Keresés

Részletes keresés

Qqberci Creative Commons License 2012.08.16 0 0 515

Szánom-bánom bûnömet, de kívülállóként nem voltam teljesen tisztában a szervezet felépítésével...

Előzmény: BDSM-szóvivő versesvili (514)
BDSM-szóvivő versesvili Creative Commons License 2012.08.16 0 0 514

Mondjuk, a járási pártveztetőtöl felefelé a függetlenített (nem kell dolgozni a parsztnak, csak baszogatni a népet), beosztásokat kihagytad. Véletlen?

Előzmény: Qqberci (506)
dorongoló Creative Commons License 2012.08.16 0 0 513

Ne feledkezzünk meg a kádári ügynökhálózatról sem. Egy III/III besúgó (pláne a tartói) cikibb volt, mint egy párttitkár.

robbie_taylor Creative Commons License 2012.08.16 0 0 512

Wazze, tényleg kisdobos is voltam! Önvizsgálatot kell tartanom.

duplagyalog Creative Commons License 2012.08.16 0 0 511

Ha úgy "gondolod", hogy a demokrácia diktatúra, akkor nincs miről beszélni, akkor a te világodban a bimbódzó diktatúra is lehet demokrácia.

A pénzhatalom neonyilasbolsi ökörség, üres halmaz, nincs ilyen össebeszélt aktorközösség a gazdasági életben.

Globalzmus nincs, globalizáció van, ami nem vélemény, ideológia, hanem kemény tény.

Előzmény: Törölt nick (497)
BDSM-szóvivő versesvili Creative Commons License 2012.08.16 0 0 510

:))

BDSM-szóvivő versesvili Creative Commons License 2012.08.16 0 0 509

Ja. Akkor mi van az alcsútikiszbolsival?

Csak szólok (kicsit magamnak is ellentmondva) én az első gimi végén kiléptem a kiszből, ahova önkényesen beírtak. Mert az találták egy autodafén mondani (ahol a viselkedésem volt a fő téma) nekem, hogy akár ki is rúghatnak. Mondtam, akkor éppen jókor, mert én szarok rájuk és vegyék tudomásul, hogy bevehetik. Mondanom sem kell, hogy érettségiig be voltam írva a tagnévsorba, pedig soha nem jelentem meg semmi szarakodásukon és tagdíjat sem fizettem. (Ha ugyan kellett az utóbbit, mert arra már nem emlékszem.) Szóval volt aki leszarta őket, akkor is, ha egyébként normális polgár volt. Megjegyzem, nyilván könnyebb, aki bizonyos országos tanulmányi versenyeken, többnyire az első háromban volt.

Előzmény: dorongoló (503)
Qqberci Creative Commons License 2012.08.16 0 0 508

Nyugi, szerintem legtöbbje emide is besorolható lenne...

Előzmény: Csak Számoló Nyikk (507)
Csak Számoló Nyikk Creative Commons License 2012.08.16 0 0 507

Szép, szép, de szívesen látnék egy elkurultájost is a "gyalognyilas"-tól kezdve a "főtörzssámán"-ig.

Qqberci Creative Commons License 2012.08.16 0 0 506

Össze lehet állítani a "rendfokozatokat":

- Kisdobos

- Úttörõ

- KISZ-tag

- KISZ-titkár

- MSZMP-tag

- MSZMP párttitkár

- Munkásõr

- Munkásõr rajparacsnok... (vagy hogy hívták...)

Előzmény: BDSM-szóvivő versesvili (501)
BDSM-szóvivő versesvili Creative Commons License 2012.08.16 0 0 505

Az a kérdés szerintem, kinek használnak a ballerek? Ha ezt meg tudjuk határozni, a többi egy kicsit könnyebb lesz. Nme kell sok idő, mikor a többségnek összeáll a kép.

Előzmény: Törölt nick (502)
Qqberci Creative Commons License 2012.08.16 0 0 504

Kádárék pedig a hetvenes években már nem is akartak mindenkit beengedi maguk közé

A '70-es évek vége felé járta az a vicc, hogy

"- Mikor van felvétel az MSZMP-be?

- Amikor selejteznek a párton kívüliek..."

Előzmény: dorongoló (498)
dorongoló Creative Commons License 2012.08.16 0 0 503

A mezei KISZ-tagság nem az. Sok középiskolában az első osztályok valamennyi hallgatóját egyszerre, kollektíven léptették be.

Nem volt mindenkiben akkora ellenforradalmi öntudat, hogy ez ellen tiltakozzon. Egy 14 évestől ez nem is várható el ... meg minek is.

Előzmény: BDSM-szóvivő versesvili (501)
BDSM-szóvivő versesvili Creative Commons License 2012.08.16 0 0 501

Szóval a KISZ sem bűn? Nem modnod?:))))

Előzmény: dorongoló (498)
BDSM-szóvivő versesvili Creative Commons License 2012.08.16 0 0 500

nem globalizmust választottunk és amellett kiállni nem jelenti azt, hogy nem kommunista az, aki a globalizmusért harcol.

Vagy talán éppen az eleveikkel egyezik, csak mivel nem tudták megvalósítani, viszont szolgalelkűek, így látják legalább részben igazolva magukat. Ha lesz száz boss aki ugráltatja őket, de globálisan.

Előzmény: Törölt nick (497)
dorongoló Creative Commons License 2012.08.16 0 0 498

"Űttörő voltam...... de megbántam!  :)))))) Kollaboránsnak minősülök?"

Természetesen nem. A KISZ-be beléptetés is sok helyen automatikusan ment. A mezei MSZMP-tagság már húzósabb kérdés, az mindenképpen egy önkéntes vállalás eredménye volt. Ma sokan mentegetik magukat az akkori beosztásukkal (hogy ahhoz kellett volna ez), de hazudnak. Pártonkívüli vezetők voltak a Rákosi rendszerben is, Kádárék pedig a hetvenes években már nem is akartak mindenkit beengedi maguk közé, aki oda jeletkezett (tagfelvételi zárlat volt többször is!). A munkások nem akartak elvtársak lenni, a többinek pedig ők nem örültek túlságosan. :o)

Előzmény: robbie_taylor (493)
BDSM-szóvivő versesvili Creative Commons License 2012.08.16 0 0 496

Jajjj!

Előzmény: duplagyalog (495)
duplagyalog Creative Commons License 2012.08.16 0 0 495

Lehet, nem párttagok (nem tudhatjuk, az átkosban is voltak titkos párttagok, pl. Ortutay), de gyakran használt biodíszletek, a Pozsgai meg alaptörvényező atya is. Pintér is a nomenklatúra tagja volt, nem minden nomenklatúrista volt egyúttal pártvezető is. Matolcsy és Stumpf a legjobb úton haladt a nomenklatúristává válás útján, de jött a rendszerváltás, vették a kanyart -- fordítottak egyet a köpönyegen --, Stumpf alkotmánybíró némi spéttel, és most ott vannak, ahol vannak. A zsebduce kötényében :)

Előzmény: BDSM-szóvivő versesvili (490)
BDSM-szóvivő versesvili Creative Commons License 2012.08.16 0 0 494

A mostani bosli brossurák szerint midneképpen. Szertnék szétkenni a szarukat. Nem veszik észre, hogy nem működik.

Előzmény: robbie_taylor (493)
robbie_taylor Creative Commons License 2012.08.16 0 0 493

"Fordítva: aki bármilyen formában aktívan együttműködött a kádári állampárttal, arról semmilyen új formáció nem mossa le ezt a vétket."

Űttörő voltam...... de megbántam!  :)))))) Kollaboránsnak minősülök?

Előzmény: dorongoló (492)
dorongoló Creative Commons License 2012.08.16 0 0 492

"nem attól nem lesz kommunista, hogy melyik pártban van, mégha szeretnéd is így láttatni."

Fordítva: aki bármilyen formában aktívan együttműködött a kádári állampárttal, arról semmilyen új formáció nem mossa le ezt a vétket.

Előzmény: Törölt nick (488)
duplagyalog Creative Commons License 2012.08.16 0 0 491

Szóval az "még ma is a kommunista", aki a piacgazdaság, a demokrácia és a jogállam mellett áll ki, külpolitikailag atlantista, antikommunista meg az, aki szerint a sikeres vállalkozókat a kormány nevezi ki, az általános választójog és a jogállamiság csak a nemzeti célok elérésének akadálya és nem Párizsra, hanem Moszkvára, Pekingre és Taskentre veti vigyázó tekintetét. Fasza.

Előzmény: Törölt nick (486)
BDSM-szóvivő versesvili Creative Commons License 2012.08.16 0 0 490

Pintér miért is?

A Pozsgai, Szűrös meg nem párttag a fideszben, sőt nem is kapott semmi hatalommal járó funkciót. A másik kettő meg megintcsak nem volt pártvezető a bolsik alatt.

Ezért (is) mondtam, hogy szánalmas a ti brossuraszövegetek. És hatástalan is. Éppen ezért, csak folytassátok!

Előzmény: duplagyalog (485)
BDSM-szóvivő versesvili Creative Commons License 2012.08.16 0 0 489

Ha a nemzetről van szó, akkor minden előrébb van csak a saját hazájuk nem. Pedig egy átlagos nyugati baloldalinak is a saját hazája van előrébb.

Ez a lényeg.

Előzmény: politicalbox (484)
dorongoló Creative Commons License 2012.08.16 0 0 487

Amennyiben a korábbi kommunista betársul a Fideszbe, rögtön minden meg is van neki bocsátva.

PS. mint egykoron Rákosi et. és a kisnyilasok esete :o)

Előzmény: Törölt nick (486)
duplagyalog Creative Commons License 2012.08.16 0 0 485

Azért azt lássad be, hogy Pintér, Pozsgai, Szűrös sokkal magasabb rangú funkci volt, mint Gyurcsány, és Martonyi, Stumpf is fontosabb elvtárs nála :)

Előzmény: politicalbox (484)
politicalbox Creative Commons License 2012.08.16 0 0 484

Azért nevetséges hogy ilyenkor a Fideszt komcsizzák, de ha a kommunizmus bűneiről van szó akkor megy a terelés.Ha a nemzetről van szó, akkor minden előrébb van csak a saját hazájuk nem. Pedig egy átlagos nyugati baloldalinak is a saját hazája van előrébb.

Előzmény: BDSM-szóvivő versesvili (482)
BDSM-szóvivő versesvili Creative Commons License 2012.08.16 0 0 482

Nem tudsz számolni komám. A fideszkormányban államtitkárhelyettestől felfelé több volt MSZMP-tag van, mint az MSZP vezetőségében.

Ezt szerintem hiába nyomjátok a brossurákból, mert tömény marhaság. Ha nem az lenne, már régen felsoroltátok volna mindkettőből az érintett személyeket, tételesen. Mi a fenének ilyen óvodás szarakodással erőlködni? Mit képzeletek mindenki hülye, csak ti vagytok villanymozdony? Magatokat jártjátok le, ha nem is veszitek észre. Igaz a rátok szavazni akarók számából észrevehetnétek!

Előzmény: Törölt nick (481)
sajnos boka Creative Commons License 2012.08.15 0 0 480

Pozsgay nem változott... Pontosabban NEM Pozsgay változott..:)

Előzmény: dorongoló (475)
Csak Számoló Nyikk Creative Commons License 2012.08.15 0 0 479

Kivéve, amikor Fejti.

Előzmény: dorongoló (473)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!