaszentegyház...mond ez neked valamit?

Előzmény: Törölt nick (105)
Törölt nick Creative Commons License 2013.06.07 0 0 105

Az 57-ben le van írva mi szerintem az, amitől valaki vallásos és lesz hite.

A Biblia alapján lehet tovább szűkíteni, melyik részét fogadod el.

Tudod kinek van baja a "vallás"-sal? Aki valamilyen módon kilóg belőle. Vagy a szentírásból nem fogad el ezt-azt, vagy gyülibe nem szeret járni, vagy akármi másért, például ezért:

Mt 5,19    Valaki azért csak egyet is megront e legkisebb parancsolatok közül és úgy tanítja az embereket, a mennyeknek országában a legkisebb lészen; valaki pedig cselekszi és úgy tanít, az a mennyeknek országában nagy lészen. 

Ha nem felelsz meg az adott vallás valamilyen hitvallásának, belső törvényének, etikettjének, egyből nem leszel vallásos, csak hited lesz. Csakhogy vallás nélkül még Hit nem született. Mint ahogyan gyermek sem anya nélkül...

Előzmény: sittimfa (104)
sittimfa Creative Commons License 2013.06.07 0 0 104

Nos, a 101 alapján, te úgy gondolod, hogy aki mondjuk a Bibliát fogadja el, az keresztény vallásos?

Figyelembe véve, hány ágazata van a keresztény vallásnak, mint olyannak, nem pontos behatárolás ez.

Mit jelent, hogy "vallás", szerinted?

Előzmény: Törölt nick (103)
Törölt nick Creative Commons License 2013.06.07 0 0 103

A 101 alapján megértheted. Ugyanis mindegyik vallásnak van szentírása. Amelyik a tied, oda tartozol. Függetlenül attól, hogy elismered, avagy sem.

Előzmény: sittimfa (102)
sittimfa Creative Commons License 2013.06.07 0 0 102

Ez a vallásosság.... hmmm

Kérlek írd le, mit jelent nálad a "vallásos"....

Előzmény: Törölt nick (100)
Törölt nick Creative Commons License 2013.06.07 0 0 101

Egyébként van egy egyszerűbb módszer is. Leírod melyik szentírást tartod általad elfogadottnak és máris megvan milyen vallású vagy.:)

Előzmény: sittimfa (99)
Törölt nick Creative Commons License 2013.06.07 0 0 100

Leírod pontosan hogyan lettél vallásos? Csak nagy vonalakban.

Előzmény: sittimfa (99)
sittimfa Creative Commons License 2013.06.07 0 0 99

De előtte volt vallás, gyülekezet, és utána jött a hit

Na, ez a rossz sorrend!

Aztán meg a hit tárgya a nem mindegy!

Előzmény: Törölt nick (96)
Törölt nick Creative Commons License 2013.06.07 0 0 98

Nem lehet valaki elméletben hívő. A vallás meg nem az emberek közösségét jelenti. Az ateisták is emberek közösségéből tevődnek össze.

Előzmény: kapuc2 (97)
kapuc2 Creative Commons License 2013.06.07 0 0 97

Nem ugyanarról az emberről van szó.   Én arra írtam a hsz-t, aki elméletben hívő, de a vallást, ami az embereket jelenti, már nem szereti.   Mert az emberek bűnösök, a nyájnak 'lábszaga' van....

Előzmény: Törölt nick (96)
Törölt nick Creative Commons License 2013.06.07 0 0 96

De előtte volt vallás, gyülekezet, és utána jött a hit. Mikor megvan, meg megtagadjuk a vallást?

Megszül az anyád, felnevel, utána meg letagadod, hogy van neked olyan?

Előzmény: kapuc2 (95)
kapuc2 Creative Commons License 2013.06.07 0 0 95

Sokan vannak hívők, akik a nyájat már nem szeretik.   Filozofálgató szobatudósok, akiktől idegen az élet....

Előzmény: Törölt nick (94)
Törölt nick Creative Commons License 2013.06.07 0 0 94

Elmélettel ki lett hívő?

Előzmény: kapuc2 (93)
kapuc2 Creative Commons License 2013.06.07 0 0 93

Van aki az elméleteket kedveli, de egy kis 'emberszag' már elriasztja....

Előzmény: Törölt nick (92)
Törölt nick Creative Commons License 2013.06.07 0 0 92

Szerinted van hit vallás nélkül?

Előzmény: kapuc2 (91)
kapuc2 Creative Commons License 2013.06.07 0 0 91

Sokszor én is így vagyok..... :))

Előzmény: kapuc2 (90)
kapuc2 Creative Commons License 2013.06.07 0 0 90

Úgy értem, hogy meglennél a hittel , úgy emberek (vallás) nélkül....??

Előzmény: Törölt nick (89)
Törölt nick Creative Commons License 2013.06.07 0 0 89

Milyen tészta, mákos? Azt csak ebéd után eszem meg, előtte kell valami tartalmas leves legalább.

Előzmény: kapuc2 (87)
Törölt nick Creative Commons License 2013.06.07 0 0 88

(57)

Előzmény: Törölt nick (86)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!