Jöhet minden ami mtb retro: fotók, gyűjtemények, ritkaságok, történetek, tuning leírások, alkatrészek, stb.., a 80-as, 90-es évek mountain bike gyönyörűségei, alkatrészei.
megválnék egy vázszettől (első teló,hátsó rugós tag benne van,működnek),mert nálam csak a helyet foglalja és nagyon úgy néz ki,hogy sosem fogok belekezdeni ennek a bringának az építésébe..
egy olyan kérdésben szeretnék segítséget kérni,hogy most vásároltam egy 29' -es mountain kerékpárt hidraulikus tárcsfékkel ! menet közben egyenesben ha ránézek a kormány stucni középvonalára és az első kerék közepére a kerék kicsit balra áll,tehát nincs teljesen középen . ez így normális ?? a válaszokat előre is köszi.
Én kb. 3 éve adtam el a 96-os karakoramomat 40.000-Forintért. Full 96 lx szett volt rajta. Az más lapra tartozik, hogy a cro-mo GT kerékpárvázak rettenetesen merevek voltak, terepen semmilyen komfortérzetet nem adtak a hátsófelemnek. Én mondjuk ezért is adtam el.
Szerintem mindenkinek annyit ér egy bringa,mint amennyit "felfelé"hajlandó kifizetni érte,látod ő neki megért 300 ezret,most meg "elkótyavetyéli"potom 110-ért,az más kérdés hogy ilyeneket már 20-25-ért meg lehet szerezni,na de az is lehet,hogy végül valaki megint ad érte 300-at :)))
GT váz full Deore LX szettel, új lánccal, új teljes hátsó kerékkel, új első és hátsó gumikkal, új fékbetéttel eladó. Újra fényezve az ára 110.000 Ft. Karcos állapotban 100.000 Ft. 300e forintért vásároltam és most költöttem rá 50e forintot.
GT váz full Deore LX szettel, új lánccal, új teljes hátsó kerékkel, új első és hátsó gumikkal, új fékbetéttel eladó. Újra fényezve az ára 110.000 Ft. Karcos állapotban 100.000 Ft. 300e forintért vásároltam és most költöttem rá 50e forintot.
Jövő hétvégén tudom lemérni, de 18" a váz, 68-as a középrész. Fejcső méret akkor fontos ha menetes a villanyak vagy a beépítendő villa nyaka nem túl hosszú.
a szmájliból arra következtetek,hogy az "akad pár" ebben az esetben azt jelenti,sok. :D
van egy "fő" biciklim,neked vszinüleg tetszene,legalábbis visszaolvasva azt láttam,hogy hasonlóak az elképzeléseink a minőségről :)
shimano deore xt st-m739,rd-m739,br-m739,fd-m739,a csapágyakat nem szedtem ki,hogy megnézzem,parallax agyak,rock 440 felnik,de a stucni,nyeregcső,kormány,ülés,gumik is ritchey.
imádom,sosem adom el,nekem ennél jobb nem kell.viszont sajnálom esőben,sárban,télen használni,ezért vettem a korábban említett hooger booger bringát,full LX,igaz h rosszabb felszereltség,de télire "nem sajnálni" elég jó lesz,amint tudok rá szerezni br-m739 féket,mert ez a canti lx egy vicc.
a hooger váza egyrészt ronda színű,másrészt (szerintem) rossz a geometriája,nekem sehogy se kényelmes.
olyan váz kéne (26os kerekekhez),ami méreteiben a lehető legközelebb áll A biciklimhez.
felsőcső:58 cm környéke
nyeregvázcső:47-48 cm
középcsapágyház 68 mm
papucstáv 130 mm
villanyak 120 mm (ez szvsz kevésbé lényeges paraméter)
esetleg ha giant atx 970 váz akad,az se baj,mert az meg vmiért nagyon tetszik :D