Itt lehet szavazni a kedvencekre. :)
Top 10 Aktív és All Time kategóriákban. Nőkre is lehet, de külön listán.
Érvényes szavazati joghoz 500 tenisszel kapcsolatos topikban elkövetett hozzászólás szükséges.
Mindenki csak 1 nicken of course.
Összesítés év végén.
Pontozás 20-15-12-10-8-6-4-3-2-1
Tnx!
Szia!Látod most osztom véleményedet.A másik kedvencem Iszinbajeva.Alig űzik a sportágát,aztán hányszor megválasztották a világ legjobb női sportolójának.Phill Taylor sosincs benne az első 10-ben,pedig százszor nagyobb sportoló,mint Iszinbajeva.
Már pedzem. Egy röhögő jel elkelt volna a kérdéshez. Azért akármilyen a F1 óriási tömegeket vonz. Óriási pénz van benne és ebben a tenisz sem kivétel. Lényegében a népszerű sportágak zömében a pénz játszik szerepet.
sportágközi összehasonlításnál nyilván nem mindegy,
- hány sportoló űzi az adott sportot (akár az adott szakágat, akár az egészet nézzük)
- az élvonalba kerüléshez a tehetségen, szorgalman kívül milyen mértékben van szükség egyéb tényezőkre: főleg pénzre, de akár kapcsolatokra is, tehát mennyiben és miként "szűrt" az élvonal (vesd össze mondjuk a díjlovaglást a magasugrással vagy a hosszútávfutással)
- a világelsőség mennyiben múlik a technikai "háttéren", egyáltalán mennyiben van szó technikai sportról
- pontozásos-e az adott sportág.
Az F1 a hirtelenjében összekapott 4 fenti tényezőből hármat tekintve rohadtul távol áll a "demokratikus" sportoktól, ha úgy tetszik: jóval értéktelenebb. Egy F1 világbajnokot legfeljebb akkor tartanék méltónak jó helyezésre egy sportágközi "versenyben", ha tartósan toronymagas lenne a fölénye a saját szakágában. Vettel esetében pedig erről szó sincs.
... nem ezért állok el a szándékomtól, hanem mert off. ugyanis nem nadal első helyével van igazán bajom hanem vettel helyezésével, vagy még pontosabban, a F1 egészével.
ha most ismét rámutatnék a hírügynökségek-zsurnaliszták alapvető hülyeségére, felszínes gondolkodásukra, újrakezdődne körülöttem a cirkusz. Hogy rosszindulatú vagyok, lelki problémáim vannak, apróságokat fújok fel nagyra, stb... Nyilván erős kisebbségben maradnék - LOL - az álláspontommal.
de nem ezért állokel aszándékomtól,hanemmertoff.Nemnadallalvanugyanisgondom-bánomisén,megértem,haelsőnekteszikegysportágköziversenyben-hanemVettellel,ésméginkábbazF1-gyel...
....Ágasi Bandi életrajzát olvasgatom (teniszfanoknak egyszerűen KÖTELEZŐ), ami hosszasan, és jól kifejtett gondolatokban boncolgatja ennek a szörnynek (média-elvárás) a lélekromboló erejét.
van tehát, aki érti a lényeget
...Ugyan egy ilyen esemény messze nem lenne elég ahhoz, h kiverje nálam a biztosítékot, hogy addigi négyes számú teniszezőmet (tök mindegy, h ki) leverje a tizes listáról...
belátom, a harag rossz tanácsadó. Mérlegelem, visszarakjam-e Fedet Dolgopolov mögé :)
Ugyan egy ilyen esemény messze nem lenne elég ahhoz, h kiverje nálam a biztosítékot, hogy addigi négyes számú teniszezőmet (tök mindegy, h ki) leverje a tizes listáról, de mélyen átérzem gyomrod felfordulását ettől a rágógumiízű, keep smiling (for media) jófejségtől.
De biztos az is benne van, hogy a karácsonyfa alatt épp Ágasi Bandi életrajzát olvasgatom (teniszfanoknak egyszerűen KÖTELEZŐ), ami hosszasan, és jól kifejtett gondolatokban boncolgatja ennek a szörnynek (média-elvárás) a lélekromboló erejét.
(Van egy olyan érzésem, hogy se Roger se Rafi nem fog soha hasonlóan tartalmas sportkönyvet írni, azon túl, hogy képtelenek lennének, az egyikükkel egyszerűen nem eshettek meg ilyen dolgok, a másikuk meg nem érzékelte volna problémának Agassi problémáit.)
Amúgy a gálameccsek teccettek, voltak szép labdamenetek, annak külön örültem, hogy Roger 3-szor sikeresen berövidített, és csak a 4. lett Rafié. Már kínos lett volna, ha az sem.
"Egyébként megszoktam, hogy erős kisebbségbe kerülök efféle szituációkban :"
Bocsi, te nem erős kisebbségben vagy, hanem egyedül...és ha ez nem érdekel, akkor, (mint már írtam valahol) Neked más bajod van és a teniszen töltöd ki a hangulatodat.
Ettől függetlenül, Veled szívesen vagyok egy a"platformon", de ha ugyanazt képviselem egy témában amit McAlone és még sokan mások, akkor miért ne?
Már csak egy pár napig lehet szavazni, az aktívakat már össze is adtam.
Mr. Halberstam csak egy listát küldött, amin 9 aktív van + Szafin. Ha nem módosít, akkor all time-ba is beszámítom, meg aktívba is, de oda Marat nélkül.
Hehe :) Lehetnétek kicsit megértőbbek vele, mikor ilyen tuti fixet kihagyott. :D
Engem most ez nem rázott meg, h a 16 lehetséges kimenetelből a leglimonádébb jött be. Icc kriszmasz tááájm.. :) Na jó, ha kicsit gonoszabb lennék, mondanám, h a bundát is gyakorolni kell valamikor, h élesben flottul menjen...