Nem jó az a kép, amit mondtam... ellenben van egy, ami - asszem - a kedvencem lesz erről a napról, magamban a "Plusz 60 év" nevet adtam neki ... de most egy darabig nem fárasztalak Benneteket tovább az amatőrizmusommal...
Köszönöm az építő hsz-eket, tényleg tanulok belőlük !! ( este fölteszem ide az alsó kép "reciprokát", ahol a bácsi van fókuszban, idióta legnagyobb fiam meg homály..)
Ami viszont érdekelne - több minden más mellett -, az a fénymérés/fókuszálás összelövése, megtanulandói, különös tekintettel a C EOS dslr vázakra... Hol tudok erről olvasni valami érthetőt??
Az alsó fotód is nagyon tetszene, ha egy picit másképp lenne megoldva.
Teljesen jó az elkapott pillanat. Tudom, én szoktam mondani, hogy nem kell tökéletesen exponálni, de itt azért a közelebbi alany bőrének kellene jól látszania. Ergo, feljebb húznám az expó csúszkát a rawkonverterben. Az, hogy ki van égve a háttér, ez számomra nem hátrány. Ott egy ablak vagy akármi.
Vagy a másik variáció, meg egy új irányzat lenne. És akkor pont ez a fotó lenne a jó. Viszont, ezzel megelőznéd a korodat. Mindig úgy készülnek a fotók, hogy ahol az élesség ott van jól exponálva, de mi van, ha nem így van. Ugyan sokan azt hiszik, hogy el van baszva a fotó, de egy új irányzat. :)
Ha megnézed, a fotódon az életlen ember van jól exponálva és aki éles, meg alexpós. :)
Nekem is így tetszik, ahogy megvágtad. Jó az a fehér is a bal oldalon. Látszik, hogy a közelebbi gyerek kíváncsiskodik és azért néz bele a kamerába. Nem ő a fő téma. Baromi jó ez a fotó!
Mögötte már csak egy fül van, amit levágtam.... :-)))
Ellenben itten van egy nyersanyag, ami igazából azért nem tetszik, mert túl zsúfoltnak tartom.. tudtok belőle csinálni valamit?? És azt is észrevette, hogy fotózom...( Nem ér azzal jönni, hogy sz@rból nem lehet várat építeni!!) :-)))
Majd jönnek a portrésok, azt beszélik a tutit. De. Ha picit vágnál a jobb széliből, elég lenne, ha az életlen szem még épp benne lenne egy pici arcdarabbal, de kevesebbel, mint ez, akkor a baloldali fehér fottól szinte vezetve lenne a néző szeme. A gyerek nézése ualná nagyon a képet, és jó a tekintetete. Mindjár vágom a képet, ahogy gondolom, és berakom, ha babrálhatom.
Lassan rájövök, hogy vagy ISO kéne, vagy fény... de inkább mindkettő... lehet, upgrade-lni kéne egy 40, vagy 50D-re... A hétvégén lőttem párat beltérben, 1600-os ISO-n, semmi xtra..
Ami nekem nem tetszik, hogy középre helyezed nagyon sokszor a témát. Kerüld el!
Ha embert fotózol, akkor ne nézzen a kamerába. Neked az ilyen fotók mondanak valamit, mert ismered őket. Persze, nekik is, hiszen ők vannak rajta. De senki másnak... Ha nincs különösebb okod rá, akkor ne nézzen a kamerába!
Dobd fel valamivel a fotóidat! Legyen bemozdult itt ott, vagy épp a sebességet érzékeltesd a bemozdulással. Guggolj le, menj fel egy kis dombra és onnét fotózz. Érdes nézőpontból.
Használhatál vakut derításnek. Ilyen napsütésben direktbe vakuzzál, mert lehet még így is kevés lesz derítéshez is a fény.
Ha van lehetőség, akkor a gépeden ilyenkor minimálisra kell venni a képkontrasztot.
Én mostanában a az. ún Neutral képstílust használom (nyikita). Nem ritka eset, hogy utólag megemelem a kontrasztot. Fordítva sajnos nemigen működik a dolog.
RAW-ból persze ki lehet csiholni a tűrhető minőséget kontrasztosabb képstílus esetében is.
azt hiszem említettem is valamikor, hogy ezek a késő délelőtti/kora délutáni, fehér fények nagyon nem tetszettek, de nem tudok velük mit kezdeni... Javallat?