Nem tűnt rosszabbnak egy cd-játszónál? Ha csak ennyi, akkor inkább hallgatom lebutítva ezeket a 96/24-es cuccokat a cd-játszómon. Mondom, nagyon jól szólnak, nagyjából ezek a legjobb cd-im jelenleg. Ha azt mondanád, hogy szignifikánsan jobb a valóban nagyfelbontású lejátszón hallgatni őket, akkor elgondolkodnék, hogy költsek-e pénzt erre.
Topiktársunk cége is fogalalkozik vele: bartimexaudio.hu
Ő biztosan többet tud a részletekről. Én Pagrusnál hallottam, nem tűnt rosszabbnak mint egy átlagos CD játszó. Van aki igényes rendszerben, akkus táppal használja.
Krizsi, hogy néz ki egy hálózati lejátszó, amire gyúrsz? Van linked? (Annyira nem értek ezekhez a digitális cuccokhoz, nem is értem, hogy szólhatnak egyáltalán! Az lp játszót legalább értem: pörög, forog, rezeg, indukál, erősít, rezeg, szól.)
Bedigitalizálnád vagy már meg is van? Ha esetleg a bedigitalizálást megtennéd, akkor kiválogatom, hogy pontosan melyekről is lenne szó és megbeszélhetünk egy időpontot - bár előtte biztos lesz, amit még meg kell mosni. Emailcímem: sipos.robert kukac yahoo.com
Amiket azok csinálnak azok natív 96/24 és mellékelnek mostanában egy redbook-ra valo upsamplinget is. A 96/24-es formátum az igazi nagyfelbontás. Az nem jó cédére, mert egy album 1,3-1,5 giga körüli méretü. Ebből lehet csinálni DVD-Audiót...
De van. Oppo legnagyobbja, meg az a dán (fax tuggya mijaneve) mindenevő, abba egy herélt linux is van, és tényleg nincs olyan hangformátum, amit nem kezelne le, van benne még internetrágyigó is... jahh +van a neve: KISS
Vegyé meg te is egy könyvtár kidobando lemezparkját, mint ahogy én tettem, oxt mire wégighallgatod a 14m élére állitott lemeztet eccer, addig épp beraknak a tepsibe. )))
Miért nincs a piacon már olyan asztali lejátszó, ami ismeri a flac, ape, wav, stb. formátumokat, usb bemenete van, és 96 kHz-es dac van benne? Vagy van?
Nekem van egy-két olyan Hungaroton LP-m, amit a Hungaroton - eddig még - nem adott ki CD-n. Sajna nincs megfelelő minőségű hangkártyám, meg a lemezjátszóm sem jó most. Valaki nem tud olyan helyet, ahonnan ezek beszerezhetőek digitalizálva? Vagy csak számomra jelentenek nagy értéket pélául Ránki Dezső Beethoven- szonáta felvételei vagy a Hunyadi László első - még mono felvétele?
Vagy ha esetleg valakit érdekel és bedigitalizálja, én kölcsönadom. Gabócza meg is mosta a legtöbbjét, de azóta sem tudtam meghallgatni ezeket.
96-44=52 kHz + ha nagyobb a felbontás akkor a bitek is.
Amiért a feles frekit említették: a digitális tárolás miatt nem lehet egyszerűen pl csak minden második tárolt mintát használni, hanem össze vissza kell ugrálni, netán közé interpolálni egyet.
A CD legnagyobb hibája a 44kHz-es freki. Gyakorlatilag néhány kHz-től már agyon vágja a hangot.