Vajon hányszor néztünk már az égre és gondoltuk,- Mi a fenét főzzek ma, ami finom és nem a megszokott,- itt a lehetőség, tálaljunk egymásnak,- jó recepteket!
igen, van ilyen szódabikarbóna is... én azt egyébként "nagy tételben" patikában szoktam venni, olcsóbb, és én nem csak főzéshez használom, elég sok fogy belőle.
Tőle még nem kérdztem... he-he... most merült fel bennem a kérdés, mert a mai tortából maradt fehérje. Eddig anyósomnak gyűjtöttük fagyasztva, de már nem nagyon akar sütni, sok baja van szegénynek :(
Á, köszi, ilyen csomagban van a szódabikarbóna is ugye?
Gondolhatnád, hogy én sem állok neki kézzel verni a habot... :) De hiába, amelyik nem akar, az nem verődik föl, legalábbis nem olyan keményre, hogy megálljon a tortán.
nekem ez a zselatin jött be, van a dr. oetkernek is, de attól szinte szétfolyik a joghurtos cucc, nem "keményít" eléggé.
a tejszínt én robotgéppel szoktam felverni, eddig még mind sikerült, nem vettem észre különbséget köztük.
igen, dobozos ananász... de csináltam már őszibarack konzervvel is, azzal is finom, lényeg, hogy a piskótát (vagy kekszet, babapiskótát, amiből éppen készül az alja), valamilyen gyümölcslével locsold meg, hogy ne legyen száraz.:)
Nem tudjátok a lefagyasztott tojás fehérjét utána fel lehet verni? Anyósom le szokta fagyasztani, csak nem tudom, utána hogyan használja fel, neki krémeshez kell.
Köszönöm szépen! Zseletint azt milyet? Olyan sokféle van ezekből a keményítő, zseletin félékből, nem szoktam használni, nem értek hozzá. A tejszínhabtól is ki vagyok bukva, azt sem nagyon használtunk eddig, most jöttem rá, hogy tudok piskóta tésztát csinálni, így most próbálgatom a tortákat, de egik tejszínhab felverődik, a másik nem, nagyon utálom. Pont most sütöttem egy tortát, bezzeg ez a mostani tejszínhab nem verődött fel, a múltkori, amit a ribizlitortához csináltam pillanatok alatt felverődött, viszont olyan sok lett, próbálnánk kisebb dobozost venni, de abból a fajtából nincs.
Anyósom szokott ilyet sütni, reszelt répa van benne töltelékként, talán fel van főzve előtte sós-cukros vízben, de majd infózok nála, hogy pontosan hogy készül.:)
nemrégiben láttam OÉTI vizsgálati adatlapot, transz zsírsav tartalomra vizsgáltak többféle élelmiszert... valamelyik mirelit réteslapban is nagyon sok volt, úgyhogy elég nekünk annyi rétes, amit nála megeszünk olykor.:)
hát tényleg kitalálhatnák már a vasaló automatát, akkor simán itthagynám, elmennék kutyát sétáltatni, addig kivasalna helyettem, tök jó lenne:D ... izé ... vagy ezt már bejárónőnek hívják?:)))
12 dkg cukor (kevesebbet szoktam, majd kitapasztalod, mi nem nagyon szeretjük a túl édeset)
2 poh. joghurt
1 poh. kefír
2 ek. zselatin (ezeket mind összeforraljuk egy kis lábasban)
2 poh. tejszín (ezeket már nem forralod:))
gyümölcs
Piskótatésztát sütsz, vékony legyen a csatos tortaforma aljában... de úgy is lehet, hogy keksszel, vagy babapiskótával, vékony kész bolti tortalappal (kinek mi tetszik, a legegyszerűbb kekszes verzió is finom, csajaim ha csinálják így szokták, nem sütnek piskótát) kirakjuk a tortaforma alját és meglocsoljuk ananászlével, vagy más gyümölcs levével.
Ha kihűlt a kislábasban összeforralt cucc, hozzákeverjük a 2 pohár felvert tejszínhabot, majd az apróra vágott gyümölcsöt (mirelit nem jó, mert sok a leve... nagyon szeretjük kivivel, ananásszal, szezonban eperrel).
Ráöntjük a piskótára (kekszre) és kis időre hűtőbe tesszük, hogy dermedjen, majd pedig a tetejét is vékonyra vágott gyümölccssel díszítjük.
Nagyon könnyű elkészíteni, pillanatok alatt megvan, és egy könnyű torta, nálunk nagyon szeretik a gyerekek is:)
A baloldali almas, a kozepso turos es a jobboldali is, de abban van mazsola. Finom volt,.... igy reteslapbol egyszeru, miert is nem csinalok tobbszor???
A mosógépet én is simán otthagyom, dolgozik az magának. (Az eláztatás teljesen az én hibám volt, a mosógép rendesen működött) Mást nem hagyok itt, viszont a vasalót egyszer már felejtettem bedugva, nem a ruhán, hanem a vasalódeszka tartóján, szerencsére nem lett baj, de nem igazán örültem, amikor rájöttem mekkora hülye vagyok.