Érdemes elolvasni a következő tanulmányt a fasizmusról:
"soha semmilyen fasizmusból nem hiányozhat a többletmunka kisajátításának politikai feltételeit biztosító nyílt terror, a "népi" retorika, a militarizmus és az agresszív nacionalizmus. Ezek az elemek alkotják a fasizmus lényeges jegyeinek minimumát "
/ a fasiszta Franco építtete a világ legnagyobb szabadtéri keresztjét /
4.Magyarország háborüban áll retorika,
5. Ez " a magyarok dolga" pozícionálás
Mindez nagyon hasonlít a tanulmányból idézett konklúziójához.
Véletlen lenne?
Nem tudom irol beszelsz de ha MO-on csinalnal hasonlo felmerest ugyanolyan eredmenyre jutnal,egy baratom pedagogus felesege hobbibol csinalt ilyet alfodi falvakban ,az eredmeny elkeserito volt, pedig csak magyar vonatkozasu kerdesek voltk azt mar nem kerdezte meg mi Hollandia fovarosa.
"25 évvel ezelőtt még keverték Budapestet és Bukarestet."
Azert 44-ben a bombazogepek pilotai nem kevertek. Es nekik volt fontos, aZ IDAHO-i krumplifarmer meg ha keveri,mit szamit az , neki az a fontos,hogy a termenytozsdet ismerje.
Bezzeg a Kedves Vezér, akinél az egész sacckb arról szól
Nem egészen értem, hogy mi köze Blairnek a Viktorhoz. Utóbbiról nem igazán mondható el, hogy semmi lényegihez nem nyúl, sokkal inkább a másik véglet, hogy egyszerer akar mindenhez...
Megjegyzem, 100millió átlag amerikai nem is hallott Teller Edéről. Ahogy saját tudósaikról sem csak a kokóról meg a csizburgerről vagy mi a tökömnek hívják.
Amerika messze van. Nem mérvadó a tájékozottságuk. 25 évvel ezelőtt még keverték Budapestet és Bukarestet. Azt hitték, hogy Mo. egy tengeri sziget és ott konflissal közlekednek. Mit tudták ők, hogy Teller Ede honnan jött.
Érdekes lenne egy statisztika arról, hogy vajon a fasizmus-nácizmus-hungarizmus stb. és a kommunizmus-szocializmus-bolsevizmus fogalmának pontos használatára ugyanazok az emberek kényesek, vagy éppenséggel alig van átfedés a két csoport között?
Megjegyzem, az amerikaiak és a nyugat-európaiak mindkettőben "slendriánok", számukra a tengelyhatalmaknál és csatlósaiknál "fascism" volt, a hidegháború idején pedig a Kelet-Európában (amibe a mi fogalmaink szerinti Kelet-Közép-Európa és a Balkán is beleértendő) "communism" volt.
Hagyd a fenébe. Annak idején sem tudtuk meggyőzni a '80-as években az elvakultakat. Most se akard. Majd rájönnke legkésőbb félidőben. Talán még törikönyvet sem láttak csak szemináriumi parasztvakítást.
De a magyarul írt könyveknek sem kell hinni! Az internet korában? Mindenki megtalálja a magának kedves külföldi intézményt is. Csak nehogy meglepődjön, hogy a történelmet ott sem írják másképp.
Egyébiránt nekem is úgy ajánlották a vatikáni leírásokat magyarra fordítva és nyilván nem a Dohány utcában fordították. De, ha már a saját papjaiknak sem hisznek, akkor sajnálatra méltók.
Miféle doksik szerint? Nyilván 2007 óta derült ki.
"A jogszabály hivatalosan elítéli Franco fasiszta rendszerét, előírja, hogy az önkormányzatok biztosítsanak eszközöket a polgárháborús tömegsírok feltárásához, valamint azt, hogy távolítsák el a Franco-korszak minden jelképét az utcákról és az épületekről."
Így van. Erről írtam lejjebb (163.). Most újra beidézem, mert látom, hogy nem ment az olvasás: Lehetséges ilyeneket hozni, csak nem nagyon van szokásban.
Ha te beszéltél volna ma telefonon a közigazgatás elég magas helyen dolgozó munkatársával, ahogy ma engem felhívott, nem így beszélnél. Ha már ott valóban rettegnek. Ne hidd el! Nem tudom biznyítani, mert tartom a pofámat, megigértem.
Ez igy egy akkora szánalmas netto suttogopropaganda terjeszés, amitől már egy 6éves is elröhögi magát.
Lehetséges ilyeneket hozni, csak nem nagyon van szokásban.
Bármit lehet, de visszaható hatályú törvényt azért "nincs szokásban" hozni, mert a jogrendszer értelmét kérdőjelezi meg. De most az ilyesmi nem számít, mert nem az írott törvény a legfőbb jogforrás, hanem a miniszterelnök szava.