A kaliforniaiak nem szavazták meg a marihuána legalizációját. A tervezetet a demokrata és a republikánus kormányzójelölt is ellenezte, de Arnold Schwarzenegger leköszönő kormányzó támogatta. http://index.hu/kulfold/2010/11/03/nem_legalizaljak_a_marihuanat_kaliforniaban/
Mert ez visszavetné a fogyasztást. Tömören megpróbálom összefoglalni: A fű drog, felesleges egy újabb kábítószert legalizálni van elég mentolhigiéniás probléma. A fű belépő a keményebb drogok felé. A fű, a legalizáció mára liberális üggyé vált, s ami liberális, azt "irtani" kell. Egyébként a visszaesőket kezelném bűnözőként, lenne visszatartó ereje.
Ha valaki hullarészegen laposra veri a családját, az egy derék polgár... de ha egyszer elszív egy... akkor már veszélyes bűnöző... Meglehetősen JÓZAN hozzáállás...
Legyen szabálysértés az első. a másodiktól vagy a harmadiktól viszont visszaesőnek kell minősíteni és keményen büntetni. Itt is alkalmazni kell a három csapást, oszt csókolom. Jó, tisztában vagyok vele, hogy az lmp szavazóbázisa hamar rács mögé kerülne... :))
Eh, azt hittem amerikában már elég fejlett ehhez a társadalom. Ezek szerint még ott sem. Azért remélem, hogy még az én életemben sikerül ezt elérni itthon is.
Az tényleg hülyeség, hogy bűncselekmény a fogyasztása, mert akárhogy is vesszük, csak magának árt vele, és tényszerűen messze kevesebbet ártanak egymásnak és másnak a füvesek, mint az alkoholisták - gondolok itt a garázdaságra, vagy erőszakra - ha már megint előkerült a hasonlítgatás. Ne legyen bűncselekmény tehát, de a legalizáció, azaz a terjesztés engedélyezése az egészen más tészta, aminek sokkal szélesebb vetületei vannak.
Nos, mivel a kérdéses információt máshonnan nem tudtam belinkelni, sorry. Az eredeti cikket, amely érdekes módon a hírszerzo.hu-n jelent meg, és a jegyzeteimben szerepelt, azóta már törölték. Elég nagy gazemberségnek tartom, hogy az internetről eltávolítják helyhiányra hivatkozással, vagy akár anélkül is a régi cikkeket, mert így igen nehéz dolga van annak, aki dokumentálni akar egy régebbi eseményt, vagy csak információt keres róla. Az általad "megalolnak" minősített hely ilyet nem csinál.
Szerintem is a fű kiszámíthatóbb, egy bangi max.2-3 órát hat. A piánál nincs határ, ha belelendül az ember. Magyarországon a kulturált ivásnak nincs hagyománya.
Nézd, a megállapításaidat nem tudom a valóságra vonatkoztatni (hú, ezt most szépen és finoman sikerült megfogalmazni).
Azért 1-2 dolog:
1. alkohollal sokkal több élményem volt, mint fűvel. Amit leírtam, az alapján tahó dolog engem többesszámozgatnod és megállapításokat tenned arról, hogy milyen vagyok. Összesen max pár tucatszor szívtam füvet, és igazából nem érdekel a dolog. Az alkohol már jobban megtalált, attól már 1-2 ezerszer voltam befolyásolt és boldog vagyok, hogy megszabadultam tőle. A fű egy ártalmatlan gyerekjáték, az alkohol meg kibaszott egy méreg. A cigiről nem szólva.
2. A fűtől az ember nem "áll be", mint az alkoholtól.
3. Ami a seggfejet hozza ki az emberből, az az alkohol. Az meg, hogy kiszmíthatóbb, hát egy baromság. Max te személyesen jól ki tudod számítani a sokéves napi gyakorlat miatt. De ha füvet szívnál ugyanolyan gyakran, akkor azt tudnád kiszámítani.
Egyébként nem értem miért kell szenvedni. A fű továbbra is a gengszterek kábítószere lesz, lehet tőle félni, aki szívja, merész ember!
Én továbbra is azt javaslom, hogy lehetőleg cigivel, piával is a tövény által nem tiltott szintetikus szerekkel (köztük gyógyszerekkel) mérgezze magát mindenki!