"elnök úr megugrották az 5%-ot 5,3%-on áll a miép.
válasz
Megyyünk 5,4%-ra is (diadalittas arc)"
de azt hiszem többen emlékeznek a 4,3%-os szomorú borozgatására a 2002-es választási műsornál (gondolom sokan kárörvendve nézték, de az idő megszépíti)
Több minden volt, amiben nem értettem egyet vele, viszont tiszteltem írói munkásságát, és azt, ahogyan bátran kiállt véleményéért, nemzeti elkötelezettségért.
Azon kevés megszólalónak, akik vele ellentétes politikai nézeteket vallanak, de itt mégis emberi módon nyilvánulnak meg a halálhíre kapcsán, respect.
Érdekes pont József Attilát idézni Csurka halálával kapcsolatban. (még érdekesebb lenne Radnótit idézni)
Jó, akkor legyen Radnóti (velem lehet beszélni):
Eddig úgy ült szívemben a sok, rejtett harag, mint alma magházában a négerbarna mag, és tudtam, hogy egy angyal kisér, kezében kard van, mögöttem jár, vigyáz rám s megvéd, ha kell, a bajban. De aki egyszer egy vad hajnalon arra ébred, hogy minden összeomlott s elindul mint kisértet, kis holmiját elhagyja s jóformán meztelen, annak szép, könnyüléptű szivében megterem az érett és tünődő kevésszavú alázat, az másról szól, ha lázad, nem önnön érdekéről, az már egy messzefénylő szabad jövő felé tör.
(a kortárs írók megítélése mindig vitatott, a biztosan nem volt rossz kijelenthető, ennél több meg erősen szubjektív, én nem vagyok hivatott munkássága megítélésére, lévén sem kritikus, sem irodalmár nem vagyok, és elég keveset olvastam tőle)
Egy letűnt politikai küzdőtér egyik utolsó részese volt. A MIÉP élén egy sajátos, harmadik utas magyar kapitalizmust vizionált, de a transz- és multinacionális vállalatok, a világbank, az IMF globalizálódó világában már túl sok volt az ellensége. Akik anno démonizálták őt és a MIÉP elsősorban értelmiségnek szóló népi írós stílusát, azok most boldogok lehetnek a Jobbik nyers és ostoba demagógiájával.