Kereskedelmi bankok hatása az életünkre. Tragédia, vagy remény?
Tragédia? Lehúznak, elvesznek, kizsákmányolnak, uzsoráskodnak?
Remény? Hiteleikkel segítenek megvalósítani álmainkat, beindítani, fenntartani vállalkozásunkat? Beruházások megvalósítói-e ők? Valóban a gazdaság motorjaként működnek? Tényleg a bankmentő csomagok kínálják a megoldást?
Milyen hatása van tevékenységüknek a nemzetgazdaságra? Tényleg egy kartellt alkot az összes? Ezáltal valóban képesek válságot előidézni, ha úgy tartja kedvük? Tényleg tudnak pénzt kibocsátani, és kamataikkal kiszipolyozni, hosszabb távon padlóra vágni egy nemzet gazdaságát? Tényleg az eladósítás a céljuk?
Vagy pedig mindez csak egy összeesküvés elmélet, amelyet tehetetlen, szerencsétlen, sikertelen, unatkozó lusta demagóg lúzerek találtak ki?
Vitassuk meg!
A természettudományos műveltségüek ismerik a pozitív visszacsatolás fogalmát.
A bankok pénzgyűjtése egy pozitív visszacsatolás. Minnél több pénzük van annál többet hiteleznek és a kamat miatt még több pénzük lesz. A hitelfelhasználóknak meg midig kevesebb.
A dieselmotor, ha elszabadul szétveri saját magát.
A bankok rendre bemutatják a produkciót, csak azért nem verik szét magukat, mert a politikai elit az adófizetők pénzéből megmenti őket. Ám ettől az államnak egyre több adóssága lesz.
Ha már bankok, ne maradjon ki a leghatalmasabb sem.
A világ pénzügyeit egy, a legtöbb ember számára teljesen ismeretlen, rendkívüli hatalommal rendelkező nemzetközi szervezet irányítja. A szervezet, ami tulajdonképpen a központi bankok központi bankja, a Nemzetközi Fizetések Bankja nevet viseli. Központja Svájcban található, de rendelkezik irodákkal Hongkongban és Mexikóvárosban is. Nem tartozik beszámolási kötelezettséggel egyetlen hatóság felé sem, nem fizet adót és minden törvény felett áll. Még a Wikipedia is elismeri, hogy egyetlen nemzeti kormány felé sem tartozik felelősséggel.
A II. Világháború alatt még a nácik pénzét mosta tisztára, ma azonban legfőbb feladata a központilag megtervezett globális pénzrendszer irányítása. 58 központi bank tartozik hatáskörébe a világon és sokkal nagyobb beleszólása van egyes országok, például az Egyesült Államok irányításába, mint bármelyik politikusnak a világon.
A központi bankok vezetői kéthavonta összegyűlnek a svájci Bázelben, ahol mindannyiunkat érintő kérdésekről döntenek úgy, hogy az elhangzottakról rajtuk kívül nem igen tud senki. A szervezetet a globális elit alapította, a globális elit javára és a fokozatosan kialakuló globális gazdasági rendszer egyik legfontosabb szereplőjének szánják.
Sokan még a létezéséről sem tudnak, nemhogy a központjában kéthavonta tartott ülésekről. A Wall Street Journal a következőket írta:
Minden második hónapban egy tucatnál is több központi banki vezető gyűlik össze a Rhine folyóra néző henger alakú épület 18. emeletének egyik vacsoraasztalánál.
Nem mondhatni, hogy az üzleti vacsorán pusztán tudományos jellegű társalgás folyik a világgazdaságról. Az asztalnál a világ legnagyobb központi bankjainak vezetői ülnek, akik együttesen 51.000 milliárd dollár nemzeti összterméket képviselnek. Ez a világ GDP-jének háromnegyede.
Röviden összefoglalva, a világ sorsát befolyásoló kérdésekről választás nélkül kinevezett emberek döntenek teljes titokban.
Ez a globális kormányzás lényege. Az elit úgy gondolja, hogy a komoly döntések meghozatala saját privilégiumuk és a módszer bevezetését nagyon régen elkezdték. Mindig is ez volt a terv.
A tervek szerint ezt a rendszert, feudalista módon, a világ központi bankjai közös erővel irányítják majd, magán összejövetelek során hozott titkos megállapodásokon keresztül. Ennek a rendszernek a gerincét a svájci bázeli központú Nemzetközi Fizetések Bankja (BIS) alkotja.
A BIS éveken keresztül próbálta kerülni, hogy magára vonja a világ figyelmét. Gyűléseit egy elhagyott szállodában tartotta. Ebben a szállodában döntötték el, hogy egy adott valutát le- vagy felértékeljenek, hogy mennyi legyen az arany árfolyama, hogy miként szabályozzák az offshore bankokat vagy, hogy megemeljék-e a rövidtávú kamatokat. 1977-ben azonban a BIS kilépett a névtelenségből, hogy egy hatékonyabb központba költözzön. A hatalmas henger alakú épületre rövid idő alatt ráragadt a Bázel tornya csúfnév. Ma a BIS teljes immunitást élvez, nem fizet adót és saját rendőrséggel rendelkezik. Pontosan olyan, mint amilyennek Mayer Rothschild megálmodta: a törvény felett áll.
Tényleg említésre méltó a hasonlóság a bibliai Bábel tornya és a BIS székhelye között. Az elit a Bábel tornyához hasonló egységes birodalom, mai nevén pénzrendszer segítségével akarja egyetlen hatóság alá tömöríteni az emberiséget. Az elit néhány tagja meggyőződéssel hiszi, hogy az emberiségnek erre van szüksége. Egyre gyakrabban mondják ki a nyilvánosság előtt is terveiket, csak sokan nem akarják meghallani.
Jean-Claude Trichet, az Európai Központi Bank elnöke például a következőket mondta:
A központi banki együttműködés korában, a Bázelben kéthavonta összeülő Globális Gazdasági Gyűlés (Global Economy Meeting GEM) a legfőbb fórum. A GEM a központi banki globális kormányzás legfőbb csoportjává vált.
Tudtad, hogy egy anyabank-leánybank az nem egy cég, hanem külön jogi személyiségű cég?
És azt is tudtad(lófaszt tudtad, csak jár a szád), hogy a transzfer ár az micsoda és a NAV mennyire rászállt ezekre?
Transzfer ár a kapcsolt vállalkozások között végbement termék vagy szolgáltatásértékesítés ára. És baszki, az a magyar törvények szerint nem lehet eltérő a piaci ártól.
Csak te annyira ostoba vagy, hogy fogalmad sincs mire céloztam, de most levezettem neked, remélem már érted miért írtam azt, amit pár hozzászólással ezelőtt.
Röviden: a magyar törvények szerint nem lehet nulla értéken forgalmazni semmit a kapcsolt vállalkozások között.
Igen te valóban hülyeségeket beszélsz. Jött itt giroval, meg vposttal, amikor a topic témája nyilvánvalóan nem ez, de a hozzászólásom,amire reagáltál pláne nem.
Az anyabank leánybank közti transzferrel arra probáltam utalni,hogyha egy banknak van kvázi saját forrássa,akkor az "átváltás"-on nem keletkezik vesztesége, hiszen nem történik konverzió.
Gyengébbek kedvéért: ha a bal zsebemben van 100 €, a jobban meg 30 ezer forint, akkor ha a bal zsebem tartalmát áthelyezem (egy időre)a jobb-ba,majd visszarakom az egészet a balba, akkor ha el kezdek kiabálni, hogy üres a jobb zsebem pótolják ki a "hiányomat", térítség meg a veszteségemet(kormányok,vis. adófizetők) akkor bár a jobb zsebem valóban üres, de az összvagyonom nem változott.
De ezt nem neked írom, mert te troll vagy hiába is tagadod !
Figyi, nem az a troll, aki neked ellentmond, ha hülyeséget beszélsz.
Mondj egy olyan fiktív műveletet, amit említettél?
Az viszont nem átbaszás, hanem én bepróbálkozásnak veszem, ha pl a honlapom elfogad hitelkártyát és valaki euróval fizet, na akkor ezt az eurót átváltják forintra, majd utána euróra, hogy az eurós számlámra kerüljön.
Ez sajnos így van legalább 2 hazai banknál. Amikor Vpost akartam igényelni(bankkártya elfogadás a honlapon), előbb körbekérdeztem és igyekeztem tájékozódni.
A második hasonló info után külföldön nyitottam banskzámlát az adott cégemnek és működik.
Ha te nem nézed meg mire szerződsz a bankkal, akkor nyilván a neked legrosszabbat fogja ajánlani. Légy résen és ne hagyd magad átbaszni, és akkor nem kell hülyeségeket beszélni a fiktív ügyletekről.
Nálam bepróbálkoztak, nem voltam rá vevő, mentem máshova. Nem kell mellre szívni az ilyet, csak figyelni kell.
A kamatos kamat az egy dolog(természetesen divatos szófordulattal "nem fentartható") de a nyilvánvaló csalás az igazi baj . A kamat-, és árfolyam különbözetekből származó többlet jövedelem, teljesen fiktív műveletekre vonatkozóan keletkeztett olyan extra nyereséget a bankok számára amely mögött nincs semmilyen valós művelet.(pl.:anyabank-leánybank közti transzfert nem tekinthető ilyennek) .
Akkorlenne igaz a pékes sztorid, ha a pékkelelőre megbeszélnéd hogy 25 évig nála fogsz vásárolni... És akkor pék sem fogja neked azt mondani, hogy 10 Ft, hanem bizonyos dolgoktóltené függővé.
De fordítsuk meg a helyzetet: képzeljük el, hogy Te gázszerelő vagy, jön egy bazi nagy cég és a példa kedvéért vegyük úgy, hogy nem megy tönkre 25 évig.
Aszondja, gyere el dolgozzál nekem, havi 300 ezerért. Kedvező ajánlat? egük úgy, hogy igen. De a cég azt akarja, hogy 25 évig ezt a300-at fizeti Neked. Belemész?
Vagy ha ezt nem tudod elképzelni,mert nevagy vélalkozó,akkor alkalmazottként elmenél olyan céghez 20 éves szerződéssel, amelyik azt mondja. nem lesz fizetésemelés?
A bankokkal az a baj, hogy Onedin kitalálta, hogy az új hajók építéséhez gyors pénzre van szükség:((( Nos, ezt a "gyorssegélyt" aztán ki is használták!!:DD Kihasználták azok, akik hatalmas lehetőségeket láttak a munka nélküli meggazdagodásban:DD Saját maguknak találtak ki törvényeket!!
Ez igaz, ha hibáztak a bankok, akkor az itt volt. De megjegyzem, nem emiatt kerültek az emberek a csőd szélére, hanem szép a álmokkal elfedett és emiatt fel nem ismert kockázatok miatt.
Ja, még félre is értettél, nem arről van szó, hogy a hitelt felvevőnek kéne megszabnia a részleteket, hanem csak arról, hogy a szerződésben szereplő, mindkét fél által aláírással hitelesített, és amúgy a bank által meghatározott részletet ne lehessen egyoldalúan módosítani.
No ezt osztom magam is, persze nekem könnyű, mert eddig max. tőlem kértek kölcsön (nem adtam), míg én soha senkitől (mert konzekvens vagyok). Nem is lenne nyugodt az álmom, ha olyan tartozásom lenne, amelynek törlesztőrészleteit rajtam kívülálló tényezők alapján bármikor emelhetik. Tiszta rémálom, tényleg nem értem hogy mehetett ebbe bárki bele... Nooormális???
Hallottam két "cionistát" beszélgetni, amikor azt taglalták egymás között, hogy nem értik, a gojok honnan szedik azt a sok pénzt, amit ők keresnek rajtuk.
Nem a bankok a hibásak abban, hogy sok ostoba ember devizahitelt vett fel.
A képlet rohadt egyszerű: ahol lehúznak, vagy átvernek, oda nem megyek, mégha csodákat ígérnek is !
Ezt nem volt képes a magyar lakosság felismerni és most a bankokat hibáztatja. Igen, genyók a bankot, ha abból a szemszögből nézzük, hogy rajtam akarja megkeresni a pézét. De ezzel minde vállalkozó genyó, a lakatostól a pékig,mert jól átbasz, hiszen adhatná olcsóbbn is a portékáját, de nyerészlkedni kar a rohadtja.
A bankokkal ugyanez a helyzet: ha úgy érzed átbasz, ne menj hozzá, menj máshoz. Sokan nem járnak szadomazo klubba, mert az nekik nem jó. Akkor ugyanezek miért járnak a bankokhoz?
Lehet akormányra mutogatni,hogy ők engedték, lehet bakokra, hogy ők keresték a pénzt, de miért nem lehet magunkba nézni, hogy Józsikám, ezt elbasztad?
Mindenki lehet a hibás csak én, a hiteltfelvevő és az átbaszott lúzerpolgár nem?
Meg aztán nem is oly ördöngös dolog a közgazdaságtan történeti része hogy ne lehessen megérteni a bakrendszer kialakulását integrálszámítás nélkül.
Azt mondom, tessék olvasni,és ne populista nyugdíjas mérnökök meg rajztanárok elképzeléseit a gazdaságtanról, hanem szakemberekét.
A komparatív előnyök is egy ilyen, középiskolákban tanított dolog, nem kell hozzá (a megértéséhez) differenciálszámítás, csak józan ész.
Azt is tudi kell, hogy a közgazdasági tételek nem alkalmazhatóak mindenhol egyformán, és ezt sokan nem tudják vagy kihagyják a számításból,amikor elkezdenek argentíával vagy más országok sikereivel vagy kudarcaival példálózni.
De mivel tisztelem a tudásvágyadat, mégha az nem is őszíinte, tessék !
Taníts minket, szegény nyomorultakat, Mester! Óh, kérve kérlek! Legalább pár morzsát hints közénk felmérhetetlen, és megfellebbezhetetlen tudásodból. Mik azok a komparatív előnyök?
Hát az látszik, hogy ide nem jár egytelen közgazdász sem:)
Csak a félművelt bogálászlón szocializálódott unortodoxia hívők.
akik azt is elhiszik, hogy ey 12 éves kislány tudja a tuttit:)
Néha irigylem az ilye egyszerű gondolkodókat.
Beszopják a nagy lózungokat a pénzügyi háttérhatalomról, a cionista urakró, a bilderbeg csoportról, na meg a chemtrailekről..:)
A kocsmában ők az okosak, mert a sok alkesz zombinál hangosabban osztják az észt. De egy sem tudná még csak megérteni sem a komparatív előnyök mibenlétét:)
Kettőt ismerek, vének, mint az országút, és amikor végeztek, még Marx Károly volt az egyetem névadója, de nagyon nagyra vannak magukkal, ha tudásuk nem is naprakész, önbizalmuk mint a tenger.