http://www.origo.hu/sport/jegkorong/20111218-magyarroman-himnuszbotrany-egy-csikszeredai-hokimeccsen.html Romániában alaposan felborzolta a kedélyeket, hogy az Euro Ice-hockey Challenge elnevezésű csíkszeredai jégkorongtorna pénteki román-magyar mérkőzése előtt a román válogatott - többségükben magyar nemzetiségű - tagjai némán hallgatták végig a román himnuszt, viszont a magyar csapattal együtt énekelték a magyar himnuszt, és a mérkőzés végén elénekelték a székely himnuszt is, amely spontán módon tört fel a lelátókon. - Én azt mondom, jól tették a fiúk, büszke vagyok rájuk!
"Szerintem nem kéne a himnuszukért bántani őket. Véleményünk lehet persze."
Én nem bántom őket, csak a véleményemet mondtam el a himnuszukról. Magyar ember, egy ilyen agresszív, gyűlölködő, sovén szövegű dalt, sohasem énekelhet el...
Köszönet, hogy feltetted a román himnusz magyarra fordítását. Így már teljesen érthető, hogy nem énekelték elszakított honfitársaink. Ennek a versnek a számára már az is megtisztelő magyar részről, hogy csendben hallgatják végig.
"Székelyfölddel mégis mit akarnátok kezdeni? legyen belőle egy magyar Hegyi-Karabah?"
Emiatt ne fájjon a fejed. Lehetne önálló, vagy egy vegyeslakosságú Észak-erdélyi résszel ismét a magyar anyaország része, mint 1940-44 között. Mindkettő csakis jobb lehet a székelyek számára, mint maradni román megszállás alatt.
Tánczos Barna, a román jégkorong-szövetség elnöke szerint hamis ügyet kreálnak a románok az ügyből, mert egy magyar játékosnak, főleg ha még kettős állampolgár is, nem tilthatja meg senki, hogy saját nemzete himnuszát énekelje. Az elnök, aki egyébként csíkszeredai illetőségű RMDSZ-politikus, a román kormány mezőgazdasági államtitkára, úgy fogalmazott az m1 reggeli műsorában, hogy a román sajtó akkor is hamis ügyet kreált volna a mérkőzésből, ha a román válogatott magyar nemzetiségű tagjai nem énekelték volna a magyar himnuszt. Akkor kerestek volna más indokot – fogalmazott Tánczos.
na most már senki nem tud semmit. a játékosok meg lapítanak
hát ki legyen hitelesebb, mint egy román csapattárs? ha ők maguk cáfolnak azt mentegetőzésnek neveznék.
De ebbe belekötni már az agyhalállal egyenértékű csak szólok!
Inkább azzal foglalkozz, ami miatt ezt megemlítettem: szóval lett egyből cáfolva a hír amit lejáratni próbáló sajtósok közzétettek?
mondjuk vedd figyelembe, hogy ugye először megjelenik a hazugság, aztán más médiamunkás gyorsan keres egy érintettet és meginterjuvolja, majd azt is közzéteszik.
ahogy látom ez már rég róla szól. Nem képes az egoját félretenni és végre azzal foglalkozni amiről a topik szól, helyette győztesekről meg vesztesekről hadovál a vitában.
én szívesen kikapok, ha ettől jobban érzi magát, de a székelyek igazsága kerül a helyére:-)
nálam nem, de azok szemében, akik a (feltételezett) sima bunkó proli viselkedést is képesek hőstetté felmagasztosítani, könnyen válik ilyen fekete-fehérré a kép
akkor a jelenlegi állás szerint a hokisok hagyták, hogy egy később urban legendnek bizonyuló hősi eposz szereplőinek lássuk őket, ahelyett, hogy ők maguk cáfolták volna egyből (a feltételezést, hogy nem tudnak viselkedni)?
ennyire fontos nekik a 15 perc hírnevük, hogy hagyják a két nemzet amúgy is feszült viszonyát tovább romlani miatta?
mellesleg csak a logikai baklövésedre rávilágítok: nem minden katona lesz hőssé nyilvánítva, és aki nem, az attól még nem lesz automatikusan gyáva nyúl nemde?
Pláne mivel tegnap sem tudtad megmagyarázni, miértis kellene ennek így lennie. Egyszerűen nem bírnád beismerni a vereséget, ehelyett győzelmet hazudsz magadnak. emlékszem, az mszp-sek vajúdtak itt a fórumon a választásokkor ilyen görcsös agymenéseket amivel bizonygatták, hogy a fidesz tulajdonképpen veszített:-)
amúgy továbbra is feltételes módban írod, nincs ilyen, hogy reménykedjünk, feltételezzünk, meg kételkedjünk:
álhír volt, mocskos aljas lejáratási próbálkozás. pont.
valamint el vagy tévedve: én inkább vállalnám, hogy nekem legyen bármi is kínos( bár azt sem tudom minek kéne annak lennie), minthogy szurkoljak azért, hogy a hokisok bizonyuljanak feketeseggűnek.
Ha érted: nem zavar, hogy számodra én leszek valamiféle lúzer, attól még a hokisokra tett állításaitok hamis hír alapján születtek és így becsületsértés lett. amit - amikor a hír valótlannak bizonyult- illik visszavonni.
ismered az ilyenkor szokásost? valahogy így hangzik: ja, hogy nem is tettek ilyeneket? bocs, akkor nem szóltam!
megismétlem, amit tegnap írtam: ha álhír volt, akkor történetben nem a hokisok a legkínosabb szereplők, hanem ti. úgyhogy reménykedjetek, hogy a hír megfelel a valóságnak