Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2010.11.26 0 0 1179

Vagy csak kifutott az időből. Esetleg azóta történhetett olyasmi, ami miatt meggondolta magát. Teszem azt, elveszítette a párját vagy az összes pénzét, és tudja, hogy mostmár csak nyomorgó, szenvedésekkel teli életre lehet lehetősége.

Ezekben az esetekben kérheti-e, hogy ne próbálják életben tartani a korán született gyereket? - Mert ha igen, akkor következetes gondolat, hogy az éretten történő születésig nem ember a magzat - életben tartása is csak az anya kedvéért történik -, és akkor be kell látnom, hogy igazad van.

Előzmény: Törölt nick (1176)
Unerwünschter Gast Creative Commons License 2010.11.26 0 0 1178

Nem csak. A saját faj védelme minden élölénynél a faj fennmaradásának feltétele. Természetes körülmények között a fajtársak nem pusztítják egymást.

Előzmény: Callie (1173)
Törölt nick Creative Commons License 2010.11.26 0 0 1177

A wiwen a babamamán az egyik nő beírta a szülése történetét. Elég termetes lévén a szüléskor jött rá, hogy terhes. : )))

Nem kell elhinni, utána lehet nézni. : )))

Ennyit a kis időről, ami kell. : )))

Előzmény: Törölt nick (1162)
Törölt nick Creative Commons License 2010.11.26 0 0 1176

"Egyáltalán, miért törekszünk arra, hogy minél kisebb magzatot is életben tudjunk tartani? Hiszen egyszerűen amelyik egyedül nem életképes, az nem ember."

no még néhány túlóra,,,,

azért, mert a szülő akarta azt a gyermeket.

hiszen nem kért abortuszt, tehát vállalta azt a gyermeket nem?

Előzmény: Törölt nick (1174)
Törölt nick Creative Commons License 2010.11.26 0 0 1175

Ilyen alapon bárkit simán meg lehetne gyilkolni. Élet - élet, mindegy.

Amúgy egyetértek veled nagyjából. Csak nincs következetesen alkalmazva a dolog... : )))

Előzmény: Callie (1173)
Törölt nick Creative Commons License 2010.11.26 0 0 1174

És ha mondjuk a technika fejlődik, és már 5 hetes magzatot is életben tudnak tartani az anya nélkül? Akkor az is ember lesz, akit nem szabad elpusztítani?

Kérdés: ha valaki nem akarja a gyerekét, de kiszalad az abortuszhatárból, ellenben az éppen életbentarthatóság határán, ahol még komoly koraszülöttellátást igényel a megszületett, megszületik a baba, az anya kérése alapján lehet-e nem életben tartani?

Egyáltalán, miért törekszünk arra, hogy minél kisebb magzatot is életben tudjunk tartani? Hiszen egyszerűen amelyik egyedül nem életképes, az nem ember.

Kómába eset embereket miért tartunk életben? Nem is biztos, hogy bármi pozitív fordulat történik...

Ezek mind a "honnantól és meddig ember" típusú kérdések.

De mindegy.

Előzmény: asta (1167)
Callie Creative Commons License 2010.11.26 0 0 1173

Ez a "homo sapiens" önzése.

Szerintem mindem más életnél is gyilkosság. A tartalma ugyanaz. Sokat gyilkolnak ma is az emberek, a legkülönbözőféle indoklásokkal és ideológiákkal. Amikor egy szupermarketban megölik a  ponytot,az is olyan gyilkolás, mint amikor "válsághelyzetre" való hivatkozással a nő és az orvos megölik az embermagzatot.

Előzmény: Törölt nick (1172)
Törölt nick Creative Commons License 2010.11.26 0 0 1172

Az emberi élet elpusztítása a gyilkosság, nem más élőlényeké. De ne zavarjon.

Előzmény: Callie (1168)
Törölt nick Creative Commons License 2010.11.26 0 0 1171

Onnan indultunk, hogy mivel a törvény nem mondja az abortuszra, hogy ölés, hát nem is ölés. De a halálbüntetés végrehajtására sem mondja semmilyen törvény, hogy ölés, tehát akkor az sem ölés? Most ott tartunk, hogy de igen, mert azt _valakin_ hajtják végre. Összefoglalva: ahhoz, hogy valami ölés legyen, nem az kell, hogy a törvény azt mondja rá, hogy ölés, hanem az, hogy te (és minél többen) úgy gondold, hogy az áldozat nem valaki, nem ember.

Megint visszajutottunk az egyetlen érdekes kérdéshez, ami ebben a témában van, és megint nem következetes a válasz.

Előzmény: Gabiiiiii (1156)
asta Creative Commons License 2010.11.26 0 0 1170

Napláne - erre nem is gondoltam:O)))

Előzmény: Callie (1168)
Törölt nick Creative Commons License 2010.11.26 0 0 1169

Mert egy emberi élet elpusztítását nevezem ölésnek.

A spontán abortuszt azért nem nevezem egyszerűen halálnak, mert benne van az anya szervezete is, amire a vetélés jobban utal, de lényegét tekintve természetesen ez a magzat halála.

Előzmény: Törölt nick (1147)
Callie Creative Commons License 2010.11.26 0 0 1168

Meg kell gondolni azt is, amikor egy bélféreg gyereket vár, de a társadalom eldönti,hogy nincs szükség a kis bélféregre. Az is gyilkosság, és nem veszik figyelembe az anya jogait sem. Függetlenül attól, a magzat milyen fejlődési stádiumban van.

asta Creative Commons License 2010.11.26 0 0 1167

Mi a most nálunk érvényben levő szabályozás alapján vitatkozunk. Ha a magzat már önállóan életképes, a mai szabályok szerint már tilos az abortusz. Ezért  beszéltem egy érettségi fok eléréséről. 12 hetesen csak az anyával együtt életképes, tehát része az anya testének.  Ilyen alapon egy petesejt vagy egy spermium is védendő lenne.

Már ne haragudj, de egy bélféreg az idegen test, szóval rossz a hasonlat.

Előzmény: Zsák meg a foltya (1164)
Unerwünschter Gast Creative Commons License 2010.11.26 0 0 1166

Nem része az anya testének, ahogyan - durva a hasonlat - egy bélféreg sem az.

Akkor meg pláne dönthet úgy, hogy ne maradjon benne. A bélféreget is el lehet távolítani.

Előzmény: Zsák meg a foltya (1164)
Prucika Creative Commons License 2010.11.26 0 0 1165

Amit leírtál ( leszámítva a politikusokat, hozzátenném, az inkompetens politikusokat), az rémképnek tűnik az 1990 után születettek számára. De sajnos nem az. Magam is Ratkó-gyerek lévén, sajnos tudom, hogy az ötvenes évek Magyarországán az "angyalcsinálás" a törvények hozadéka volt.

Előzmény: lulu schön (1163)
Zsák meg a foltya Creative Commons License 2010.11.26 0 0 1164

"A magzat az anya testének része is"

Nem része az anya testének, ahogyan - durva a hasonlat - egy bélféreg sem az.

"Az ő igényeit azonban más is ki tudja elégíteni, a magzatét viszont csakis kizárólag az anyja, aki a méhében hordja."

Néhány országban legális harmadik trimeszterben lévő babákat megölni. Jórészük (ha mondjuk császárral kiemelnék őket) életképes lenne (inkubátorban), tehát nem szorulnak az anyára. Ez sem gyilkosság?

Előzmény: asta (1121)
lulu schön Creative Commons License 2010.11.26 0 0 1163

Én a politikusokra adnék kilövési engedélyt, pártállás nélkül. Viccet félretéve, mi lenne az eredmény? Elvérzett vagy vérmérgezésbe belehalt nők; árvaházba bevágott, lelkibeteg, lecsúszásra ítélt gyerekek; iszonyatos profitokat kaszáló abortőrök a határoktól 1 cm-re. Lehet, hogy ezt már leírták többször (a kilövési kommentnél nem bírtam tovább olvasni), de nem érdekes, az ismétlés a tudás anyja.

Előzmény: Törölt nick (44)
Törölt nick Creative Commons License 2010.11.26 0 0 1162

azért kalkuláld bele, hogy néhányan nem veszik észre azonnal.

utána ha jól tudom még valamiféle tanácsadás is van, hogy felelősen dönthessen.

sokan meg eleinte bizony lefagynak mert nem tudják mi legyen. Azért egy kis idő is kell, senki ne döntsön elhamarkodottan.

Előzmény: zsuzsa (1161)
zsuzsa Creative Commons License 2010.11.26 0 0 1161

Elfogadnám, ha ezen változatnának. 20 éve még 8-9 hetesen se tudták biztosan megállapitani a terhességet. Most már sokkal érzékenyebbek a terhességi tesztek, pontosabb az ultrahang 1-2 héttel lejjebb lehetne vinni a határt.  Úgy gondolom aki hezitál, talán megtartaná. Aki nagyon de nagyon nem akar gyereket, az úgyis minél előbb szeretne túllenni a terhességmegszakitáson.

Előzmény: Törölt nick (1159)
Prucika Creative Commons License 2010.11.26 0 0 1160

Tudom. Évek óta olvasom, de csak nagyon ritkán szólok hozzá. Épp azért,mert a számomra értelmetlen lufihámozás nem a kenyerem.

Ez a kérdés viszont csak addig elméleti, míg meg nem szavazzák. És az BÁRMIKOR, BÁRMILYEN témában seperc alatt megtörténhet Abszurdisztánban, ahol élünk.

A kérdés sokkal sokrétűbb, mint a 12. hét és én éppen ebben látom az egyik legnagyobb veszélyt. Az állam erősazkos beavatkozását az állampolgárok személyes ügyeibe.

Előzmény: Törölt nick (1158)
Törölt nick Creative Commons License 2010.11.26 0 0 1159

nemtom, az olvtárs lovagol valamiért rajta bőszen.

én csak annyit fűztem hozzá, hogy elfogadom a jelenlegi megszabott időszakot és nem tartom ölésnek.

valamiért ő kíváncsi arra, hogy én meddig engedném. hiába írom, hogy nem is keresek felső határt.

Előzmény: zsuzsa (1157)
Törölt nick Creative Commons License 2010.11.26 0 0 1158

ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ, nem csak reális veszélyeken szoktunk a polidilin szinte vérre menően vitázni, hanem agyament elméleti kérdésekben is!:-DDDDD

Hidd el, köze sincs néha a valós veszélyekhez.

szerintem a kérdés pusztán elméleti.

Előzmény: Prucika (1155)
zsuzsa Creative Commons License 2010.11.26 0 0 1157

Nem értem miért ezen a 12. héten megy a vita. Nagyon egyszerü biológiai oka van, a 12. hétre fejlődik ki teljesne a placenta, azért is mondják az első trimeszterben vetélésnek. Később már meg kell szülnie.

Előzmény: Törölt nick (1151)
Gabiiiiii Creative Commons License 2010.11.26 0 0 1156

ha valakin,akkor az...de az embrio meg valaMi

Előzmény: Törölt nick (1119)
Prucika Creative Commons License 2010.11.26 0 0 1155

Nem látok rémeket. Vagy ha mégis,akkor nemcsak én. Különben miért beszélgetnénk erről a témáról itt?

Reális veszély.

Előzmény: Törölt nick (1154)
Törölt nick Creative Commons License 2010.11.26 0 0 1154

nem kell rémeket látni.

sok mindent felvetettek már amit aztán elvetettek.

kanapéadót, nyakkendőadót is:-D

Előzmény: Prucika (1153)
Prucika Creative Commons License 2010.11.26 0 0 1153

Még nincs természetesen. Csak egy futurisztikus képet vetítettem elétek, hisz mint írtam, időgéppel utazom:-)

És a reguláris hadsereg is terv még csupán, de mire felocsúdunk, talán már újra lesz sorozás.

Előzmény: Törölt nick (1152)
Törölt nick Creative Commons License 2010.11.26 0 0 1152

"Abortusz betiltása? Megszavazva!"

meg van már szavazva?

Előzmény: Prucika (1150)
Törölt nick Creative Commons License 2010.11.26 0 0 1151

és bizony a logikád mentén legyél boldog: a 12. hét után sem lenne ezek szerint ölés de ennek ellenére nem csinálják.

Előzmény: Törölt nick (1149)
Prucika Creative Commons License 2010.11.26 0 0 1150

Isten malmai lassan őrölnek. Az ilyen kormányok kitermelik ellenzéküket. Idő kell a megerősödéséhez, de nem maradhat büntetlenül az önrendelkezési jog semmibe vétele.

Most a tobzódás korszaka folyik, hisz megtehetnek mindent.

Reguláris hadsereg visszaállítása?  Megszavazva!

Abortusz betiltása? Megszavazva!

Mi jön még?

A halálbüntetést szerencsére több nemzetközi egyezmény tiltja, különben az lenne a következő, úgy tűnik.

Te nem itthon élsz, ugye?

Az ékezetek hiánya alapján gondolom.

Mázlista vagy.

Előzmény: alfredoo (1143)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!