Keresés

Részletes keresés

Biga Cubensis Creative Commons License 2024.10.07 0 1 12988

KAOS 1. évad

nekem bejött összességében. 2. évad viszont esélyes, hogy nem lesz, nem hozott olyan jó számokat, mint kellett volna.

https://www.whats-on-netflix.com/news/kaos-season-2-netflix-renewal-status-what-we-know-so-far/

Biga Cubensis Creative Commons License 2024.10.06 0 0 12987

Semmi gond, ebben eltérnek a véleményeink.

The Unfortunate Problem With The Rings of Power

https://www.youtube.com/watch?v=6ocasKTPmE4

Előzmény: Bateman (12986)
Bateman Creative Commons License 2024.10.06 0 2 12986

Szerintem Tolkien könyve ultrakomplex mű, amit nem lehet filmen visszaadni maradandóan. A SW ehhez képest esti mese babócával szint. A komplexitásához képest Jackson gyönyörűen adaptálta, mesterien szintetizálta a lényegét. Ehhez képest az Amazon a Silmarillion könyv és a LOTR könyvek függelékeiből próbált valami hasonlóan szórakoztatót csinálni, és szerintem sikerült, mivel ez még nehezebben megfogható alapokkal bír. Én nagy rajongója vagyok Tolkien könyveinek, de kellően el tudok vonatkoztatni, amikor a mozgóképes adaptációkat nézem, pedig ezek a művek olyan nagyon nem is távolodtak annyira el az alapművektől. Nézd meg mit csinált az Apple az Alapítvánnyal. Na, az a felháborító.

Előzmény: Biga Cubensis (12985)
Biga Cubensis Creative Commons License 2024.10.06 -2 0 12985

A karaktere tetszett inkább. Ha akkora Tolkien rajongó lennél, mint amekkora SW és fontosnak tartanád a kánont/Tolkienhez való hűséget, szerintem rosszabb véleményed lenne róla. :) A mozifilmes látványon kívül nem sok minden van benne olyan, ami hű lenne Tolkien szellemiségéhez, amit Jackson sokkal jobban eltalált. Én nem hiszem, hogy megnézem a 3. évadot, de a nézettség eléggé romlik, szóval nem is biztos, hogy lesz. (Hozzáteszem, én SEM vagyok akkora Tolkien/GYU rajongó mint amekkora SW, ezért végignéztem, ők többnyire nagyon lehúzták/végig sem nézték.)

Előzmény: Bateman (12984)
Bateman Creative Commons License 2024.10.06 0 2 12984

Isildur vonala miért tetszett? alig szerepelt ebben az évadban:)

Egyébként ez az évad mérföldekkel jobb volt, mint az első. Már-már moziflmes minőségű. Nekem tetszik. Jöhet a többi.

Előzmény: Biga Cubensis (12982)
Biga Cubensis Creative Commons License 2024.10.06 0 0 12983

From/Kiút 3. évad/1-2. epizódja kint van egyébként, aki követte.

Biga Cubensis Creative Commons License 2024.10.05 -1 1 12982

Na most néztem végig, hát sokat nem változott a véleményem a ROP 2. évadáról. 

SPOILER-t tartalmazhat az utolsó részből.

Az Acolyte-nál ugyan jobb (ami nem nehéz), de nem sokkal, főleg hogy mennyi pénzt tolt bele az Amazon.

Voltak benne epic részek pl a Balrog/Durin, de úgy összességében nekem akadozott/szétesett és a casting szvsz nagyon el lett szúrva 1-2 kivétellel.

Nagyon merészet sem mertek húzni az írók, pl Grand Elf/Gandalf helyett lehetett volna a Stranger kék varázsló és nem berángatni őt ebbe az időbe. A legnagyobb csalódás Szauron, nem a színész (szerintem ő jól hozta a szerepét), hanem amilyen karaktert írtak neki. Mert ebből kb az jött le, hogy Sauron inkább Galadrielt akarta megd*gni, mintsem Középföldét elfoglalni, utóbbi inkább azért történt, mert elutasította. 

Ami tetszett:

- Stranger sztorija, kivéve hogy kicsoda  lett

- Durin, Khazad-dúm, Balrog

- Adar, Isildur karaktere

- úgy általában a látvány (városok, épületek)

Ami nem:

- Galadriel (se a sztori, se a casting)

- Szauron sztorija, átváltozásai, "szerelme"

- Tündék úgy általában

- Orkok woke-osítása

- Númenorban mindenki idióta

Előzmény: Biga Cubensis (12973)
Biga Cubensis Creative Commons License 2024.09.30 0 0 12981

Lehet, hogy akkor az American Gods se tetszett volna. Nekem bejönnek az ilyen fekete humoros sztorik, a második részben a fekete-fehér Hádész szerintem zseniális. Persze nem állítom, hogy egy kivételes sori, de a flixesekből szerintem kilóg felfele.

Előzmény: Barátocska :) (12980)
Barátocska :) Creative Commons License 2024.09.30 0 0 12980

Hasonlóképp voltam, de én még az első részt sem tudtam végignézni.

Előzmény: tt-ths (12978)
papaIDE(i)G Creative Commons License 2024.09.30 0 0 12979
Előzmény: Biga Cubensis (12976)
tt-ths Creative Commons License 2024.09.30 0 0 12978

én elkaszáltam egy rész után. Nekem semmit nem adott csak egy béna dramaturgiát és sekélyes sztorit, amit azzal próbálnak menteni hogy ókori diszletek közé toltak. 

Előzmény: Biga Cubensis (12976)
Bateman Creative Commons License 2024.09.30 0 1 12977

full mozifilmes volt ez a rész én nagyon élveztem. 

Előzmény: Biga Cubensis (12974)
Biga Cubensis Creative Commons License 2024.09.30 0 0 12976

Megnéztem a KAOS első epizódját a flixen, egész szórakoztató. Goldblum miatt érdekelt, de a többi karakter is érdekesnek tűnik. Rajta kívül még a Herát játszó Janet McTeer-re emlékezetes (Ozark - Helen) és ott van a Prometheuszt játszó Dillane (Trónok Harca - Stannis).

Koncepcióban kicsit American Gods, de látványban, hangulatában kevésbé misztikus/sötét, inkább vígjátékszerű (ami végül is a görög istenek végeláthatatlan intrikái miatt érthető is, bár a Hádész - amiről az első részben csak pár kockát kapunk - feelingje közelít hozzá). Persze még meglátom, hogy érdemes-e végignézni. 

https://www.imdb.com/title/tt8550732/

https://www.roboraptor.hu/2024/09/23/netflix-kaos-sorozat-kritika/

Tkn71 Creative Commons License 2024.09.28 0 0 12975

The Golden Hour?

Előzmény: Tonio 2.0 (12929)
Biga Cubensis Creative Commons License 2024.09.27 0 0 12974

Rings of Power - II. évad 7. rész spoileres kibeszélő

https://www.youtube.com/watch?v=ApYZ4PtR_Rg

Előzmény: Biga Cubensis (12973)
Biga Cubensis Creative Commons License 2024.09.27 0 0 12973

Amúgy hülye vagyok, hogy pontoztam, mert még vége sincs :) Ez a Eregioni ostrom epizód egész jó volt.

Előzmény: Nemes Nemnemes (12963)
papaIDE(i)G Creative Commons License 2024.09.27 0 0 12972

Az első néhány epizód eklektikussága nagyon tetszet pedig. Kár érte.

Előzmény: Tkn71 (12969)
papaIDE(i)G Creative Commons License 2024.09.27 0 0 12971

Na ez igaz. A zenék pl. kiválóak.

Előzmény: Bateman (12970)
Bateman Creative Commons License 2024.09.26 0 0 12970

nálam még tart a bűvölet, kurvajól hozza a 90es éveket. jó kis nosztalgia vonat is a sori. 

Előzmény: papaIDE(i)G (12968)
Tkn71 Creative Commons License 2024.09.26 0 0 12969

Én megértelek, szerintem semmit se veszítettél. Ez nem egy jó sorozat sajnos.

Előzmény: papaIDE(i)G (12968)
papaIDE(i)G Creative Commons License 2024.09.26 0 0 12968

Nálam a vége felé érdektelensége fulladt....az utolsó részt meg sem néztem.

Előzmény: Bateman (12965)
Bateman Creative Commons License 2024.09.25 0 0 12967

ha végigértem, mondom.

Előzmény: Tkn71 (12966)
Tkn71 Creative Commons License 2024.09.25 0 0 12966

Sajnos nem marad elég érdekes 9 részen át. Kivétel az ötödik rész, az nagyon üt. Olvasva a véleményeket, sokan kaszálták néhány rész után, kíváncsi vagyok, nálad kitart-e a lelkesedés a végéig. Nekem ez idén a listám végefelé szerepel sajnos.

Előzmény: Bateman (12965)
Bateman Creative Commons License 2024.09.25 0 0 12965

Monsters: The Lyle and Erik Menendez Story

Az előzőt, a The Jeffrey Dahmer Story-t nem láttam még, ebbe csaptam bele, mert kiajánlotta a Flix és hááát, eléggé meglepett. Meglepett a sorozat különcsége, olyan értelemben, hogy bár valós alapokon nyugszik, mint a sorozat korábbi és majdani évada is, eléggé érdekes, ahogyan ez a történet elmesélésre kerül, de maga a sztori sem mindennapi és finoman fogalmaztam. Tökéletes a casting, a képi világ, a rendezés, a zene úgy minden. Az egyik nagy meglepetés ez a film ebben az évben és csak az első két részen vagyok túl...

wizardry8 Creative Commons License 2024.09.25 0 0 12964

Akkor ezek a tündék olyan hülyék mint a nácik? Azoknál hülyébbet nem lehet látni az összes amerikai háborús filmben. 

Előzmény: Nemes Nemnemes (12961)
Nemes Nemnemes Creative Commons License 2024.09.25 0 0 12963

spoiler: biztos hogy gandalf, hiszen az első évad végén mondta azt a gandalfi mondatot hogy "az ember az orra után menjen" vagy ilyesmi.

orkok: most nem jut eszembe hogy hogy van a tolkieni világban, lehet hogy ott is úgy van hogy szaporodnak ahogy a többi élőlény

Előzmény: Biga Cubensis (12962)
Biga Cubensis Creative Commons License 2024.09.25 -1 0 12962

SPOILER

röhej, hogy Galadriel nem mondja el mindenkinek, csak a vége felé, hogy Sauron=Halbrand, azt is csak az ellenségnek akik elfogják :)

igen, ennyire nem lehetnek hülyék az ezeréves tündék. még a törpök is előbb rájönnek, hogy valami gond van.

Gandalf nem élt még ebben a korban, ő nem nagyon lehet, vagy lemaradtam? csak annyit tudunk, hogy egy istár az idegen... bár ennél a sorinál az is lehet.

oké hogy az orkoknak is kell legyen feleségük+gyerekük, csak az uruk-haiokat tenyésztette Szarumán, de nekem nem hiányzott az ork családi idill. Tolkiennél és Jacksonnál az orkok a gonosz egyik eltorzult formái voltak, miért kellett ide ork érzékenyítés? 

Szauron nem lenne rossz, de amikor leszavazzák az orkok és megölik abban az idétlen formájában, azon felszisszentem. PJ trükkjei félelmetesenk voltak és valósághűek, itt a Szauron feltámadás úgy nézett ki, mint egy gyengébb videójáték particle effektje.

később is eléggé feltűnő az áskálódása, egy csomóan észre is veszik (mit tudsz erről az Annatárról), de a nagy bölcs tündék nem vágják le. 

na mindegy, én többet vártam ettől, pláne hogy Bezos milliárdokat költött rá...

Előzmény: Nemes Nemnemes (12961)
Nemes Nemnemes Creative Commons License 2024.09.25 0 0 12961

spoiler

azért a tündék nem véletlen tűnnek teljesen hülyének, ezzel érzékeltetik hogy szauronnak hatalmas ereje van az átveréshez, zűrzavar keltéshez. csak hát ennyire hülyék? az első évadban galadriel átverése jól megvalósított, de itt elég gáz hogy totál hülyék a tündék...

bombadil nem lenne rossz, és a szerepe is valid (gandalf felkészítése, elindítása), csak az is össze van csapva. amúgy ha jól emlékszem tolkien azt mondta hogy bombadil a legfontosabb szereplő az egész regényben :) nagyon mély értelmű az ő szerepe, bár nagyon szűkszavúan van kifejtve a regényben, de az elég is

Előzmény: Biga Cubensis (12960)
Biga Cubensis Creative Commons License 2024.09.25 -1 0 12960

ROP/2. évad

Bezos valószínűleg olvassa a fórumot, mert szórja a mínuszokat, én is biztosan megkapom. Nekem hatalmas csalódás, egyedül a látványvilág ami miatt végignéztem, de egyébként más nem tetszett. Tolkien biztosan forog a sírjában, hogy elkészült ez a LOTR rajongó számára Acolyte szintű csúfság (bár Headland-nek még egy Szilmarilok se állt rendelkezésére alapnak). Kaptunk egy saját orkjai számára is röhejes SzauRRRont, egy borzasztó gyenge és naív CelembRRRimbort és egy korábban Blanchett által eljátszott (de arra semmiben sem hasonlító) GaladRRRiel másolatot, valamint ork feleséget és babát. (Az R betűk Clark által megnyomott jópofának gondolt de a Tolkien nyelvét megcsúfoló kiejtést jelölik.) Az egész évad alatt nem volt egyetlen normális csata, epikus fordulat, csak mindenki vándorol valahova, a Strangert továbbra sem tudjuk kicsoda, a törpöknél apa-fia fight, a tünde Nagykirály is csak tűnődik, a Númenor helyszín meg Trónok harca spinoff lett. 

Bombadiltoma nem véletlenül nem került bele Jackson filmjeibe, ő egy gyerekeknek szánt (túl) nagy hatalmú karakter, aki tulajdonképpen itt se csinál túl sok mindent, csak vándorol, meg eltűnik. Ebbe a sorozatba még több pénzt öntött Bezos mint a Disney az Acolyte-ba, de Peter Jackson filmjeit meg sem közelíti, még a Hobbit trilógia is sokkal jobb. Ha az ember megpróbálja látványos Prime dokufilmként nézni, amiben megcsodálhatja Númenort is, akkor úgy ahogy elmegy, de sorinak csapnivaló. 

4/10

Előzmény: Nemes Nemnemes (12958)
Bateman Creative Commons License 2024.09.24 0 2 12959

még van hátra 2 rész.:)

Előzmény: Nemes Nemnemes (12958)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!