A civilek alternatív köztársasági elnököt választanának…?! Két hét múlva kezdik a szervezést, mindenki jelölhet, majd március 15-én közfelkiáltással választják meg Schmitt Pál "utódját". Politikus körökből olyan vélemény fogalmazódott meg, hogy a megválasztott alternatív elnök lehet a civil ellenzék vezéralakja. -- Kik lesznek a jelöltek? -- És ki lehet/lesz a befutó?
Én nem nagyon érzem, hogy jelentősen lejáratódott volna, de, ha úgy is van, semmi esély a leváltására. Úgyhogy ezen faszolni, tök felesleges. Akkor lenne értelme az alternatív elnöknek, ha éppen a leváltás szélén volna a mostani és legalább egy százalék esély lenne, hogy rövidesen más lesz. Sok akkor sem, de így.......
Ez a társulat nem olyan, hogy élő, valódi politikust válasszon meg. Jelölik majd talán a Dunát, a Mátrát, a bánáti bazsarózsát, Mátyás királyt, Deák Ferencet, esetleg Kovács Etelka nénit Alsórözögősről...
Azon kezdtem töprengeni, miért nem a min. elnökkel, vagy a kormánnyal kezdik az árnyékolást, miért a közt. elnökkel, aki elég árnyék önmagában is, nincs szükség további árnyékokra...