Sajnos sokszor nem lehet kikerülni a permetezést,de próbáljunk tanulni egymástól!Ha hozzáértéssel csinálja valaki,akkor szinte"művészet".Kártevő gondok+megoldások,módszerek,eszközök...Szóval minden!
Szia! Múlt évben elromlott az önjáró Solo permetszer-szivattyúja (természetesen pont permetezés közben) és a növényvédelem nem várhatott, ezért egy motoros - háti - Solo permetezővel és egy sárga - akkus kínai hátival felváltva fújtam le 1,3ha szőlőt. A 20 ezres kínai gagyival nem sokkal haladtam lassabban - és összehasonlíthatatlanul könnyebb volt, mint a motoros.
Szóval - én benzinmotoros permetezőt többet nem veszek. A döntés a tied - én a saját tapasztalatomat írtam le.
A Stihlnél az SR 430-t nézd meg.Ezt használom tíz éve 6-7 m-ig felvisz.Kicsit drágább,mint az SR 200,de most pont akció van a Stihlnél.Kezelt fák nem jelentenek akadályt,és a Stihl mint a MOL-kút rendszer,minden városban van.Másfél Ha szőlőt gyümölcsöst kezelek vele.Nagyon komfortos mindent egy kézzel működtett.Nézd meg.Jó választást!
Hát nem visz feljebb 2,5 méternél. Utána visszafolyik a kezedre. A probléma az vele. hogy nincs benne külön meghajtó (szivattyú) ami feljebb nyomná a permetlevet. 2 méterig kifogástalan.
Sziasztok! Stihl sr 200-on filózom. Valaki használ ilyet? Mik a tapasztalatok?
Leírásban 2,5 m magasságig jó. Tehát ha 1,5 m magasra tartom a csövét akkor onnan 1m-t visz? Nektek mennyit visz felfelé? Nekem a 4m is már már megfelelne, de az 5 üeg tutira.
Szia ! Én 3 éve használom de semmi baja ! Ép ma lemosóztam vele , Úgy működött ahogy kell, pedig nem vagyok a gépek nagy gazdája :-)! Filóztam rajta annak idején hogy ezt vagy stihlt vegyek ! Eddig azt hittem jól döntöttem, ne idegesíts...
De a dióról olvastam nemrég hogy csak éveik vannak és végük a dió burok fúrólégy tönkre teszi a fákat 2-3 éven belül ,ezek valami behurcolt faj ,nincs ellene hatékony vegyszer !
Két éve vettem egy Cifarelli 1200 permetezőt, következőek a tapasztalatok:
1. A gép maga rendben volna, a teteje nem zár rendesen s nem sikerült maradandó megoldást találni, vagyis minden permetezés fürdés is egyben.
2. A keringető szivattyú egy fos, 2 év után tönkrement s nem javítható, ára a gép árának a fele. Röhejesen a tengelye rozsdázik és megeszi a műanyag perselyt, majd ha cserélsz perselyt havonta, lerohad s le is törik. Na ezt a szivattyút adja a cifarelli 130 euroert. Ja es a tömítés az meg papírból volt, egy kettőre tönkrement s csepegett el a lé....
Ezek után döntsétek el ti milyen profi kis cég ez amely ilyen gépekre van specializálódva stb-
Ez egy átverős, hanyag, tipikus olasz szar dolgokat gyártó vállalkozás amely arra épít, hogy majd eladja neked a szar alkatrészeket minél gyakrabban s ebbő hízik majd a tulajdonos.
Tehát kerüljétek.
Nagyon hálás lennék, ha valaki elárulná, melyik permetezőnek tartós a keringető szivattyúja és zár a teteje. Vennék egyet, hogy szabaduljak ettől a szartól.
Köszönöm, akkor megesszuk :) . Sajnos csak most olvastam valahol, hogy előbb mindig Vegesol eres- sel kell permetezni és csak utánna kennel mert a naviken tartalmaz olajat és nem engedi hatni a rezet. Ön mit gondol erről ?
Ha meghámozod bátran megeheted. (Ha jól megmosod szappannal, akkor lemegy róla a kén is és az olaj is, ha Nevikénnel volt permetezve. Egyik se szívódik fel.)
Sziasztok. Ma lepermetezte navikennel édesapám a körte fákat, sajnos a körtere is jutott a fa alatt. Mikor lesz fogyasztható a körte vagy menjen a komposztba?
Az nem biztos hogy összejön a ként meg a rezet nem nagyon ajánlatos keverni ,inkább csak külön külön ! A flakonon rajta szokott lenni a kiskerti dózis ,10 liter vízhez ! Fújjad csak kétszer 1-2 hét elteltével amikor süt a nap és rászárad !
Üdv mindenkinek. Leszeretnem permetezni a gyumolcsfaimat navikennel és vegesol RS permetszerekkel. A kérdésem az hogy ha egyszerre akarok permetezni mindkét szerrel akkor milyen dozissal kell?
Mégcsak hobbi kertésznek sem mondanám magam, azonban van egy nagyobb kertem (~2500nm) amiben főként fű(szerű) a talaj és körben bokrok, fák vannak.
Sajnos most vettem észre, hogy elég sok közülük gombás, amit szeretnék lekezelni, de a sima kis 5l-es kézi permetezőmmel ezt eléggé lehetetlennek látom. Leginkább azért, mert elég sok olyan növény van nálam ami úgy 10-12m magas (pl. magnólia) vagy akár még magasabb.
Mit javasolnátok, milyen szerkezetet kellene vásárolnom, amivel megtudnám oldani a permetezést? (nézegettem motoros háti permetezőt, de az elsőre túlzásnak tűnik...)
Köszi, a csavar lejött csak nem mertem keményebben nekimenni, de akkor csak rá van gyógyulva a gumi az alátéttel együtt. Az alsót a csavar felőlire értettem.