A hitünk a mindennapi életben olykor elgyengül. Előfordult már, hogy egy adott pillanatban épp olyan írásra, prédikációra találtam, ami pont akkor abban a helyzetben válasz volt számomra Istentől. Ezt a topikot annak reményében nyitottam, hogy egymásnak segítsünk abban, közzéteszünk olyan dolgokat, amik számunkra segítséget nyújtottak. Nem vita céljából és nem is a gyülekezetek, felekezetek ítélgetésére, hanem a hitünk erősítésére szolgáljon. Legyenek mindenki számára hit erősítő ,építő és hasznos az itt olvasott cikkek írások.
Nem kérek változtatást, mert a topic leírásában le van írva nagyjából a lényeg. Legalábbis próbáltam röviden, értelem szerüen leírni. Mivel a tartalom nem az, aminek szántam, majd keresek olyan topikot, ahol olyan írásokat olvasok, amelyek építenek.
Legfeljebb majd törlik ezt a topikot, vagy "meghal"
Nem teszek be hivatkozást az én vallásomból, de ugyanezt írja le. Csak annyi különbséggel, hogy a Szent Szellemet Felsőléleknek hívják. Minden ugyanaz, csak néhány elnevezés különbözik. De ott tisztelik a templomot és az embert is, mert minden emberben ott van a Felsőlélek. A másik ember előtti leborulás ennek az isteni résznek szól. Isten előtt borulnak le, Őt tisztelik a másik emberben is.
(miért nem kérsz változtatást a moditól? Más keresztény is kért és megcsinálták neki)
Mt 18,20 Mert a hol ketten vagy hárman egybegyűlnek az én nevemben, ott vagyok közöttük.
„Avagy nem tudjátok-é, hogy a ti testetek a bennetek lakozó Szent Szellem temploma, amelyet Istentől nyertetek; és nem a magatokéi vagytok?” 1Korinthus 3:16...
A vallásosság az megkülönbözteti az embereket. te katólikus vagy te református...stb.
Jézus nem azért jött, hogy vallást alapítson, az örök életet hozta el nekünk.
A vallási hagyományok és a saját elképzelés szerint hozott emberi rendelések hatástalanítják az Igében levő erőt. Jézus megfedte a vallásosokat.
Ti meg miért hágjátok át az Isten parancsolatját a ti rendeléseitek által? […] És erőtlenné tettétek az Isten parancsolatját a ti rendeléseitek által.” (Mát. 15,3-6)
Nem mondhatjuk a kereszténységre, hogy vallás, mert Jézus nem vallási szokásokat, rendeleteket hozott, — éppen Ő volt az, aki eltörölte az ószövetségi törvényt! (Ef. 2,15)
Attól, hogy valaki vallásosnak mondja magát, egyáltalán nem biztos, hogy üdvössége is van
nem a vallásosság üdvözít. A vallásos ember azt gondolja, hogy Isten az épületben lakik. Hát ez nem így van. Dicsőség az Úrnak: az újszövetségben Isten Szelleme (Szentlelke) az újjászületett hívők szívében lakozik!
Nem tudjátok, hogy ti Isten temploma vagytok, és az Isten Lelke bennetek lakik? Ha valaki az Isten templomát megrontja, azt megrontja Isten, mert az Isten temploma szent, és ez a templom ti vagytok. (1Kor 3,16-17)
Úgy értem, hogy meglennél a hittel , úgy emberek (vallás) nélkül....??
Ugyanúgy, ahogy egész jól megvagyok a deszkával, tehát Jugoszláviával póréhagyma, más szóval basszusgitár nélkül. De a majomhoz, vagyis mézhez mindenképp kell a fáradtság, tehát digitális fényképezőgép.
Ez a kezdők hozzáállása a nem tudom minek nevezzemhez(valláshoz). A vallás eszköz, hogy te Istenhez juss. Ha téged nem segített senki az utadon, tanítók, gyülekezetek, akkor te egy szent ember vagy. Ez ugyanis csak nekik adatik meg. Ilyen meg elég ritkán születik a Földön. Gratulálok!:)
Az 57-ben le van írva mi szerintem az, amitől valaki vallásos és lesz hite.
A Biblia alapján lehet tovább szűkíteni, melyik részét fogadod el.
Tudod kinek van baja a "vallás"-sal? Aki valamilyen módon kilóg belőle. Vagy a szentírásból nem fogad el ezt-azt, vagy gyülibe nem szeret járni, vagy akármi másért, például ezért:
Mt 5,19 Valaki azért csak egyet is megront e legkisebb parancsolatok közül és úgy tanítja az embereket, a mennyeknek országában a legkisebb lészen; valaki pedig cselekszi és úgy tanít, az a mennyeknek országában nagy lészen.
Ha nem felelsz meg az adott vallás valamilyen hitvallásának, belső törvényének, etikettjének, egyből nem leszel vallásos, csak hited lesz. Csakhogy vallás nélkül még Hit nem született. Mint ahogyan gyermek sem anya nélkül...
Nem ugyanarról az emberről van szó. Én arra írtam a hsz-t, aki elméletben hívő, de a vallást, ami az embereket jelenti, már nem szereti. Mert az emberek bűnösök, a nyájnak 'lábszaga' van....