>>>Én a "hányingert" választom. Márcsak az eredmények miatt is ;-)))) ___ Én Torgyántól hánytam. Most Vonáéktól tartok. Nem az erejüktől. A gyomromat féltem most is. Megoldás: Fidesznek 71% _FK
Fél tőle a radai rosseb. Ugyanolyan méla undorral viseltetem irántuk, mint a maszop-szadesz, meg a többi párt iránt. Egyik se jobb a másiknál. '98-2002 között valóban nem kellett félni tőlük, de az ország életszínvonala se volt kiugróan jobb akkor, mint más pártok uralma alatt.
"A haza nem egyszerűen politika, hanem az életünk. Meglehet, pártjaink és képviselőink az országgyűlésben ellenzékben vannak, de mi, akik itt vagyunk a téren, nem leszünk és nem is lehetünk ellenzékben, mert a haza nem lehet ellenzékben. Legfeljebb egy kormány kerülhet ellenzékbe saját népéhez képest, ha feladja a nemzet céljait. Még egyszer: nem az a fontos, hogy mi hozzuk a jó döntéseket, hanem, hogy jó döntések szülessenek. Ezért, még ha vannak is intő jelek, és tudjuk, amit tudunk, a most alakuló kormányt és pártjaikat nem múltjuk, hanem tetteik alapján fogjuk és akarjuk megítélni. "
tehát akik nem voltak ott a téren, azok kik? azok nem a haza részei?
Én nem félek tőlük, sőt kíváncsian várom lesznek -e elegen, és ha igen milyen változás lesz. Hogyan fog az a sok svindler aki "ennek " a kormánynak tojik a fejére, adót csal, sumákol ezerrel, majd megváltozni ha jönnek a nagyon erkölcsös és becsületes OVisok.
A demokráciában való csalódás éppen Orbánék alatt kezdődött el, s vele együtt a félelem.
Nem ettől a majomtól és bandájától félnek, hanem a módszereiktől, amelyek visszataszítóak, rosszabbak, mint a kiszámítható diktatúra. Tipikus " aki nem velünk, az ellenünk". Javaslom kipróbálni a jobbereknek is egyszer-kétszer mekkorát kapnak a fejükre ha ellenszólnak.
Komédia, parasztvakítás! "Más a választási program és más a kormányprogram!" - ezt valamelyik nagy klasszikusunktól hallottam. Meg azt is, hogy a kisgazdákkal...stb. A jobbik pontosan arra lesz jó, hogy Orbán nemhivatalos "vasökle" legyen. Majd törvényen kívül, csendben "eltünteti" azokat, akik a vezérnek kényelmetlenek. Franco, Pinochet, Horthy is így csinálta!
"Nem még önmaukra is, hanem elsősorban önmagukra."
Ehhez adalékként annyit: Sztálin, Hitler, Rákosi első áldozatai éppen a saját, legbelső köreikből vétettek (kristályéjszaka, Rajk per stb.) Egy lehetséges rivális, a diktátor szemében sokkal veszélyesebb, mint egy ellenfél!
Állandóan? Ugyanmár. Mintha legutóbbi "találkozásunkkor" kedélyesen elcseverésztünk volna-nem most volt, talán a síkvédiki alagút kapcsán, ha jólemléxem.
Most mi lesz, sértődötten orrfelhúzva elmész picsogni egyet?