Keresés

Részletes keresés

tunderlala-3 Creative Commons License 2012.11.24 0 0 472

férjem sütötte, nem enyém az érdem... én vasaltam:D

Előzmény: tunderlala-3 (471)
tunderlala-3 Creative Commons License 2012.11.24 0 0 471

ezt eszem éppen, most jött ki a sütőből, nagyon finom:)

http://www.nosalty.hu/recept/sutoben-sult-fankok

tunderlala-3 Creative Commons License 2012.11.24 0 0 470

verd fel habbá és tejbegrizbe, vagy tejberizsbe keverd bele... jó lesz vacsira:)

Előzmény: metikus (468)
tunderlala-3 Creative Commons License 2012.11.24 0 0 469

igen, van ilyen szódabikarbóna is... én azt egyébként "nagy tételben" patikában szoktam venni, olcsóbb, és én nem csak főzéshez használom, elég sok fogy belőle.

Előzmény: metikus (467)
metikus Creative Commons License 2012.11.24 0 0 468

Tőle még nem kérdztem... he-he... most merült fel bennem a kérdés, mert a mai tortából maradt fehérje. Eddig anyósomnak gyűjtöttük fagyasztva, de már nem nagyon akar sütni, sok baja van szegénynek :(

Előzmény: tunderlala-3 (465)
metikus Creative Commons License 2012.11.24 0 0 467

Á, köszi, ilyen csomagban van a szódabikarbóna is ugye?

 

Gondolhatnád, hogy én sem állok neki kézzel verni a habot... :) De hiába, amelyik nem akar, az nem verődik föl, legalábbis nem olyan keményre, hogy megálljon a tortán.

Előzmény: tunderlala-3 (464)
tunderlala-3 Creative Commons License 2012.11.24 0 0 466

ja, és nagyon szívesen!:))

Előzmény: metikus (460)
tunderlala-3 Creative Commons License 2012.11.24 0 0 465

nem tudom sajnos... anyósod mit mond? 

Előzmény: metikus (461)
tunderlala-3 Creative Commons License 2012.11.24 0 0 464

http://www.lacsiboltja.hu/termek/28650.Lucullus_tartositoszer_Etkezesi_zselatin_20_g

 

nekem ez a zselatin jött be, van a dr. oetkernek is, de attól szinte szétfolyik a joghurtos cucc, nem "keményít" eléggé.

 

a tejszínt én robotgéppel szoktam felverni, eddig még mind sikerült, nem vettem észre különbséget köztük.

 

igen, dobozos ananász... de csináltam már őszibarack konzervvel is, azzal is finom, lényeg, hogy a piskótát (vagy kekszet, babapiskótát, amiből éppen készül az alja), valamilyen gyümölcslével locsold meg, hogy ne legyen száraz.:)

Előzmény: metikus (460)
tunderlala-3 Creative Commons License 2012.11.24 0 0 463

hidrogénezett növényi olaj... ezt kell kerülni

Előzmény: ZsuR (462)
ZsuR Creative Commons License 2012.11.24 0 0 462

Hogy a fenebe??? Megneztem az en mirelitemnek a dobozat - semmi zsir nincs benne...

Előzmény: tunderlala-3 (459)
metikus Creative Commons License 2012.11.24 0 0 461

Nem tudjátok a lefagyasztott tojás fehérjét utána fel lehet verni? Anyósom le szokta fagyasztani, csak nem tudom, utána hogyan használja fel, neki krémeshez kell.

metikus Creative Commons License 2012.11.24 0 0 460

Köszönöm szépen!  Zseletint azt milyet? Olyan sokféle van ezekből a keményítő, zseletin félékből, nem szoktam használni, nem értek hozzá. A tejszínhabtól is ki vagyok bukva, azt sem nagyon használtunk eddig, most jöttem rá, hogy tudok piskóta tésztát csinálni, így most próbálgatom a tortákat, de egik tejszínhab felverődik, a másik nem, nagyon utálom. Pont most sütöttem egy tortát, bezzeg ez a mostani tejszínhab nem verődött fel, a múltkori, amit a ribizlitortához csináltam pillanatok alatt felverődött, viszont olyan sok lett, próbálnánk kisebb dobozost venni, de abból a fajtából nincs.

 

Az ananászlé a dobozos leve?

Előzmény: tunderlala-3 (455)
tunderlala-3 Creative Commons License 2012.11.24 0 0 459

Anyósom szokott ilyet sütni, reszelt répa van benne töltelékként, talán fel van főzve előtte sós-cukros vízben, de majd infózok nála, hogy pontosan hogy készül.:)

 

nemrégiben láttam OÉTI vizsgálati adatlapot, transz zsírsav tartalomra vizsgáltak többféle élelmiszert... valamelyik mirelit réteslapban is nagyon sok volt, úgyhogy elég nekünk annyi rétes, amit nála megeszünk olykor.:)

Előzmény: ZsuR (458)
ZsuR Creative Commons License 2012.11.24 0 0 458

Nem - az almasra es a turosra sem mondhatom, hogy "szoktam" - nagyon ritkan csinalok, pedig egyszeru es szeretjuk.  Lehet tobbet kellene...

Hogyan kell csinalni a repasat?

Előzmény: tunderlala-3 (456)
tunderlala-3 Creative Commons License 2012.11.24 0 0 457

hát tényleg kitalálhatnák már a vasaló automatát, akkor simán itthagynám, elmennék kutyát sétáltatni, addig kivasalna helyettem, tök jó lenne:D ... izé ... vagy ezt már bejárónőnek hívják?:)))

Előzmény: metikus (450)
tunderlala-3 Creative Commons License 2012.11.24 0 0 456

répásat szoktál?:) nagyon finom az is:)

Előzmény: ZsuR (453)
tunderlala-3 Creative Commons License 2012.11.24 0 0 455

Joghurt torta recept.... ezzel tartoztam, ugye?:)

 

Hozzávalók:

12 dkg cukor (kevesebbet szoktam, majd kitapasztalod, mi nem nagyon szeretjük a túl édeset)

2 poh. joghurt

1 poh. kefír

2 ek. zselatin (ezeket mind összeforraljuk egy kis lábasban)

 

2 poh. tejszín (ezeket már nem forralod:))

gyümölcs

 

 

Piskótatésztát sütsz, vékony legyen a csatos tortaforma aljában... de úgy is lehet, hogy keksszel, vagy babapiskótával, vékony kész bolti tortalappal (kinek mi tetszik, a legegyszerűbb kekszes verzió is finom, csajaim ha csinálják így szokták, nem sütnek piskótát) kirakjuk a tortaforma alját és meglocsoljuk ananászlével, vagy más gyümölcs levével.

 

Ha kihűlt a kislábasban összeforralt cucc, hozzákeverjük a 2 pohár felvert tejszínhabot, majd az apróra vágott gyümölcsöt (mirelit nem jó, mert sok a leve... nagyon szeretjük kivivel, ananásszal, szezonban eperrel).

Ráöntjük a piskótára (kekszre) és kis időre hűtőbe tesszük, hogy dermedjen, majd pedig a tetejét is vékonyra vágott gyümölccssel díszítjük.

 

Nagyon könnyű elkészíteni, pillanatok alatt megvan, és egy könnyű torta, nálunk nagyon szeretik a gyerekek is:)

 

 

Előzmény: metikus (454)
metikus Creative Commons License 2012.11.23 0 0 454

Hú, nagyon guszta:)

Előzmény: ZsuR (451)
ZsuR Creative Commons License 2012.11.23 0 0 453

A baloldali almas, a kozepso turos es a jobboldali is, de abban van mazsola.  Finom volt,.... igy reteslapbol egyszeru, miert is nem csinalok tobbszor???

Előzmény: truffle (452)
truffle Creative Commons License 2012.11.23 0 0 452

Ez mi ez?:) Rétes? A középső talán túrós, a jobb oldalai valami meggyes...és a bal?

Egyébként tök mindegy, hogy mi, de jól néz ki;).

Előzmény: ZsuR (451)
ZsuR Creative Commons License 2012.11.23 0 0 451

:))

metikus Creative Commons License 2012.11.23 0 0 450

A mosógépet én is simán otthagyom, dolgozik az magának. (Az eláztatás teljesen az én hibám volt, a mosógép rendesen működött) Mást nem hagyok itt, viszont a vasalót egyszer már felejtettem bedugva, nem a ruhán, hanem a vasalódeszka tartóján, szerencsére nem lett baj, de nem igazán örültem, amikor rájöttem mekkora hülye vagyok.

Előzmény: tunderlala-3 (445)
tunderlala-3 Creative Commons License 2012.11.23 0 0 449

de nem is kell:))

Előzmény: tunderlala-3 (448)
tunderlala-3 Creative Commons License 2012.11.23 0 0 448

nem vagyunk egyformák:)

Előzmény: ZsuR (447)
ZsuR Creative Commons License 2012.11.23 0 0 447

Nekem nem.

Előzmény: tunderlala-3 (445)
vasbicikli Creative Commons License 2012.11.23 0 0 446

Igen, sima BL55 és Graham vegyesen.

Engem nem zavar, hamarabb volt bevágott kenyér, mint kenyérgyár ;)

Előzmény: truffle (438)
tunderlala-3 Creative Commons License 2012.11.23 0 0 445

azt:)

Előzmény: ZsuR (437)
tunderlala-3 Creative Commons License 2012.11.23 0 0 444

akkor kikapcsol, nem szivárog, ha erre gondolsz:)

Előzmény: ZsuR (436)
tunderlala-3 Creative Commons License 2012.11.23 0 0 443

na látod? minden rosszban van valami jó:))

 

aquastopos a gép, megbízható, plusz max. csak saját magunkat áztatnánk el, cs. házban lakunk.

amúgy ha ilyen kárt okozol, a biztosítód kifizeti helyetted (felelősségbiztosítás)

Előzmény: truffle (439)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!