Tök mindegy, miért lesz Volt, politikai vagy anyagi odahatás történt-e.
A helyzet a következő: adott a fesztivál, húsz éves. Tíz éve mindig ugyanott van. 2011-ben kap egy engedélyt, három évre, bizonyos feltételekkel. Öt nappal a kapunyitás előtt jön a hír, hogy a hatóság nem engedélyez, a csilpcsalpfüzikék meg a mókusok miatt. A hatóságnak közben új vezetője lett.
Két órával a hír megjelenése után zöld utat kap a fesztivál, és kit érdekelnek a füzikék meg a mókusok.
Tök mindegy, mi történt közben, ez akkor is Abszurdisztán.
(De én örülök, hogy lesz, és nem hiába vettem meg a jegyemet.)
"Akkor miért kellettek évek és perek sorozat ahhoz,"
"Mert a fogyasztói és lakossági igények folyamatosan változtak."
Én még ilyen emberrel nem talákoztam. Bárcsak cinikusan vágnád a pofánkba ezt, de nem, te ezt komolyan gondolod!
Mert ugye ez azt jelenti, hogy a Szigetet eltűrni kénytelen lakosság eleinte imádta, csak aztán már egyre kevésbé az éjjel-nappali zajterrort. Nem azt mondom, nézhetjük le rendesen az embereket, de ennyire azért még ők sse hülyék.
A magyarázat sokkal egyszerűbb: azért kellett a perek sorozata, és általában mindenben mindekivel szemben, mert a szarrágó környezettudatos, lakosságbarát vállakozók a lehető legkevesebbet akarják költeni arra, ami számukra nem fontos, azaz a környezező emberi és állati, biológiai környezet védelmére. Ennyi. Csak az állam jogrendszere, fegyveres erejével a hátában képes ezt kikényszeríteni belőlük. Ilyen naty bennök a társadalmi felelősszég!
Nem mellékesen Ákossal, és Heti Válasz borfesztivállal. (ez most nem tudom, miről jutott eszembe.)"
Miközben egyes balos olvtársak azt sugallják, hogy a fesztiválszervezők lefizették a felügyelőség új vezetőjét, attól tartok, még annál is rosszabb dolog történt, és balosaink nem is értik hogy ez sokkal "jobb" nekik politikailag. Ha igaz, hogy a fentebb idézett két szereplő is ott lesz, akár politikai ráhatás is elképzelhető a számomra. Ez az igazi baj.
Annak, aki azt írta, hogy két év alatt költöztek-e oda bizonyos madarak, üzenem, hogy vegye már észre, hogy ezekkel a felvetésekkel nem ezt az új igazgatót, hanem a régit, annak bűnös nemtörődömségét emeli reflektorfénybe, kvázi vádolja. Olyan bonyolult logika ez?
Úgy tűnik :-))) Most költözött oda. De a mégisvanengedély hallatán máris továbbállt, mókusostól, védett bokrostól :-)) Kabaré ez az ország, komolyan :-))
El is készültek a szükséges tervek a mintegy harminc helyszínen szükséges beavatkozásokhoz, és hat esetében jogerős engedélyeket is kiállított a szakhatóság a tervezetek megvalósításához. Illés Zoltán azonban általam ismeretlen felhatalmazás és jogcím alapján levelet írt az Országos Környezetvédelmi, Természetvédelmi, és Vízügyi Főfelügyelőséghez, hogy több engedélyt ne adjon ki. Ez megtörtént és a már kiadott jogerős engedélyeket is visszavonták, ebből természetesen perek lettek, ezek a jogviták a mai napig lezáratlanok.
Kézivezérlés. :-( A független szakhatóság munkájába való gátlástalan belenyúlás.
Nos akkor soroljad már el, hogy tavaly óta pontosan milyen új védett fajok telepedtek le ott, ami miatt idén már nem lehet környezetvédelmileg engedélyezni! Gyanítom, néhány nokiás doboz hatására mégis megegyeznek ...
"Széles Sándor, a kormányhivatal vezetője is megerősítette információinkat a jogerős határozatról, s így reagált a megkeresésünkre: "Vizsgáljuk annak lehetőségét, hogy a VOLT Fesztivált idén is minden probléma nélkül megrendezhessék."
Bizony. Hulljanak a népek, különösen a bulizós-liberális fiatalok, azok dögöljenek meg mind, az igénytelen zenéjükkel, meg még drogoznak is :-)) Éljenek a csilpcsalpfüzikék. :-))
Mert ha valakinek azt mondom, Sopron, akkor az jut eszébe, hogy VOLT. Mert a fiatalok ettől szeretik a városomat. Mert kinőve a fesztiválkorszakból, visszajárnak. Mert olyankor végre van élet a városban. Mert a mintegy 100ezer vendég ott fogyaszt, hasznot hozva, és nem csak a vendéglátósoknak és a Lobenweinéknek, hanem a városnak is.
Érdeklődj körbe nyugodtan: a soproniak többsége szereti a VOLTot. Olyanok is, akik nem járnak oda.
Valamint: többtízezer fiatal megvette a bérletét, vonatjegyét, szállása van, erre készül (a lányom is, többek között). Hát nekik nem öt nappal előtte szólunk, hogy bocs, nem kóser. Az csak egy mellékes kérdés, hogy nekem is van egy napijegyem. Találkozom ott sok kedves emberrel, volt diákommal, rokonokkal, barátokkal. Hát én ezért védem a VOLT-ot.
A Kisalföld birtokába jutott egy 2011-es határozat is, amit még az előző igazgató, Németh Zoltán szignált (a Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség vezetését most júniusban vette át dr. Buday Zsolt). Ebben a felügyelőség, ahogy már fentebb is említettük, feltételekkel ugyan, de 2011-re, illetve 2012-re és 2013-ra is engedélyt adott a fesztivál megrendezésére. Az akkori és a mostani határozat is a IMSYS Kft. hatástanulmányára épül. A 2011-es dokumentumban ez áll: „a területeken a rendezvény megtartása közösségi jelentőségű vagy hazai jogszabály által védett természeti értékeket közvetlenül nem veszélyeztet". A Kisalföld rámutat, hogy a tavalyi indoklás szövege ugyanúgy kitér a veszélyeztetett fajok védelmére, illetve hogy zajvédelmi hatásterületet kell megállapítani a helyszínen. Az előírásokat betartva „nem lesz jelentős hatással a Natura 2000 jelölő fajok és élőhelytípusok természetvédelmi helyzetére, illetve a Natura 2000 területre" - idézi a 2011-es határozatot a Kisalföld [3].