Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2012.12.03 0 0 1027

dehogy váltja le... színház az egész

gimel Creative Commons License 2012.12.02 0 0 1025

Újabb Orbán (és Magyarország)  ellenes támadás zajlott a Kossuth téren.

Az eszközök szerepébe:  mesterházy, bajnai, gyöngyösi, német s.  ....és a szokásos fasisztázó aljanép.

armadillo Creative Commons License 2012.12.02 0 0 1024

inkább örülnél, hogy (legalábbis szerinted) közpénzt fordítanak a felzárkóztatásodra:-)

Előzmény: Törölt nick (1023)
barantic Creative Commons License 2012.11.30 0 0 1021

OFF

mikor törlik már ezt a gyökeret?

Előzmény: holicsobino (1020)
holicsobino Creative Commons License 2012.11.30 0 0 1020

az imf csak ezt a két barmot akarja visszahozni de abbol aztán nem kérünk!!

http://youtu.be/mmXydAeIlm4

RogerWilco Creative Commons License 2012.11.30 0 0 1018

Ami pedig a MOL-t illeti, nem hiszem, hogy kitörne a túlfoglalkoztatás, ha ezt értetted munkaerőgyár alatt. Egyébként gőzöm nincs, miért kellett abba az államnak beszállni.

Szerinted egy 500 milliárd forintos ügylet tanácsadói díja mennyi? Ezért még egy fideszes miniszter is lehajol, de még a főnöke is

Előzmény: Törölt nick (1005)
hazátlanproli Creative Commons License 2012.11.28 0 0 1017

"Ettől függetlenül szimpatizáltam a megmozdulással mint valószínűleg a többség."

A taxis blokád lényege az volt, hogy a vállalkozói réteg egy jelentős része át akarta hárítani a terheit az egyszerű dolgozókra.

Mert ha ők sikeresen lerázzák magukról a terheket, akkor azt másnak kell magára venni. Olyanoknak, akiknek nincs lehetőségük a harcra. És kik ezek? Az egyszerű dolgozók, vagyis a NÉP.

Most is ez folyik. Csak most a kormány összefogot a vállakozókkal és az uralkodóosztály tagjaival a NÉP elnyomorítására.

Előzmény: Törölt nick (979)
gimel Creative Commons License 2012.11.28 0 0 1016

Biztos hogy nem lehet az EU-n belül tartani ? Pl a részvény cégének a székhelye szerint adóztatnak, ilyesmi.

A válság nagy sanszot adott, hogy nemzetközi spekulatív tőkét világszerte egységesen megadóztassák. A legtöbb gazd. bajnak ők az okai, és ha megadóztatnák egy sor akut probléma meg is oldódna.

Előzmény: Bromden (1014)
Bromden Creative Commons License 2012.11.25 0 0 1015

nem 100, hanem 10 $-t, elrontottam :)

Előzmény: Bromden (1014)
Bromden Creative Commons License 2012.11.25 0 0 1014

Ezt a matekot még egyszer gondold át :)

Amúgy a származékosra azért kisebb az adó, mert azt tőkeáttéttel szokták művelni, vagyis a a spekuláns a valóságos tőkéjének 10x -esére vagy 100x -osára vesz fel pozíciót. Pl. a 10000 $ van a számláján, ő pedig nyit egy 100000 $-os pozíciót, hogy 0.5 % árfolyamváltozáson keressen (vagy veszítsen) 500 $-t. Na erre fog 100 $ adót fizetni. (Illetve nem fog, hanem az EU-n kívül folytatja a spekulációt.)

Előzmény: gimel (1013)
gimel Creative Commons License 2012.11.23 0 0 1013

Már-már meghökkentem, hogy az EU-t irányító bank-lobby valami hasznosat művelt. 

Aztán megértettem hogy a "származékos ügyletekre pedig 0,01 százalék"  adó az tulképp a

tranzakció költségének a 0,0001 % -a. Ennyit áldoztak ránk sorosék....

Előzmény: Törölt nick (1012)
Törölt nick Creative Commons License 2012.10.23 0 0 1012

Az úgynevezett megerősített együttműködés értelmében legalább 9 tagállamnak kell írásban kifejeznie elkötelezettségét, hogy egy jól meghatározott területen mélyítenék együttműködésüket. Az FTT-ről 10 állam juttatott el ilyen értelmű nyilatkozatot a bizottsághoz, az eredeti javaslat a pénzintézetek közötti tranzakciókra 0,1 százalék, a származékos ügyletekre pedig 0,01 százalék tranzakciós adót vetne ki.

A kezdeményezésben Németország, Franciaország, Ausztria, Belgium, Portugália, Szlovénia, Görögország, Olaszország, Spanyolország és Szlovákia vesz részt, ami a bizottság értékelése szerint nemcsak azonnali és kézzelfogható előnyöket jelent ezeknek az országoknak, hanem a belső piac és az unió egészének működéséhez is hozzájárul.

„Ez az adónem többmilliárd euró, nagyon is elkélő többletbevételhez juttathatja a tagországokat ezekben a nehéz időkben. Ez a méltányosságról szól, biztosítani kell, hogy a válság terheiből a pénzügyi szektor is kivegye a részét, ne csak a hétköznapi emberek viseljék azt" – jelentette ki José Manuel Barroso, az Európai Bizottság elnöke.

Nocsak, nocsak. Az Eu pontosan akkora mértékű adót vezet be, mint Orbánék.....ott ez nem sok a bankoknak???

Vagy Mr. Barroso diktatúrát épít és a bankokkal akarja fizettetni a számlát ? Kíváncsi vagyok, nevesebb Eu-s politikusokat mikor vádolnak meg majd azzal, hogy korlátozni akarják a demokráciát vagy a sajtószabadságot....

Nincs új a nap alatt.

Egyik kopó, másik eb.

De talán a lényeg a politikában is mindig az volt, ki lép elsőnek....

Talán lassan a topik címét is meg kell majd hackelni, vajon Orbán leváltja-e az IMF-et ?

Törölt nick Creative Commons License 2012.04.30 0 0 1011

A nagy baj az, hogyha jobban belegondolok, nekem nincs is okom panaszkodni

Előzmény: Törölt nick (1010)
Törölt nick Creative Commons License 2012.04.30 0 0 1010

Nem érdemes a beznin árát hasonlítani a pénzhez. Ha az akkori 1 liter benya-1 kg kenyér árat megnézed és a mostanit és a benzin és a kenyér minőségét is összehasonlítod az akkorival, akkor nem olyan rossz a helyzet.....keveset keresünk, ennyi :-(

Előzmény: pizo (1006)
pizo Creative Commons License 2012.04.28 0 0 1007

"Azért jog, mert közpénzből és/vagy közerőből építették az úthálózatot azért,hogy közlekedni - bringával, autóval, stb - lehessen rajta és nem pedig azért,hogy a  taxisoknak legyen mit lezárni."

És azt is hozzá kell tenni, hogy még a járdán, és a résekben közlekedni kívánó segédmotorosokat, kerékpárosokat (pl. engem, aa Árpád-hídon és a Flórián téren, meg a Szerntendrei úton) próbáltak leállítani, elvenni a motort, biciklit, és még fenyegetőztek is "aki nincs velünk, az ellenünk van"

Zoli 

Előzmény: Törölt nick (1003)
pizo Creative Commons License 2012.04.28 0 0 1006

"mert ma már majdnem 2,5-szer annyiba kerül a benzin, ami miatt akkor ment a hőbörgés, igaz tetemes volt az emelés mind az akkori árhoz, mind a fizetéshez képest"

Ha csak 2,4-szeres lenne, akkor nem lenne gond sem. Az Antall-kormány 37 Ft-ról 65-re akarta emelni a benzin árát. Én kiegyeznék a 65 x 2,4 = 156 Ft-os árral...

Zoli

Előzmény: Törölt nick (995)
Törölt nick Creative Commons License 2012.04.27 0 0 1005

Itt ütőképes hadsereg soha nem lesz, nem is volt a VSZ-es időkben sem. Erről és a majdani visegrádi négyes valós csapatmozgású hadgyakorlatról Orbán csak vízionálhat. Most is azt mondom, nem lesz más, mint közröhej tárgya roncsderbi.

Számunkra valós védelmet csak a NATO biztosíthat, persze, ha nem rúgjuk össze a port a tagállamokkal.

Értem én azt, hogy egyes nemzeti érzelműeknek piszkosul rosszul esik, hogy nincs védelmi potenciálunk és igazat is adok nekik, de arra pénzünk sosem lesz. Végig kell guglizni, mennyibe kerül akár egy tank vagy egy harci repülő és nagyon gyorsan kitisztul a kép, hogy a költségvetés összességéből nem tudnánk megvásárolni még egy dandárnyit se.

Ami pedig a MOL-t illeti, nem hiszem, hogy kitörne a túlfoglalkoztatás, ha ezt értetted munkaerőgyár alatt. Egyébként gőzöm nincs, miért kellett abba az államnak beszállni.

Előzmény: Törölt nick (1004)
Törölt nick Creative Commons License 2012.04.27 0 0 1004

Azért talán ennyire nincs lepukkanva, de túl sokba kerül az állapotához képest. A konvergencia-programban, amit Gyurcsányék 2009-ben beadtak szerepelt a MÁV és még jónéhány nagyobb falat - MOL - privatizációja, leépítése, ésszerűsítése, többek között a hadseregé az akkori ütemezés szerint haladnak eddig a dolgok, kíváncsi leszek a hadseregig eljutnak-e....de mivel a MOL is fordítva alakult ezért nem fogok meglepődni, ha megint kimarad, sőt azon sem, ha tényleg "munkaerőgyárnak" fogják használni.

Előzmény: Törölt nick (1000)
Törölt nick Creative Commons License 2012.04.27 0 0 1003

Azért jog, mert közpénzből és/vagy közerőből építették az úthálózatot azért,hogy közlekedni - bringával, autóval, stb - lehessen rajta és nem pedig azért,hogy a  taxisoknak legyen mit lezárni.

Ugye a taxisok ha úgy sztrájkoltak volna, mint más szolgáltatók - vasút, oktatás, stb - akkor nem szállítottak volna utasokat és ez senkit sem hatott volna meg igazán, ezért kitalálták - megmondták nekik(?) - hogy zárják le az utakat, megállítva az életet az országban, rajtuk kívűl mindenki mást akadályozva alternatíva nélkül - ha vasútsztrájk van, akkor van busz, stb - de nem volt még egy "dugi" úthálózat éppen kéznél.

Nem tudom, mit szólnának például a taxisok, ha holnaptól én sztrájk címén minden taxinak letörném az ablaktörlőjét, mert szerintem ez a legcélravezetőbb eszköz ahhoz, hogy például ingyen kapjak egy házat, mert nekem az kell hogy legyen normális életem vagy ilyesmi vagy jár és minden taxi oldalát végighúznám addig, amíg nem dobják nekem össze a pénzt egy mutatós kis vityillóra.Természetesen ha így tennék, mehetnék a sittre és a taxisok gyűlölnének.A taxisok örüljenek, hogy akkor nem mentek a sittre és figyeljenek oda, mert csak egyszer volt Budán kutyavásár és ne csodálkozzanak, ha az első jelző, ami felmerül velük kapcsolatban az a hiéna....de velük semmi bajom.A baj az, ha valaki a taxissztrájkkal példálódzik, mert ebből az összetett szóból egy betű sem utal a tényekre.

Előzmény: agitator (1001)
agitator Creative Commons License 2012.04.25 0 0 1002
agitator Creative Commons License 2012.04.25 0 0 1001

neked jogsértő, mert nem tudsz végigfurikázni a verdáddal? röhögnöm kell. ilyenkor bezzeg előkerülnek a jogok. mindenkinek egyformán vannak jogai, ennyi erővel ellenem folyamatos a jogsértés, mivel én soha se tudok beülni az autómba, mivel nincs. megint furcsa értelmezése a jogoknak, ami vagyonfüggő. nincsenek valamitől függő jogok.

Előzmény: Mantis Screamer (986)
Törölt nick Creative Commons License 2012.04.24 0 0 1000

haccsereg

Te hol látsz itt hadat meg sereget? Én egy háznyi bürokratát meg néhány száz szerződésest látok, de ahhoz is műhold kell, mert valahol Afgániában leledznek.

És hol látsz haditechnikát? Én lepukkant VSZ-es roncsokat látok, némelyik bennfentes vállalkozók által (pl. hírtechnika) felturbózva.

És ezzel a valamivel akar Orbán 2013-ban valódi csapatmozgással járó hadgyakorlatot a visegrádi négyek egyesített haderejeként. Hát asszem röhögőgörcsöt kapok, főleg a Lajtán túlról nézelődők.

Előzmény: Törölt nick (998)
Törölt nick Creative Commons License 2012.04.24 0 0 999

Visszatérve az eredeti topichoz: úgy látszik jól tippeltem a francia választás és az EU hozzáállása kapcsán, május közepére elkezd csökkeni az EUR és USD árfolyam. A következő nehéz időszak augusztus környékére várható, főleg belső okok miatt - zuhanó belső kereslet, ami nyáron mindig probléma és ezt bizonyos pénzügyi körök jól fel is fogják fújni, hátha sikerül még az évben egy nagy árfolyamkaszálást végrehajtani. Ezen felül a levegőben lóg a spanyol válság és ha nem ismét Barroso lesz a főnök, akkor ki fog borulni a bili, sokkal komolyabban mint a görög válság miatt, azoban feltehetőleg Barroso marad még egy ideig.

Én nem tudom mások hogy vannak a pénzzel, de szerintem igen furcsa, hogy a Földön mindent már sokkal hatékonyabban csinálunk, mégis minden egyre drágább , soha semmi sem lesz olcsóbb.A világ bármely országában megnézel egy villanyszámlát például az 10 évente megduplázódik, pedig ugyan az az erőmű szolgálja ki mondjuk a házadat......

Ja igen, amit lehagytam. Az év végére talán az EU válságok végigmennek. Jövőre még nagyobb gáz lesz: a franciák kutyaszorítóba kerülnek - és mivel a németek és az angolok is szívesen törik a borsot az orruk alá - ők már bele fognak szaladni a kötelezettségszegési eljárásba 2014-ben, hála Sárközy háttérmunkájának is, hiszen most nem ő lesz az elnök. Ezen felül egy olajválság fog kibontakozni, mert az arab országok a jóléti társadalmukat az olajárból tartják fenn és már az embereket csak a kedvezmények érdeklik arrafelé, a politika nem, ezért évről évre emelik az olajárat, hogy legyen miből finanszírozni ezt, de ez leghamarabb jövőre éri el azt a pontot, amikor már nem lesz tartható.Ekkora az US már eléri azt az energetikai függetlenséget, hogy ne kelljen háborúznia az olajért, a többieknek - az oroszokat kivéve - semmilyen ráhatása sincs erre a folyamatra, ígyhát elhúzódó lesz a válság.

Szóval nem lesz nagy baj legalább jóban lenni az IMF-el....

Itt, Magyarországon szerintem a Jobbik max megduplázza a támogatottságát, de nem tud hatalomra kerülni - és a részhatalmi tevékenység ugyan azt fogja okozni neki, mint az SZDSZ-nek okozta, pofonfának fogják használni - igaz ezért az SZDSZ meg is dolgozott....hogy ki fog nyerni, nem tudom, de nem lenne rossz, ha a Fidesz vinne még egy ciklust legalább, mondjuk egy többrésztvevős koalícióval......a lényeg a folyamatosság lenne, amit az MSZP az utolsó ciklusban jól elbaltázott. Ami szinte biztos, az az, hogy az LMP és a DK mögötti háttér megunja, hogy a kútba dobálja a pénzét és ez a két párt nem fog bekerülni.Az MSZP tovább közelít majd a nullához és me fog jelenni egy újabb formáció: független képviselőkből álló érdekcsoporti képviselet, akik erősen a pénz felé fognak orientálódni.....

Vagy valami ilyesmi...

Törölt nick Creative Commons License 2012.04.24 0 0 998

Szavamra, a nulla közeli hadsereg remek lenne pénzügyi szempontból, de sajnos még mindig túl sokat költ rá az ország. Egy kissebb létszámú misszió felállításán és háttérfeladatok ellátásán kívűl jelenleg nem alkalmas másra, ehhez képest drága. Egy közepesen felfegyverzett 2-3 ezer fős bűnözői csoport térdre tudná kényszeríteni - remélem tévedek.Ehhez képest soknak tűnnek a százmilliárdok, amik erre mennek el.....más kérdés, hogy a 10-30 ezer ember, aki most a hadseregben dolgozik - és adózik - szerintem ha nem lenne a hadsereg nem tudna megélni....

Előzmény: Mantis Screamer (994)
Captain Dolby Creative Commons License 2012.04.24 0 0 997

"mire a taxisok lezárták az összes utat az országban, a hidakat Pesten."

Nem ők döntöttek, hanem az szdsz, a hálózat és Árpi bácsi, akit tilos bírálni és különben is kibaszottul pártfüggetlen volt.

Előzmény: Mantis Screamer (983)
Törölt nick Creative Commons License 2012.04.24 0 0 996

A torlaszolás az első nap volt szervezetlen, aztán már szervezett volt - mindeközben már a háttérben néhány óra leforgása alatt eldőlt minden...

Előzmény: Mantis Screamer (986)
Törölt nick Creative Commons License 2012.04.24 0 0 995

Mindenkiét, aki használni akarta a közútakat.Útólag nagyon viccess az egész, mert ma már majdnem 2,5-szer annyiba kerül a benzin, ami miatt akkor ment a hőbörgés, igaz tetemes volt az emelés mind az akkori árhoz, mind a fizetéshez képest. Természetesen a háttérben az "olajosok" és a régi hatalom konfliktusa állt, amit végül az "olajosok" nyertek meg.A kormány kénytelen volt engedni, ez volt a legcélszerűbb, leggyorsabb megoldás, aztán szépen 3-4 hónap alatt visszaemelték erre a szintre és így kellet volna kapásból csinálni ugye.Én csak szegény taxisokat sajnálom, megint elhitette valaki velük, hogy igazán számítanak és ők megint bedőltek.Nagy szerencse volt, hogy meg tudtak állapodni és mind amnesztiát kapott.

Előzmény: agitator (978)
Mantis Screamer Creative Commons License 2012.04.09 0 0 994

Momentán NATO tagok vagyunk és ez nagyon kényelmes is, erősen úgy tűnik, nullaközeli hadsereggel is biztonságban vagyunk.

Előzmény: kevesissok (992)
kevesissok Creative Commons License 2012.04.04 0 0 992

Ha májusig sincs érdemi előrelépés, márpedig Benoît Anne szerint ennek nagy a valószínűsége,-  mert a magyar kormány nem lesz hajlandó alapvető fordulatra, nem fog beleegyezni például az egykulcsos adó eltörlésébe - akkor az igen gyorsan háromszáztizenöt-háromszázhúsz forintos eurót és a külföldiek kezében lévő magyar eszközök leépülését fogja eredményezni.

"Azt prognosztizáljuk, hogy a piacok bizalma májusra elfogy.

Nehéz ügy.

A Magyarországon tevékenykedő  osztrák bankok már sirathatják az évenkéni rendszeres extraptofitjukat, őket csak jövőre lehet újra megsarcolni.

Mondjuk még az oroszoknak el lehetne adni ezt azt, pl támaszpontot bérelhetnéntek rakéta-előrejelző radarállomáshoz vagy valami ilyesmi... Ha egyszer kell a pénz, akkor kell a pénz.

Előzmény: Törölt nick (991)
Mantis Screamer Creative Commons License 2012.04.04 0 0 988

A) IMF és/vagy más kozmopolita karvalytőkés körök

B) Orbán tartva a saját népszerűségvesztésétől

C) A NÉP

D) Chuck Norris

Jelölj meg egyet

Előzmény: Törölt nick (987)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!