Az Ön által felkeresett topic fegyverek, ill. annak látszó eszközök
forgalmazásával kapcsolatos adatokat is tartalmazhat.
Felhívjuk figyelmét, hogy csak akkor lépjen be, ha Ön fegyverek forgalmazásával
vagy felhasználásával hivatásszerűen foglalkozik, és a honlap látogatása nem
eredményezi valamely Önre vonatkozó jogszabály vagy egyéb szabályozás
rendelkezéseinek megsértését.
Az Port.hu Kft. a fórum számára kizárólag tárhelyet szolgáltat, a honlapon
megjelenő információk vonatkozásában szerkesztői felelősséget nem vállal.
Amennyiben megítélése szerint a honlapon jogellenes tartalom jelenik meg, úgy
azt kérjük, jelezze az Port.hu Kft. mint tárhelyszolgáltató felé.
Állásfoglalás amúgy is csak egy tájékoztatás, jogi ügyleteknél nem lehet rá hivatkozni, ill. lehet, de pont azért is van ez a szöveg, hogy tudassák előre, hogy tulajdonképpen "mondtam valamit, de nem tudod felhasználni ":)
Ennek az ominózus mondatnak már évek óta nem kell szerepelnie a hatósági állásfoglalások végén (az új Alaptörvény és a megváltozott Alkotmánybírósági szabályozás miatt). Ezért is kérdeztem, hogy Bildiri topiktárs olvasta-e a konkrét állásfoglalást. Ez egy igen/nem kérdés volt, de nem sikerült megválaszolnia.
Na, valaki felrakott egy rendőrségi határozatot valahova? Mert én csak egy ORFK tájékoztatást láttam, igaz a vége furcsa mód lemaradt...
Be kellett volna menni arra a megbeszélésre, nem a folyósón várakozni és akkor saját szemével megnézhette volna, bár lehetnek olyanok, akik a saját szemüknek sem hisznek ;-)
Rátapintottál egy fontos dologra. Az ORFK határozatnak van egy száma. Azon visszakövethető, hogy valódi-e. Ha nem valódi, vagy megmásított tartalommal kerül közlésre, akkor a terjesztőjét begyanúsítják irathamisítással vagy ilyes.
A MAPOSZ meg lehet pont ezért nem meri bemutatni az ilyen állítólagos bírósági végzését, mert vagy nincs, vagy nem igazi. Ugyebár határozatszámmal villámgyorsan ellenőrizhető lenne.
De ez csak feltételezés csak úgy, mint az, hogy az ORFK állásfoglalás nem valódi. (kétségek esetén viszont az utóbbi nagyon könnyen leellenőrizhető)
Te láttad személyesen azt az állásfoglalást? Honnét tudod mi van benne?
Az én szerény értelmezésemben az itt olvasható, ide belinkelt részben egyértelmű magyar mondatok vannak arról, hogy az érvényes jogszabályok következtében milyen gyakorlatot folytat a Rendőrség. Most akkor szerintetek nem ilyent folytat? Vagy amit folytat az jogellenes?
Nem, amit alul olvasnál az állásfoglalásban, tudnillik hogy ez a tájékoztatás nem keletkeztet sem jogot, sem kötelezettséget ergó vélemény és ma ezt írják le, de holnap, ha bárminek következtében változik a jogi megítélés- nem a jogszabály, hogy ezt azok is értsék akik ebben nem annyira tájékozottak - akkor azt, na azt már nem látod, mert lemaradt...
De ha tudjátok, hogy mikor lesz az a bizonyos sajtótájékoztató és hol, akkor azt érdemes lenne nyilvánosságra hozni. Mert különben világújdonságként feltaláltátok a *titkos* sajtótájékoztatót. Amit esetleg egy néma ember tart meg, kikapcsolt kamerák előtt és üres fehér papírlapokat osztanak ki sajtóanyagként.