Már csak Magyarország zászlaját kéne lecserélni. Túl sok a piros-fehér-zöld zászló. A olasz, tadzsik, iráni zászlók is hasonlítanak. (Talán még más hasonlóak is vannak.) Hajrá magyarok! (Ha esetleg nem egyértelmű, ez egy szarkasztikusnak szánt hozzászólás.)
Akkor forszírozd, hogy változtassanak a románok (mellesleg, könnyen meglehet, érdemes lenne most már kivárni, nem?). Budapest maradjon, mert nincs ok a változtatásra. Különösen nem egy hadizászló bevezetésének, mert ez vexillológiailag komplett ostobaság.
És a számokban az ezresek közé nem pont kell, hanem szóköz... :-))
Nem tévedés, mert Románia valóban elorozta Erdélyt Magyarországtól.
Te valószínűleg azt akartad írni, hogy az a tévedés, hogy Erdélyt, de mást nem. Ebben viszont igazad van, mert sajnos, mást is.
2.)
Az én egyik, általad kifogásolt mondatom tényleg javítandó.
Az alábbi betoldásokkal helyesbítem:
"Románia az egykori, jóval kisebb szomszédból pont azzal lett nagyobb szomszéd, hogy Magyarországtól más területekkel együtt Erdélyt is elorozta (egy részét aztán elvesztette, majd visszakapta)."
Ami a pontos számokat illeti:
A történelmi Erdély területe 57.000 km2, a Románia által elorzott összes magyarországi terület 103.000 km2.
Tehát, a románok által elvitt területre a "több, mint duplája Erdélynek" ugyan nem igaz,
de az az Erdélyen felüli 46.000 km2 is sok (nagyobb, mint pl. Svájc, vagy Dánia).
A változtatás mellett vagyok, de elég lett volna a színek sorrendjén változtatni. A hagyomány is maradt volna, de a román hasonlóság így már nem állt volna fenn.
A román zászló kék-sárga-piros, az eddigi budapesti meg piros-sárga-kék...
A változtatás mellett vagyok, de elég lett volna a színek sorrendjén változtatni. A hagyomány is maradt volna, de a román hasonlóság így már nem állt volna fenn. Demszkyék akkor tettek rá egy lapáttal mikor a nemzetiek pukkasztására március 15-én a kilobogózásnál tőbb volt a városi zászló, mint a nemzeti.
Talán mégse lenne célszerű eztet itten hangoztatni... Még esetleg Tarlós I. úr kezébe veszi a könyvet... és rájön hogy hiba volt arról az oláhbérenc grófról elnevezni a Roosevelt teret... és néhány hónap múlva újra átkeresztelteti... ☺