Hihetetlen az hogy magát szociáldemokrataként definiáló MSZP nem merte meglépni 7 éve a drog liberalizációt , Az MSZP voltaképpen folyamatosan jobboldali rendpárti konzervatív politikát csinált a drog terén is ,és csodálkoznak ha kutya se szavaz rájuk...
Nem, nem. Aki nem tud leszokni magától és orvosilag igazoltan több éve keménydrogfüggő, csak az vehet ilyen programban részt, de a keménydrogfüggők kb 90%-át jelentik ők és ki lehet húzni a szönyeget a maffiák lába aló, mint amikor egyenlő lett az ára a tüzelőolajnak a dieselolajjal.
Ki vagy te hogy eldöntsd helyettem hogy milyen drogot kívánok fogyasztani? Nekem az alkohol nem kell, mert a poklot jártam meg vele. Évekig próbáltam leszokni róla sikertelenül, végül a marihuána segítségével sikerült letennem a poharat. Azok közül akikkel együtt ittam már páran meghaltak, májcirózisban, gyomor és hasnyálmirigy problémákban. A fűtől még másnapos sem voltam soha.
Ha kábítószer alatt az ópiátokat érted, azok spec. nagyon hatékony fájdalomcsillapítók. Évezredek óta használják a mákot fájdalomcsillapításra. Az, hogy egy fájdaílomcsillapító mire való és mire nem való, egy orvosi kérdés. És nem ízlés kérdése.
De ami a drogokat illeti úgy általában, amióta ember van, azóta van drogozás is. Sok különböző drog van, sok különböző funkcióval.
De nem ez itt a kérdés. Hanem az a kérdés, hogy a tapasztalati tények tanúsága szerint az erőszakos üldözés javít-e a droghelyzeten a forgalmazás legális szabályozásához képest, vagy pedig ront. Ez az a kérdés, ami mellett erkölcsileg megalapozott hozzáállással nem lehet elmenni.
Nem erről van szó. Ilyen rendszerbe, csak a több éve kemény drogon élők kerülhetnek, akik maguktól nem tudnak leszokni. Fiatal, vagy aki még soha sem élt velük (én csak néha alkoholt iszok igen kis mennyiségben, 1 üveg sör, 1 pohár bor), tehát én sem. Tehát a drogmaffiák elvesztik fogyasztóik 90%-át kb 1 év alatt. A maradék 10% keménydrog piac kordában tartása meg sokkal könnyebb a rendőrségnek és a pénzügyörségnek. Más bűncselekmények is csökkenek, így a rendőrség sokkal hatékonyabbá válik.
A maradék 10%-nyi piac drogdilereire ekkorra a szigorúbb büntetéseket lehetne kiszabni és a kockázat haszon arány drasztikusabbá a kockázat felé billenne!!!!
"De a "Hogyan fogyassz egészségesen kábítószert" c. előadássorozat már nagyon zavarna!"
Pedig a normális megközelítés éppen ott kezdődne, hogy mi mire való.
Jelenleg a tizenévesek arra a kérdésre, hogy mi a marihuána azt a választ kapjáka társadalomtól, hogy a marihuána lázadás.
Úgyhogy akkor is füveznek, ha semmi szükségük nincsen rá.
De ha a helyükön kezelnénk a dolgokat, akkor máris megoldható lenne a problémák hatékony minimalizálása.
Ezt úgy hívják, hogy kultúra. Mi mire való, hogyan lehet biztonságosan, hatékonyan használni arra, amire jó, hogyan lehet szem előtt tartani a problémás eseteket, hogy lehessen kezelni a problémákat, satöbbi.
Mit mondanál például XIII. Leó pápának, aki annyira oda volt a Vin Mariani nevű kokain-italért, hogy még reklámot is csinált neki?
Azt mondanád neki, hogy nem kitüntetnie kellett volna őket pápai aranymedállal, hanem meg kellett volna ölnie a forgalmazókat? Mert ez lett volna a "kötelessége"? Megvolt a belátható, legális szabályozás, ki voltak alakítva az egészségügyi veszélyeket minimalizáló keretek, a normális fogyasztás kultúrája, és XIII. Leó tudta, hogy mire való. Hogy hogyan, mire lehet biztonságosan használni. És nem csak ő, hanem sokan mások is. A mi tilalmi kultrálatlanságunkért, hogy az üldözéssel romboljuk a kultúrát, ahelyett, hogy ápolnánk, szerinted ő a felelős? Mert nem irtotta a kokain forgalmazóit, hanem támogatta?