"Minden állampolgárra 2 millió forint államadósság jut." Egy vállalkozókat tömörítő társaság minden tagja befizeti a rá eső részt. Úgy vélik: itthon 200-300 ezer ember gond nélkül megtehetné ezt.
Elöbb tájékozodj mielött kimondod a verdiktet. EZ az uriember Lipot polgármestere, aki melesleg pék és évtizedel ezelött kis pékséget nyitott és nehéz melóval fejlesztette a pékségét egy több egységből álló bolthálózatig.Nagyon hires a kenyere, mivel házikenyeret gyárt a hagyományos technológiával. A faluját fejlesztette és minden ami jó megtalálható. Eddig is a közért tett, s közben születek a gyermekei. Tudod nen napi nyolc órát dolgozik ma sem és a pékségét is maga vezeti a falun kivül.
A tiszteséges kemény munka álltal jutott el oda, ahol most van és most is a szolidaritás és a tisztesség hajtja.
Én láttam egyszer évekkel ezelött egy portréfilmet amit Borbás Marcsi sorozatában készitett sikeres emberekről.
Hidd el hála az Istennek nagyon sokan vannak tiszteséges vállalkozok, akik a rendszerváltás adta lehetőségét kihasználva építették kis üzleteket külömböző szakmában és nem zsigolot új gazdagot játszva, hanem visszaforgatva a hasznot saját kétkezi munkájával jutottak egyről a kettőre.
A fidesz tamogatta a valsagalapot? Nem, orban azt mondta, hogy az az mszp partkasszaja. Ez a mostani meg a fidesz partkasszaja. Simicskat kene kinevezni kezelonek.
Mert álláspontjuk szerint pl. a szélerőművek megzavarják a madarak és a repülő rovarok természetes közlekedési rendjét.
És mintha olvastam volna korábban az atomerőművek ellen is fajsúlyos érveket, pedig akkor még csak Csernobil volt ismert, a japán atomerőmű-katasztrófáról még sejtelmük sem volt az ellenzőknek.
A vörösiszapos pénzgyűjtésnek semmi köze ehhez a tervhez.
Neked az miért fáj, hogy az aki jelentős összeget adakozik, azt név szerint ismerik és tisztelik érte? Bill Gates, Simonyi Károly, Zuckerberg, a Rockefellerek, Bosch, Krupp és a többi gazdag ember százmilliói vagy éppen milliárdjai talán nem a társadalom hasznára és előnyére váltak? Ha ezért a tengernyi pénzért csupán tisztelet, megbecsülést kérnek - és jobb helyen ahol kevesebb a komcsi ott kapnak - az igen jó vásár, nem?
Ideje lenne kukázni azt a kommunista kényszerképzetet, hogy a jómódú embernek legalábbis szégyellnie kellene hogy jómódú, és igenis ossza szét a vagyonát, és hálát ne is várjon érte örüljön hogy nem verik le a veséjét. Vagy visszasírod a - számodra talán - régi szép időket, mikor az ávós jól elverte a kulákot hogy kiadja mit rejteget a munkás-paraszt hatalom elől...
Komolyan az ilyen 4 gyerekes vállalkozótól hányni tudnék.
Ezzel az akcióval akarja letudni a lelkiismeret furdalását. Abban vajon jeleskedik-e az úriember, hogy ne a most divatos 60-40% (zsebbe) módon jelentse be az alkalmazottait? Vagy éveken át ezt "hülye azért nem vagyok" mentalitással megspórolta?
A sok silány minőségű áru, nem kevés fertőzött, lejárt szavatosságú átcsomagolt termék, és nem utolsósorban magyar csomagolásba bújtatott gyenge minőségű külföldi élelmiszer, nem megfeledkezve, a privatizációsorán piacot vásároló, a magyar ipart lenullázó cégekről.
De nézz utána az elmúlt 30 év környezeti és közgazdasági katasztrófáinak. Az indiai mérgezési katasztrófától, az Exxon Waldez esetén át, a világgazdasági válságot kirobbantó ingatlanhitelek ügyéig.
akiket megkérdezett mind azt mondták, részt vesznek a kezdeményezésben, ám csak akkor, ha látják, hogy megkezdődik a felelősök elszámoltatása. Most úgy tűnik a kormány nemcsak ebben tett lépéseket, hanem a hazai vállalkozások támogatásában is, amellyel lehetőség lesz arra, hogy a tehetősebb cégek vezetői részt vegyenek a kezdeményezésben – tette hozzá az elnök."
Minden tiszteletem azoknak akik befizetnek pénzt
De kiket is akarnak elszámoltatni, mennyi áll. adósság növelés alatt vagy fölött?
Esetleg lerombolják Antall siremlékét is, vagy Boross me-t is előveszik?
Lózung!
OK sokkal kevesebb lezs az adósság.
Az idéigi sarcokat eltörlik utána?
Mi a terve a kormánynak az egyensuly utánra?
Jahogymég nin, nincs itt az ideje
Debizony itt lenne
Ki kelleneállni és elmondani, hogy összeadjuk azt a pár milliárdost , utána ugy fognak az árak bérek/adók alakulni hogy....
Addig egy (fillért) forintot sem szabad a politikusokra és bankoksokra bízni, amíg az ember át nem olvasta és meg nem rágta az alapszabály minden pontját. Valamint jogi garanciákat nem építenek be, elkerülendő az eltérő célú felhasználást. Továbbá olyan garancia kellene, hogy legyen, ami (NEM CSAK POLITIKIA) következményekkel jár (ESTELEG NEM VÁLASZTJÁK MEG ÚJRA - nevetséges). Ugyanis a politikusok abban nagy művészek, hogy lehet kiforgatni egy jószándékú, de naiv kezdeményezést.
Na nekünk ezen kell változtattni és dolgoznia a kormánynak, ami nem egy kis feladat. Ehhez tud nem csak anyagiakkal, hanem lelki támasszal is hozzájárúl ez az akció, ami nem kevés.
Tudod én úgy gondolom, hogy aki most hozzájárúl az adoságcsökkentő akcióhoz, az a jövőben biztos meggondolja, hogy trükközön, vagy mutyizon és becsapja az államot, mivel már Ő is tett azért, hogy az ország kimászon a bajból, s más lélekkel áll az adózási kötelezettségéhez is.
Ezzel egyetértek, bár azt illetően szkeptikus vagyok, hogy az eddig trükközésből és a hatóság kijátszásából gazdagodók egyszerre észhez térnek, és befizetik a saját részüket az adósság-alapba.
Ma volt az általános vita, de mivel a nagyokos fanyalgok beadtak modosítokat részletes vita is lesz, s csak azután tudja a parlament elfogadni, majd aláírni és kihírdetni. Így a végleges részletes szabályozás és feltételek, csak ezután lesz látható az interneten, s a MK.-ba is.
Én is a vörösiszap után fogadtam meg, hogy ha adok, akkor a rászoruló kezébe. Az iskolámban adtak a gyerekek (nem közép- vagy felsőosztálybeli réteget képviselnek), a kollégák és elküldtük. Utána a rádióban hallottam, hogy a befolyt összeg egy résézéből a pesti vízfejek múzeumot fognak építeni!!!! SOHA TÖBBÉ NEM CSINÁLOK ILYET!
"Továbbá, ha majd a tisztelt képviselők és kormánytagok lemondanak a luxusról, mert szarban van az ország és nem azzal jönnek hogy dehát ez jár a politikusnak, na akkor talán majd az egyszerű emberek is másképp gondolják. "
Nem biztos, hogy ebben egyetértünk, de.
Ezek az emberek, akikről beszélünk, egy ország ügyeit intézik. Vannak, akik felelősséggel, vannak, akik felelősség nélkül.
Vannak olyan multinacionális vállalatok, amelyeknek a vezetői dollárban kapnak 7 számjegyű fizetést évente. És van olyan cég ezek között, amely irdatlan károkat okoz országokna. Sőt, az egész emberiségnek.
Tudod, hogy azok a kis emberek, akik adományoztak a kis pénzükből, nem a pórul jártaknak adtak, hanem a MAL milliárdos úrainak tudtukon kívül. Ugyanis a PTK szerint nem kell megtéríteni azt a kárt, amely más honnan megtérül.
Te nem a szoci frakció tagja vagy véletlenül? Mivel azok támadták a kormányt, fanyalogtak és lenézték a kezdeményező plébános urat, aki kérte a kormány segítségét abban, hogy bonyolitsa az egészet, hogy átlátható és szakszerü legyen, kormány meg hozzátette a magáét az adójóváírással, és 1% al kiszélesítette a lehetőséget.
Én azt gondoltam, hogy a parlamenti pártok ma ezt a törvényjavaslatot közfelkiálltással örömmel veszi. Ehelyett a három ellénzéki párt, főleg a szocik meg a jobbik, mint a sárkányok tüzet okádtak.
"A jótékonykodásnak sokáig volt hagyománya, de mióta az emberek kevésből kiszoritott pénzecskéjét ellopják, vagy nem az adott célra használják egyre kevesebb lesz."
Itt a pont..
A Vöröskereszt nem is kap tőlem egy fillért sem ezentúl...
Legkevéssé arra van szükség, hogy az ilyen nagyszerű embereket kisszerű nímandok köpködjék. Azért nincsen nálunk hagyománya a jótékonykodásnak sem, mert aki adna az hála helyett csak az irígy fikázással és áskálódással szembesül.
Tudod ki a nagyszerű ember?
Az, aki amikor jött az árviz, meg a vörösiszap a kevéske fizetéséből, nyugdijából felemelte a telefont és név nélkül jó szivvel adományozott a szerencsétlenül jártaknak. Na azok nagyszerű emberek voltak.
És tudod kik a kisszerű nimandok? Akik ezt a pénzt a haver vállakozóknak osztották szét a szerencsétlenek helyett.
A jótékonykodásnak sokáig volt hagyománya, de mióta az emberek kevésből kiszoritott pénzecskéjét ellopják, vagy nem az adott célra használják egyre kevesebb lesz.
Továbbá, ha majd a tisztelt képviselők és kormánytagok lemondanak a luxusról, mert szarban van az ország és nem azzal jönnek hogy dehát ez jár a politikusnak, na akkor talán majd az egyszerű emberek is másképp gondolják.
Ha azokat a pénzeket amiket csak az utóbbi egy évben szórtak el feleslegesen, vagy saját céljaikra beraknák abba az alapba, már elég sok kifosztott szegény ember helyett letudhatták volna a rájuk eső részt.
Ugyhogy nem kell itt a nagy lózung, mert nem hiszi el senki.
Még azt sem, hogy akik befizetnek azok ezt önös érdek nélkül teszik.