Sukoró-ügy: bíróság elé áll az Orbán-kormány
Nem hagyják magukat a sukorói kaszinóprojekt befektetői és nemzetközi választottbíróság elé citálják az Orbán-kormányt a "King's City projekt lerombolásával kapcsolatban fennálló jogvita" miatt.
Nagyon érdekes lenne, ha bármilyen bíróság kényszeríteni tudna egy kormányt, hogy olyasmit támogason, amit nem akar támogatni. Ha minden hamvába holt terv elkészítői bíróságra citálnák aki miatt szerintük a tervet nem voltak képesek megvalósítani, kéne vagy háromszor ennyi bíró, bíróság a világon.
Tulajdonképpen tökéletesen összefoglaltad az eset lényegét, de talán a mostani bolsevista-populista politika lényegi elemeit is - csak magamat kárhoztathatom, hogy ilyen késve fejezem ki elismerésemet...
Orbán csak az Alcsút-Szolnok-Mester u.- Haris-köz-Cinege u.- /zarándok (?)/)útvonalat járta be, szinte minden lakásváltásával adócsalást és okirathamisítást elkövetve.:)
Konkrétan a svéd főügyészség fölajánlotta Magyarországnak a Gripen-megvesztegetésekkel kapcsolatos iratok átadását (beleértve Alfons Mensdorff-Pouilly gróf elmélyült magyarországi tevékenységét is), de hazánk főügyészsége (nemhogy kérte volna) visszautasította ezen iratok befogadást.:)
Időmúlás és (részbeni) okafogyottság mentén fölfüggeszteném a "Negligare necesse est" egykor volt nemes elvét, tehát válaszolnék:
Ez a kérdés annyival értelmesebb, hogy Orbánnak már volt egy Gripen-ügye, tehát neki nem holmi piti nokiás-dobozokban kellett szorgalmaznia az üzletkötéshez elősegítéséhez szükséges pénz lerakását, hanem kamionokban.:)
Nem vagyok jogász, csak egy sima könyvelő, de a praxisomban látott (választottbírósági kitételeket tartalmazó) szerződésekben nem volt lehetőség az ettől való eltérésre.
Mindazonáltal nem mernék vitatkozni, mert (mint már említettem) nem vagyok jogvégzett.
Ha te az vagy, bizonyára azzonnal citálni fogod az adott törvényhelyet...
Ez a kis tó elbírta volna a 64 szállodát, több kaszinót, és más létesítményt infrastruktúra nélkül? Szerintem a tóból max egy betonozott fürdőkád maradt volna.
Nézd, nekem is a Velencei-tónál van nyaralóm, igaz a másik (déli) parton, sajnos nem eléggé messze Orbánék gárdonyi nyaralójától.:)
Tehát helyi érintettként tudom, hogy a tó ökostruktúrájában csak kedvező változást hozott volna a sukorói mocsaras lecsapolása, a tókérnyéki életben meg hatalmast javulást eredményezett volna a beruházás megvalósítása.
Itt soha, senki sem tiltakozott ellene, beleértve a sukorói lakosokat és a polgármestert is, azok a fantomcivilek, akik "tiltakoztak", talán még a tavat sem látták életükben, ugyanazok a FIDE(b)SZ által "bérelt" civilszervezetek voltak, akiket (buszokkal össze-vissza hurcolva az országban) minden (nem fideszes) beruházás ellen fölhasználtak az országban.:)
Ha miden rendben van Orbán és az Orbán-kormány körül, akkor miért tárgyalt a Martonyi-villában Orbán a befektetővel magánbeszélgetésen???
Gondolom a befektető kezdeményezte olyan indokokkal, amik miatt a patás tárgyalt. Aztán kiderült, hogy csak folytatni akarják a mutyit és ki lettek rúgva...
A környezetvédők és a Jobbik le van szarva... a helyiek szerint.
Időközben volt egy választás és azon a környezetvédelmi ember is indult polgármesterjelöltként, de harmadik lett csak. Második lett a Fidesz és nyertek a kaszinó pártolói, méghozzá úgy, hogy a népszerű polgi lemondott a támadások miatt és egy kevésbé ismert arc mögé is többséget tudtak szerezni.
A környezetvédők beégése nagyon kínos volt, alig kaptak szavazatot.;))))
+ Nem való a Velencei tóra egy ilyen gigaberuházás.
Ha akarják építsék meg Fehérvár mellett. Akkor a környezetvédők, sportolók, és a többi, tó melletti üdülőtelepek sem rinyálnának.
>Pld:Joav Blumm nem lakott állandó lakosként Sukorón.
Na, és?
Az ügyet kivizsgáló Budai (volt komcsi katonai ügyész) meg halottakkal íratott alá jegyzőkönyveket, és kredencekre cserélt szerződésileg termőföldeket.
És most ő vizsgál... áhh, vicc ez az egész ország...
A befektetni szándékozók ezt az egészet üzleti oldalról nézi.
A jelenlegi kormányzat meg leszarja az üzleti oldalt, pusztán a politikai adok-kapok szempontot veszi figyelembe, és semmi más nem vezérli, mint az, hogy ráhúzza a vizes lepedőt akár csak látványelemként is a korábbi kormányzatra.
A primér ösztönökre játszik, miszerint is a kaszinó=bűnözés, Joav Blum=zsidó, beruházásösztönzés=lopás/kótyavetye, telekcsere=hazánk kiárusítása, korábbi kormány=bűnsegédek
Oszt ezzel elégedett.
Leszarja hogy mi az üzlet és mi nem.
Sukororól el lett döntve, hogy politikai ügy lesz.
Kerül amibe kerül.
Nem fognak kiszálni, ha buknak, akkor meg ráfogják a nyuszira vagy a zsidó lobbira vagy az imf-re.