Ha a Fidesz egymaga 2/3-od kap a választásokon, akkor fennáll a veszély, hogy évtizedekre bebetonozza magát a hatalomba demokratikus intézményrendszerünk aláásásával.
A magyar baloldal nem európai szociáldemokrata, hanem az egykori bolsevik diktatúra kicsit hosszan elnyúló árnyéka... baljós árnyék ez, hogy Vadai elvtársnő fogalmi rendszerét is használjam ;)
Előbb fog a hatalmasra duzzadt fideszből önálló pártként kiszakadni egy európakonform szocdem platfrom, mint hogy az mszp igazi szocdem párt legyen. Ne feledd, az mszp-t mikor, milyen erők, és miért hívták éltere...
Ezt szeretem, ezt a keménységet, egyenességet,nyiltságot. Csak azt nem értem, miért nem jelentetek fel máris mindenkit, hiszen teljesen világos minden tolvajlás. Vagy azért nem olyan biztos??????:-)))))
Ne legyen fideszes egyeduralom??? Nekem még a sima fideszes uralom sem hiányzik. Lesz min röhögni 2010-ben. Azon a buktán, amit a vezérlő tábornok immár harmadszor mondhat a magáénak.
Különben az szdsz-mszp uralom sem hiányzik, mielőtt elkezdene valamelyik okosjóska komcsizni!!!!
"Mi erősek vagyunk és küzdeni fogunk azért, hogy a sötétség seregeinek vezénylő tábornoka ezzel a programmal soha ne kormányozhasson Magyarországon." - alias Mrs. Vadai.
Megjegyzem azt hittem ez lesz a szocikkal és és milyen gyorsan visszatértek: 94-ben már arattak.
Nehéz elképzelni, hogy Vadai Ágnessel (Mrs. Army of Darkness), Szekeres Imrével, Veres Jánossal, Lendvai Ildikóval, Lamperth Mónikával, Tóbiás Józseffel, a kétszer bukott Szili Katalinnel, vagy Mesterházy Attilával, nembeszélve Gyurcséány Ferencről, olyan nagyon arathatna bármikor a népszerűségben az MSZP. Ez kb. olyan lenne, mintha az MSZP 1994-ben Grósz Károllyal, Apró Antallal, vagy Aczél Györggyel a párt élén aratott volna győzelmet.
Igen csekély lett volna, és lenne ennek a valószínűsége. Sokkal egyszerűbb belátni, hogy ennek a társaságnak vége, az MSZP-re pedig a bukás vár, a vezetőire meg a felelősségre vonás, a baloldalra meg politikai megújulás azáltal, hogy a normális, nemzeti érzelmű baloldaliak végre létrehoznak egy szociáldemokrata néppártot, amelynek semmiféle köze nincs az MSZP-hez, azzal nem jogfolytonos, amivel párhuzamban hiteles politikai erő lehet, és lesz is.
Mszp : elqrtuk, bénák vagyunk ---> Fidesz egyre népszerűbb ---> Mszp depláne bénázik ---> Fidesz még népszerűbb ---> Mszp mega-giga hitelt vesz fel, továbbra is pazarol, töketlenkedik ---> Fidesz annyira népszerű, hogy már a 2/3-ad is lehetséges ---> Mszp : ha a Fidesz nyer, akkor minden szar lesz! Féljetek, rettegjetek!!! ÁÁááááá!!! Jönnek a sötétség seregei!!!!
1994 és 1998 között már volt MSZP-SZDSZ-es egyeduralom. Most próbáljuk csak ki a fideszeset! :) Én biztos vagyok benne, hogy az (MSZP-SZDSZ rablóbandától és függelékeitől eltekintve) mindenkinek jobb lesz ettől.
Nem hinném hogy a fideszes gondolkodás mélységeit akárcsak érinteni is tudnánk, ezért nem lehet elképzelés mi lesz. Legfeljebb rémisztő megérzés. Az őszinteséget ami a vezérfonal, csak hajszál választja el a kíméletlenségtől. Az utóbbi fog jönni, de hogy miben nyilvánul meg ki tudja. Bizonyos elmék borzasztók tudnak lenni.
"Hosszú évek óta azt látjuk, hogy Orbán pártja képtelen másokkal együttműködni, minden idejét az ellenfél okkal vagy ok nélkül történő mocskolásával, potenciális szövetségeseinek ellehetetlenítésével tölti."
Je, nekem eddig ugy tunt, hogy az SZDSZ csinalja ezt. De meg mindig van 1-2 szazaleknyi balfasz, aki beszopja ezt.
Ugyan meg ki tudja mikor lesznek a parlamenti valasztasok, lehet, hogy az iden, lehet, hogy jovore, de ebben a pillanatban inkabb a jobbik. Bar ha valami szelsojobbos part is megjelenne a szinen... :)
Ha kilépsz az oldalakról, és külső szemmel nézed, akkor azt látod, hogy más balos (ami nem bal) hírportálok hasonló módon uszítanak a jobbos (ami néha nem jobb) adag ellen. Ha valaki gyökeresen meg akarja őrizni a magyar kultúrát, a magyar életmódot, hogy az ember még tanulja majd az iskolában ki volt Petőfi, akkor nyílván felháborodik azokon a galádságokon, amiket azokon a portálokon tapasztal. Akinek ez kevésbé fontos, az nyilván uszításnak fogja venni.