Csak szólok (kicsit magamnak is ellentmondva) én az első gimi végén kiléptem a kiszből, ahova önkényesen beírtak. Mert az találták egy autodafén mondani (ahol a viselkedésem volt a fő téma) nekem, hogy akár ki is rúghatnak. Mondtam, akkor éppen jókor, mert én szarok rájuk és vegyék tudomásul, hogy bevehetik. Mondanom sem kell, hogy érettségiig be voltam írva a tagnévsorba, pedig soha nem jelentem meg semmi szarakodásukon és tagdíjat sem fizettem. (Ha ugyan kellett az utóbbit, mert arra már nem emlékszem.) Szóval volt aki leszarta őket, akkor is, ha egyébként normális polgár volt. Megjegyzem, nyilván könnyebb, aki bizonyos országos tanulmányi versenyeken, többnyire az első háromban volt.
Az a kérdés szerintem, kinek használnak a ballerek? Ha ezt meg tudjuk határozni, a többi egy kicsit könnyebb lesz. Nme kell sok idő, mikor a többségnek összeáll a kép.
nem globalizmust választottunk és amellett kiállni nem jelenti azt, hogy nem kommunista az, aki a globalizmusért harcol.
Vagy talán éppen az eleveikkel egyezik, csak mivel nem tudták megvalósítani, viszont szolgalelkűek, így látják legalább részben igazolva magukat. Ha lesz száz boss aki ugráltatja őket, de globálisan.
"Űttörő voltam...... de megbántam! :)))))) Kollaboránsnak minősülök?"
Természetesen nem. A KISZ-be beléptetés is sok helyen automatikusan ment. A mezei MSZMP-tagság már húzósabb kérdés, az mindenképpen egy önkéntes vállalás eredménye volt. Ma sokan mentegetik magukat az akkori beosztásukkal (hogy ahhoz kellett volna ez), de hazudnak. Pártonkívüli vezetők voltak a Rákosi rendszerben is, Kádárék pedig a hetvenes években már nem is akartak mindenkit beengedi maguk közé, aki oda jeletkezett (tagfelvételi zárlat volt többször is!). A munkások nem akartak elvtársak lenni, a többinek pedig ők nem örültek túlságosan. :o)
Lehet, nem párttagok (nem tudhatjuk, az átkosban is voltak titkos párttagok, pl. Ortutay), de gyakran használt biodíszletek, a Pozsgai meg alaptörvényező atya is. Pintér is a nomenklatúra tagja volt, nem minden nomenklatúrista volt egyúttal pártvezető is. Matolcsy és Stumpf a legjobb úton haladt a nomenklatúristává válás útján, de jött a rendszerváltás, vették a kanyart -- fordítottak egyet a köpönyegen --, Stumpf alkotmánybíró némi spéttel, és most ott vannak, ahol vannak. A zsebduce kötényében :)
Szóval az "még ma is a kommunista", aki a piacgazdaság, a demokrácia és a jogállam mellett áll ki, külpolitikailag atlantista, antikommunista meg az, aki szerint a sikeres vállalkozókat a kormány nevezi ki, az általános választójog és a jogállamiság csak a nemzeti célok elérésének akadálya és nem Párizsra, hanem Moszkvára, Pekingre és Taskentre veti vigyázó tekintetét. Fasza.
A Pozsgai, Szűrös meg nem párttag a fideszben, sőt nem is kapott semmi hatalommal járó funkciót. A másik kettő meg megintcsak nem volt pártvezető a bolsik alatt.
Ezért (is) mondtam, hogy szánalmas a ti brossuraszövegetek. És hatástalan is. Éppen ezért, csak folytassátok!
Azért nevetséges hogy ilyenkor a Fideszt komcsizzák, de ha a kommunizmus bűneiről van szó akkor megy a terelés.Ha a nemzetről van szó, akkor minden előrébb van csak a saját hazájuk nem. Pedig egy átlagos nyugati baloldalinak is a saját hazája van előrébb.
Nem tudsz számolni komám. A fideszkormányban államtitkárhelyettestől felfelé több volt MSZMP-tag van, mint az MSZP vezetőségében.
Ezt szerintem hiába nyomjátok a brossurákból, mert tömény marhaság. Ha nem az lenne, már régen felsoroltátok volna mindkettőből az érintett személyeket, tételesen. Mi a fenének ilyen óvodás szarakodással erőlködni? Mit képzeletek mindenki hülye, csak ti vagytok villanymozdony? Magatokat jártjátok le, ha nem is veszitek észre. Igaz a rátok szavazni akarók számából észrevehetnétek!