ez a vád azt hiszem megér egy külön topicot is: "Szanyi Tibor szerdán a Facebookon folytatta a Gyurcsány-szimpatizánsokkal vívott szópárbajt: most az őszödi beszéd került szóba. Kijelentette: azt a beszédet maga a szónok és közvetlen munkatársai, közös döntéssel adták át a sajtónak." - Facebook, MNO
A frakkcióülés már csak formalitás volt, volt előtte, az elnökségi ülésen dőlt el minden. Ott, ha minden elnökségi tag Gyurcsányt ellenezte volna, akkor már a frakció elé sem viszik Gyurcsány nevét.
Nézd, én hiszek abban hogy ott a frakcióban is ültek tisztességesebb emberek, akik nagyon nem értettek egyet Gyurcsány hatalomátvételével és valószüleg annak módjával sem.
A zsarolás arra irányult (bár ezt már korábban is írtam)hogy a "közös bűn" hatalmas összetartó erővel bír.
Ha ott rögtön nem torkollják le, akkor a frakción belül nyert ügye van. Támogatni fogják és bizalmat szavaznak neki, mert már nem tehetnek mást.
Nézd, Gyurcsány kényszeresen magyarázza a bizonyítványát folyamatosan. Teszi ezt úgy,hogy közben még a kezeivel is magyarázkodik, de sohasem igazán úgy, hogy belássa a hibáit.
ha tesz is ilyen kijelentéseket, esetleg "hibáztam, hogy hittem " féle nyakatekert módon.
Ő megpróbálta az öszödi beszédben egyszerre elárulni, hogy mekkora bajok vannak,és hogy Ő szenvedett ettől a választás előtt is, csak kényszerűségből sodródott az árral miközben meg akarta üzenni, hogy már ura a helyzetnek.
még egyszer írom, jó volt ez, szenvedélyes igazságbeszéd, ráadásul jól leteremtette az elvtársait is, amit azok zokszó nélkül tűrtek.
de nem hiszem el, hogy nehéz érteni: elárult közben egy felháborító dolgot, az egész beszédének a lényegét alkotta:
azt, hogy milyen helyzetbe került az ország,és hogy milyen aljasul csalta ki a szavazatokat az emberekből.
és kinézem belőle, hogy észre sem vette, hogy ezzel mekkora öngólt rúg!
"O.Sachs neuropszichiáter remek könyvében az elnöki beszédről olvastam. A történet érdekessége, hogy olyan kórházi osztályon játszódott, ahol központi beszédészlelési zavarban szenvedő betegek voltak. Ezek a betegek hallják ugyan a beszédet, azonban elveszítették azt a képességüket, hogy a szavak jelentését is megértsék, noha értelmi képességeik nem károsodtak. Az osztályon lévő ápoltak nagy izgalommal várták az elnök beszédét. Mégis, a beszéd alatt hangos nevetéssel lepték meg az osztály dolgozóit. Mi is történt? Az értelmes, de a legsúlyosabb beszédészlelési zavarban szenvedő vagy a beszédértés teljes hiányával küzdő betegek hallják, de nem értik a szavakat. A szavak megértésének hiánya ellenére mégis képesek arra, hogy a mondanivalót felfogják. Erre azért képesek, mert a szónoklatot számos olyan megnyilvánulás kíséri, mint a testbeszéd, a gesztusok, a mimika, valamint a hangzás, a hangszín, a tónus, amelyek a nyelven kívüli kommunikáció elemei. A kommunikációban 60-65 százalék a nem szóbeli, de a közléshez kapcsolódó jelek aránya. A betegek tehát nem értik a beszédet, de nagyon figyelnek az érzelmi, hangulati töltést hordozó megnyilvánulásokra. Azaz a betegek képesek arra, hogy megértsék a szavakat kísérő, kifejező megnyilvánulásokat, amelyeket nem lehet színlelni. A szavak hazudhatnak, de a mimika és a gesztusok nem. A betegek a szavak jelentésének megértésének hiánya ellenére kifinomult érzékenységgel rendelkeznek az igazság felfogásában. A hamis gesztusok, a túljátszott érzelmek, a színpadias mozdulatok és grimaszok, a hangszín és a hanghordozás többet elárul, mint a „Legőszintébb becsületszavamra mondom!”-féle gyurcsányi kijelentések. Őket nem lehet becsapni, mert nem értik ugyan a szavakat, de annál érzékenyebben reagálnak a túljátszott szívhez szóló érzelmekre, a pózokra, a felesleges hevületre. A Körcsarnokban természetesen nem betegek, hanem elkötelezett rajongók ültek, akiknek aligha tűnt fel, hogy a szónok túljátssza szerepét. Talán ha levették volna a hangot. Komoly hátrány, hogy míg a tévé előtt ülve bármikor elnémíthatjuk a készüléket, a Körcsarnokban nem lehet ezt megtenni és imígyen gyönyörködni a szónok teljesítményében, aki mestersége teljes kelléktárával, szívhez szóló érzelmességével, párás tekintetű őszinteségével taglalta saját szerepét az elmúlt nyolc évben. Alig hihető, hogy a válogatott közönség a némajáték hatására elgondolkodna a beszéd hitelességén, hiszen nem ezért ment oda...."
én mégis maradnék annál, hogy egyúttal szerette volna a nép tudomására is hozni, hogy miért kell azonnal "reformokba" kezdeni. És hogy Ő erre alkalmas is!
Lényegében választási csalás történt 2006-ban. Van erre egyáltalán jó megoldás? Szerintem nincs.
Tudatosan felvállalták a négy év hatalmon maradás érdekében. Eszerint is viselkedtek végig a 4 év során, mi meg csodálkoztunk, mert egy európai demokratikus párt ilyenkor új választást ír ki.
Jól tudták mit csinálnak, ne gondoljuk hülyének őket. Egy bizonyos szint felett ha hülyeséggel találkozunk, akkor mögötte egész biztosan a konc megszerzése rejlik, mert a magyar ember nem hülye, ellenkezőleg, igencsak dörzsölt.
Ha olyan jó lett volna a beszéd, akkor az MSZP választást nyert volna. De ehelyett kapott egy akkora csörgős pofont, hogy még mindig forog és nem tudja, merre van az előre.