Keresés

Részletes keresés

rarabel Creative Commons License 2010.11.26 0 0 1054

Beszorították?

Állati!

Megtiltotta az orbány, hogy a követségen kívül ünnepeljenek?

Borzasztó!

(Mit fizetsz, ha kiderül, hogy a román nemzeti ünnepet a követség falain kívül ünnepli meg a román nagykövetség?;-)

Előzmény: Törölt nick (1053)
barkasarja Creative Commons License 2010.11.26 0 0 1052

Orbanisztánban egy diplomáciai testület nem ünnepelheti meg országa nemzeti ünnepét?

Először is nem "Orbanisztán", hanem Magyarország.

Másodszror: természetesen megünnepelheti, pl. a követség falain belül ennek semmi akadálya.

Harmadszor: elgondolkozhatnál azon, hogy Romániának mért csak Magyarországon "fontos" egy magyar középületet keresnie nemzeti ünnepe megüléséhez? Pl. Ausztriában, Németországban, Szlovákiában, Horvátországban, Lengyelországban, Oroszországban, stb., ez mért nem fontos számára?  

Előzmény: Törölt nick (1047)
rarabel Creative Commons License 2010.11.26 0 0 1051

Nemond!

Orbány betiltotta az ünneplést?

A diplomáciai testület, azon belül a román nagykövetség egyáltalán nem ünnepelheti meg a nemzeti ünnepét?

Ezt meg hol álmodtad?Még giurceaueanu-istánban élsz?

Amúgy a diplomáciai testület és a nagykövetség nem szinonímák.Csakxolok.

Előzmény: Törölt nick (1047)
barkasarja Creative Commons License 2010.11.26 0 0 1046

Egyébként (javíts ki, ha tévedek) Románia baráti ország, szövetséges az EU-ban, a NATO-ban.

Szervezetileg ez így van. De ha tényleg jószándékúan, azaz barátiként viselkedne, akkor nem provokálna...

Előzmény: Törölt nick (1044)
vitéz Ebőváry Nyüglönc Creative Commons License 2010.11.26 0 0 1043

Nem tudom a szláv kultúrákban a szimbólumok jelentését ismerik-e.

Előzmény: Törölt nick (1040)
barkasarja Creative Commons License 2010.11.26 0 0 1042

Anélkül üres duma, amit írsz!

Ez a te véleményed.

Én meg azt mondom neked, fordulj egy magyar jogban jártas személyhez, vagy hívd fel a BM-et és kérdezt meg tőlük, hogy az esetleges kozkázati ténmyezőket hordozó rendezvényeket kötelező-e előre bejelenteni?...

barkasarja Creative Commons License 2010.11.26 0 0 1041

Egy sima diplomáciai fogadás természetesen nem kockázati tényező, viszont ez 1.) nem csak diplomáciai fogadás lett volna, hanem 2.) ez a román nemzeti ünnep megünneplése lett vona, ami az ismert történelmi okok miatt Magyarországon kockázati tényezőt hord magában, mivel 3.) sok magyar ember önérzetét sérti és esetleg emiatt nem kívánatos indulatokat gerjeszthet (pl. tüntetések , egyéb rendbontások)...

barkasarja Creative Commons License 2010.11.26 0 0 1039

Csak nem gondolod, hogy jogszabályokat keresgetek itt neked?

Teljesen logikus, hogy olyan rendezvényeket, amelyek valamilyen kockázati tényezőt hordoznak, előre be kell jelenteni, engedélyeztetni kell.

Előzmény: Törölt nick (1037)
seesur Creative Commons License 2010.11.26 0 0 1038

Nem, én pl az igazságosság és a gyakorlati racionalitás alapján állok,

mivel a jogi eszközökkel nem szabályozható az élet minden területe.

Te bizonyára nem szereted a párod/gyerekeid/anyád, - mert jogilag nincs előírva.

És nem adod át at ülőhelyed a rokkantnak - mert jogilag nincs előírva.

És Tocsik oldalán állsz - mert jogilag minden rendben volt.

Előzmény: Törölt nick (1029)
barkasarja Creative Commons License 2010.11.25 0 0 1036

Döbbenetes, hogy milyen beállítottságú emberek ülnek felelős pozíciókban. Szerintem ezért tartunk még mindig ott, ahol vagyunk, minden téren. Se öntudat, se erkölcs, se gazdaság! Nyomor a köbön minden téren! Padlófogás ezerrel, ez kell a magyarnak! Legyen minél hülyébb, igénytelenebb és gyökértelenebb és birkább, annál jobb annak a fosztogató bandának, ahova ez a fityfasz is tartozik.

Remélem, hogy hamarosan menni fog az idiótája...

Előzmény: Törölt nick (1035)
barkasarja Creative Commons License 2010.11.25 0 0 1034

A demokratikus elv nem ellentétes a haza szolgálatával.

Aki a hazája ellen vét, az nem tölthet be felelős beosztást, és Robika sajnos vétett...

barkasarja Creative Commons License 2010.11.25 0 0 1033

De, van ilyen jogszabály.

Hogy Robika ezt nem tudta, az nem mentesíti őt a felelősség alól. Ugyanis mint felelős beosztásban lévő személy, tudnia kellett volna, hogy ez nem olyan ünnep, amibe csak úgy ukk-mukk-fukk beleegyezünk.

A magyar - meg úgy általában - minden jogszabály abból indul ki, hogy bármilyen felelős beosztást viselő személy tisztában van az adott ország történelmével és kulturális hagyományival. A beosztás ugyanis nem csak jogokkal, hanem a hazája iránti kötelességekkel is felruházza az illető személyt. De ha az illető személy mégsincs tisztában a helyzettel, akkor annyi minmdenképpen elvárható, hogy tájékozódjon. Ezt Robika elmulasztotta, tehát súlyos hibát követett el, amikor egy ilyen horderejű politikai ügyben a saját szakállára döntött...

Előzmény: Törölt nick (1027)
catacomba Creative Commons License 2010.11.25 0 0 1032

Miért, 2002-ben ti ott álltatok? Meséljek?

barkasarja Creative Commons License 2010.11.25 0 0 1031

Bocs, "Erdély elcsatolásának..."

Előzmény: barkasarja (1025)
catacomba Creative Commons License 2010.11.25 0 0 1028

Ki kell rúgni, oszt jónapot! Mire megíratná a munkaügyi bíróságra a keresetlevelet, addigra az új vezetés biztosan találna valami kis pénzügyi szabálytalanságot, amivel el lehetne venni a kedvét a pereskedéstől.

Előzmény: Törölt nick (1027)
barkasarja Creative Commons License 2010.11.25 0 0 1026

Az olyan ünnepek megrendezését, amelyek valamilyen formában veszélyhordozók lehetnek (pl. tüntetés gerjesztés), előzőleg a belügynek jóvá kell hagynia, és azt hiszem a külügynek is tudnia kell róla, mivel más nemzet ünnepe... 

Előzmény: Törölt nick (1024)
barkasarja Creative Commons License 2010.11.25 0 0 1025

Megnéztem, Csáki szemforgató stílusától kinyílik a bicska a zsebemben.

Tény, hogy felháborító, amit művelt.

Fingja sincs a politikáról, és a történelemről se nagyon (azt hiszem azt mondta, hogy a román nemzeti ünnep nem Erdély és ezzel Nagyrománia létrejöttének ünnepe), de azért ő mondja meg a frankót. Elszomorító, hogy az effajta szellemiségnek még mindig helye és szava van ebben az országban... 

Előzmény: catacomba (1023)
catacomba Creative Commons License 2010.11.25 0 0 1023

Megnéztem, Csáki szemforgató stílusától kinyílik a bicska a zsebemben.

http://videotar.mtv.hu/Videok/2010/11/25/08/Lapszel_A_Nemzeti_Szinhaz_jo_helyszin_arra_hogy.aspx

Csak egy dologra reagálnék kedves Csáki Judit. Szokott gondolkodni is, miközben havi 30 napot tölt színházban, vagy kritikátlanul elfogadja Alföldi hazugságait? Hogy lehet nyereséges egy olyan színház, amely 1,7 milliárd forint állami támogatásból és ennek kb. a tizedét elérő jegybevételből gazdálkodik? Hogy lehet nyereséges bármelyik színház is Magyarországon? Várom válaszát!

Előzmény: barkasarja (1004)
Törölt nick Creative Commons License 2010.11.25 0 0 1022

"Már csak kíváncsiságból, jövőre június 4-én meg kéne próbálni Bukarest főterét kibérelni egy gyertyás megemélkezésre."

Vagy inkább a Második Bécsi Döntés évfordulóját.

Előzmény: flatmaker (1015)
barkasarja Creative Commons License 2010.11.25 0 0 1021

A román követségnek csak Magyarországon van "igénye" házon kívüli ünnepségre. Más országokban ezt a falakon belül intézik. Hát nem érdekes?... :)

Előzmény: flatmaker (1013)
barkasarja Creative Commons License 2010.11.25 0 0 1020

Joga volt!

Pech, nem volt joga!

Ez csak úgy lehetséges, ha előbb egyeztet a bel- vagy a külüggyel. Úgy tudom, hogy Robika ezt elmulasztotta...

Előzmény: Törölt nick (1011)
barkasarja Creative Commons License 2010.11.25 0 0 1019

Megkérdezhetem, hogy miért?

Talán forgatnod kéne a történelemkönyveket és akkor tudnád a miértre a választ...

Előzmény: Törölt nick (1008)
barkasarja Creative Commons License 2010.11.25 0 0 1018

Új Jobboldal – amely az egykori Vasgárda szellemi örökösének tekinti magát – közli, hogy „a magyar szeparatista nyomás” ellen szervez felvonulást Marosvásárhelye, december 1-jén, Erdély elrablásának ünnepén...

Éljen a megbonthatatlan román-magyar barátság!...

Előzmény: flatmaker (1006)
AAAaaa Creative Commons License 2010.11.25 0 0 1017

szerintem a kovetkezok miatt:

nyilatkozata szerint csak szobeli megallapodas volt a kovetseggel, amit visszamondott. ezt elegge cafolja, hogy 2 hettel az esemeny elott, kinyomtatott meghivokkal, par szaz magasrangu meghivottal nem szoktak ilyet tenni - tehat hamis allitas miatt repulhet

a roman fel jelezte, hogy a magyar allam segitsen uj helyszint talalni - azaz anyagi kar erte az adofizetoket - egyreszt uresen all a szinhaz aznap es mellette az allam fizetheti az uj helyszin megszerzeset

talane elegendo indok a paros lab hasznalatara

Előzmény: catacomba (1007)
barkasarja Creative Commons License 2010.11.25 0 0 1016

Hát már napjainkban sem egy világszépe, erkölcsileg viszont mindenképpen egy nulla... :( 

Előzmény: blogtalan (1005)
flatmaker Creative Commons License 2010.11.25 0 0 1015

Már csak kíváncsiságból, jövőre június 4-én meg kéne próbálni Bukarest főterét kibérelni egy gyertyás megemélkezésre. Mondjuk félárbócra eresztett román lobogóval? Elvi síkon (mert persze épeszű román erre gondolom nem ad engedélyt), hány másodperc telne el az első utcakőig?

flatmaker Creative Commons License 2010.11.25 0 0 1014

Szerintem a román nagykövetségen az alkalmazottak évek óta fogadásokat kötöttek, hogy a magyarok meddig mennek le kutyába. Te Ioan, idén mi legyen, Nemzeti? Szerintem menni fog! Ezer lejbe. Ment. Bár most patthelyzet van, mert a politika visszacsinálta.

Biztos vagyok benne, hogy már megvolt a 2011-es terv is, tán a várban vagy a parlamentben.

flatmaker Creative Commons License 2010.11.25 0 0 1013

Joga mindenképpen volt, más kérdés, hogy egyáltalán felmerülhetett. Ugyanez vonatkozik az összes többi helyszínre, amit a követség falain kívül kibéreltek az elmúlt években. A jószomszédi viszonyokat úgy ünnepelni, hogy a vesztes, szenvedő fél kultúrális szempontból kiemelt helyszínein, látványosan, szeme láttára örömködni a területrablás felett...de igazából nem csodálkozunk ezen 40 év Kádár, 20 év SzDSz után. Mégis sejthették, hogy túlfeszítik a húrt. Van egy mondás: addig jár a korsó a kútra...

catacomba Creative Commons License 2010.11.25 0 0 1012

Ezt majd akkor hiszem el, ha egy minisztériumi illetékes végre megszólal és nem lapulnak mint sz... a fűben.

catacomba Creative Commons License 2010.11.25 0 0 1010

Kérdés, hogy kiket értesz nácik alatt?

A KDNP azonnali vizsgálatot követelt, és a Fidesz frakció is (igaz visszafogottabban) elmarasztalta Alföldit. Nem kellene azért mindent összemosni, még akkor sem, ha sokaknak ez az érdeke.

Csak azt kéne vizsgálni, hogy joga volt-e egy másik országnak politikai rendezvény megtartása céljából bérbeadni a színházat? És itt most el is felejthetjük, hogy kiknek és milyen célra tervezte. Tegyük fel, hogy nem volt joga: akkor is van még kérdésed?

Előzmény: Törölt nick (1008)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!