Hollandiában én is dolgoznék részmunkaidőben, 4 órás munkával is kétszer annyit lehet keresni, mint nálunk 8 órában. ha hollandiában is 500 euró lenne a nettó átlagbér, senki se dolgozna havi 250 euróért félállásban. Magyarországon, csehországban, Bulgáriában nem nagyon tud megéni egy család gyerekekkel másfél fizetésből.
Kicsit szűk látókörű aki azt hiszi, hogy csak a 8 osztályt végzetteke vannak munkanélkül.
Azt is többször levezettem, hogy a nagyon képzettek elfoglalják a helyet a középfokú végzettségüek elöl, azok meg elmennek takarítani meg más betenított munkára.
Így van az hogy az láccik hogy fizikai munkásból van sok.
Aműgy hallottam rá példát hogy vmi emberbarát üzemben úgy csinálják a középvezetést, hogy 2 napig az egyik 3 ig a másik 1-1 héten.
Ezzel nem mondtál semmi újat ! Én már 2 éve nyuggerként napi egy órát dolgozom átlagban és kitűnően bevált ! Nincs is ennél jobb ötlet, ja és bőven elég, ki lehet bírni ! :-)
"egy orvos jó esetben rendel egy nap 4 órát, de van mikor csak kettőt."
Igen, a rendelő nyitvatartását nézve valóban ez derül ki, csak azt felejted el, hogy emellett még általában 2-3 másik rendelőben is dolgozik ugyanennyit. Mi is megkérdeztük a dokinkat, hogy miért csak hetente háromszor egy délelőttöt rendel, és mondta, hogy nem tud többet, mert három környékbeli települést is ő lát még el.
"Aki tudja csinálja, aki nem tudja tanítja. Tehát pl. a tanárok nem hiszem hogy tudnának versenyképesek lenni a piaci körülmények között."
Persze, mert pl egy kemiatanar az egyetemen egeszen mas kepzest kap mint egy vegyeszmernok. Persze azert van kikvetel, de azok kolzvetlen a vegzes utan mentek ilyen helyekre es onkepzessel beletanultak, de sok evnyi kozepiskolai tanitas utan mar lehetetlen a valtas