A topikba várunk mindenkit, aki fotóira véleményt szeretne kapni, és meg akar tanulni fotózni. Mindenkit várunk aki tényleges minőségi javulást akar elérni saját magához képest, aki helyt szeretne állni a Tömegközlekedés fórumcsoportban, továbbá természetesen várjuk az igényes fotósokat is akik szívesen adnak nyugodt hangnemben tanácsokat, és segítik a fiatal tanoncokat. A topik nem egy csatahelyszín, sértődésnek itt nincs helye. Mindenki látja azt a divathullámot ami az utóbbi 2-3 évben végigsöpört az országon. Minden buszfanatikus fényképezőgépet vagy telefont ragadott, és fotózni kezdett. Nincs is ezzel senkinek semmi problémája mindaddig, amíg tele nem teszi este képekkel a lokális (pl.: Vértes Volán) és tematikus (pl.: Ikarus Fan Club) topikokat. Ezek a fotósok olykor kemény kritikákat kapnak munkájuk után, de úgy igazán kevés ember segítőkész velük szemben, tisztelet a kivételnek. A kemény kritikák sokszor heves szócsatákba folynak át, amik megváltoztatják a topik eredeti rendeltetését. És akkor itt vissza is térhetünk a topik leírásának első és második mondatára. Ide várunk mindenkit aki ténylegesen minőségi javulást szeretne elérni képein. A művészi jellegű képeket A nap 10 pontos fotója nevezetű topikba valók, ahová -klubtopik lévén- jelentkezés szükséges, ez a fotósuli.
Most minden fikázás nélkül: Te ennyire nem veszed észre, hogy milyen minőségű egy fotód?
Válaszlehetőségek: A) Nem, szerintem ez így megfelelő. B) Nem, nem tudom eldönteni. C) Igen, de nagyon viccesnek találom, hogy berakom minden hulladék képemet ide, mert óriási trollnak gondolom magam.
Komolyan, nagyon kíváncsi vagyok rá. Csak hasonlításképpen, itt egy fotó, mit kéne látnod...
Hát ja, én is tudok mesélni erről. Időzítővel én is szívtam már meg, többször is. Nem értem mi a fenéért nem csinálja már a képet, szétvág az ideg, az autó elmegy, aztán mikor leeresztem kattan egyet, és lefotózza a járdát.
Van, hogy manuális fókuszon marad, de a live view-val is szívtam már, véletlenül nyomtam rá, akkor meg csapkodja a tükröt ide-oda, az örökkévalóságig fókuszál, az autó persze megint elmegy. Le is tiltottam aztán menüből azt a gombot :D
Ez nem rossz kép az eddigiekhez képest. Viszont ha megvartad volna hogy elhagyja az oszlopot, akkor nagyon a szélén lenne a busz, ami mozgó témánál nem szerencsés. az oszlop elott kellett volna lőni, kicsit kisebb szögben