Keresés

Részletes keresés

Berlusz Móni Creative Commons License 2011.06.01 0 0 226

Képtelenek felfogni ezt a végletekig egyszerű helyzetet. :-O .-O 

Előzmény: 4400 (222)
4400 Creative Commons License 2011.06.01 0 0 225

A lottoszamokat nem tudod , ha mar ilyen jol latsz a jovobe?

Előzmény: Derek (216)
4400 Creative Commons License 2011.06.01 0 0 224

Mert kulonben nem kap segelyt.

Előzmény: Maccskacico (221)
Berlusz Móni Creative Commons License 2011.06.01 0 0 223

Csakhogy a vasazás mellett nem fogja kapni az ingyenpízt..... (BPJ)  Ez is nyereség az államnak. :-)  Nem vállalja el a közmunkát, mehet a retkesbe.

Előzmény: Maccskacico (221)
4400 Creative Commons License 2011.06.01 0 0 222

"

Jól értem? Tehát van egy gátépítési munka, amit egy megfelelő géppel meg lehet csinálni mondjuk x ezerért két hét alatt. Helyette 200 munkásnak 3 hónapra fizetünk többször annyit. Nyerni ugyan nem nyerünk egy vasat sem, sőt drágább lesz, de papíron mi leszünk Európában az az ország, ahol legmagasabb a foglakoztatottság!!"

De azt viszont nem erted , hogy azt a penzt ugyis kifizetjuk?Csak eppen most csinalnak is valamit erte.

Előzmény: Én, a 0000 (208)
Maccskacico Creative Commons License 2011.06.01 0 0 221

hat majd most nem  toszogatassal meg vasazassal tolti a napjait hanem forgatja a finom  asot meg lapatot.

Vasazással két nap alatt keres annyit amennyit kapna a közmunkán egy hónapra. 

Egy okot mondj amiért a lapátot forgatni. 

Előzmény: 4400 (212)
Rübezahl Creative Commons License 2011.06.01 0 0 220

"betelepülő külföldi cégeknek olcsó bérrabszolgák biztositása" Ezzel nem értek egyet. A betelepülő külföldi cégek nem olcsó bérrabszolgákat keresnek, hanem olyan magasan qualifikált munkaerőt, amit a magyar közoktatás nem tud kinevelni. Ezért SEM fognak húzóágazatok nagy számban betelepülni. Ezek az intézkedések a KKV -k számára fogják azokat az embereket biztosítani, akik egy tál rizsért dolgozva esetleg alkalmassá teszik a céget valami aljamunka elvégzésével a tulajdonosok anyagi jólétének biztosítására.

Előzmény: Maccskacico (141)
4400 Creative Commons License 2011.06.01 0 0 219

"

Nem a munka kvalifikáltságára gondoltam, hanem arra, hogy egy közmunkás mennyire motivált az adott munka elvégzésében. A kubikos "normál" szakmájában szokásos bérért dolgozott, nem pedig a közmunkásokat megillető juttatásért. Ha nem állnak a háta mögött a munkafelügyelők, nem feltételezem, hogy a közmunkás jól, megfelelő minőségben fogja a munkát elvégezni. Szemben a kubikossal, akinek ez a szakmája."

Sajnalom.Az ingyenebed ideje lejart , majd motivalt lesz ha megkapja az elso  penzmegvonast.

Teccettek vona kevesebb  gyermeket nemzeni.

(meg kulonben is ,  lattam egy csomo kubikost eletemben ,  volt kozottuk aki tudta mit hogyan es hova ,azok voltak alatalaban a brigadvezetok, de a nagy tomeg az arra volt jo hogy Jozsi , ezt a halom foldet  oda eltalicskazod este hatra , erted?Vagy kiasod ez az ekkora meg akkora godrot.

Ahhoz nem kell semmilyen szakertelem.)

Előzmény: rinpocse33 (187)
Frontsebesz Creative Commons License 2011.06.01 0 0 218
Nos, ezt te tudod, en viszont annal udvariasabb vagyok hogy igy szolitsalak (meg akkor is ha harmadik szemelyben hivatkozol magadra). :-) Amugy, csak nem kozel csapott be az extremista? :-)
Előzmény: Törölt nick (209)
Berlusz Móni Creative Commons License 2011.06.01 0 0 217

A kedvedért megismétlem borzi 152-es hsz-át.

Ha vállalkozó vagy és azt nézed, hogy géppel olcsóbb-e földmunkát végeztetni, vagy emberi erővel, akkor nyilván géppel olcsóbb, gyorsabb, hatékonyabb. Erre találták fel ezeket a szerkezeteket.

De társadalmi költségek is vannak, amivel az építési vállalkozó nem kalkulál.

A politika azonban nem(csak) cégvezetés. Ha kalkulálod annak az árát is, hogy a korábbi segélyes eztán nem kap segélyt, akkor máris spóroltál egy csomó pénzt. A munkabére ugyan meghaladja a korábbi segélyek összegét, de közben megspórolod azt a kártételt is, amit eddig okozott.

Amíg lapátol, addig is

- NEM lopja a fát, tarrá vágva sok száz hektárt,

- NEM lopkodja a más terményét a mezőről és a kertekből, élhetetlenné és nyereséges mezőgazdasági művelésre alkalmatlanná téve komplett megyéket,

- a már nem ellopásra, hanem piacra termelt hazai agrártermékek megjelennek a boltokban és a piacokon, ezzel versenyre kényszerítve a multi élelmiszeráruházakat (félmillió Mariska néni fejenkint 10 csirkéje minden szerdán és szombaton már tétel),

- NEM érzi magát állati sorban tartva, hanem emberhez méltó életet él, küzd és megél belőle,

- NEM a segélyen, megélhetési bűnözésen és családtámogatáson alapuló pénzszerzés modelljét adja tovább a gyerekeinek, hanem a munkát mint életmódot,

- NEM az lesz az egyetlen öröme, hogy gyereket csinál ész nélkül, s netán lassan rájön arra is, hogy akkora család kell, amekkorát el is tud tartani, s végül, de tán elsősorban

- NEM az lesz a szórakozása, hogy védtelen, idős emberek fejét trancsírozza szét, vagy vétlen autósokat ver agyon, ergo a rendőrséget se kell többszörösára duzzasztani közpénzből.

Ezeket a költségeket és spórolási lehetőségeket is kalkulálnia kell egy felelős politikai vezetésnek. A nyereség nem lehet kétséges.

Előzmény: Én, a 0000 (208)
Derek Creative Commons License 2011.06.01 0 0 216

"hat majd most nem  toszogatassal meg vasazassal tolti a napjait hanem forgatja a finom  asot meg lapatot."

Nem fogjak ezek soha forgatni se az asot se a lapatot, illuzio, a kormany meg bloffol.

Maccskacico Creative Commons License 2011.06.01 0 0 215

Probálkozzál. Remek terep lenne rá afganisztán pl. 

Előzmény: Frontsebesz (207)
Derek Creative Commons License 2011.06.01 0 0 214

"Na erre mondtam hogy nem kell mindenre kiseloadast tartani , mert kepzeld el hogy rajtad kivul masok is vannak akik tanultak valamennyit "

Nem latszik rajtad, vagy  erosen titkolod

Rübezahl Creative Commons License 2011.06.01 0 0 213

"Itt hol kornát úsztattak és csicsapalotát építettek nemzeti színháznak, hol meg autópályát és metrót építettek a valós piaci árak sokszorosáért, pártkasszákat tömendő. Eddig." Megnyugtatlak, hogy ami eddig volt ezen a téren, az 0 ahhoz képest, ami ezután jön. Itt már nem cicóznak NOKIA dobozokkal, hanem legalábbis billencsek lesznek. 16 Zuschlag se tesz ki egy fogorvost, aki a Kedves Vezető fogait reparálja.

Előzmény: borzimorzi (138)
4400 Creative Commons License 2011.06.01 0 0 212

"

De nem vagyunk 100 evvel ezelott,aztan 100 evvel ezelott amikor vege volt a nagy gatepiteseknek azok a kubikusok voltak foleg akik 1 millioan kitantorogtak amerikaba.mert nem volt tobbe kubikusmunka, vagyis csak idoleges megoldas volt akkor a foldnelkuli szakkepzetlen munkaero felszivasara,mert nem ezek mentek az iparba dolgozni, hanem cseh, nemet ,es osztrak szakkepzett munkaero elsosorban akik kulfoldrol jottek be ahogy a mi csaladunk is Ausztriabol a kiegyezes utan"

(Na erre mondtam hogy nem kell mindenre kiseloadast tartani , mert kepzeld el hogy rajtad kivul masok is vannak akik tanultak valamennyit , csak nem csillogtatjak annyira a felmuveltseguket.)

Ez egyreszt , masreszt meg az , hogy  most is mint 100 eve , tele vagyunk almafabeka emberek tomegevel , akik naphosszat papast-mamast  jatszadoznak a p...  hazukban az asszonnyal , egyik segelytol a masikig , kozben meg az arkok tele vannak hulladekkal , gatakat epiteni kellene , hat majd most nem  toszogatassal meg vasazassal tolti a napjait hanem forgatja a finom  asot meg lapatot.

Nem tudom, ez a szegedi Tisza-toltes mellol nem latszik?

Előzmény: Derek (182)
enginer Creative Commons License 2011.06.01 0 0 210
Most lenne érdemes műanyag szerszámokat (talicska, lapát, ásó) gyártó/forgalmazó céget alapítani, mert azt nem tudják a MÉH-be vinni.
Előzmény: Törölt nick (201)
Én, a 0000 Creative Commons License 2011.06.01 0 0 208

Jól értem? Tehát van egy gátépítési munka, amit egy megfelelő géppel meg lehet csinálni mondjuk x ezerért két hét alatt. Helyette 200 munkásnak 3 hónapra fizetünk többször annyit. Nyerni ugyan nem nyerünk egy vasat sem, sőt drágább lesz, de papíron mi leszünk Európában az az ország, ahol legmagasabb a foglakoztatottság!!

Szép!  Akkor van jobb ötletem. A mozdonyok helyett nyugdíjas, de még fiatal olimpikonok húzzák a szerelvényt! Áramot is spórolunk, meg a környezetet is védjük. Mégiscsak felháborító, hogy egy olimpikon 45 évesen nyugdíjas!

Frontsebesz Creative Commons License 2011.06.01 0 0 207
A megkovezes es a botozas ket teljesen eltero buntetesi elv, teljesen eltero jellegu cselekmenyekre, ezert felesleges keverni oket. Amugy igen, vezessek csak be a botozast (mint Azsia bizonyos reszein), sokkal olcsobb es eredmenyesebb mint a mai rendszer jopar eleme. A mai nyugati tarsadalmak altal vallott elvek kozul nem keves talaltatott konnyunek (persze foleg az extremistak miatt), ugyhogy itt az ideje valami teljesen massal probalkozni.
Előzmény: Maccskacico (200)
Maccskacico Creative Commons License 2011.06.01 0 0 206

Persze. De még azt se látják, hogy nem érnek vele célt, sőt.

Előzmény: Törölt nick (202)
Berlusz Móni Creative Commons License 2011.06.01 0 0 204

ROTFL

Mindenki szembejön az autópályán, csak te vagy helikopter. :-D

Derek Creative Commons License 2011.06.01 0 0 203

Nekem is ez a meglatasom.

Maccskacico Creative Commons License 2011.06.01 0 0 200

Érdekes módon, a másokon való élősködésnek viszont semmiféle következménye nincs. A 21. században.

Ezt ne rajtam kérd számon, nem én hozom az általánosan elfogadott nemzetközi törvényeket. Viszont kötik minden ország kezét, legalábbis azokét, akik a kulturált országok körébe akarnak tartozni.

Persze vannak helyek, ahol ma is divik a botozás, megkövezés. Gondolom nem arra a szintre szeretnéd levinni MO-t.

Előzmény: Törölt nick (196)
Berlusz Móni Creative Commons License 2011.06.01 0 0 198

Ép ésszel felfogni nem lehet, hogy egyesek a parazita életmódot éltetik és támogatják! .-(((((((

Előzmény: Törölt nick (196)
Berlusz Móni Creative Commons License 2011.06.01 0 0 197

Helyes és célravezető módszer volt!

Ma egy ilyenért a tanárt börtönbe küldenék a baromarcú falvédők! :-((((((((

Pedig adott szellemi szinten lévőkkel csak ugyanazon a szinten való kommunikációval lehet bármit is elérni.

Előzmény: Törölt nick (195)
borzimorzi Creative Commons License 2011.06.01 0 0 194

Egyébként a megrendelő ma is közölheti, hogy az ő pénzéért ki dolgozzék. Ha valakinek arra van pénze meg igénye, hogy az ő autóját válogatott bögyösmacák mossák le bikiniben vagy monokiniben, akkor ezt a szolgáltatást is megrendelheti és meg is fizetheti.

Amikor vízelvezető árkot, csatornát stb-t kell építeni, a megrendelő az állam. És nyugodtan közölheti, hogy az illető pályázónak hány exsegélyes embert kell foglalkoztatnia és dolgoztatnia. Ma is többmilliós támogatásokat fizetünk ki egy munkahely megteremtéséért!  Meg adókedvezmény, radai rosseb.

Hát, most az exsegélyesek foglalkoztatása lesz a feltétel. A vevőnek mindig igaza van egy piacgazdaságban.  A csúcstechnológiás markolókkal dolgozzanak Japánban, ott nincsenek milliószám analfabéták, akik csak betanított fizikai  munkára alkalmasak. Itt mások a szempontok. Pl. az, hogy amíg valaki dolgozik, addig se lop.

Üdv:

b

Előzmény: borzimorzi (191)
Berlusz Móni Creative Commons License 2011.06.01 0 0 193

No ennyire már nem is fejtettem tovább a mentalitását....

Orbánfóbia végstádiuma.

:-D

Előzmény: borzimorzi (190)
Derek Creative Commons License 2011.06.01 0 0 192

De egy ceg nem fog ezert felvenni senkit se. Vagy ha rajuksoz a allam ilyeneket olyan szamlat nyujtanak be amibe beleizzadnak a megrendelok. Mert raadasul ki se rughatjak oket ha szarul dolgoznak. Mert hogy ossze nem fogjak magukat torni az todzicher

Nem kapo egy muszakvezeto .

Előzmény: borzimorzi (191)
borzimorzi Creative Commons License 2011.06.01 0 0 191

152

Bárki érti, aki elolvassa és meg is érti...

Üdv:

b

Előzmény: Derek (189)
borzimorzi Creative Commons License 2011.06.01 0 0 190

Helyette támogatja inkább a kenyai gyerek-kényszermunkát és rabszolgamunkát, ugye. Mert az annyival felvlágosultabb az Orbánnál... Hát, ez beteg, az tuti.

Üdv:

b

Előzmény: Berlusz Móni (184)
Derek Creative Commons License 2011.06.01 0 0 189

Jol van, valahogy megis inkabb gepesitenek a cegek es nem gyalogkubikus kell nekik,. ki erti ezt?

Előzmény: borzimorzi (183)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!